45215
  • Hypo #43209
  • Clidey
    Hááát...lehet egy környezetben szocializálódtunk...
  • Clidey
    Nagyon jó képek!! Minden tekintetben...
  • Hont
    Akkor egy kis kedvcsináló!
    LIRE,LIRA,LIRF, és természetesen Róma belvárosa, valamint egy csomó extra...

• Hypo #43205
    Szilagyi Tibisen hagzott:))))
  • Hont
    2004 LAGO & cloud9.
    Most nézegettem pont a manuálját! Vannak benne érdekes dolgok, amiket eddig máshol nem láttam!
  • Clidey
    Tudnád konkretizálni ezt a sceneryt? Nekem is van egy LIRF de nem tudom hogy ez-e az-e, összeszemetelni vele meg nem nagyon akarnám a efesem ha nem ez az mégsem... Viszont ezt szívesen kipróbálnám! :)
  • Clidey
    Nagyon szívesen!
    Jó kis videjó! De ha elfogadsz még egy tanácst: motor leállítás előtt először mindig lekapcsoljuk a fogyasztókat (rádió, fények, stb.) csak utána állítjuk le a motort, hogy ezzel is kíméljük az akksit.
  • Hont
    Beváltom a fenyegetésem!
    Erről a Római kiegészítőről beszéltem!
    2004 ben adták ki, de ahhoz képest nagyon kidolgozott!
    Rendesen kellett pedálozni megközelítésnél, mert nyíró befújások voltak...
    :) :) :)
  • Hont
    HURRÁ!!!!!
    Nem menekültök a videóim elöl....
    Rájöttem miért nem tudok konvertálni!
    Túlmelegedtem!!!
    Gép szét dönt és a vízhűtő úgy nézett ki, mint egy sündisznó!
    A fekete fém felületet egyáltalán nem lehetett látni!
    És ez a rohadt alaplap nem sípolt! Ránéztem CoreTemp-l és majdnem sírógörcsöt kaptam!86-95 között szambázott a hőmérséklet, de csak konvertálás közben!
    Hogy lehettem ilyen pöcs, hogy erre nem gondoltam mindjárt az elején!
    Mindenki nézze meg, legalább fél évente! Nálam 24h megy naponta és hiába a 80 centis ház, meg a szűrök meg a ventik, szerencsétlen majdnem megfőtt...
  • Hypo #43199
    OOM nem a ramod mennyiségétől függ sőt 4gb nél naghyobb mennyiségnél sokkal többször fordul elő:)) a virtaulis memoriad mire van allitva?
  • gfarkas
    Nekem XP-m van, mindhárom meghajtón 2-3069 MB-ra van állítva. Lehet, hogy sok virtuális memóriát lefoglal és mivel más folyamatok is mehetnek egyidőben ezért valamelyiknek kevés és ezért reklamál. Én is sokat tököltem vele, sok vita folyt szakfórumokon is, nekem ez vált be, bár ilyen hibám még nem volt. Próbáld csökkenteni-növelni, de jegyezd meg a jelenlegi beállítást, hogy vissza tudd állítani ha nem ez okozza. Sőt egy töredezettségmentesítés sem árthat.
  • Dokitudor
    "A lapozófájlok teljes mérete az összes meghajtón 12281 MB" Szerinted ez jó?
  • Hont
    Nálam 8Gb nullára van állítva...(aztán lehet, hogy baromság)
  • Dokitudor
    Szerinted mennyire állítsam be?
  • gfarkas
    Nézd meg mire van állítva a virtuális memória, lehet azt kevesli valamelyik meghajtón.
  • Dokitudor
    12Gb van. Régebben valóban volt out of memory de most pont más ezért érthetetlen számomra. Nem szívesen raknám újra az egészet, mert most értem el arra a szintre, hogy csak repülni kell. készítettem egy print scrint-et de nem tudom a gép hova mentette, keresem.
  • Hont
    Nem a memóriád kevés...?
    OMM hiba? (out of memory)
    Még nem találkoztam hely hiánnyal...

Esetleg a #43184 valaki valamit?
  • Dokitudor
    Sziasztok!

Volt valakinek olyan hiba üzenettel kifagyása, hogy kevés a lemezen a terület, töröljön, szabadítson fel területet? Az érdekesség, hogy 238Gb-os wincsin 177Gb szabad terület van. Külön wincsin. A C: pedig 466Gb és szabad 310 Gb. Csak magyar vfr repkedés alatt mindig akkor jön elő, ha megközelítem a repteret és készülök a leszállásra. Tud valaki ebben tanácsot adni?
  • berczy #43190
    Győző, Maestro! Nagyon köszönöm a sok segítséget, sikerül lassan egy hullámhosszra kerülni ezzel a géppel is. A szenvedésemnek az automixture vetett véget, tiszta megváltás volt. Egyszerűen nem tudtam tartani soha a hőfokot, és műszer nélkül meg képtelen voltam pontosan tartani a keveréket. Marad így, nincs szenvedés. :D

Itt egy kisebb-nagyobb videó a repülésről. Mindenképp hanggal nézzétek! :D

• gfarkas
    Már nem emlékszem pontosan, de mintha ehhez egy eredeti, gyári gépkönyv lenne az összes parametróval amit illik betartani. Felszállás után be kell állítani a hőmérsékletet, kitrimmelni és majdnem magától repül. Eredetileg nem tudom hogy csinálták a mixturát, youtubon van egy csomó video, nézd meg.
    CTRL+F2-vel szegényíted, CTRL+F3-al dúsít.
  • berczy #43188
    Hát nekem négy évig tanították, ill. próbálták. Semmit nem tudok, így durva azlrt, google translate angolra. Jobbat nem tudok, de a manualon ez sem segít, azokkal meg vagyok lőve. Ala' Tu-144. Na mindegy, Tu-134-re is rájööttem, meg már a műszerről felismerem melyik. De azért a 144-es bonyi.

Én is a forgatónyomatékra gondoltam, majd kipróbálom, hogy easyn is ilyen-e. Amúgy b@szott real a gép, már-már túlzottan. :) Ezt a mixture dolgot össze kell hangolni, mert ha nagyon leveszem és nem jó ütemben adok gázt, lefullad ez a nyomi. Plus a pitch-el is játszani kell és még ne is engedjem 44% alá, mert leszakad a töltés. Hát kössz, b'meg! :DDD

Viszont repülni marha jó volt vele, már amennyit eddig sikerült. Egy gyors low pass (nem is tudom hogyan hoztam össze), meg egy kényszerleszállás. Hát nem egy sikersztori eddig. :)))

Néha azért kiugrom ide-oda gurulni egyet egy reptér körül, mert mire ezzel a géppel innen (EDXE) el tudok jutni máshová, megőszülök. :))) De ezt a mixture dolgot továbbra sem értem,mert gondolom a pilot arcok nem ctrl+shft+F2-t nyomkodtak a gépükben és gondolom nem volt 15 percenként on the fly hengerfejcsere McGyver módra. Hogy csinálták a mixelést? :)
  • gfarkas
    13 év óta az én orosz tudásom is nagyon megcsappant (nem mintha valami egetverő lett volna), de a betüket meg a szakszavak egy részére még emlékszem.
    A Nekem is dől jobbra, lehet a légcsavar forgónyomatékát gondolták modellezni, próbálj meg rátartani.
  • berczy #43186
    Ejj, de bonyolult ez a repcsi...
    Pont kezdtem sejteni, hogy itten mixture probléma lesz, de ezt miért nem említi a manual? Meg ehhez nem kéne valami vezérlő a kabinba? Na mindegy, össze fog ez jönni. Ja meg felszállás után dől jobbra, nem teljesen értem. Ilyen nehéz dolgom még nem volt géppel. Ennél a Wilco A320 is kezesebb.

@Clidey: hol, merre? Ez egy komoly bajom az orosz cuccokkal, hogy nem tudok úgy. Ehh...
  • gfarkas
    Kanyarogni meg gázzal és az F11 - F12 ( differential brakes vagy mi) gombokkal összehangoltan lehet a földön.
    Előbbihez : a hőmérsékletet a zöld mezőben kell értelemszerűen tartani. Hapci !!!! Na, tisztíthatom a monitort. Bocs, de olyan influenziás vagyok, hogy talán még itt is szórom a bacit....
  • Hont
    Pár hete beszélgettünk a videó konvertáló progikról, amivel kezelni lehet a Fraps-ból jövő anyagot...
    Megkerestem azt a Róma sceneryt és repültem is egyet gyorsan, de a Movie Maker megdöglött! Kékkill jön már mindjárt a konvertálás alatt és Hardver hibára mutogat!
    Mondjatok már valami parasztosan egyszerű video szerkesztőt youtubhoz ami nem konvertálja halálra a filmet!
    Ja és az sem árt, ha emberi nyelven van! (hun)
  • gfarkas
    Bocsi ! CTRL - F2 -F3 és nem ALT !
  • gfarkas
    ALT-F2-F3-al beállítod,hogy ne melegedjen túl a hengerfej. Az RPM és a mainfoldot állítsd a fenti billkombóval úgy, hogy kb. 60 körül mutassanak és közben figyeld a hőmérsékletet (a cilinderét) és a változás függvényében állíts újra le vagy fel. Ez a gép nem egy önfeledt molylepke....
  • Clidey
    Nagyon egyszerű. Elkezdesz *.air fájlokért kajtatni az orosz szimes oldalakon és tesztelgeted melyik-mit tud! :))))
  • berczy #43180
    Jaja, kicsit az. De hát most mit lehet tenni? :)

@Hypo: Megnéztem, 125 GB. :)))

A Yak-18-al megint gondom van. Már indul, fasza, csak most is mindig megfő a motor, hiába zsaluzok, a cylinder hőfok csak nő, csak nő. Azt hogyan kell hűteni?
  • Hypo #43179
    :)
  • Hont
    Nekem valamiért sokkal jobban bejön, mint mondjuk az AES.
    Főleg mikor egy sötét reptér reptér apró kis táblácskáit kell kukkerrel lesni, miközben a térképet pörgetem a kezembe...
    Ebbe a Rómába, meg már ott vár a kigurulónál és bevezet a helyemre!
  • Hypo #43177
    na csak kell egy TAXI addon fs-be
  • Hont
  • L Viper #43175

Hány giga már az FS2004-ed?
  • jakugerik
    van egy olyan érzésem hogy bolond vagy nem rosszból mondom
  • berczy #43173
    Na még egy videó, még mindig Gütersloh. Reggeli bejárást tettem a reptér körül, érdemes megnézni szerintem. Ja és hd-ban van. @Hont! :D

• berczy #43172
    Azért érdemes megjegyezni, hogy milyen aprólékosan van kidolgozva ez a reptér is. :) (na jó, befejezem.) :D

• berczy #43171
    Sőt, eztán ha egyik hangárból át kell vinni egy kisebb alkatrészt a szerelőhangárba, már az sem nagy ügy: :)

• berczy #43170
    Mondjuk az tényleg mókás, mikor a lónak ctrl+E-vel motort indítok és még apró füst is jön belőle. :)))