MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Letöltöttem az Orosz Mónika féle sármelléki repteret, de különbözõ "object"-ek még kellenek hozzá. Sajnos a "small_airstrip_objects.zip" fájl már nem található az AVSIM-en. Ezt valaki el tudná nekem küldeni? Elõre is köszi.
"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"
Bar egy magayr repter jott volna ki de meg varnunk kell ugy latszik, addig is:
Varsoi repter
VIDEO ELEG SZEP a kezdeti zene😊
Varsoi repter
VIDEO ELEG SZEP a kezdeti zene😊
Clidey a #14631 hozzászólásában feltett egy trafic hungary-t, amit Zacsival csináltak. Ebben van néhány magyar reptéren AI forgalom.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Elvileg egyedul kell mindent csinalnod amiben igazad van hogy ez nem tul realis hiszen sokkal tobb dologra kell figyelned mint a valosagban, de erre van peldaul FS2CREW ami jo addonokon hozza azt amit te akarsz.
Még nem próbáltam, de gyanítom, hogy nem. :-) De akkor meg milyen a szimuláció? Nem túl reális.... :-)
gondlom arra gondol van e ra lehetoseg 😊)
van erre 1 program mar nem emlekszema nevere annyi a lenyeg hogy multiban lehet repulni ugy hogy mind a ketten ugyanazt a gepet vezetitek . 1 ismerosomek megvettek de allitasuk szereint nem sikerult osszehozni. 😊
egyebkent alert teljesen jol megfogalmazta a lenyeget....
van erre 1 program mar nem emlekszema nevere annyi a lenyeg hogy multiban lehet repulni ugy hogy mind a ketten ugyanazt a gepet vezetitek . 1 ismerosomek megvettek de allitasuk szereint nem sikerult osszehozni. 😊
egyebkent alert teljesen jol megfogalmazta a lenyeget....
Nos ez elég egyszerû kérdés, látsz magad mellett valakit? 😛
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Legeket repülnek majd csere. Odafelé az egyik vezet, a másik rádiózik és kapcsolgat, visszafelé fordítva.
A gép mûszerezettségétõl és igényeitõl, valamint a távolságtól függ, hogy hány pilóta van. Egy 747-400-at 2 pilóta vezet, de ha hosszú az út, akkor 4 vagy 5 pilóta is tartózkodhat a gépen és cserélnek, vagy ha több leget repülnek, akkor váltják egymást, kiszállnak-beszállnak, stb. Egy 747 classicot ugyanakkor 3 vagy 4 pilóta vezet (fedélzeti mérnök és másodtiszt), pedig laikusnak kívülrõl ugyanaz a gép, de a pilótafülke és a mûszerezettség más. A Tu-154-est a magyarok kezdeményezésére 3 pilótássá tették, és mi így is repültük, amíg volt. Az oroszok 4 vagy 5 pilótával repülik a mai napig. Változó dolgok ezek 😊
A gép mûszerezettségétõl és igényeitõl, valamint a távolságtól függ, hogy hány pilóta van. Egy 747-400-at 2 pilóta vezet, de ha hosszú az út, akkor 4 vagy 5 pilóta is tartózkodhat a gépen és cserélnek, vagy ha több leget repülnek, akkor váltják egymást, kiszállnak-beszállnak, stb. Egy 747 classicot ugyanakkor 3 vagy 4 pilóta vezet (fedélzeti mérnök és másodtiszt), pedig laikusnak kívülrõl ugyanaz a gép, de a pilótafülke és a mûszerezettség más. A Tu-154-est a magyarok kezdeményezésére 3 pilótássá tették, és mi így is repültük, amíg volt. Az oroszok 4 vagy 5 pilótával repülik a mai napig. Változó dolgok ezek 😊
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Hát én igazából arra gondoltam, hogy ha az FS-ben repülsz egy mondjuk egy Tu-154-est, akkor abban mindent egyedül kell végigcsinálnod, vagy van melletted segítség?
annyival azert kiegeszitenem hogy nem fugg azert annyira a gep meretetol. marmint amit mondasz "monstrum" kategoria nemtudom mi tartozik bele, de a 737-300 nem olyan monstrum es ott is 2 pilota van.
fedelzeti mernok mar az uj gepeken pl 737NG(new generation) mar nincs.
