MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne szerénykedj Tomi! Én, mint egykori országúti kerós (ma már csak mûkedvelõ) állítom, hogy ezeken az izzaszzó kaptatókon, nagyon-nagyon a helyén van minden. Megmásztam az országot az összes hegyével-völgyével, meg a környezõket is, tövirõl-hegyire 😊
Nem állítom, hogy a világ legjobb VFR sceneryjét készítettük el Péterrel, de az biztos, hogy relatíve jól sikerült darab, az alkalmazott technikákat figyelembe véve, és büszke vagyok arra, hogy nagyon sokan letöltötték. Lehetne még rajta sokat javítani, részletes településekkel, több egyedi objektel de.. így marad, hacsak Péter utólag nem érez valami késztetést, helybéliként. 😊
A helyzet az, hogy több fotó scenery nem készül. A négyzetek kora lejárt..
A helyzet az, hogy több fotó scenery nem készül. A négyzetek kora lejárt..
Vologya, nem fog kevesebb vizecskét fogyasztani 😄
Te meg szedd ki az orosz cuccosból a neked tetszõ texteket, ahogy pl. én. No és ami fontos még: ne moddolj, repûûûûûjjj!
Te meg szedd ki az orosz cuccosból a neked tetszõ texteket, ahogy pl. én. No és ami fontos még: ne moddolj, repûûûûûjjj!
Na skacok, ez a 09.14-es V4 egy nagy kalap fos. Hiányzik belõle egy rakás textúra. A slusszpoén, MAS most már az LD fájlok nélkül is belezakkan. Szóval Vologyának ajánlom, kevesebb vodkát kéne vedelni, mert ez egyre rosszabb.
Te! Ez némelyik olyan real, hogy ha nincs a sisak, még a hajad is lobogott volna...😊
Mindig megfordul a fejembe, hogy vén marha létemre itt ülök egyedül a "Gépemben" kortyolom a kortyolni valót és taposom a pedált és döntöm a gépet és leizzadok egy-egy meredekebb land után!<#nyes>#nyes>
Ez a Pipishegy nálam is konstans örökzöld!
Mindig megfordul a fejembe, hogy vén marha létemre itt ülök egyedül a "Gépemben" kortyolom a kortyolni valót és taposom a pedált és döntöm a gépet és leizzadok egy-egy meredekebb land után!<#nyes>#nyes>
Ez a Pipishegy nálam is konstans örökzöld!
Más: Van ez a faszányos kis VFR göbzi. freetrack feldob, Somlói Juhfark kortyol 😄, fárasztó nap után persze, család lepihen, egyebek, hát tudjátok, hogy is van ez 😊
Agy kikapcsol, pihen... Eredmény, (tegnapi röppenés):
A világ legjobb VFR szkenáriója 😊
Agy kikapcsol, pihen... Eredmény, (tegnapi röppenés):
A világ legjobb VFR szkenáriója 😊
Nos, csináltam egy tesztet. Átneveztem a Lacibá féle MAS-ban az ominózus LD_5214 szériát. Valóban gyorsabb a töltés, de pl. Tokaj környéke totál "unrealisztikus" lett. Most két lehetõség van.
1. Aki szeret VFR-ezni pl. egy ölbe tett térképpel, mindenképp használja eredetiben a Lacibá féle MAS-t. Minden felismerhetõ. Utak, települések, stb. XP alatt ehhez a megoldáshoz jó a GE pro, vagy egyszerúbb, kis méretú textúrák. Szerintem jó így. Esetleg az orosz cuccból ki lehet venni a "mezõket"
2. Ha valakit nem zavar, hogy nincs minden a helyén, vagy igényli mindenhol a HD textúrákat, akkor használja az LH sim MAS-t, vagy átnevezve a LD_5214 szekciót. Ja, XP userekre vonatkozik fõleg.
