MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

w77d
ááá az istenit most is kidobott az fs, mégsem tûnt el a probléma 😞

Már megvan. AVSIM. :-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hypo
editvoicepack nevu ingyenes progit javaslom
annak a leirasaban megtalalod pontossan mit kell atirni az aircraft.cfg ben hogy azt hasznalja a program.

g0a
igen enis ahogy elkezdtem online repulni az AES feledesbe merult ivap nak van beepitett pushback je azt hasznalom. igy is sok ido elmegy fmc vel es az egyeb beallitasokkal.

A callsign-okat hol tárolja a progi? Azt hiszem, hogy a MyTraffic hozott be valós callsign-okat a játékba, de mondjuk kisebb légitársaságok nincsenek benne, ha jól sejtem. Ilyenkor hiába írom be az aircraft.cfg-be a callsign-t, akkor sem történik semmi. Van valami kiegészítõ erre?

w77d
én az AES-t régebben használtam, de leszoktam róla. Amellett hogy tényleg jópofa, képes szépen összekutyulni a dolgokat, pl olyan parkolóhelyre vezt, ahol már áll gép, vagy csak szimplán taxizás özben nekem jnnek a gépek, cseszik szólni a torony....

Hypo
hat ez van, en nem preferalom a progit de sokaknak nagyon tetszik ugy hogy izlesek es pofonok.

Úgy látom, hogy alapcsomagban vannak ingyenes repterek is, ott a listában 0 kredit van, ha jól értelmezem. Mondjuk pl. Ferihegy nem tartozik ezek közé. :-( De ami pl. érdekes, hogy a FISD Helsinki-Vantaa csomagja ingyenes (ezt fel is raktam), de az AES-ért erre a reptérre már fizetni kell.

g0a
igen AES-t telepiteni kell a repterre credit rendszerrel mukodik. minden repter ahova felrakod 2-3 kreditet vesz le. nem igazan jo megoldas de ezt kell szeretni. magyarul csak par repterre erdemes feltenni ahova surubben repulsz.

Hypo
az egy altalanos kieg
Itt van bovebb info

Jaja, és akkor azt még külön kell telepíteni a Budapest-Ferihegy scenery mellé, ugye?

Hypo
Igen de ez szerintem az Aerosoft fele AES miatt.

Itt pl. úgy néz ki, hogy ott a jetway.

Malév Tu-154

Hypo
Erdekes nalam sosincs ez a kisertes😊)) max nagyon rossz latasi viszonyoknal de amint latom a palyat onnantol inkabb en vezetek.

A jetways-ek mozgatasa addon fuggo, altalaban ugy lehet hogy az addon keszitok egy nav2 radion nbetekert freki alapjan mukodtetik. Budapestnel szerintem nem muxik.

FlyTampa scenerykben es simflyers sceneryknel lattam mukodni.

FSX ben alapbol benen van CTRL+J

g0a
fsx ben kozelallsz es ctrl+j fs2004 ben ez AES-sel tortenik ott nem mozog a rampa.

Korábban írtad, hogy addon reptereken néha mozgahatók az utashidak. Hogyan? Pl. az Aerosftos LHBP-ben ez mûködik?

Semmi, ezt csak arra értettem, hogy azzal jól lehet gyakorolni a kézi leszállást, és a kilebegtetést. Nincs ott a kísértés, hogy megnyomom az autoland-et. :-)

Hypo
es? nem ertem.

Na de ott van pl. a Tu-154 magyar panellal, az pl. nem is tud autolandet. :-)

[HUN]FaTaL
Az FMC leírás a segédleteknél nem mûködik, 404. 😞 Kijavítja a szerkesztõ a linket? Nem tudom ki csinálta, de jó segédletek vannak, köszönöm az íróknak. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Hypo
Hat azt kell gyakorolni, autolandel szerintem uncsi egy ido utan, leszallasnal ha koveted az fd-t es a glide-ot akkor siman le tudod rakni szep konnyeden,

A kilebegtetes azert fugg a gep meretetol is ertelemszeruen😊 50 feetnel azert mar el kell picit kezdeni emelni, aztan 10 feeten szokott a dolog mukodni. Nezzel meg par landing videot igazi geppel youtube on hallod amint mondja a 50,40,30,20,10 feetet es latod altalaban hol lebegetetnek ki illetve miutan lent vannak a hatso kerekek mikor nyomjak ra a reverse-t.

Persze, simán megy az autoland is. A kézi leszállást még gyakorolni kell. :-) Amúgy azokat a gépeket, amelyikben nincs autoland, azokat milyen magasan szokták kilebegtetni?

Hypo
Na es sikerul akkor az autoland? bar a tuti ha a palya elott 500 feeten kikapcsolod es kezzel teszed le

Úgy tapasztaltam a FD egy hátáron túl nem is engedi csökkenteni a sebességet. Gondolom, hogy a gép tömegébõl, és a fékszárnyak helyzetébõl számolja, hogy meddig engedi levenni a sebességet.

Hypo
na legalabb megoldodott, sajnos ez altalanos jelenseg mostanaban.

