MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi!
CptSAB
Helyesen a link

Ami segíthet még.. anno volt pár éve egy kiadványsorozat: Vendégváró Utikönyvek
Ha "Flight Planner"-rel készítek repülési tervet, akkor az automatikusan bekerül a GPS-be. Az utasszállítóknál is automatikusan bekerül az útvonal a FMC-be?

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Strami11
Egy ilyen nagyobb csapat osszehozasara mekkora eselyt lattok? Kérdem ezt azoktol akik ugymond "régi motorosoktol".. 😊

Strami

Ha azt akarod, hogy az álmaid valóra váljanak, ne aludj túl sokat!

w77d
jó az csak vedd ki belõle az SG címét

Tóth Géza oldala "Not Found" <#shakehead>
CptSAB
Na kéremszépen.. elõszõr is Tóth Géza weboldala átlapozgatandó:

Légifényképek Tóth Géza

Magyar várak, akkor tessék ide is látogatni:

Várak Magyarországon

Elöljáróban ismételten hangsúlyoznám, hogy messze nem vagyok profi.
Van tapasztalatom az AFCAD-okkal, a gmax-ben - bár utóbbi esetében természetesen többet tudnék még tanulni, mint amit már "tudok". Leginkább a gmax-szel szeretek buherálni a jármûvektõl kezdve az épületekig - de az emberek modellezése a rémálmom. <#nemtudom>
pateszi
Te mivel szeretnél foglalkozni, úgy értem milyen sceneryket, vagy scenery részeket készítenél?

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Igy van a hdg-t,az alt-ot tudom tartani,az Ils leszállás is megy de a betáplált flight plannert nem követi a gép.Ez a gondom.A panel amit feltöltöttél ugyanaz ami nálam is van,de a tracker-on ami az általad feltöltött képen is látszik nem lehet semmit kapcsolni csak a nyilakkal le és föl+be és kikapcsolni.
Mi a titka hogy a gép kövesse az ebbe betáplált útvonalat.Segítségedet elõre is köszönöm.
A 737-es amirõl beszéltem az a játékban alapból benne lévõ 737-400.Ott van a panelen egy nav/gps kapcsoló arról írtam.
Szia,

ebben tökéletesen igazad van, de ezen felül esetlegesen az egyszerûbb modellekkel is elboldogulok - reményeim szerint.
Az viszont holtbiztos, hogy a jó fotók rendkívül sokat számítanak (és a méretek is), tehát ha valaki "csak" fotókat csinál a "Szent Cél" érdekében, már akkor is kiemelkedõen sokat tehet le az asztalra, efelõl semmi kétségem. Ugyanígy, ha valaki a "kevésbé sikerült" képekkel tud "varázsolni", az is komoly segítség - és valószínûleg még lehetne folytatni.
Egyáltalán nem állt szándékomban megsérteni téged és köszönöm hogy segítesz,és tényleg egybõl reagáltál a kérdésemre.Úgy gondolom egyszerûbb ha megkérlek hogy ha megvan neked ez a gép (és mivel úgy látom küldtél képet a panelról eszerint megvan a játékban neked),próbáld ki ha még nem repültél vele hogy kell beállítani hogy a trackerbe betöltõdött útvonalat repülje.Nekem annyit csinál hogy mikor nem az airlainer pilotban repülök hanem a create flight-ban jelölöm ki ezt a tipust,akkor bejön a panel, és a tracker kiirja hogy a flight plan nem töltõdik be mert mennek a hajtómûvek.Leállítom a hajtómûveket,ezután betöltõdik a trackerba a repülési terv.Mindent beállítok,ujraindítom a hajtómûveket ,kigurulok,felszállok,az irányítás adta utasítások alapján ezután(az autopilot bekapcsolva,hdg.alt,ias stb.)ezután kapcsolnék át hdg-rõl nav-ra és más gépek ilyenkor repülik a tervet de itt nem,ebben kérek segítséget.Mit felejtek ki ti rutinos repülõsök vagytok mi a teendõ.Csak azt ne írjátok hagyjak fel az egésszel,mert a kardomba dõlök.
pateszi
Szia,

