MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem itt meg a Laci Bácsi féle MAS okoz valami galibát. Én is azt használom. Kivettem a szebb mezõ textúrákat az orosz cuccból és ha kedvem van, tolom azzal is.
Egyébként az LHSim MAS-ban, nincsenek benne a Laci Bácsi féle kistelepülés Autogen fájlok: 047B2an*.agn-ek. 7 db. Ha ezeket bemásolod a Scenery-World-Texture-be, akkor lesznek jók a falvak.
Jól bele lehet bonyolódni 😄
Nekem megfelel a Lacibá féle MAS. a GE Pro textúrákkal, meg pár kiválogatott szép mezõ textúrákkal. Pl a GE Dutch Style, vagy az említett orosz mezõ textúrák is.
így teljesen rendben vannak a városok és a falvak is, akár egy ölbe tett térképpel is el lehet VFR-ezni.
Szóval, mit hol kell cserélni, hogy legyenek az eredeti MAS-ban városok? Mert jobban örülnék neki, mert ugye úgy autentikusabb, Velencei tavon nádas van, ilyenek. Hogy érted, hogy 47-est le kell cserélni? Hol?
Azért érdekelne, mert ez az erdõs dolog játszik nálam is, sok városban van egy mezõ a város közepén, pl Gyõr, Székesfehérvár és még sok város.
Ebben tudsz segíteni, mert ha a Laci bácsi féle MAS van aktviálva, akkor nincsenek városok, ha az LHSimMAS, akkor vannak, csak ilyen apró hülyeségekkel. Kb. jók a városok, abszolút jó helyen vannak, hasonlítanak is, de ezek a mezõk a város közepén... 😊 Nem túl zavaró, de ha már meg lehet csinláni, akkor mé ne? 😊
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Én általában a 38-al szoktam lecserélni, az sem az igazi, de legalább vannak házak és nem erdõ a fele a településeknek.
<#wave>#wave>
FSGlobal+UT+LHSimMAS+Landmarks Pack+ORBX text+REX.
A MAS az a Magyarország Alap Scenery. Nálam a LAci bácsi féle nem jó, ha ráteszem az ORBX textura csomagot, mert nem lesznek városok, viszont az LHSim féle MAS, ami Laci bácsiéból lett csinlva az jó. Nem teljesen ugyan az, pl. a Velencei tavon nincsen nádas, de viszont vannak városok.
Nekem most kb. így fest Magyarország:
LHBP - LHDC
Vagy így: 😊
LHKE - LHPA
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Kérem írjátok meg,hogy melyik program segítségével lehet virtuális sétát tenni FS9 -nél egy adott reptéren? <#nemtudom>#nemtudom>
Köszönöm a segítséget!
További kellemes napot kívánok
<#integet2>#integet2>
Köszönhetõen Viper-nek, hosszú idõ után kedvet kaptam megint egy kis FS-re. Megvan az FSX is meg az FS9 is, de ahogy elnézem, lassan az FS9 már jobban néz ki a kiegekkel, mint az FSX. És még játszható is.
Átlapoztam a fórumot vagy 20 oldalon keresztül, és néhol leesett az állam, hogy milyen screenshotokat csináltok.
Az lenne az elsõ kérdésem, hogy milyen alap kiegészítõket kell felraknom, hogy mondjuk Mo élvezhetõ legyen? Elsõ sorban kisgépes VFR érdekel. Olvastam valami MAS-t, amirõl nem tudom micsoda. De az ST Design féle kiegészítõket megtaláltam...
Szóval ha valaki tudna adni egy rövid listát, megköszönném. Jöhet akár privátban is.
Köszönöm elõre is!
Lecsó
Sok sikert. ;-)))
Hát hogy ne lásson egybe minden azért vannak a rétegek.
Csinálj egy másolatot a texture.1-rõl, nevezd át, és írd be mint új festést a cfg-be. Innentõl már megjelenik a FS Repaintban és tudsz vele dolgozni. A sopban átfestesz valamit, elmented és átmásolod a gép textura mappájába. Ahhoz, hogy a változás megjelenjen újra be kell tölteni a gép egy másik texturáját, váltasz az aeroflotra meg vissza a malévra. Ha a repaintban dolgozol, akkor azonnal látod, hogy mit csinálsz. A texturára klikk, a kívánt kiválaszt és lehet dolgozni.
