45215
  • berczy #43169
    Akár végigügetve a reptéren, majd a gépre váró hölgyeknek köszönni lóról. :)))

• berczy #43168
    Teljesen igazad van, nemrég én is pont ezen agyaltam, hogy már 10 éves játék és még mindig halálra lehet nyüstölni, sőt. :)
    Ahogy mondod is, mindig mutat valami újat, ahogy nekem most a német scenery-k, ill. az általad mutatott autós dolog. Eddig nem is ismertem, de mennyivel jobb lesz így bejárni a reptereket.
    A nagyon country reptereket akár lóval is... :)))
    (beteg...)

• Hont
    Na látod!
    Itt van egy 10 éves program!
    10 éve egyfolytában cseszegetjük...
    Amikor már azt hisszük, hogy itt a vége nincs tovább akkor mindig elő kerül, valami kis apró fogaskerék, ami megint érdekesé teszi az egészet...
    Most megint eszembe jutott egy apró kis ficsör...
    (bár lehet itt lassan megköveznek érte, de hátha valaki még nem látta!)
    Jó pár éve volt egy Róma scenery!Talán CLOUD9 kiadás...?
    Már akkor létezett az a verzió, hogy aszfaltot fogtál a pályán, majd mikor bejelentkeztél a Groundnál Ő kapásból eléd küldött a FollowMe cart és azt követve kellett elgurulni az álló helyre!
    Számomra egy hihetetlen lenyűgöző megoldás volt!
    Sokkal jobban bejött mint a mostani G.C. kiegészítők.
  • berczy #43166
    Jaja, összejött, király kis repzi.
    "sajnos" eléggé az vagyok, legalábbis asszony szerint. :)
    Ez a kocsis téma meg nagyon ott van, teljesen odavagyok érte. :)

• Hont
    Látom azért csak össze jön ez a Yak18...:)
    Nézem a videóidat és azt látom, hogy nem csak én vagyok ilyen "idióta" megszállott...
    Még hajnali 4.25 kor is nyomod! ;) (legalább nem vagyok egyedül)
    A VW mit annyi más jármű ugyan úgy letölthető, mint bármelyik repülő!
    Többnyire bemásolósak, de vannak öntelepülők is, mint pl EZ.
  • berczy #43164
    :)

E helyütt szeretném is megköszönni Neked és Győzőnek a segítséget. Úgy jött össze, hogy a Te full packodat tettem fel, de oda még be kellett rakni egy könyvtárat a gauges mappába és így jó lett. Mondjuk érdekes, mert csak akkor lesz Mainfold Pressure-öm, ha frissen indítom az FS-t, ha csak újratöltöm a repülést, akkor nem. De ez is valami, nem szoktam annyira újratölteni. :)
    Viszont jó nyűgös repcsi, de nagyon tetszik. Amíg a low pass-ig eljutottam, kétszer nyírtam ki. Egyszer lekapcsolt a generátor, s bár írja a manual, hogy 44% alatt nem tölt és újra kell kapcsolni, de a tökömek jut ez eszébe elsőre, hogy nem szabad 44% alá húzni a gáz... Szóval áram el, gép le.
    Másodjára persze zsaluzni felejtettem el, ott is gyors vége lett a repkedésnek.
    Utána egész jó volt, low pass, leszállás. Gondoltam rá, hogy akkor megyek vele tovább ismét egy kis reptérre, minden rendben is volt. Szépen elhaladtam egy ködben megbúvó katonai reptér mellett, mikor is arra lettem figyelmes, hogy a Cylinder hőfok maxon van. No, ebben a pillanatban meg is adta magát a moci, kénytelen kelletlen, idő előtt egy mezőn sikerült letenni a gépet. Asszem ezt még gyakorolni kell és manualt bújni. :)

@hont: Ez nagyon fasza videó lett! Ilyen nekem is kell, hogy így lehessen bejárni a repteret, én eddig csak active camera küldő nézetében tudtam, az meg nem az igazi. :) Hol lehet találni ilyet és hogyan működik?
    Másik meg a nézet/camera mozgás. ez ilyen trackIR cuccos, hogy ilyen finom a mozgás?