Nem biztos, hogy csak a komoly felkészülést igénylõ feladatokra lehet jelentkezni, pl. néhány jól elkészített fénykép nagyon hasznos lehet a tereptárgyakról. A neten található fotók ritkán alkalmasak textúrázáshoz, meg kell próbálni a vetületi ábrázoláshoz minél jobban közelítõ képeket begyûjteni.
Ebben bárki sokat tud segíteni, ha modellezõ szemmel lefényképezi a jellegzetes épületeket. Esetleg létrehozhatnánk ezekrõl egy adatbázist, hogy hol és miket kellene modellezni, ezekhez milyen képek, adatok stb. lennének szükségesek. (Templomok, épületek méretei elsõsorban, bár a Google Földön ezek többnyire jól lemérhetõek.)

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

polluxware
köszi megkaptam! viszont megint okosabb lettem😊

Kinél kell jelentkezni a feladatra? Nem mintha olyan nagyon kenném a témát, de hátha... mondjuk néha leugorhatok sörért. <#eplus2>
Hypo
".This is a default component of the FS SDK. That permits reading the Traffic information in FS without the need to use FSUIPC, thanks to Microsoft and the SDK!

Szoval a Modules folderben kene lennie innen letoltheted

itt

polluxware
megvan<#eljen>

polluxware
trafficinfo.dll

Ha valakinek megvan ez a fájl, kérem küldje el!

Köszönöm! (azt is írja mellé hogy melyik könyvtárban kéne lennie)

(TCAS rendszerhez tartozó dologról lenne szó tehát ha valkinek komolyabb utasszálíttó gépe van fent az nagyobb eséllyel találja ezt a fájlt)

CptSAB
Elsõ lépés, összegyûjteni, mik azok az obs-ok, amik kellenek a vfr-be (várak, kastélyok, templomok, víztornyok, távközlési tornyok, tv tornyok, nagyobb ipari létesítmények stb.) Össze kell hozni egy csapatot. És hajrá.. ennyi. Asszem az utóbbi a legnehezebb 😄 Elvégre már két évvel ezelõtt is erröl regéltünk.
Hypo
😊 hat ja modjuk egy Austria professional szeru lenne az igazi😊) lehetne repulni budaors visegrad esztergom, megnezni a dunakanyart hmmmmmmm jo reggelt

L Viper
Egy VFR objektumokat tartalmazó csomag is óriási dolog lenne már. A fene se bánná, ha maradnának az alaptextúrák. De nagy lenne a hegyek tetején a várromok, kilátók, miegymás. Na jó felébredek.
Szeretem én az FS-t úgy is, ahogy van.
CptSAB
Sajnos összefüggõ fotósceneryt, csak 8m/pixeles képekkel lehetne összehozni. De az felejtõs. Másik komoly gond, hogy mégha lennének is nagyon jó minõségû fotók, ki készítené el? 93036 km2 az ország terüete, amihez csapódnának még a négyszögesítés miatt is területek. Ha egy négyzet az 1,44 km2, akkor 64608 négyzet alkotja hazánk területét. Tapasztalataim szerint átlag 25 négyzet az , amit alapos munkával meg lehet csinálni naponta. Vagyis durván 2585 napig dolgozna egy ember rajta. A Balaton kb. 1400 négyzetre menne rá a településekkel együtt, Az már csak kb 60 napos munka, ha minden nap rászánja azt a jópár órát a kollega. Egy 5-10 fõs csat max. 2 hónap alatt összehozná.. de itt visszakanyarodok a legelejére, nincsenek meg a fotók hozzá. GE fiukat el kell küldeni a Fömi-hez, a zöldhasú dollcsikkal vegyék meg a teljes ortófotó felmérést, FÖMI nagyon jól jár, meg mi is..
Talán igen, talán nem - nem tudhatom, mit ismer.
A másik részre vonatkozóan: igen, jó lenne. (Ennél többet nem áll módomban közzé tenni, majd az illetékes megteszi, ha szükségét érzi és erre jár. <#vigyor>)
L Viper
Szerintem az U.T.E-t ismeri õ is. Sajnos azzal sem az igazi. Jó lenne egy fotóreal Balcsi, az biztos :-)
A Dash 8-hoz elérhetõ valahol MALÉV-os festés? Sajnos az AVSIM-em már nincs fent.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