L Viper
<#eljen>
CptSAB
ugye, ugye kellett neked húúúzni..<#hehe>
w77d
nna úgy látszik megoldódott a probléma. lényegében te világítottál rá a dologra, tényleg a RAM volt a hibás, de csak azért met túl volt húzva. most visszaraktam szépen mindent alapértékre és mint a kisangyal úgy mûködik...

alert
Próbáld meg, hogy kiveszed a gépbõl a második 2 GB-os memóriát, így csak kettõ marad benne. Az FS9-nek van egy ilyen nyûgje, hogy bizonyos mennyiségû vagy kombinációjú addon esetén illetve attól függõen, hogy mi a fut a háttérben és milyen windows-os service-ek futnak memory leak keletkezik és ez eredményezi, hogy nem lesznek újratöltve a textúrák és utána elszáll. Nekem is volt ilyen. 2 giga ram kivétele megoldotta a problémát, mert igazából kettõvel mûködik jól az FS9. Nem garantált, hogy megoldja, de egy próbát megér. A hiba okára még nem jöttek rá, de valószínûleg nem is fognak és nem is érdekel senkit az elszenvedõ alanyokon kívül...

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

L Viper
Priv ment...
w77d
nekem nem jelöl hibát cask összedõl...

jaszy76
Most is kidobott: a terrain.dll -t jelölte meg a win hibának. Brüsszel közelében jártam.
Próbálkozok, aztán valszeg újrateszem. 😞

[HUN]FaTaL
Köszi. 😊

[HUN]FaTaL
Nah közben már utánanéztem, nem rossz cucc. 😊

Falconer
Utak, vizek, textúrák, landclass, ilyesmi. Mesh nincs benne. klikk

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

w77d
multkor mire teljesen újra raktam az FS-t olyanra amilyen volt kõ kemény 5 órás folyamatos telepígetés és állítgatás volt :S

[HUN]FaTaL
Ultimate Terrain mire jó? Szebb textúrák? Vagy a magasságokat rakja a helyére?

Hypo
jaj ne is mond😊))) már fejbõl nyomja az ember, fs9+fs9.1 fsgenesis, ut+ge+repterek+es a tobbi+repcsik.
csak ne tartana annyi ideig, meg aztan patcheles, egyébb beállítás.....hmmm

w77d
kieg van fönt, csak mostanában nem raktam fel újat. A hiba kb 3 napja jelentkezett és legutoljára az Innsbruck-ot raktam fel kb 2 hete

w77d
tényleg nagyon tartózkodok tõle, mert annyira megszokja az ember így megmoddolva. Utána lehet hogy nem találok valami modot vagy valami máshogy lesz :S

L Viper
Jahh, most látom nincs is fent kieg? Mióta van fent az FS?
L Viper
Szerintem ne görcsölj, rakd újra.
Tudom ez nehéz ügy, nálam is rommá van már moddolva, takarítva, gatyába rázva, de tervezem a friss installt lassan. Nehezen szánja rá magát az ember annyi kieggel egyéb jóval megspékelve megszabadulni tõle, de sajna meg kell tenni.
w77d
gyerekek valamiért nálam egyre inkább baszakszik az fs. Gyakorlatilag akárhol szállok le, egy idõ után nem tölti be a földi textúrákat és a gép textúráit majd az fs összeomlik. Nem raktam most fel semmi kieget ezért furcsa... az elmúlt 6 repülésembõl 6 alkalommal lett összeomlás a vége 2500láb környékén a repterek közelében...

Akinek jó a Laci bácsi VFR+Bp 2007 az megnézhetné, milyen file-ok vannak a Budapest_city\scenery alatt, nálam ezek
AF2_LHBC.bgl
AF2_LHBS.bgl
AF2_LHDK.bgl
AF2_LHDV.bgl
AF2_LHFH.bgl
AF2_LHGD.bgl
AF2_LHHH.bgl
AF2_LHJK.bgl
AF2_LHNY.bgl
AF2_LHOY.bgl
AF2_LHSK.bgl
AF2_LHSM.bgl
AF2_LHTL.bgl
AF2_LHZA.bgl
bp2006.bgl
bp2006_excl.bgl
bplib2003-1.bgl
bplib2003-2.bgl
bplib2003-3.bgl
budapest2006.bgl
budfalib.bgl
dna_end.bgl
dna_excl.Bgl
dna_flat.bgl
genericb.bgl
hazacskak.bgl
lhbplib01.bgl
lhbpwayp.bgl
bár lehet ennek semmi köze a problémámhoz, de próbálkozok😄
thx, de nálam alapban úgy van
Nálam a xy:/Program Files/Microsoft Games/FS9/Scenery/ mappában volt a Hungary.bgl és a HunLandmarks.bgl. Innen kikaptam, és az Addon Scenery-be tettem egy Hungary Mesh/Scenery mappába. És lõn. Egyetlen hiba gyanánt megmaradt még egy vízlépcsõ a Duna nyugati ágában Szewntendrei szigetnél, valamint a szükségesnél több híd van Esztergomnál, meg a Szlovák meder is félrecsúszott. Fotókat csináltam, csak nem tudom felrakni.
Hypo
manubana reference nel illetve a kneeboardon is ott van, gepe valogatja.

ELEV feetet mindig be kell allitani

Változó, elsõsorban típustól, azon belül az aktuális tömegtõl, stb függ. Valószínûleg van manual a gépedhez, abban feltehetõen leírják több különbözõ esetre is az ideális sebességet.
Grrrr...ez megint az én hülyeségem volt. A fej feletti panelen van egy mûszer, ahol az autopilotnak be lehet állítani a célreptér szintjét. Ez Ferihegyen 495 ft, és így mindjárt mûködött az autoland. :-) Igaz, hogy nagy volt a sebességem, mert 135 csomóval értem földet, és kicsit visszapattant a gép. Tényleg, amúgy az ilyen utasszállítóknál mennyi szokott lenni a leszállási sebesség teljes fékszárnyakkal?

remélem érthetõ voltam, picit kapkodtam😊