MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
na akkor kicsit ossze szemetelem majd a forumot remelem erdekes lesz masoknak is😊

polluxware
vagy ha még nem tudod a pályát de elõre fel akarsz készülni, akkor elég a rádoión betekerni az adott érfíld ATIS-jáját, sakkor elõre becsicsergi neked hogy melyik pályára várhatod az utasításokat. avagy modosíthatsz is ha másikat akarsz (kb olyan 75-100nm elõtte)

még valami!

az hogy az fs9 tök hüle lenne a sid star megközelítéshez sztem nem igaz ugynis egy csomó reptérnél helyesen adja meg a SID-STAR hoz vonatkozó min/és feletti megközelítési és elhagyási magasságot. Több német, ausztriai és más reptereknél is tapasztaltam már

szívesen olvasgatnám
Hypo
<#eljen>

eyecandy
Sármellék ha valaki még nem látta volna

Hypo
😊 Nem is igazabol a tipus hanem pont ez az egy gep ezzel a festessel, olyan tortenete van hogy csoda, tisztara ugy ereztem magam mint a pelikan ugyiratban😊)))

FMC kerdes : Elvileg kell tudnia hasonlo mint a gps en a direct to. RTE oldalon is be tudsz adni uj wp-t legs oldalon is szoval persze tudja, persze a valosagban a pilotak mar tudjak melyik palyat fogjak hasznalni felszallaskor es milyen sidet, de az jo ha te csak a plant csinalod meg elore, aztan amikor mar tudod a aplyat akkor hozza dobod azt is, vagy csak az utvonal van az fmc ben es az elejet repulod kezzel.

Nem semmi gép!

Egy kérdés, az FMC programozható úgy, hogy repülés közben az adott ponttól navigáljon, és kelljen kezdõpontot, meg SID-et programozni?

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hypo
Hogy en ezt hogy szeretem....hmm , amugy pont ennek a gepnek eleg erdekes tortenete nem is gondoltam volna, aztan utana neztem jobban rament tobb estem es a vegen annyi de annyi anyag gyult ossze, jobb filmekbe nincs ennyi😊) nem akartam itt teleronditani vele a forumot, de ha valakit erdekel akkor majd megosztom, tenyleg fantasztikus mindjart mas volt vele repulni FS ben

g0a
eloszor a szarnyakba toltik az uzemanyagot es ha nem eleg akkor a torzsben levo tartaly(ok) ba is.

Hypo
na nekem a flightplanre azt irta nem talalja a REQ gomb utan, vagy rossz fele keresgeltem?😊

Hypo
Ejj de crosswindlanding es oda vertem a kicsikét hmm de ronda volt PC-12 nem szerette ezt😊))

Hát mondjuk a Super 80 ilyen szempontból jó, mert ott lehet "cruise"-ra konfigurálni egy pillanat alatt, és az FS flight plan is betölthetõ néhány gombnyomással.

polluxware
ezeknél a gépeknél nem ajánlatos leszállás elõtt menteni.... ez szinte mindre igaz!

realitás hátránya...

Azért ez az ATR72 kicsit szivatós, mert ha elmentem repülés közben, akkor is cold&dark módban indul újra ha betöltöm. Ha meg úgy konfigurálom, hogy járó motorral töltsön, akkor valamivel jobb, de az FMC-t akkor is újra kell programozni. :-(

polluxware
level-d 767-hez is vannak jó tutorialok... relatíve szép repzi az is😊

CS 757 is szép... meg elég bonyis (2.2es utolsó peccs most jön ki, remélem justflightra is hamarosan😊

Egyébként nálam a Flight1-Coolsky azért viszi a prímet, mert van online checklist, nem kell papírokat lapozgatni. Igaz, hogy az ATR72 is nagyon jó....

Mellesleg felraktam Milano-Malpensát, és itt is mozognak az utashidak, meg cateringes kocsi. :-)

Hypo
😊

Igazad volt! :-)

Hypo
jo kerdes szerintem a szarnyak mindig tele vannak de a manaulba meg kene nezni, ha megse akkor sorry😊

Azt szeretném még kérdezni, hogy pl. az MD-80-ban van három tartály, akkor tankolásnál hogy szoktátk tölteni? Elõbb a törzsben levõt tele, és utána a szárnyakba a maradékot, vagy fordítva?

gfarkas
Priviben ment !