A B734 FFX csak játszadozni való. Az FS alap bõingekhez hasonló "öszvérek" nincsenek.
Autentikus Boeinget keress. Azon meg nincsen GPS.
CptSAB
Töltsétek, és repkedjetek kedvetek szerint.. a VFR Szentkirályszabadja scenery kész. Azt hogy ki mivel csinosítgatja, azt rátok bízom. Apró javítások (+parkolóhelyek, guruló kiigazítások) majd lesznek az AFCAD-ban, majd az is linkelve lesz valamikor a héten.

Szentkirályszabadja VFR
Hypo
Mivel nem ismerlek, nem is gondoltam hogy primitiv lennel, folenyes valasz meg szinten nem igez, inkabb altalanos valasz mivel pontos konkretumot nem irtal csak annyit hogy nem koveti a flightplant mint a normalis gps ( egyebkent egy normalis 737 es addonban nincs gps mert FMC vel repulnek, na ebbol azert eleg sok dolog jon le csak a hiba nem.

Azert mondtam a manual at tanulmanyozasat, erre irtal egy reszt a manualbol ami viszont mar az ILS megkozelitesrol beszel, de te az alapkerdeseben az utrvonal tartasrol beszeltel.

Szoval akkor pontossan mi az ami nem megy a dash-on neked?

HDG, ALT ot tudod tartani ugye ezt irtad?
A betaplalt flight plant nem tudod kovetni?
es ILS leszallast nem tudsz csinalni?
Jol ertem akkor ezek a kerdesek?

Egyebkent a Tracker ami a program resze at lehet rakni mas gepekbe is persze ahhoz el kell erni egy repult orat.

Ultimate Terrain Europe + East Europe + Balaton patch-ek. Más megoldást nem ismerek - de ez nem jelenti azt, hogy nincs. <#integet2>
Strami11
Sziasztok! Na ide is feljovok néha. 😊
Neharagudj de milyen GPS modba kapcsolsz milyen panelen? én ilyennel még nem találkoztam a 737esen. Elvileg ha jol tudom a Dash 8 hasonloan mukszik mint az ATR. Miután beprogramoztad az FMC-t, aktivizaltad, stb stb. Akkor az ND-t kezelo panelen valts LNAV-ra (mar ha van olyan a Dash 8-on) és utánna ha nav-ra nyomsz akkor repuli az utvonalat. Legalabbis az ATRnél igy van.
De viszont nem értem a 737esen mit kapcsolgatsz hova. 😊

Strami

Ui.: Orom nezni hogy fejlodnek a sceneryk. Sok kitartast mindenkinek, és sikert! 😊

Ha azt akarod, hogy az álmaid valóra váljanak, ne aludj túl sokat!

L Viper
Sajnos nincsen.
w77d
gyerekek olyan scenery nincs véletlen, ami a Balaton partjára rávarázsolja az oda illõ városokat és falvakat??? elég szar úgy, hogy szinte érintetlen természetes környezetben van a balcsi...

FSX-ben benne van az 51-es körzet légibázisa?

