MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
Kezdjük az elején...
Az ATIS a wind calm-ot a felszínre mondja. Nem pedig a képen is látható 7000 feetre. A képen ráadásul a HSI alsó részén látszik, hogy 270-rõl 20 csomós szél fúj. Tehát mindjárt borul a nincs szeles állításod.

Ráadásul te magad mondtad, hogy a leszállás után megszûnt ez a jelenség, ami egyértelmûen azért van, mert a földön nem a levegõvel együtt mozog a gép, a földdel való kényszerkapcsolat miatt. Ezért akkor a TRK és a HDG kényszerûen ugyanaz.

Hogy az eltérés mennyira pontos, ezt ki kéne számolni, de bevallom õszintén semmi kedvem hozzá. Ha gondolod, akkor próbálkozz meg vele. Látszólag sok a 13 fok, de ki tudja.

NAvigálni pont úgy kell mint szélcsendben. Csak figyelembe kell venni a szél eltérítõ hatását.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

[HUN]FaTaL
De az is lehet hogy a Wind Calm az elõzõ útnál volt. 😄 Na mindegy leraktam a gépet csak furcsa volt, ezekszerint az idõjárás okozta. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Más: Oldalszélben hogyan lehet akkor navigálni? Csak a GPS? Mert ilyenkor ugye a Heading "elcsúszik". Nem tér ki ilyesmire a leírás a segédleteknél sajna😄

[HUN]FaTaL
Nah de a szél nulla volt 😄 Legalább is az LHBP ATIS szerint WIND CALM volt, ráadásul Fair Weathert állítottam be, vagy az a szélre nem vonatkozik?😊 De így már legalább értem a különbséget, csak furcsa volt. Amúgy EDDK felöl jöttem és bármerre fordultam ekkora volt az eltérés, fordult a szél velem együtt?😄

Papirzacsi
Hát így elsõ ránázásre volt egy szép oldalszeled, ezért az eltérés. A GPS TRK-et (tracket) mutat, ami a gép pályájának irányszöge a térben, a HSI pedig HDG-t (heading) mutat, ami pedig a gép hossztengelyének irányszöge. Szeles idõben ez a legritkább esetben egyenlõ egymással.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

[HUN]FaTaL

Ezt mi a franc okozhatja, mert még sosem volt ilyen? És nem a GPS volt eltolódva, egészen a leszállásig ilyen volt, érdekes volt leszállni, majd 10 fok elcsúszással. Amikor földetértem LHBP-n, akkor helyreállt.

Hypo
megjeleniti az eppp aktualis heyzeted es az utvonalat, ugy nez ki mint az igazi gepeken amit az utasoknak mutatnak

Mit tud ez a térkép ami a második képen látszik?

Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

exTrem
Az utolsó kivételével igen 😊.

[HUN]FaTaL
Melyik gép? PMDG?😊

exTrem
Repülgettem erre arra 😊

Hypo
😊))

polluxware
ahol a felhõket állítod

én egyébként amolyan fs elemental natural & intense & FS alap comulus mixet használok

vannak ismétlõdések persze.... de nem vagyok ennyire pipifaxos, elfogadom olyannak az fs9et amilyen maximum lehet

polluxware
van benne R fokozat, ésakkor mivan??? <#wow3>

Hypo
ezt toljak?😊))

[HUN]FaTaL
"fs elemental felhõit"

Ez mit takar? Zinertek Ultimate Weatheröm van ha számít valamit. Innsbruckot beconfigolom majd, nem is figyeltem hogy van configja. 😊

Látótávolságot hol lehet állítani? Amúgy is lejjebb venném mert a távoli dolgok mosottak.

polluxware
ezt dobta a gép<#beka3>

polluxware
nálam ez akkor volt így amikor az fs elemental felhõit raktam be...

célszerû a mozgó dolgokat lejjebb venni a játékban, valmint az innsbruck setupjában (autók)

látótáolságot se érdemes maxra rakni........ felesleges

[HUN]FaTaL
Nektek hogy van beállítva az FS9 hogy rendesen fusson? Vicc, de alapórajeles procival, ha minden csúszkát fullratekerek akkor az új innsbruck sceneryvel akad rendesen 😄

w77d
te atya világ milyen hülyén néznek ki a felhõk az utolsó képen. 4 egyforma egymás mellet a többi kocka alakú szépen sorba rendezve XXXD

