MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pateszi
Az orosz srácét ismered? Egész jó mûszerfalat készített.

Li-2-esbõl nálunk van az utolsó repülõképes gép, büszkék lehetünk rá, és persze köszönet érte a felújítást végzõ szakembereknek.

Ez alapján várható lenne, hogy magyarok készítsék el az FS változatot is. Beleástam magam a témába, az egyszerûség kedvéért ki lehetett indulni az FSX SDK-ban közzéadott DC-3 modellbõl, ami szabadon alakítható. (Más kérdés, hogy közzétenni így csak a MS engedélyével lehetne, mindenesetre egy kis jogászkodás, hogy az SDK licensze ezt lehetõvé teszi-e...)

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Igen látom. :-)

Azt is írja a manual, hogy nem szabad irányt, vagy magasságot változtatni, amíg az autopilot be van kapcsolva. :-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hypo
most eleg olcso szoval azert nem mondom hogy ezt az arat nem eri meg😊) 9 en megvettem azert neha jo )

De javasloma justflight nal nezd meg a 777 szerintem eleg kellemes.

Hypo
korhu szoval maskepp megy mint egy csilivili fmc😊)))

Van neki autopilot? :-O

Már töltöm is.

to Hypo: köszi a kimerítõ választ: Pmdg 737 és Leveld az megvan, csak nézegettem a piacon alternatívák után, de lebeszéltél róla😊 legalább megmarad a pénzem, és gyûjtök a Zlinezésre
Hypo
Erre gondoltam😞 es van valami jo li 2 es mert amiket en lattam haaat

Hypo
kicsit mas az autopilot, javaslom amit megadtam linket tolsd le a manualt nagyon jo es vannak videok is hozza

Van neki oldalkormány trimmje is? Egy amatõr kérdés; gondolom ha a NAV rádiót beállítom a pálya ILS frekvenciájára a megközelítéskor, akkor a VOR iránytûvel szépen rá lehet találni a pályára?

pateszi
Mármint HA-LIX-es festést szeretnél hozzá?
Ismerem a MAAM SIM dc3 gépet és nagyon tetszik, de szerintem eléggé eltér a valós li-2 gépektõl, a modelljét pedig nem tudom átalakítani. Ezért nem is gondolkodtam a festésen.

Hypo
A DC3 as? kezi repulesre teremtetett😊)) szepen be lehet trimmelni nincs vele gond, es vc ben egy felszallas majd kisorolas annyira feelinges vele.

Hypo
hu jol hangzik nekem speciel a MAAM SIM fele dc3 ashoz kene mert az annyira jo kis gep.

pateszi
Szia,

A HA-LIX mostani állapotában való elkészítése mér régi tervem.
Igaz, hogy az FSX-hez, de megoldottam az asszimetrikus festést, az ablakok elhelyezését, a hajtómû gondoláját, ahol eltérések vannak a DC-3 és a LI-2 között. Késõbb küldhetek errõl a félkész állapotról képeket. Az orr-rész és a hajtómûvek festése még nincs meg véglegesen.
A másik érdekes rész a pilótafülke és a mûszerfal átalakítása. Az orosz mûszereket kivétel nélkül össze tudtam szedni az orosz oldalakról és áttenni a Li-2-be. Nagyon félkész még a cucc, fõként a VC modellezése és a panel van hátra.
Amúgy egy orosz srác is készített egész jó LI-2-est. Most nem találom a linkjét késõbb utána tudok nézni, ha szükséges.

De tényleg! Különben könnyen vezethetõ a gép? Úgy értem, hogy jól trimmelhetõ? Mennyire tartja az irányt, és a magasságot?

Hypo
magyart en sajnos nem talaltam, a budaorsi gep festese fent van avsimen de az a defaulthoz jo aZt hiszem

"😊)) a budaorsi Li2 es se lenne rossz😊))"

Aztat szoktam látni mifelénk (Tököl) is repkedni néha. Amúgy valahol láttam román Li-2-es festést a MAAM géphez, nem tudom, hogy magyar létezik-e. Bár mondjuk szerintem a Li-ben orosz metrikus mûszerek voltak, így a MAAM géppel nem igazán valós a dolog. :-)

Hypo
😊)) a budaorsi Li2 es se lenne rossz😊))

757 et nem huztam le csak mondtam hogy ha valaki nem akar annyira bonyolult dolgot viszont a default mar keveske es erdekli a nagygepes dolog akkor neki pont jo de szerintem a rendszerei eleg nagy vonaluan vannak szimulalva, pmdg 737 ennel sokkal teljesebb szimulacio leveld plane.