Egyébként marha jók ezek a kis repterek, tiszta hangulatosak. Még csak az elsőt néztem meg, de tiszta fílinges, és van egy millió a Scenery Germany/GAP kombóban. Asszem elleszek, nem is tudom az Air Base túrával mi lesz így, pláne ha ilyen jó kis repcsiket lelek fel, mint ez a Yak is. Hmm... :)
    Ja és a túra eleje és idő előtti vége egy csomó hangulatos képpel: :)

EDXE-Unknown

• Hont
    Egy kis kör séta annak, aki még nem tudott dönteni!
    Ha jól megnézitek iszonyatos mennyiségű munkát fektettek a fiuk ebbe a kiegészítőbe is!
    Igazán megérdemlik, hogy támogassuk Őket a munkájukban, legalább annyival, hogy jogtisztán használjuk!
  • Clidey
  • berczy #43161

• Hypo #43160
    i see koszi az infot, fsx alatt nem hasznalok aest:)
  • jaszy76
    Nem volt semmi gond telepítésnél.
    A City marad csak, természetesen LHBP alatt kell legyen a listában.
    Egyébként az fs2004 verziónak nincs még AES támogatása, csak az FSX-nek.
  • berczy #43158
    Való igaz, a 40-essel nem ér fel, nálam ö a top2. Első ugye a 154-es, majd az Il-18. De nagyon csípem az ilyen bütykölős GA gépeket, főleg az ilyen szép magyar festésűeket. ;)

@Győző, köszönöm neked is, kipróbálom mindet. :D
    Remélem össze fog jönni. Arra jöttem még rá, hogy ha várok, akkor lesz Mainfold Pressureés indul. Tegnap járt a földön vagy négy órát, mert elaludtam indítás után, der nem állt le. :D
    Na megyek haza dokitól és kipróbálom.

@Hypo: határozottan szuper szerintem ez az Lhbp. Nem mondom, azért kér enni rendesen, der semmi kiugró. Szerintem FPS-ben nagyon barát, (mondom, azért érezni, hogy nem piti cucc) főleg összehasonlítva a régivel, nem lehet egy lapon említeni teljesítményben, pedig ez mennyivel szebb már... Egyébként igen, én azt hagytam megh és teljesen jó. Egyedül egy kis szépséghiba, hogy a futópálya egy picit lentebb van, belesüllyed a betonba a kerék meg a gurulóutaknál picit ugrat. De gondolom ez gyorsan javítva lesz.
    Nagyon megéri, én imádom. :D
  • Hypo #43157
    SZUPER KOSZI tenyleg szep gondolo fps is jo, na akkor lassan meglesz, installnal kellfigyelni valamire? csak a scenery librarybol a city-t kell meghagyni?
  • gfarkas
    Megpróbáltam összeszedni így hirtelen és elküldtem az én 18-asomat. Nálam 100%-ban műkszik, de lehetnek gau problémák. Egyébként én is elég soká tudtam összeállítani ezt a konfigot. Próba - szerencse.
  • Clidey
    Amúgy nekem ez a pakk van jelenleg. De ez sem tökéletes sajna.
  • Clidey
    Na akkor 1:1! Nálam a Jak-40 nem megy nálad meg a Jak-18! :D Ki járt jobban? :)))

Javaslom nézz szét az avsim.su fórumában itt, én tegnap este 2 olyan panelt is találtam rövid idő alatt amit még az előtt nem láttam (igaz, régen is foglalkoztam e problémakörrel... :D), lehet este megtesztelem őket.
  • berczy #43153
    Igen, kicsit nagy volt a sebesség. :)