Hirtelen azt hittem a bmp-k tartalmaznak valami speckót, de gondolkodtam, hogy mit? Egy bmp nem réteges... 😊 Értem már mit akart mondani Tibi a paint-kitel.
Igazából amit nem értek, azok az elválasztók, hogy mi alapján vágja ki a progi a bmp-bõl az épp kellõ részt? Mert ezen a festésen eléggé egybefolyik minden, nehéz lesz tudni, hogy mit merre meddig a Malév festéssel.
De nekiesek, aztán lesz ami lesz. Ha haladok, akkor a psd-t felteszem valahová, bár még neki sem kezdtem. 😊))
ModelConverterX jó lesz, mert az free. Ez mutatja majd, hogy hogyan fog kinézni a festésem?
Mire figyeljek pl.? Mert elég standard a képek méretei, ezt hogyan fogom tudni produkálni?
A paintkitben rétegekre van bontva a festés és az esetleges alfacsatorna. Tehát mondjuk a feliratok is egy réteg, a festés is és a lemezek, szegecsek stb. is. Ezek ki-bekapcsolhatók, végül pedig egyesítve a végsõ festés látható. Általában, sõt mindig PSD-ben vannak. Elküldöm az fs repaintomat, abban lehet festeni is meg a gépet is láthatod.
Mire kell még figyelni? Mondjuk hogyan jövök rá, hogy mit és honnan szed ki a progi, mik a határvonalak? Mert ahány gép annyi féle festés, van ahol egy bmp-n van az egész géptest, van amin sokkal jobban szét van darabolva, mint itt is. Mi a lényeg?
Mondjuk azzal hogy elõször lepucolod az egész géprõl az Aeroflot festést... Aztán ha megvagy vele, föltolod a netre mint Paint-kit... 😄DDD
Utána egy új léjeren nekiállsz a festésnek. Közben letöltöd az Aircraft Container Managert (péjvér) vagy a ModelConverterX-t (frívér), hogy ne kelljen minden egyes textúra-ellenõrzéskor textúrákat konviznod DXT-be és FS-t indítanod.
Sok sikeret kívánok! 😊
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Egyébként nagyon élvezetes kis madárka, már-már jobban kezd tetszeni, mint a 154-es. 😊)) Még a Yak van hátra megtanulni, arra is sort kerítek a késõbbiekben. Most ez az IL vonz nagyon. 😊
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
A bosszantó az az egészben, hogy még egy régi Aeroflot festés sincs hozzá, ami még tetszik, csak ez. Na mindegy. Hogyan kell amúgy festést csinálni? 😄😄😄
@hont: thx!
Kipróbálni sajnos nincs idõm.
A Swift’Light-ot a Simviation-on megtalálod. Ezt írd a keresõbe, pontosan így: Swift_PAS.zip
IL-18 VC
Jópofa kis cucc, hol lelhetõ fel? 😊
Bevallom, még nem próbáltam ezt a gépet. A VC is ilyen szépen kidolgozott, mint a modell?
Egy kis IL-18:
Nem biztos, hogy összefügg, de miután felpakoltam az X-et, nem tudom használni ezt a görgõ funkciót!
THX...
Akinek van egy kis ideje, nézzen rá, érdemes!
Most állítják a "talpára"a Costa Concordiát!
Nem semmi technológia!
Élõ közvetítés!
#42532 Én is ilyen akarok :-)Szép napot. Help!
Egyébként Malév festés nincsen Il-18-hoz? Feltúrtam már mindent, de sehol nem tlálok. Nincs kedve valakinek csinálni egyet, mert nagyon nem értek hozzá? 😊))
Szerezd be az FS Panel Studio nevü programot, azzal lehet panelokat machinálni, készíteni. (igazából én se értek hozzá, de már tettem be panelbe pl. ADF Bendixking kezelõdobozt ill. ARK mûszert.
Én pl a Vladimir féle An2-be Shift+8 -ra betettem a GPS-t, illetve kivettem azt az idióta digi számos rádió magasságmérõt. A Mi8-ból is.
Amúgy szép masina az is: