MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nos, kipróbáltam mindent
ha csak Laci bácsi Hungary2009-e van bekapcsolva akkor teljesen jó a Duna a BP részen
ha csak Laci bácsi Hungary2009+BP city akkor már gebasz van
érdekes, hogy valami mesh van nálam fent, de lehet, hogy az nem jó?
mesh nélkül is hibátlanok ott a magasságok?
akinek mûxik annak milyen mesh van fent? van ingyenes használható?
mert az enyém bekapcsolva és kikapcsolva is ugyanazokat a hibákat hozza
Hypo
de 3 fokosan kb szepen le kene vinnie a palyara.

lesd meg ezt hatha...van benne autoland

Hát nem tudom. Majd próbálkozom. Az is furcsa, hogy az autopilotnak nem kellene süllyeszteni a gépet, ha megvan a glidescope?

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

L Viper
Azon a környéken biztos nem, a Dunántúlon viszont sok helyen láttam klassz hidakat. Na majd a teljes verzióban...
Hypo
az meglehet probald meg egy amcsi repteren mondjuk a default KFSO-n

Hm....most már nagyjából megy az autoland, mert szépen viszi le a gépet, csak éppen túlmegy gép a pályán Ferihegyen, mintha nem jó helyn lenne a pálya. :-O

Hypo
amit irtam az a preflight nal van. hmmm traning reszt megnezted nem maradt ki valami lepes?

Igen, megcsináltam. Érdekes viszont, hogy nekem nem a NO AUTOLAND felirat villog, hanem megjelenik egy sárga LND.

Hypo
Aktulais terkeprol megnezheto altalaban.

Ezt megcsinaltad amugy?:
Set both VHF radios to the same ILS frequency (any ILS frequency will do). (Click the
lower left number to switch between the two VHF radios)

Set both course readouts to the same course (any course will do).

Set the FD switch to FD.

Check that the NO AUTOLAND light on the FMA is out.

Press the AUTO LAND button.

Check that the NO AUTOLAND light flashes for a short while. If the light comes on
steady, the test has failed. If the light goes out, the test has completed successfully

Auto throttle és az autopilot gondolom, hogy kell.

No, korábban nem volt a freki és a course beállítva mindkét rádión, és ezért nem engedte az autolandet. Tehát most a pálya course és a freki stimmel. Meg is jelenik a LND az annunciator panelen, de nem viszi lejebb a gépet. Amúgy mi a kellõ magasság? Az ATC 2500 lábra rendelt, onnan elvileg menni kéne neki? Az is érdekes, hogy a kijelzõn hol LOC CAP van hol pedig LOC TRK.

Hypo
Nav radioba ils freki be van tekerve? course a palya coursra van allitva? kello magassagban vagy ?

Valamiért nem tudok autolandet csinálni a DC-9-essel (Flight1 Super 80). :-( Elvileg azt írja a manual, hogy ha megjelenik a LOC CAP és a GLS CAP akkor lehet aktiválni az automata leszállást. Csak az a baj, hogy nem jön a LOC CAP, hanem csak LOC TRK van mindig.

CptSAB
Pápa VFR-t illetõen.. holnap vagyok újra szabadnapos, szerintem holnap el is készül AFCAD-al együtt.
CptSAB
Hidak egyenlõre tudtommal nincsenek még benne.
L Viper
A Tisza-tónál a Tiszafüred-Poroszló híd nálam nem látszik. Ez a Scenery jelenlegi állapotában természetes, vagy ez valami hiba nálam ?

Egyébként eddig sehol nem fagyott ki, ahol eddig gondok voltak. Remek munka.
Na mégis megnéztem és sajnos így is rossz😞
elképzelhetõ, hogy a mesh amit használok rossz?
van más ingyenes alternatíva?
Remélem az a gond, holnap megnézem és jelzek.
Köszönöm
Most látom, hogy a mesh fájl a Hungary2009 fölött van, holott annak alul, kellene lenni!
L Viper
Nálam is jó minden.
Kedves Tommy!
Nálam ilyen hiba nem jelentkezett. Úgy tûnik, hogy Nálad az eredeti Bp 2007 -ben alkalmazott Duna szintmagasság keveredik az én általam használt magassággal. Egyelõre nem tudom, hogy ez mitõl lehet. Próbálom megfejteni a titkot, ha sikerült jelentkezem.
Üdv: Laci bácsi
Igen

ezen kívül megvan még a ground env. pro
kitöröltem a bpmesh.bgl-t és egy másikat használok, már nem tudom melyik, valami ingyenes 2 file van benne:Hungary.bgl Hun-Landmarks.BGL
amit még csináltam, hogy kikapcsotam a következõ filokat a Eure, Eurw könyvtárból:
HP953140.bgl
HP953150.bgl
HP952140.bgl
HP952150.bgl
L Viper
A prioritásban a Budapestet a Laci Bácsi Scenery felé raktad?
Csodálatos így is, örök hála és köszönet!
<#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#taps>
[HUN]FaTaL
lol 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

w77d
de fasza lenne ez real life-ban XXXD

ezekrõl beszéltem, nálatok is ilyen?
w77d
szia! én is ezzel a problémával küzdök de csak is az Innsbruck Approach scenery közelében... véleményem szerint ez egy kiegészítõ hibája lesz

Jól sejtem, hogy ha FL-rõl beszélünk, akkor a magasságmérõn 1013 mbar-t kell beállítani? Utána amikor közeledek a célreptérhez, akkor az irányítás közli az ottani nyomásértéket?

exTrem
Jó kis videó, a zene meg egy örökzöld trance muzsika 😊

CptSAB
Katonai VFR

Sorry a zenéért, akinek bántja.
polluxware
Szeged????? úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú az kéne😊

CptSAB
Skacok, Pöstöt nem néztem meg.. az az egy bizti azonban, hogy a mesh-el VFR nélkül is már többször szívtam. Bökjetek fel ide képet, belõve, hogy hol a bibi és Laci bácsi garantáltan meglesi. Amikor tavaly a vízrajz készült, nagyon sokszor a hibákat lefotóztam, a GPS koordinátával együtt, így sikerült kilõni néhány anomáliát. Voltak itt-ott 2-3 km magas tûtornyok.. de mindig javítva lett.
hát nem egészen homokpad😄 hanem domb a Duna közepén víz texturával, pl a Lánchíd mellett
Hát ha valaki utasszállító vezetését akarja megtanulni, akkor bátran ajánlom a Flight1/Coosky Super80-as csomagját. Igaz, hogy IRL nem vezettem ilyen gépet, de nekem nagyon reálisnak tûnik. Egy-két apróság nincs szimulálva, de ezek szerintem nem lényeges dolgok. És ami a legjobb, hogy remek online oktató része van, nem csak olvasgatni kell a könyvet, hanem kis ablakokban megjelenik, hogy mikor mit kell ellenõrizni, és sárga nyilacskák mutatják a lényeges pontokat a paneleken.

flight SK2779 Stockholm- Budapest

CptSAB
A tetemes lista:

Gyõr-Pér, Gyõrszentiván-Bõny, Szombathely, Nagykanizsa, Zalakaros, Börgönd, Kecskéd, Esztergom, Gyúró, Dunaújváros***, Érsekcsanád, Öcsény, Baja, Szeged, Jakabszállás, Matkópuszta, Miskolc, Gyöngyös-Pipishegy. Ezek azok, amelyekkel még van értelme textúra ügyileg foglalkozni. Az más kérdés, hogy gyaníthatóan jó részükhöz nem lesz elérhetõ FSET-ben a textúra. Ezek a tervek 2010-re vonatkoznak, vagyis kár elõre örvendezni. Szeged lényegében készen van, ott a probléma a kitörölhetetlen FS repülõtér. Ez a repülõtér még tavaly nyáron elkészült, elõbb mint a Kaposújlak.
polluxware
mi a bajod a homokpadokkal? tudod milyen jót lehet azokon fûrdeni