Egyébként néztem a videóitokat, Tied meg Győzőé, de hiába csinálom ugyan úgy, nem indul. Nagyon furcsa, de ami különbséget látok, az a Mainfold Pressure jobbra fenti műszer. Az hol van, hol nincs, der csak akkor tudok indítani, ha van nyomás. Nálatok indításkor fixen függőlegesen áll, nálam van amikor gyorsan lesz nyomás elindítás után, van hogy nem lesz. De még akkor sem biztos, hogy indul a motor. Gázos ez így, de még nem adom fel. :)
  • Clidey
    Jó kis vidi, de pár észrevétel... :)
    - Kisebb sebességgel gyere be leszállni, 100-110 körül max.
    - A kilebegtetés 3-pontra menjen ne csak főfutóra. ;)
    - Használj a visszajátszásra FSRecordert, az sokkal finomabb visszajátszást tesz lehetővé ráadásul a kormányfelületek kitérését is megjegyzi. ;)
  • Clidey
    Noshát valóban... Kezdenek visszatérni a régi emlékek. Annak idején sokat szenvedtünk Zacsival ezzel a Jakkal. Eleinte nekünk sem indult, vagy ha indult folyton leállt, ha ment akkor hiába zsaluzott az ember, túlmelegedett és kigyulladt, az áram folyton elment, a földön embertelen nehéz volt vele gurulni... szóval volt vele gond bőven.
    Születtek hozzá mindenféle peccsek meg ápdétek, de tökéletes sosem lett. Én legalábbis nem láttam még kifogástalanul működő verziót. Valaki csinálhatna már egy faszájos kis 18T-t, akár FSX alá is, de olyat ami hét nyelven beszél olyan jó! :) Régebben láttam egy kezdeményezést a ruszkiknál, de aztán elsikkadt a dolog. Most megint van egy náluk - meglátjuk mi lesz belőle.

Íme a videó az indításról:

Tudni kell, hogy nálam sem tökéletes a cucc mint azt fentebb is említettem. Véletlenszerűen elmúlik az áram a panelról, ekkor kapcsolgatni kezdem a két bal oldali AZSZ-t és egyszercsak visszatér belé a lélek...
    Továbbá vigyázni kell vele, ha már egyszer beindult, nem szabad huzamosabb ideig 86% fölötti fordulaton járatni a motort mert akkor is leáll, és csak egy komplett FS restart után lehet újra életet lehelni bele...
    De azért ne vegyék el a kedved ezek a dolgok; ha egyszer beindult és megy, nagyon fílinges vele repülni, ráadásul krosszkántrira is tökéletes mert eléggé haladós kis röpcsi! ;)
  • berczy #43150
    Hát ez a Yak nem indul nekem. Egyszer pontosabban sikerült, de össze vissza. Nem is értettem. Egyszer forog a motor ugyan arra, egyszer nem. Ha ráengedem a levegőt és indítok, elmegy a levegő. Aztán egyszer csak lesz valamilyen nyomás, forog, der nem kapja el. Nagyon nem értem. :(
  • berczy #43149
    Nyomorult fák... Megoldottam, saját magával akadt, egy bgl volt a ludas.

Ha már a Yak-18 nem megy még, a 12-t meg már beröffentettem, hát gondoltam repülök egyet vele, meglesem EDXE repteret.
    Felszálláskor igen nagy köd volt, némiképp suicid ötlet volt, de reméltem, hogy arrébb jobb lesz az idő és így is lett. Gyors fairtó közjáték után tettem még két kört, hogy tuti nincs akadály a pályán, majd szépen leszálltam.
    Győző, nagyon köszönöm a videót, ha bejön, Yak-18T-vel folytatom utam. :)

ETUO-EDXE_Yak-12A

• berczy #43148
    Arra van hirtelen valakinek ötlete, hogy ha épp fákkal van tele egy kis reptér kifutója, Scenery Germany, EDXE, akkor mi a tököm kavarhat, Merre nézelődjek?
  • Hont
    Kérésed narancs...
    32-es kapu és környéke!

• Papirzacsi
    De, sok esetben érdemes nyomni egy ctrl+shift+F4-et úgy alapból bármelyik gépnél, biztos ami biztos alapon. Az ilyen beindulós próblémákra A bonyolultabb gépeknél a legtöbb esetben gyógyír, kivéve ha a user hülyeségéből nem indul el a gép.
  • berczy #43145
    Az nem kavarhat be, hogy nekem az alap .flv file-olmban minden 0-ra és FALSE-ra van rakva? Hogy teljesen Cold&Dark legyen, de egy két gépnél ez bekavar, mert mondjuk mint a C-123-nál nincsen Avionic Master Switch, ahhoz kell rendelni egy bill-t. :)))

