MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval akit érdekel:
IL-18 manual (magyar)
Kénytelen voltam lefordítani, mert máskülönben nem tudtam beindítani sem a masinát és csak orosz manualt találtam. Nagyon kezdetleges a fordítás, mert elõször angolra fordítottam guglival, utána saját kútfõbõl magyarra, nem is értettem mindent, tehát ennek fényében kéretik fogadni, remélem azért valakinek a segítségére lesz! (ötleteket szívesen veszek.) 😄
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Ha lehet 2 kérdésem lenne.
UT és GE-pró után nagyon szép lett a táj és öröm repkedni. Csakhogy délrõl északra vagy fordítva mindegy LHSA térségét megközelítve memória hibával kifagy és ki is lép az fs. A szokásos eljárás, egyenként vegyem le õket és próba?
A másik hogy lehet azt beállítani hogy 3 monitor esetén is ugyan akkora maradjon a pilóta fülke mint 2 esetén? Az a gond hogy bár a zummal lehet játszani de mégis tele rakja mind a 3 monitort. Én azt szeretném, hogy a középsõn legyen (mert ez elég) a pilóta fülke, hogy tudjak repülni, a jobb és bal monitoron pedig a táj látszódjon. Ez adna egy olyan érzést mintha a gépben ülve jobbra és balra az ablakon néznék ki.Van erre megoldás?
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Kicsit rossz, hogy nincs olyan 134-es, amiben van VC, de majd túlélem valahogy. Il-18-hoz nem tud esetleg valaki angol manualt, mert pillanatnyilag be sem tudom indítani. Valamint Malév festés fellelhetõ ehhez? 😄 Nagy kedvencem a típus. A Yak-ot még nem próbáltam, de ahogy itt olvastam van hozzá jó kis manual.
Tegnap Li-2-vel gyakoroltam Budaörsön, de még nem ment valami szépen a vezetése. Il-14 nagyon jól megy, nagyon szépen ki tudom trimmelni, kellemes vele repülni, csak azt az orr leadást nem értem. De mindegy, legfeljebb nem megyek vele 170-nél gyorsabban.
Összefoglalva, a sok glass cockpit után igazi csemegék ezek a gépek. Ha majd szépen tudom kezelni egyiket, másikat, lesznek róla videók is. Persze azért a nagy kedvencet, a 154-est sem hanyagolom. 😊
Szóval most, hogy végre sikerült az Fs-t számomra teljesen élvezhetõre összehozni, jöjjenek az élmény repülések ezekkel a klasszikus típusokkal. Hozok majd képeket, videókat. 😄
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!
Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Meg még az lenne, hogy az IL-14-nél eléggé zavar, hogy 170 feletti sebességgel való repülés közben eléggé leadja az orrát. Nem tudom ez így normális-e. Meg lehet ezt szüntetni valamilyen módon? Miylen paramétereket kell állítani ahhoz, hogy ne adja le az orrát?
Nagyon köszönöm Gyõzõ a cuccokat, külön öröm a VC-s An-26. Még nem volt kapacitásom megnézni, de ma este sort kerítek rá. Tegnap kicsit hekkeltem ismét, hogy rájöjjek az OOM okára és arra következtetek, hogy az autgen lesz a bûnös. Próbálkoztam mindennel és egy helyen láttam erre a problémára a megoldást, miszerint a /autogen/default.xml-t át kell nevezni. És láss csodát, nincsen OOM. Szépen megy tovább a repülés. Probáltam mindent kikapcsolni, még UT-t is, de fagyott. Egyébként mire szolgál ez a file, mert arra nem sikerült rájönni.
Még próbálkozom, mert az autogen max-on van, hátha kisebbre veszem, akkor tovább megy, de elõbb érdekelne, hogy a default.xml mire szolgál, mit veszítek vele, ha átnevezem/törlöm.
A gépeket este kipróbálom, már nagyon kíváncsi vagyok rájuk. 😊
@L_Viper, nagyon köszönöm, nagyon szép gépek vannak itt és van doksi a Tu-114-eshez is. 😄DD
Más: Feltettem tegnap Warsaw City 2013-at és le vagyok nyûgözve. Komolyan mondom, nekem Bp. után nem igazán találtam hasonló színvonalú várost kidolgozva, de ez a Warsaw scenery most nagyon tetszik. Asszem kicsit elVFRezgetek arrafelé és szép nagy a terület is. Eghy két terület olyan, mintha hiányoznának róla az épültek, ez nem tudom mitõl van, bár a screenshotok szerintem FSX-esek, tán ezért lehet. De nagyon szép, kidolgozott scenery, ajánlom, próbáljátok ki! Ja, ebben az EPWA reptér nincsen benne, lestem is leszállás közben, hogy héjj, szép-szép a város, de a reptér olyan default jellegû... és az is! 😄DD
Esetleg, ha valamelyik még nem lenne meg.