Felraktam Laci bácsi VFR-jét , csodálatos munka. Ahogy Laci bácsi is említette, van 1-2 probléma Bp city-nél, ahogy írta kitöröltem bpmesh.bgl-t, is így is maradt 1-2 magassági probléma, ami a legzavaróbb, hogy a Duna a Budapesti részen 1-2 helyen kijön a medrébõl, és 'kisebb dombok' vannak benne, ez normális?
mondjuk ennyi kompromisszumot megér simán, de nálatok is ilyen?
CptSAB
Nem.. nem csak katonai repülõterekben. Sajnos pillanatnyilag az a gond, hogy kevés a satelit anyag, sokszor ami van, az is használhatatlan. Összeállítok egy listát, mik a jövõbeni lehetséges repülõterek.
Clidey
Szerintem így is nagyon tuti!! Jó látni hogy lesz mit összegyûjteni-feltölteni LHC honlapra!!

De csak katonai repterekben gondolkozol? Én szívesen látnék mondjuk egy Esztergom vagy Gyúró vagy hasonló cuccot... Az hogy épületileg nincs ott semmi vagy generic objektek vannak, az lényegtelen - ha már a levegõbõl frankón néz ki, meg van rajta tuti autogen, már azis üdvözítõ volna...! 😉

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

CptSAB

Hamarosan elkészül a Pápa VFR is. Ezt a sceneryt is rátok bízom, ki ki igénye szerint építgesse be a repülõteret. Sajnos a textúrák minõsége nem a legjobb, nem üti meg Szentkirályszabadját, de ez van a 2m/pixeles alaptól csodát nem szabad várni, az ugyanis a 4,7 m/pix. alakítás után minden csak nem jó.
jaszy76
Sziasztok!

Már másodszor futok bele az "Out of memory" hibába. Kb. 1 óra repülés után adja meg magát az FS.
Telepített kiegészítõk: Ultimate Terrain Europe, Flight Environment, meg pár reptér scenery.
PMDG 737-et repülöm.
A gépem 2 giga memóriával rendelkezik. Nem értem.
Ez valamelyik kiegészítõ hibája lehet?

m814
Alapból F2

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

CptSAB

Településrészletesség..
Van shortcut a sugárfékre? A DC-9-emben sajnos csak teljes képernyôn jön fel a gázkar panel, és akkor nem látok ki a gépbôl.

Clidey
<#worship><#worship><#worship>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

CptSAB
Graham Mitchell Free AIRAC oldala elköltözött:

Új cím:

FS2004 & FSX Free AIRAC
CptSAB
Laci bácsi sceneryje VTP polygonos rendszerrel készült, szemben az FS default landclass módszerével (kacifántosan fogalmazok..) az FS landclass, amit a GE Pro is használ, az úgy épül fel, hogy fogja a kis celláit, és az ott szereplõ textúrakód alapján odabiggyeszti a megfelelõt. A polygonos rendszerben nem négyzetekbõl áll a buli, hanem a körbezárt terület alakzata szerint tölti ki. Egyik sem pontos, de ez utóbbival a településhatár jobban elkülöníthetõ. A scenery textúrái nem egyeznek pillanatnyilag a GE álltal telepítettekkel, így ahol a VFR ki van dolgozva, ott a régi FS textúrák jelennek meg. Ami fontos, ha van fotóscenery, egyébb addon scenery, az mindig a Hungary 2009-nél magasabb prioritást kell hogy kapjon. pl. nálam 2-Pápa (under construction!!!) 3-sztk (Szentkirályszabadja) 4-Taszár VFR 5-Hungary2009 így mindegyik fotó scenery látszódik.
CptSAB