polluxware
tolatás közben😊

polluxware
útban Tegel felé

CptSAB
Újfennt kis off..
a lengyeleknek igen, M4 van ez az FS modell is sajna az, de M3 modell hiányában ezzel kell gazdlkodni..
Jan Moravecnek, a készítõnek írtam a tavasszal vmikor, hogy esetleg egy M3 és egy UM3 modell elkészíthetõ lenne-e. Válasza bíztató volt.
Szomszédom EMO (elektromos és oxigén berendezések) szerelõ volt a Szu-22 hangárban, egy ismerõsöm pedik SH (sárkány-hajtómû) kinnt a századnál. Sokat meséltek arról, hogy mennyire volt bulis a hajtómû. Ha nem repültek a Suhojok, akkor garantált volt, hogy izzadtak ezerrel azon, hogy a gépeket összepofozzák. Sajnos a Szuhojban található Turmanszkij hajtómûvekbõl mondjuk így.. kb. annyi volt, amennyi gépet legyártottak. Talán éppen ezért is emelhetõ ki, a földi személyzet helytállása.
Ami pedig a gépek nagyjavítás utáni kivonását illeti.. az a hab a kabaré tetején.
off vége..
polluxware
baksi ott van az a Shkval.. az orrkúpon, alul

sztem az nem csak egy rangefinder, mert ahhoz túl nagy az ablak

de a polákoknak a modernebb M4 változat van, azt azért tegyük hozzá
ráadásul a Tumanszkij hajtómûvet mi akartuk, h majd jól egységesítünk a Mig-23-asokkal, hát nem jött össze, fõként annak köszönhetõen, h csak papíron volt csereszabatos a két hajtómûfajta
'97-ben, nagyon okosan, nagy javítás után kivonták õket, ráadásul Mig-23-asokat is akkor nyugdíjazták (a Mig-21MF-ekkel egyetemben ha jól emlékszek)
ennél nagyobb baklövés már csak pápa bezárása volt

Sziasztok!
Góbé letölthetõ vhonnan?

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

CptSAB
Kicsit OFF

Amiért nekem ezek az öreg kávédarálók tetszenek, az az, hogy a robosztus formájukat nem számítógéppel tervezték. Ez az egyik, ami miatt azt mondtam, a Gripen csak matchbox lehet mellette. Ránézek az Szuhojra, és egy "hús-vér" repülõgépet látok. Mellé teszem a Gripent és társait.. és csak egy csili-vili jaj meg ne karcoljam érzés jut eszembe róla. Ahol a megkopot, maszatos festés báj a vén csatalónak, az szégyen a kiscsikónak. Az öreg kályhacsõ a maga korában nagyon jó navigációs rendszert és igen izmos fegyverzetet kapott. Más tészta, hogy derék polcsijaink akkoriban is spórolósak voltak, mert volt olyan irányított levegõ-föld rakétánk, amelyet megvettek, na de pilont amire függeszteni kell, azt már minek.. nem kll az, biztos azt gondolták, majd átugranak az oroszokhoz érte a szomszédba.
Magyar-amerikai hgy.-ról nem tudok. Ami biztos, hogy a teljes század részt vett 1985-ben azon a hadgyakorlaton, ahol a hazai légvédelmi rakétások széttelepített ütegeit szó szerint radirozták le a térképrõl. Majd még ezévben volt egy szovjet-magyar közös gyakorlat, ahol a pápai ezred gépei voltak az oltalmazók, no meg a légvédelmi rakétások újfent. A magyar és szovjet Szuhojok megint letaroltak mindent. Ezek után több gyakorlat "ilyen" nem volt. Asszem nagy volt a sértõdés.. amit sokan biztos nem emésztettek meg. Nagyon jó kis gép volt, a gyengéje azonban ahajtómû volt.. valahogy semmivel sem volt csereszabatos. Általában a 4-6 gépet üzemképessé tudtak tenni egy-egy hétre, de komolyan küzdött a mûszaki állomány.
Off vége..
Ha jól rémlik, olvastam róla, hogy volt nálunk anno valamilyen hadgyakorlat az amcsikkal, és egy SZU-22 géppár pillanatok alatt felderítette és elpicsázta õket, csak néztek és szívogatták az orrukat.

Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!

polluxware
ha alap normál jó idõjárási körülmények között nyomod (fear weather), soha nem fog a 16 pályára engedni... mindig a 34esre küld

mint példul LOWW-nál is... ott is mindig 34es az aktív😊 ezért vágom fejbõl a GIGOW1 - PESAT <#zavart1> -final ils34

m814
"Letöltött fájlokat???"

Ajjaj! Na akkor a további félreértések elkerülése végett!
Az IVAO oldalán lévõ ILS addon csak a default reptérhez kell!

Az LHSM scenery tartalmazza az ILS-t és a DME-t is, nem kell hozzá semmi kiegészítõ!