Nekem inkább fontos az összkép, szerintem maradok a Lacibá féle eredetinél a szokásos textúráimmal, esetleg néhány orosz HD mezõvel. Mániákus VFR-es vagyok <#vigyor2>#vigyor2>
1. Aki szeret VFR-ezni pl. egy ölbe tett térképpel, mindenképp használja eredetiben a Lacibá féle MAS-t. Minden felismerhetõ. Utak, települések, stb. XP alatt ehhez a megoldáshoz jó a GE pro, vagy egyszerúbb, kis méretú textúrák. Szerintem jó így. Esetleg az orosz cuccból ki lehet venni a "mezõket"
2. Ha valakit nem zavar, hogy nincs minden a helyén, vagy igényli mindenhol a HD textúrákat, akkor használja az LH sim MAS-t, vagy átnevezve a LD_5214 szekciót. Ja, XP userekre vonatkozik fõleg.
Nekem inkább fontos az összkép, szerintem maradok a Lacibá féle eredetinél a szokásos textúráimmal, esetleg néhány orosz HD mezõvel. Mániákus VFR-es vagyok <#vigyor2>#vigyor2>
Nagyobb bajod sose legyen, örülök, hogy megint köztünk vagy, már lassacskán csak páran maradtunk. <#vigyor2>#vigyor2>
Én kiszedtem az FSX eredeti orbx 128-as textúráját, az pofásabb. Igaz, miután az LD állományokat kiiktattam, nem sok helyre kellhet a 128-as.
Akkor rögtön egy jó tanács: A 128b2 textúra, fõképp a nyári, rohadtul nem odaillõ Magyarországhoz. Olyan túl "sivatagi" jellegû. Cseréltem a GE Pro azonos rextjére.
Én is úgy jártam vele mint Te, bár az Enb jó, így aztán az asztalfiában hevertettem. Most leszedem a 4-est én is, köszike a tippet és a címet.
Tomi remélem már jól vagy....a jelek szerint hál Istennek.
Tomi remélem már jól vagy....a jelek szerint hál Istennek.
Nálam pofás tõle és számottevõ fps esés sem észlelhetõ.
2 db fájlocska megy az FS9 gyökérbe és kész is, megy frankón.
2 db fájlocska megy az FS9 gyökérbe és kész is, megy frankón.
Nézzétek már meg, kinél mekkora ez a FS9/Scenery/World/Texture
mappa?!
Nálam 4.36 GB!
Normális?
mappa?!
Nálam 4.36 GB!
Normális?
Az enb nálam nem mûködik, mármint ami benne vagyon az én oldverzijómban.. simán kifagy tõle az fs indításnál. Remélem ez a friss csomag jó lesz.
Nosza 😊
Látod, még peccselik is Vologyáék <#eljen>#eljen>
Szépen összeszedett cucc amúgy. Van benne egész pofásan beállított enb series is.
Egy anomália amit viszont észrevettem: A külön mappában lévõ víz "belvizei" sáros pocsolyák. Ami víz van a Scenery-World-Texture mappában, abba a jó vizet rakták az orosz srácok, nem a sárost. Szerintem ezét nem is érdemes felülírni a "külön vízzel".
Látod, még peccselik is Vologyáék <#eljen>#eljen>
Szépen összeszedett cucc amúgy. Van benne egész pofásan beállított enb series is.
Egy anomália amit viszont észrevettem: A külön mappában lévõ víz "belvizei" sáros pocsolyák. Ami víz van a Scenery-World-Texture mappában, abba a jó vizet rakták az orosz srácok, nem a sárost. Szerintem ezét nem is érdemes felülírni a "külön vízzel".
<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
Már én is akartam mondani...😊
Egyébként én is ez alapján a vidijo alapján találtam ezt a csomagot!
Szerintem megéri leszedni...
Már én is akartam mondani...😊
Egyébként én is ez alapján a vidijo alapján találtam ezt a csomagot!
Szerintem megéri leszedni...
Még egy dolog ehhez, ha már itt tartunk, egyébként külön örülök, hogy megint aktív vagy és ilyesmikre ölöd a drága idõdet 😊
😄
Az oroszok nagy pengék FS9 témában, ezt mindig tudtuk <#eljen>#eljen>
Nekem ez a cucc van meg, a vidi alatt van torrenyt link is ;-)
Az oroszok nagy pengék FS9 témában, ezt mindig tudtuk <#eljen>#eljen>
Nekem ez a cucc van meg, a vidi alatt van torrenyt link is ;-)
"FSGlobal+UT+LHSimMAS+Landmarks Pack+ORBX text+REX."
Na akkor sorban:
Fizetõs MESH csomag, bõvebben itt.
Ultimate Terrain: Europe for FS2004, szintén fizetõs.
LHSimMAS+Landmarks Pack- ezek ingyenesek, letölthetõ az LH Simulations oldaláról, a free szekcióban Ott olvashatsz róla bõvebb infót. Tulajdonképp tartalmazza a Laci Bácsi féle MAS-t is, de nem 100 %-ban ugyabaz...
ORBX text: ez egy nem hivatalos oeosz csomag, bazi nagy, részletes textúrákkal.
A REX pedig ez lenne...
Ha estleg csak magyarországot akarod tuningolni, akkor persze ezek nagy része felesleges. Elég az LH Sim-es csomag, abban van részletesebb domborzat is hazánkhoz.
Na akkor sorban:
Fizetõs MESH csomag, bõvebben itt.
Ultimate Terrain: Europe for FS2004, szintén fizetõs.
LHSimMAS+Landmarks Pack- ezek ingyenesek, letölthetõ az LH Simulations oldaláról, a free szekcióban Ott olvashatsz róla bõvebb infót. Tulajdonképp tartalmazza a Laci Bácsi féle MAS-t is, de nem 100 %-ban ugyabaz...
ORBX text: ez egy nem hivatalos oeosz csomag, bazi nagy, részletes textúrákkal.
A REX pedig ez lenne...
Ha estleg csak magyarországot akarod tuningolni, akkor persze ezek nagy része felesleges. Elég az LH Sim-es csomag, abban van részletesebb domborzat is hazánkhoz.
Az nálam 005b.. ezek szerint variálva vagyon a cucc. De a konkluzsön, hogy ez nem az Orbx scenery fs reprodukciója.. nyavalya tudja honnét szedték össze a ruszkik a textúrákat, az bizti, az ORBX név jól csengett. 😊
Na akkor én is rakok képet.
Ha tudod Patchelni a Ground Env. Pro-dat, akkor kapod meg extraként a "Dutch Style" textúra csomagot. Sok helyen igen jól mutatnak:
Másik dolog:
Amit raktál képet az FS9 "Orbx" 005A néven, az nálam nem olyan. Lehet kétféle orosz csomag is kering? Nekem ilyen az a textúra. A Summer természetesen (005A2SU1.
Nagy lesz, bocsi, de így látszik jól:

Ha tudod Patchelni a Ground Env. Pro-dat, akkor kapod meg extraként a "Dutch Style" textúra csomagot. Sok helyen igen jól mutatnak:
Másik dolog:
Amit raktál képet az FS9 "Orbx" 005A néven, az nálam nem olyan. Lehet kétféle orosz csomag is kering? Nekem ilyen az a textúra. A Summer természetesen (005A2SU1.
Nagy lesz, bocsi, de így látszik jól:

Meglett a ludas.. elszórakoztam a textúrákkal a délutánom, estémet.. feleslegesen. A betöltési probléma oka az LD állományok aktív állapota a MAS-ban. Az eredeti fs landclass felett ez a 6 állomány egy homogén landclass réteget alkot, ebbe törik bele a nagyméretû textúrák bicskája.
Ha kikapcsoljuk a Laci bácsi féle landclasst ( a hat bgl átnevezése LD_5214.bgl stb.) akkor beröffen a masina. Win7 alatt ez nem volt ennyire nagy gond, ott viszonylag gyorsan ment a betöltés.
Ha kikapcsoljuk a Laci bácsi féle landclasst ( a hat bgl átnevezése LD_5214.bgl stb.) akkor beröffen a masina. Win7 alatt ez nem volt ennyire nagy gond, ott viszonylag gyorsan ment a betöltés.