Hát én vhogy úgy vagyok, hoyg kicsi GA gépekben jó a VC, de az ATR-t és a Super 80-at is jobban szeretem 2D fülkébõl repülni. De ez ízlések és pofonok.. :-)

polluxware
757 sztem azért csak bonyisabb mint a pmdg 737.... szép is
sokat nem repültem vele, de azért nem húznám le ennyire😊 Airac 0906 megy vele fs9-el

Da fokker70? nincs hozzá VC... egyébként nagyon szép, és javítgatják serényen (2.11beta peccs)

Igen, bár még nem rpültem, de ki fogom próbálni! :-)

Most találtam rá a Greek Airports oldalra, tonnányi görög reptér. Ja, és egy Olympic Airways (vagy mitomén régen mi volt a nevük) festést is találtam a MAAM géphez. Azt hiszem be fogom járni a görög szigetvilágot a OA nosztalgia különgépével. :-)

Hypo
Jaja ezt probaltam mondani, anno sokat szemezgettem vele mert nagyon szeretem magat a gepet, aztan amikor levittek az arat megvettem az egeszet, rengeteg modell repaint es nagy elmeny vele repkedni.

w77d
a C130-ast tényleg csak ajánlani tudom, én még akkor vettem meg az összes kieggel együtt amikor nem volt leárazva, bõven 20 ezer ft fölött jöttem ki, de nem bántam meg...

Hypo
Hat igen tipikus magyar sors, kivandorlas siker, halala utana itthon villogas az elert eredmenyekkel😞(( na mindegy ez mar off.

Na csak megtetszett neked ez a gep?😊) Ugye hogy van valami megfoghatatlan feelingje?

Nocsak! Nem is tudtam, hogy a DC-3-asnak magyar vonatkozása is van. Állítólag a gép alakját Kármán Tódor alkotta meg, noha a trevezõ Wills Douglas volt. :-)

Hypo
jo ez igy is amugy vannak ott sceneryk is es van egy par hely ahol regi katonai repterek is megvannak valami d-day dologrol is olvastam mar valahol.

De tenyleg le a kalappal a keszitok elott csodas az a gep, elmeny vele napfelkeltekor repulni a hegyek kozott.

DA fokkert nem ismerem

És a DA Fokkerrõl mi a vélemény? Ha jól láttam ehhez van Malévos festés is.

Efyébként döbbenetes, hogy a MAAM Sim DC-3-hoz mennyi festés van a megadott linken. Ehhez volna jó olyan csomag, amiben korabeli repülõterek vannak. Mondjuk Ferihegy vagy Budaörs 1950 és 1960 között. :-)

Hypo
Nehez barkinek is nyilatkozni a Captain Sim termekekrol. Nagy nyomasra sikerult kiadniuk a 2.2 es patch et fs9 hez, de igy is maradtak benne bugok rendesen.

A gep maga kulsoleg szep, jok az animaciok a texturara se lehet panasz. Belul a VC eleg jo lett szep a vilagitas is. A rendszerek az mar egy mas kerdes en itt erzem mindig kicsit hianyosnak captain sim termekeit.

Szoval a defualt gepek es mondjuk a pmdg kozotti hosszu savon talalhato ez is inkabb a defaulthoz kozel, de mar add egy erzest hogy milyen lehet egy komolyabb szim.

VISZONT most minden rednkivul olcso naluk ugy hogy ha a penzt nezed most akkor nagyon jo vetel 9 dollarert. Viszont amikor kijott 50 volt szoval....

LevelD PMDG utan szerintem jatekszer, de ha meg nem volt szerencsed komolyabb gepekhez akkor nem rossz. Mondjuk ha mar mindenkepp kene toluk valasztani valamit ami most szinten akcios akkor az a C130 herkules kiegjuk abbol az osszes extraval egy eleg szep kieget kap az ember a kezehez.

Vagy ott a just flight altal forgalmazott 777 amit a PSS csinalt na az mar egggyel komo0lyabb dolog, en azt speciel nagyon szeretem, az pont a leveld767 elott van csak picit egyszerubb de ott mar minxden a helyen es a vc es 2d panelek is nagyon szepek. FMC is jol mukodik frissitheto. szoval ha ajanlanom kene akkor a sorrend valahogy igy

1. PMDG737 LEVELD767
2.PSS 777, Flight1 Super 80, ATR
3. Captain Sim 757 pro

bár ha jól látom a Navigraph oldalán akkor csak a fsx verzióhoz lehet adatbázist frissíteni?
Hali
nagyon gondolkozok a Captainsim 757-esen, van valakinek valami tapasztalata a géppel kapcsolatban, így halottam, hogy nem régen nem lehetett frissíteni az fmc adatbázist, de a legfrissebb verziójánál már lehet.
Aki ismeri az írhatna róla
w77d
elsõ lépésként lapozd át a FAQ írásait, nagyon alap dolgokat kérdezel...

Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem FS2004-gyel kapcsolatban. Honnan lehet leszedni viszonylag jó ingyenes LHBP sceneryt illetve hogy lehet ezt berakni a szimulátorba. Van egy PMDG 737-600/700-as modellem hogyan lehet ezt berakni a szimulátorba illetve hogyan lehet átfesteni MALÉV színeire. Az FS még teljesen gyári, éritetlen.
Válaszokat elõre is köszönöm:Tamás
Gegi86
CTRL+T vagy CTRL+R ha nem jó akkor meg a billentyûzet beállításnál Wing fold/unfold -nál tudod beállítani
Jó repülést hozzá😊
Hypo
A MAAM Sim-es DC-3-hoz milyen festések vannak még?

polluxware
Shift+E+ 1... 2... 3... talán 4

shájennél példul a "wing unfold/ hook relase" parancsok mennek még

Hypo
shift+e aztan 1,2,3 gomb valamelyike

Azt nem tudom még, hogy az ATR-nél hogy lehet a tehertér ajtaját kinyitni? A SHIFT+E csak az utasajtót nyitja.

Hétvégén elég sokat repkedtem az ATR-rel, és nem is olyan nehéz leszállni vele. A sebességre nagyon oda kell figyelni, és nagyon finoman kell kezelni a gázkart, de pl. kilebegtetni sem kell, mert 30 fokos fékszárnnyal, és kiengedett futókkal orral felfelé hozza be a pálya fölé az autopilot. Így csak szépen le kell tenni, Lenyomni az orrfutót, és fékezni. :-)

L Viper
Lépjén innen tovább, eddig sem hiányzott az okoskodásod.
Normálisan szólt Clidey a #17753-ban a warez miatt is és amúgy is. Te ezen berágtál és azóta megy az OFF. Köszi.
polluxware
Más dolog igyekezni normálisan írni, és más dolog mások hozzászólásaiba belekötni helyesírási okokból.
Én is sokat adok rá, hogy helyesen és értelmesen írjak. Mégsem tudom támogatni azokat, akik kis helyesírási nüanszokba kötnek bele, és így élik ki a frusztrációjukat.

Igazán kár hogy te nem érzékeled a kettõ között a különbséget, de ez talán legyen a te problémád.

(Az meg különösen nevetséges hogy nem ismered a jelentõs jelentésbeli különbséget a "buzi" és az "autóbuzi", "repülõgépbuzi", "helyesírásbuzi" között. Lehet hogy mégsem vagy olyan tájékozott mint azt gondolod magadról? )

Clidey
OFF

Ezúton tudatom az érintettel aki a nevemben próbált regelni a gaypoint.hu-ra, hogy ne is reménykedjen, eddig sem, s ezután sem fogok a fajtájához tartozni. :-P

ON

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
Nesu viszatert, szelesvasznu kinai akciofilm lengyel felirattal

L Viper
Legfeljebb más primitív fórumokról. Itt igyekszünk normálisan írni.
Okoskodás helyett menjél azokra a kedvenc fórumaidra, ott buzizzál.
Clidey
Olyan a stílusom amilyen. Ez már változni nem fog. Akinek ez nem tetszik, lehet skippelni hosszászólásom. Biztos vagyok benne hogy a többségnek semmiféle problémája nincs velem, és nem is hiszem hogy bármi okból kifolyólag is magyarázkodnom kellene bárkinek is.

Nem mondom azt sem hogy hozz példákat mert nem érdekel a dolog, de ha ennyire ismersz, akkor bizonyára feltûnt az is, hogy akik normálisan, kulturáltan, értelmesen fórumoznak azokkal még soha semmilyen problémám nem volt, mint ahogy nekik sem velem. Azért ez is elmond valamit - fogalmazzak ahogy te: a jellememrõl - szerintem. Szóval lehet nem is velem van a baj? :-P

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Nashgaar
BAN Plíz!!!

Chazz76
Mi van primitívkém,beszaladt a gatyába?A kibic megmondja,pff,szánalom.

Elnézést a normális topiclakóktól

Nashgaar
Tanulj meg veszíteni, Pubi, és hagyj helyet az értelmes hozzászólásoknak, mert ennek semmi értelme.
Kurvára nem vagok kíváncsi az ilyen szar acsarkodásra. Ezen a fórumon nem ezt akarom olvasni. Menjetek el innen inkább a dühöngõbe.

Chazz76
Hmmmmm,hogy is fogalmazzak?Talán azért vártam,mert már egy pár fórumozó megmondta neked a magáét?Vagy végigolvasva a topicot,leszûrtem,milyen jellem vagy?Fogas kérdések ezek.Most majd kéred,hogy hozzak példákat,de nem fogok hsz-eket belinkelni,te is tudod,mirõl beszélek.
Letettél már valamit az asztalra,nem errõl van szó,hanem a stílusodról,ami ééérted,ugye..?

Clidey
Ha "szinte vártad hogy betámadjak" akkor nyílván tisztában voltál már elküldésekor hozzászólásod félreérthetõségével...mégis elküldted....hmmmmmmm...ez felvet bizonyos offtopik kérdéseket............ééérted, ugye...?

Talán legközelebb nemártana tisztábban fogalmaznod, mert így olyanokkal keveredhetsz összeütközésbe akivel nem állt szándékodban.