Amúgy Yak12 simán indul. :)
  • Hypo #43144
    azért ne álljatok le az új LHBP-n lőtt képekkel még nincs meg a télapónak most írtam miatta:) aes-el biztos frankó
  • Clidey
    Pedig egyszerű. majdnem olyan mint a Jak-12, sőt, elvileg ugyan olyannak kell(ene) lennie. Ha addig nem oldódsz meg, este ránézek a nálam levő Jakra hogy indul, mert már rég repültem vele, nem emlékszem minden mozzanatra pontosan.
    De ha felkapcsolsz minden AZSZ-t, levegőt kinyitod, gyújtást 1+2-re rakod akkor nagy valószinűséggel be kell indulnia...
  • berczy #43142
    Srácok, nem tudja valaki hogyan kell beindítani a Yak-18-at? Már szana szét szívtam magam, de nem megy. Még megforog a motor, de nem indul el, a forgás is hol van, hol nem. Manual alapján sem megy, nem ért hozzá valaki?
  • Clidey
    Szóljatok ha van valami és kirakom természetesen!
  • berczy #43140
    Jó reggel, jó szurkolást!

No, kirepültem németbe. :) Egyenesen Gütersloh bázisra, ha na... Megérte megszenvedni vele és nem hagyni, gyönyörű reptér, tényleg érdemes megnézni, mert ritka kidolgozott cucc. Alább van rengeteg kép róla, és egy videó. :)

Ezzel megkezdődött a német air base túra, természetesen Hercules tanulás jegyébe, de miközben az AB-eket nézegettem, beleakadtam a Germany Scenery szépségeibe. Mindig is fent volt, de nem is tudtam, hogy ennyi terület, ilyen részletesen van lefedve, kidolgozva rengeteg kis reptér.Gyönyörű... Ezért kissé kibővült a kitelepülés témája: Hercules-tanuló, német AB és GA túra. :))) Katonai és GA gépekkel tervezem repülni, de néha beugorhat egy-egy hazaút utasszállítóval is, mert mégis hiányozni fog az új LHBP. :)))

Addig is itt az érkezés Gütersloh-ba egy C-123-assal:

LHBP-ETUO_C-123

• Hypo #43139
    Ha van ilkyen akkor a banner ala jo lenne betenni mert ami most ott van a fele senkit nem erdekel vagy nem mukodik a MAs viszont annal inkabb
  • alert
    Van up-to-date nehány sor összeszedve arról, hogy honnan lehet letölteni és milyen sorrendben kell feltelepíteni a legfrissebb MAS-t és textúrákat, hogy jól is nézzen ki és ne akadjon össze a többi addonnal?
  • jaszy76
    Nyugi! :D
  • Hypo #43136
  • Hont
    A rózsaszín iphone-n segítséget kérne... De ez már egy másik videó!
    Nekem akkor is felborzolta az érzelmi világomat!
    Egy nő! Egy JÓ nő! És még a repülést is szereti!
    IIMÁDOM! Szőrőstűl-bőrőstűl! SŐT! Hajnalban még egyszer, hogy nehogy elfelejtse...
  • Clidey
    Na jahh, dekoratív lányka annyi szent! :D
    Mondjuk tipikus amerikás kiképzést kapott az látszik rajta...nagygáz nagykuplung, eljön a gép a földtől aztán egyből szúrja ki az eget, semmi sebesség gyűjtés... kiváncsi volnék hogy oldaná meg ha 20 méteren beköhhintene a motor... Anno repültem a szlovákoknál is, ott is divat ez a módszer...hát én nem érzem annyira biztonságosnak... :)
  • perko
    Elfogadnám oktatómnak.
    Repülni már tudok....
  • Hont
    Az hagyján, hogy C152 höz...
    De ha hiszed, ha nem nekem már lassan az FS-hez is kell.
    A csaj meg brutális! Bár mit szívesen tanulnék Tőle!
  • berczy #43131
    Na, ezt is megoldottam. :)
    Már csak a nyomi FSE-s reptereket kéne megoldani, mert marha kopaszok épüületek nélkül.
  • Clidey
    Bááááz....