Üdv !

Most néztem, hogy Horvátországban nincs bent a zágrábi reptér.

Hypo
😊)) ja koszi a linket bar meg eleg keveske cucc van benne, de ez is valami, usara van boven skyvector.com eu ra mar kevesbe bar a nemet holland sved vatsim oldalon az oveke fent van

Wow! Mit is mondana erre Ford Fairlane? Eszem f***om megáll!

polluxware
<#eljen>

Hypo
ja ok akkor rosszul emlekeztem koszi

Tibetan
Nekem meg van FS9 alá is (igaz, nem repülöm már), de úgy rémlik, van hozzá FMC

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Hypo
De ha emlekeim nem csalnak, akkor a sima Super 80 ban nincs fmc az a pro ban van az meg fsx ala van csak nem?

Hypo
tudnia kene

A Super 80-as Omega rendszere tud SID-STAR-t?

Nashgaar
Sziasztok!
Kinek van meg a pápai C-17-es repaint FSDhez? Sehol sem találtam, esetleg elkérhetném valakitõl, akinek megvan?

Hypo
mert neki nem a legujabb kell, tedd fel amit a readmeben irnak 1 est nem cseszi szet az uj installjat ne izgulj es amint fennt van mar menni fog a telepites.

Valami gubanc van a Editvoicepack-kel, mert nem engedi telepíteni magát. Hiába van fent a NET Framework legújabb verziója, akkor is követeli a Framework-öt, és nem indul a telepítõ..

Chazz76
Thanks man!<#eljen>

Falconer
Nekem megvan, nem rossz. screenshotok

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

m814
"Az egyes légi utaknál még nem világos, hogy pl. az L607 és az UL 607 között mi a különbség"

L=Lower U=Upper

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

polluxware
AS Berlin TEGEL repteret látta már valaki? szép?

És gondolom, hogy az FMC-be az intersection-eket is be lehet vinni, ha egyik "útról" megyek a másikra. Egyébként a default FS térképen fel vannak írva az intersection-ek?

Hypo
hat szerintem nem csak ha window mondban van az fs mert az igaz hogy gardwaresen kulon kezeli de egerbol nincs kettot😊

megoldas kis pada, iphone, kis laptop a gep melle 😊

Falconer
Na pont ezaz, hogy a taskbarra ugrik az FS. Erre értettem az alt-tabot, hogyha váltok, akkor FS leugrik tálcára. Szóval van erre esetleg valami megoldás, hogy maradjon fullscreenen és a másik monitoron lehessen matatni?

g0a #17672:
Igen, ezt tudom nekem is így van.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hypo
csak arra kell figyelni hogy a windows igaz kezel ket monitort kulon is de a fokusz mindig azon van ahol epp matatsz, es az fs ha mason matatsz hajlamos taskbarra menni

g0a
meglehet persze. manapsag mar minden videokartyan 2 kivezetes van legyen DVI vagy D-SUB siman ratudsz kotni 2 monitort is es extended re teszed nem clone ozod . de szep magyar szavak 😄
atinal nalam pl nehezkes a dolog catalyst miatt neha megfagy a vista....

Falconer
Azt valahogyan meg lehet csinálni, hogy ha van két monitor, akkor az egyiken fut fullscreenben az FS, a másik meg mondjuk PDF chartokat böngészek?
Vagy ez csak ugy müxik, hogy FS ablakban aztán alt tab....?

Hypo
az😊)) terkepen enroute chart megnezed valoszinu ugyan az pl magyarorszagnal uy56 de fmc y56 ot ismeri

kis szemlelteto olvasni valo

g0a
😄

Ez most vicc? :-)

Hypo
csak ultra light ok hasznalhatjak😊)))))))))))))))))

Na, most már kezdek konyítani valamelyest a FMC programozásához. Az egyes légi utaknál még nem világos, hogy pl. az L607 és az UL 607 között mi a különbség.