Egyébként a scenery-k összeakadásával nem tudom mit tudnék kezdeni. Mert ha a millió fileközül a tököm tudja hogyan szûröm ki, melyik hibás... :/
Találtam egy csomó dolgot, hogy miket nézzek meg, majd kipróbálom õket. Van olyan is, hogy pagefile rebuild. 😊 Meg valami aircraft analyzer. Majd jól végigzongorázom, bár érzésem szerint itt az UT akad valamivel.
Na majd játszom vele.
Szörnyû ez a játék, többet kell hekkelni, mint játszani vele. 😊 De persze jó, mert lehetne úgy is, hogy nem buzerálja az ember, de az meg már milyen lenne? 😊
Egy dolgot nem értek ezzel az OOM dologgal kapcsolatban.
Oké, hogy adott esetben van arrafelé valami, ami akad. De... a fagyás elõtt 10 mp-el odébb teszem a gépet map-on elõre ~10 mérfölddel, akkor megy tovább, holott akkor még bõven betölti azokat a dolgokat, amik miatt kiakadt volna, ha hagyom menni tovább. Annyit sem tettem arrébb, hogy a plan-ben látszon, elõször azt hittem arrébb sem raktam a gépet, de mégis és nem fagyott ki. Ki érti ezt... :/
Viszont a nagy bajom, hogy a legtöbb gép VC nélküli. Pl. An-26, Il-18. 😞((
Tu-154 fórumok
Egyenként kapcsold ki EDDF-et és a Düsseldorfot, talán kiderül melyiktõl van.
No, javítottam, a VR-es résznél elírtam, mindjárt berep. A Dunaparton Pozsony elõtt nálam is van egy havas tájrészlet, eddig nem vettem észre én sem. Biztos havat vetett a gazda arra a fél hektárra...azt most érett be ;-))
Orosz madarak : Yakot küldöm, An-24. Ehhez magyar festést is küldök.
Avsim.su, Avsim.ru sok jó cucc és átállítható angolra is.
Simán F6: V_180.wav => St_V_180.wav
V_200.wav => St_V_200.wav
V_220.wav => St_V_220.wav
V1.wav => St_V1.wav
VR.wav => St_VR.wav
V2.wav => St_V2.wav
Mentést még nem próbáltam.
Hogy nevezted át a wav fájlokat? Én is átírtam de most hibával kiszáll az fs ha 154-est kéne betölteni.
A fehér rész igen, a Duna partján van kcisit lejjebb, ahol elkezd kiszélesedni. Este lefotózom. Nem kritikus, annyira nem zavar, csak ha már ki lehet javítani, miért ne. 😊
JObban zavar a fagyás Frankfurt, Düsseldorf környékén. Arra van esetleg ötleted, hogy hoygan nyomozzam ki mi okozza?
Úgy van a sorrend és a free LZIB is volt fent. Nem a reptér maga okozza a problemeket, hanem a VFR, csak tudnám, hogy mi és hol. A reptér nem zavar be.
u.i.: Egyébként nagyon tetszik a masina. Komolyan, tisztára odavagyok érte. Hétvégén nyomtam régi nagy kedvenceket is, PIC737, LVD767, PMDG747, de egyik sem hozta ezt az élményt. 737 classicot imádtam/imádom (most mindegy, hogy bugos, meg nem szereti senki, de nekem valahogy könnyû kezelni, kézre áll, könnyû vele gurulni, gyors, könnyen állítható, nem csinál hülyeségeket, élmény vele repülni számomra), még az is olyan kis uncsi volt a 154-hez képest. Szóval olyan más, eddig ennyire nem tetszett még gép az FS-ben. Talán a kihívás miatt is, mert a 737classic-ot kb. 3 perc alatt beröffentem indulásra készre. Ehhez képes a Tu sokkal élvezetesebb. Persze lehet ebben benne van az érzelmi töltés, ill. hogy valahogy vonzanak a ruszki technikák.
Pont ezért is tetszik nagyon az IL-14, csak az nem, hogy ~170 felett nagyon leadja az orrát.
Egyébként, ha van még hasonló jó kis régi orosz gép, ilyesmi kidolgozással, szívesen veszem. 😊 Yak-40 milyen, hol találok róla infókat? 😊
Fog ez a 154-es menni neked, átírom én is, lehet, hogy nekem is a régebbi csomagokból maradt fenn. <#eljen>#eljen><#wave>#wave>
Az Pozsonyt nekem küldte Viper, (ismét köszönet érte) nálam jó, egy free LZIB-el megy (flighsim.cz-rõl updatekkel), a sorrend a sceneryben : 1. LZIB_2004 2. BA2k4_3D 3. BA2k4_LC_VTP2 4. BA2k4_Mesh
A Taxigate FSX-es, nem?
Van mód pl arra, hogy mentésnél, ill. betöltésnél a 154-es ne kikapcsolt állapotban legyen? Csak azért, mert a legtöbb gépet, ill. ocnfigot el tudom menteni egy reppenés alkalmával és hellyel-közel jól be is lehet tölteni (a lent is említett esetleges fagyás miatt), akár FMC, robot is visszajön, de a 154-nél nem, ott hiába mentem, FL330-on nem vicces cold@dark-ban indulni. 😊
@Gyõzõ, nagyon köszönöm, sikerült megcsinálni, most már WOAI-s forgalom van. Külön tetszik, hogy légitársaságonként van traffic file, nem kell együtt kezelni. Egyébként furcsa elsõre Fokkerek, CRJ-k, 767-esek nélkül Ferihegy, de megszokom. 😊
Hétvégén kicsit hekkeltem a dolgokat és sikerült megcsinálni a 154-es V1/Vr/V2 hangjait. Ugyanis a helyzet az, hogy ez a Copilot nevû mappa a /gauges/Tu-154_cfg/SOUND/Copilot alatt van. No, ott van is V2 hang, de így sem volt jó. Visznot rájöttem, hogy miért, ugyanis a neve: V2.wav, de a 160-as jelzõ pedig St_V_160.wav, de innen felfelé nem, pl. 180: V_180.wav. No itt jütt az ötlet, hogy átnevezem õket és láss csodát, most már mindet mondja, 180/200/220/V1/Vr/V2... Szuper, így már olyan teljesség érzésem van, eddig hiányzott. 😊
@L_VIper. Nemrégiben valakinek küldét egy Pozsoly VFR-t, meg is találtam, feltettem, de két apró hibát találtam benne. Egyik, hogy a hidak alatti utak, (szerintem az UT) is átmennek a folyón, de pár tíz méterrel a hidak mellett. 😊) Furcsa látvány, ezt nem lehet kiküszöbölni valahogyan? Ill. kicsit lejjebb a dunán van egy furcsa, fehér textúrás rész, olyan, mint ha téli text lenne rajta. Egyébként tetszik, rátettem még a TAXI2GATE LIZIB-jét, szerintem nagyon jó kis kiegészítõ. Van is egy videó egy ottani leszállásról, íme:
Viszont van még egy idegesítõ hibám, hátha valaki már találkozott ilyennel. Repültem EHAM felé, most tettem fel belõle az X-et. Viszont T/D elõtt nem sokkal kifagy out of memory-val. Sajnos nem egyedi eset, ott lesz valami gebasz, összeakadás, mert másodszor és harmadszor is ugyan ott off.
Sikerült elõtte ~1 perccel mentést csinálni, így könnyen tesztelhetõ. Ha mondjuk betöltöm és a térképen arrébb húzom minimálisan (~10 mérföld) akkor nem, de ha hagyom, akkor oom. Nem tudom hogyan szûrjem ki, hogy mi rossz, ötlet? Kikapcsoltam már EHAM-ot, EDDF X-et, Scenery Germany-t, de eddig egyik sem, mert fagy továbbra is. Hogyan tudnék rájönni mi okozza?
(bocsi, hosszú lett.)
Letöltöttem LHS oldaláról a Dreamwings Dash 8 Q400 as gépet, de nem megy, kifagy. Találtam rá egy ilyet:
Q: WIN7 használatával fagy az FS a repülõ kiválasztásánál
A: standard Cessna 172-vel kell betölteni és utána állóhelyen cserélni a gépet a Dashra
Nem jó ! Tud valaki valami megoldást rá ?
Köszi !
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot
A Firepower kieg. jó volt annak idején. Szerintem ne pakold tele mással, csak a tájat érdemes feljavítani ezzel a csomaggal.
Ilyen lesz utána...