"FSGlobal+UT+LHSimMAS+Landmarks Pack+ORBX text+REX. "
És abban tudnál segíteni, hogy mik ezek, és hol találhatók?
És abban tudnál segíteni, hogy mik ezek, és hol találhatók?
Megmondom õszintén, nekem nagyon bejön. 😄
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Az igen, mennyit írtatok. Problémám, hogy kb. semmit nem értek az egészbõl. No, én úgy csionáltam a mókát, hogy az egész ORBX fs2004 konverziót beletoltam a world/textures mappába. Kipróbáltam, hogy egy friss FS telepítéssel+MAS fasza volt, voltak szép városok, falvak. Rátettem az ORBX-ot és nem lettek. Ez itt a problem nálam. De mivel ez annyira szép, és az LHSIM MAS-al jók a városok, hagytam.
De persze megcsinálnám, ha tudnám. Szóval mit kell és hová bemásolni, kicserélni, hogy ORBX-al legyen Laci bácsi féle MAS-om? 😊
De persze megcsinálnám, ha tudnám. Szóval mit kell és hová bemásolni, kicserélni, hogy ORBX-al legyen Laci bácsi féle MAS-om? 😊
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Na lássuk sorjában:
FS9 default 005A
FS9 Ground Env. 005A
FS9 "Orbx" 005A
FSX default 005A
FSX Orbx 005A

FS9 default 005A
FS9 Ground Env. 005A
FS9 "Orbx" 005A
FSX default 005A
FSX Orbx 005A

Ezért nem értettem, miért nem hasonlít a táj szín és formai képe FS2004-ben arra, amit X-ben láttam. Ugyanis, ha a textúrák egyeznek, akkor mégha más is a két program landclass sakktábla szerkezete, de ugyanazokkal a textúrákkal kellett volna összefutni.
valami nem kóser.. nézem az fsx orbx textúrákat, nézem az fs2004 orbx textúrákat.. nem hasonlítanak bakker.. még nyomokban sem. Szóval Ivánék valami fura dolgot neveznek orbx textúra szettnek..
Persze, nem is kell. A GE erdõk pl. nagyon is jók. Inkább ami hazánkhoz kell, az bõven elég is. Ha meg lesz még több is, az csak extra.
Amint defrag befejezte a szórakozást már megy is a konvertálás. Azt azért nyomatékosítom, hogy nem az egész orbx szettet nyomom át, mert többezer fájllal nincs kedvem vacakolni. 😊
Igen, én is az 512-re gondoltam, de mindkét verziót megcsinálom. Igazából nem tud az FS9 engine mit kezdeni a landclass nagyobb méretével, mert akkor is csak azt a csöppnyi 256-os mipmap szeletet illetve a 128/64/32/16/8/4/2 pixelekbõl állókat látja.
Persze hogy megosztom. 😊
Persze hogy megosztom. 😊
Tuti, hogy lekonvertálva jobb lesz. Szerintem még 512x512-vel is részletes, nem feltûnõ a különbség sem. Gyakorlatilag az a negyede az eredetinek.
Remélem, megosztod, ha esetleg kész leszel vele valamikor 😊
Remélem, megosztod, ha esetleg kész leszel vele valamikor 😊
Az orbx textúrák 8 bites 1024x1024-es félbontásúak 11 mip szinttel, míg FS2004 köztudottan maximum 256x256-os textúrákat használ 7 mipmap szinttel DXT1 formátumban. Tuti, hogy itt a bibi valahol..
Mondjuk van még egy tippem, és ki is próbálom.. Az orbx féle textúrák ugyanis nem 512x512-ek. Ezt a néhány szettet átkonvertálom, és megnézem, akkor mi történik..
Oké, csak régen nem vártam fél órát.. Így meg gáz, hogy megáll 55%-nál, majd utána 64-nél és ott a merevlemez folyamatos kerregésbe kezd. 😞 Repülés közben hasonló a problem. pl. elindulok Prágából, amint kezd feltünni a MAS lefedte rész, a poligonok helyén csak a 128-as textúra villog tehát sem erdõk, sem falvak, sem városok.. mosott az egész kép.