CptSAB
Annyi infó Szentkirályról, hogy a scenery 30 km2 területet fed le, 5x5 tile bontásban. A repülõtér technikai és épület hitelességét meghagyom vagy másoknak, vagy úgy 2011-re.. 😄 Az AFCAD most készülget.. kb holnap ilyenkorra készen lesz. A scenery egy hirtelen jött ötlet szüleménye. Attila baátom szorgosan gyüjtögeti Szentkirályhoz a technikai cuccokat, ai gépeket.. ha azokat erre rápakolgatja, akkor ölég csini lesz. Nem egy PW kategória, de igazából már régóta szerettem volna a Hungary 2004 LHSA sceneryjét lecserélni. A sceneryt ajánlom mindenkinek, akiknek még szívükben él a Bakony sárkányainak morgása..

Kaposújlak scenery technikai szünet miatt áll, no meg itthon nem sokat voltam a napokban. Sajna fizetésig várnom kell, mert a régi golyós egerem elkopott még a Kapos VFR-nél a tavasszal, sajnos lassan reagál. A tartalék optikai egerem viszont kész katasztrófa. A porta épületén textúrákat egy kattintással likvidálta, akárcsak egy telj tile-t LHSA-nál. Össze vissza kattint, hol itt, hol ott az egérmutató..
A manualban ennyit írnak "When selecting NAV or APP modes while HDG mode is selected the indicator HDG will remain on screen until the localiser has been captured."
De én csak töröm az angolt.
Akkor mégegyszer elnézést kérek!
Tényleg szükségem lenne a segítségetekre.
Köszönöm.
L Viper
Már ne is haragudj, de nem volt Hypo lenézõ. Rengeteg embernek segített már itt, szinte elsõként reagál, ha valak isegítséget kér. Érdekes, hogy neked az jött le, hogy lenézõ...
Köszönöm a válaszod de ezért ennyire nem vagyok primitív természetesen az autopilot gombot is benyomtam a sebességet és a magasságot gyönyörûen tartja de amig mondjuk egy 737-es gépnél átkapcsolsz gps modba a panelon és a gép azt az útvonalat repüli addig itt nem csináljamert az autopilot és a nav gomb bekapcsolása ellenére sem repüli az útvonalat!valamit még be kell kapcsolni de nem tudok rájönni mit.segítséget kértem nem fölényes tippeket hogy mivel repülgessek kezdõ létemre ha nem tudsz segíteni akkor felejsd el az írásomat és lapozz tovább de ne nézz le másokat
köszönöm
L Viper
Nagyon "pöpec" <#eljen>
CptSAB
Hamarosan letölthetõ lesz ez a kis hirtelen jött szösszenet. Attila barátomnak pedig kötelezõ darab lesz.

Hypo
hat akkor lehet egyszerubb geppel kene menni amig belejossz. Airliner P-ben is lepcsozetes a dolog az elso gep a dash 8. Javaslom a manual atnyalazasat. foleg az autopilot reszt.

Felul lathatod az autopilot panelt a flight plan bekerul a gepbe , ha a nav gombot benyomod az nem eleg ugye kene az AP gomb aztan alatta a YD aztana mi epp kell

Szervusztok!
A segítségeteket szeretném kérni,az Airlainer pilot programmal kapcsolatban.
Most kezdtem játszani és még csak a Dash 8-ast engedi repülni.
A gondom az hogy nincs benne az FS-os GPS hanem valami számomra ismeretlen tracker valami amibe betöltõdik az útvonal de ha bekapcsolom a mûszerfalon a nav. gombot akkor a gép nem követi a betáplált útvonalat.Erre szeretnék megoldást kérni tõletek.Elõre is elnézést a bénaságomért,de nagyon kezdõ vagyok.Köszönök minden segítséget!!!
Varsói reptér után, megnéztem srác oldalát, érdemes ránézni:

http://www.drzewiecki-design.net/HC1.htm
Hypo
fsx ben ott az ufo😊)

w77d
van sak a föld alatt XXXD

Ma elrepültem a Nevadai Tonopahról az 51-es körzet fölé. Jelentem, az amerikai kormánynak igaza volt, tényleg nincs ott semmi. <#wink>

CptSAB
Ez a repülõterünk is csendes ma már..

Na ez az ami nagyon hiányzik az szimulátorból <#puszis>

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Hypo