Az 1.0-ba belefog kerülni egy külön fájl ami által az FS GPS-én látható lesz az ILS, hogy ennek köszönhetõen meg fog-e jelenni a beépített térképen is, ill. az FS csodás ATC-je is hajlandó lesz tudomást venni az ILS-rõl nem tudom.Ha kiderítem szólok.
Más.
Mivel az FS ATC-je az eljárásokat amúgy sem ismeri, attól hogy visualt ad a 16-ra ,szálj csak le nyugodtan ILS-el.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

L Viper
Ebben teljesen igazad van.
Nem véletlenül volt ledöbbenve az összes katonai szakértõ és kicsit hozzáértõ is, amikor a tenderen a "Gripcsiket" hirdették ki gyõztesnek. A 16-osok mellett döntöttek a lengyelek és mi is "majdnem".
Nem is akarok tovább offolni, ilyen korrupció szaggal, más országokkal, ahová eladták még stb.
Úgy repültem, de nincs. Az összes pályára csak visual eljárást lehetett kérni. Más kérdés, hogy az ATC a 34-es pályára irányított, ahol amúgy sincs ILS.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

[HUN]FaTaL
IFR szerint repülj és akkor lesz ILS. 😊

alert
Azt hiszem ILS-t csak akkor lehet kérni, ha IFR tervet adsz le.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Fájdalom, de az FS ATC-je gyógyíthatatlan.
Repülj on-line. a live ATC ismeri az összes aktuális eljárást.
Hm.. valamit rosszul csinálhattam, mert a térképen ugyan megjelent az ILS freki, de az ATC-nél csak visualt lehetett kérni az 16-os pályára. Én a leírás szerint az Addon Scenery/Scenery mappába raktam a letöltött fájlokat. Lehet, hogy az LHSM/Scenery mappába kellett volna?

Hypo
Hat bar szerintem meddo vita, de sajnalom hogy nalunk igy tortent ez a hadero reform vagy mi a fene. Eroteljesebb politika es allamadosag fejeben meg tobb dolgot kaphattunk volna a ruszkiktol, de neeeeem par zsebet megtomni vagyo miatt mienk lett a gripen, amit lehet szeretni meg jaj de jo adotsagai vannak de a vicc kategoria olyan volvo auto feelingje van, gurul, repul, oszt jovan. Na es ebbol kellett nekunk 12 db?? az mar aztan valami ...na mindegy kar ezen sirni, de ott vannak azok az altalunk lenezett romanok es ok is jobban megoldottak ezt es milyen szepek azok a felujitott mig21 ek is😊))

Sok militarysta figyelmebe ajanlom hogy ha haboru torne ki akkor tok mindegy mink van talan a zairei felkeloket meg tudnank allitani egy rovid idore....

Ez valami Antonov akar lenni? 24 v. 26? Kinek a modellje?

Nincs bennük Shkval.
Amúgy a típus nagyon is képes precíziós támadásra, az más kérdés, hogy Ivánéknál az ilyesmi szükségtelen "úri huncutság": a halottak nem reklamálnak, a "jogvédõk" meg csak egyszer hibázhatnak... <#eplus2><#eplus2><#eplus2>
CptSAB
OFF
Sajna most nem tudom bescannelni a képet a Top Gun magazinból, így a JetFly-rõl egy oldalnézeti..

Volt itt potenza kéremszépen. A lengyelek nem voltak olyan hülyék, hogy kidobják a gépeiket. Náluk még az aggastyán Szu-20 gépek is majdhogynem késõbb mentek nyugdíjba.
Off vége 😄
L Viper
Mai magyar viszonylatban gondolkodj. Ha valaki megtámad bennünket a "szomszédból" ezekkel tudtunk volna ellencsapást mérni. Ez a múlté.
polluxware
egy közvetlen totális háborúnál talán.. hisz erre lettek tervezve (fegyverzete is)

de ha mostan bedobnád iraq-ba, vagy afganisztánban hogy precízen pusztíja el a tenoristákat, kihagyva a civil lakosság javait.........

nos ez eseben a FAB500, meg az UB13 és társai használata... szóval hogyismondjam

nem a legtökéletesebb hírverés lenne a BBC reggeli adásában

L Viper
Milyen mai hadviselésbe?
Komoly csapásmérõ erõt képviselnek mai szemmel is.
polluxware
mai hadviselésbe már nemnagyon illenének bele..

FC-be betehették volna a su-25T mellé.... ha jól tudom ebben is van Shkval

CptSAB
Nem.. sajnos, már soha nem szállnak fel dübörögve az égre. A Gripen full felfegverezve is matchbox az öreg kályhacsõ mellett. Biztos én vagyok túl maradi, szentimentalista, de valahol 1995-ben nálam egy film beragadt a mozigépbe, és ködös álmaimban játsza újra és újra egy halott repülõtér emlkét.
L Viper
<#rinya>
polluxware
ne igazán vagyok képben a haza repkedést illetõen, ezek a Szuhájok repülnek még?

CptSAB

Csinosítgatom ahogy tudom.. Lassan de biztosan bontakozik ki a hazai szinvilág. 😊
polluxware
csak viccöltem😊 nálam egyébként ez a csúcsok csucsa.. legyszebb hang

ha nem veszem ide az öreg Gusztit (de ez más mûfaj)

polluxware

gyönyerûû hangja van😊