2 pilota mindig van a gepen 1 kapitany 1 masodtisz vagy elsotiszt.
hosszabb utakra 3 an repulik a vasar pl 9 oras utnal akkor 2db elso vagy masodtiszt van.
a munka megoszlik mindig ugye ez a repult utvonalon AP vel repulve nem sok. leszallasnal felszallasnal van a legtobb melo checklist-ek - radiozas - manualis vezetes ezeket megosztjak . ahogy en elneztem legtobbszor a masodpilota radiozik 😊 a captain meg dirigal 😊 ezert most megkoveznenek de pilota ismeroseim megerositenek ezt....
2 pilota mindig van a gepen 1 kapitany 1 masodtisz vagy elsotiszt.
hosszabb utakra 3 an repulik a vasar pl 9 oras utnal akkor 2db elso vagy masodtiszt van.
a munka megoszlik mindig ugye ez a repult utvonalon AP vel repulve nem sok. leszallasnal felszallasnal van a legtobb melo checklist-ek - radiozas - manualis vezetes ezeket megosztjak . ahogy en elneztem legtobbszor a masodpilota radiozik 😊 a captain meg dirigal 😊 ezert most megkoveznenek de pilota ismeroseim megerositenek ezt....
Már akartam korábban is kérdezni. Ha az ember valami monstrum utasszállítóval repül, akkor van mellette másodpilóta és fedélzeti mérnök (már ahová kell), vagy mindent egymagamnak kell figyelni, és kapcsolgatni?
Az AVSIM-rõl letöltöttem egy GA Traffic Generatort, és mûködik is rendesen. Az az egy gond van, hogy azokat a reptereket nem találja meg, amik a Budapest Scenery-ben vannak, és nem igazán tudom, hogy miért.
Forgalmat csak olyan repülõtéren lehet készíteni, amely rendelkezik parkolóhelyekkel, és a hozzájuk tartozó gurulókkal. Egy sima betoncsík, vagy gyöp az nem felel meg erre a célra. A nagy traffic pakkokban csak a nemzetközi és a regionális repülõterekre van AI forgalom generálva.
MyTraffic van fent nálam, de Ferihegy kivételével minden Mo.-i reptér kihalt. Lehet valahogy GA forgalmat generálni ezekre a repterekre is?
csak billkombókat akartam olyan dolgokhoz amik nincsenek gombként definiálva.. tehát ezek valmi egér makrók valójában
aztán rájöttem hogy shájen esetében jobb ha látom is milyen állásban.. (3állású kapcsolók)
aztán rájöttem hogy shájen esetében jobb ha látom is milyen állásban.. (3állású kapcsolók)
Már akartam kérdezni, az avatarod az egy Jak-12/Gawron?
Élethûen van megcsinálva, bár update is van hozzá. Nem a gépben van a hiba.
mennyivel mesz amikor igy viselkedik, manualba nezted a leszallas ertekeit? flaps? speedbreak?
alap feltetele egy regisztralt progi ahogy irod is, aztan a button and keypress tabnal tudod kulon gepekre beallitani az egyes bill konfigokat, javaslom a manual atolvasasat minden benne van.
képes segitség
guide - igaz ch pro hoz de minden benne van
képes segitség
guide - igaz ch pro hoz de minden benne van
Hello, próbálta már valaki a VRS FA-18E Superbug-ot? nagyon jól néz ki de valahogy furcsán repül, más gépekkel mindig letudok szállni de ezzel nagyon ritkán sikerül, vagy gyors vagy ha lassan megyen nagyon instabill, sokszor hiába trimelem az orra akkor is az egekbe van, sokszor kis sebességnél is, nagyon furának tünik ahogy megy a gép, lethüen van ez megcsinálva és én vagyok szerencsétlen vagy nem túl realisztikus és akkor létezik valami patch hozzá?
A regisztrált FSUIPC-nek állítólag van egy olyan szolgáltatása hogy addon gépeknél billenytû parancsot lehet olyan eseményekhez rendelni, amihez alapból nincsen.. példul hogy menjen a landing light (cheyenne-nél ez ctrl+L nem megy)
tud erre valaki vmit mondani?
tud erre valaki vmit mondani?
Ha felszaltal mondjuk budaorrol elered a budaorsi hatart akkor automaitukas megjelnik a nearest airport nem kell torolni semmit csak atjelentkezel a masik airportba vagy elotte a Tajekztatoval beszelsz flight following
Ige, igen tudom. Csak elõbb törölni kell a leszállási szándékot, és utána van nearest airport, meg utána lehet Budapest Approachra hangolni, meg "flight follow"-t is lehet kérni.
IRL biztosan, az FS-ben nem annyira ;-)
Amúgy nekem a nearest airport listát sem adja be mindig. Kérek VFR repülést Budaörsön, utána meg nem is tudok másik toronnyal kapcsolatba lépni, hogy leszállási engedélyt kérjek. Van erre valami orvosság?
Amúgy nekem a nearest airport listát sem adja be mindig. Kérek VFR repülést Budaörsön, utána meg nem is tudok másik toronnyal kapcsolatba lépni, hogy leszállási engedélyt kérjek. Van erre valami orvosság?
wiki
habar nemeteknel 2007 ota mashogy van valoban.
de lenyeg hogy iranyitott legterben ugyis radszolnak 😊
habar nemeteknel 2007 ota mashogy van valoban.
de lenyeg hogy iranyitott legterben ugyis radszolnak 😊
magadtol semmit nemkel csinalni .
azzal tisztaban kell lenned repulesnel chartok alapjan hogy eppen melyik informaciot v. iranyitast kell meghivnod.
es ott majd kozlik hogy allitsd at a transpondert ha szukseges.
sztem nemetorszagban is 7000 mar ...a vfr
azzal tisztaban kell lenned repulesnel chartok alapjan hogy eppen melyik informaciot v. iranyitast kell meghivnod.
es ott majd kozlik hogy allitsd at a transpondert ha szukseges.
sztem nemetorszagban is 7000 mar ...a vfr
Országok közötti VFR repülésnél hogy mûködik a transzponder kód? Mert pl. Mo.-n 7000 a VFR kód, de mondjuk Németországban azt hiszem 0021 v. 0022 attól függõen, hogy 5000 alatt vagy fölött repülök. ilyenkor útközben át kell hangolni a transzpondert az adott ország szabályai szerint?
Az Fs2004 az directx8-as progi? fps limiter miatt kérdezem.. (fsx-nél nálam konstans 30fps-t produkált)
Pl itt a letölthetõség részben megtalálod.
A Hungary Mesh 2004 (?) elérhetõ még valahol?
Ezért is írtam, hogy nívós kiegészítõ 😊, nagyon is jóféle addon, csak már hiányoznak belõle az újítások és szépítések 😊
2005ös... ha jól tudom, tehát mirõl beszélünk
én totál elfogulatlanul tudok beszélni róla, és amikor én a legújabb addonok után kiprószáltam 3 dolog lepett meg legjobban.
1. magyar livery-vel a gép modellje textúrái
2. utastér kinézete
3. mfd-k kinézete
és ezek mind pozitív dolgok voltak
ami nem tetszett
1. búgó hang nézetváltásoknál
2. VC kabin (habár ezt nézem legkevésbé)
3. kicsit elavult elnaggyolt 2d-s mûszerfal textúrák, pár "átugrott" dolog
nem mai gyerek, de annó biztosan ász volt ezt bizonyítja a megannyi aládolgozás tutorial
én totál elfogulatlanul tudok beszélni róla, és amikor én a legújabb addonok után kiprószáltam 3 dolog lepett meg legjobban.
1. magyar livery-vel a gép modellje textúrái
2. utastér kinézete
3. mfd-k kinézete
és ezek mind pozitív dolgok voltak
ami nem tetszett
1. búgó hang nézetváltásoknál
2. VC kabin (habár ezt nézem legkevésbé)
3. kicsit elavult elnaggyolt 2d-s mûszerfal textúrák, pár "átugrott" dolog
nem mai gyerek, de annó biztosan ász volt ezt bizonyítja a megannyi aládolgozás tutorial
Hát a rendszerek terén nagy hiányosságok vannak és az ariane nagyban átveszi majd a "hatalmat' amint elkészül az Airac támogatás hozzá ami rövidesen kész is 😊. Pmdg nem egy rossz gép, de sajnos IRS rendszer és rengeteg más dolog nincs benne szimulálva ezenkívül a VC ocsmány és köze sincs a real NG cockpithoz ellenben az ariane-val. A mai dolgokhoz képest elavult már 😊. Persze attól még mindig az egyik legnívósabb 737 szim a piacon de hát már akad ellenfele és idõvel kiöregedik.
gyerekek valaki a nyáron már elküldte nekem a magyar an26 pakkot. Megtenné mégegyszer ha megkérem ? 😄
Aki kicsit járatosabb a külföldi fórumokban, mint én azt megtudná mondani, hogy a PMDG NGX az csak fsx alá jön majd ki vagy megcsinálják belõle az fs9es verziót is ?. Régen hallottam ezt azt, hogy lesz fs9es verzió is mivel a régi 737Ng már elavultnak számít a piacon ...
Szia! Köszke!És hogy lehet a slew modot beállitani?Vagy mik azok a gomb funkciok!