45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#43250 Töltsd le ez a kis progit az AVSIM oldaláról:aired152_update806.zip
Nyisd meg vele az eltüntetni kívánt gép .air állományát és az
*Aircraft Type=0 sort javítsd =1 -re. majd mentsd. -
#43249 Hogy őszinte legyek nem tudom akkor mit lehet tenni, nekem is mutatja az összes AI gépet. Talán valaki nálam spillerebb tud valami megoldást.
A galériámban van néhány gépről kép, nézd meg. -
#43248 Köszönöm, hazaérek ránézek. :)
Még lenne egy kérdésem. Raktam be egy rakat ai mil gépet, de nem tudom a listából eltüntetni, bbqhideai nem rejti el. Ilyenkor mit lehet tenni, mert lassítja eléggé a választó betöltését? -
#43247 Javaslom az Eaglesoft Cirrus SR20 G2-t. És adok hozzá festést (HA-CICne).
Bocsi a 43246-on valami nem jött össze, kérem a főilletékest törölje, hsz-t ha lehet.
Meg kellene újítani az XP-met, mert egyre többet eszetlenkedik (vagy én), igaz vagy 6 éve megy ..... csesztetés nélkül. -
#43245 Hadd kérjek valamit! Ajánljatok, ha tudtok hasonlóan kidolgozott, de nem a legpopulárisabb GA gépeket! Olyasmire gondolok, mint a DA-20, Yak-18, tehát olyan, amit tanulni kell és ki van dolgozva. :) Akár ultralight is jöhet. :) -
#43244 No, ha már ilyen szép festést kaptam a Katanához, kicsit sétarepültem vele egy karikát.
1. szakasz:
Marburg-Schönstadt-ból indultam, Marburg városa fölött repülve értem el Giessen-Lutzellinden (EDFL) reptérre. Kis hangulatos, betonos reptér, kellemes, bár kissé kihalt hangulatot árasztott. Az út nem volt annyira nyugodt, mert bár végre nem volt tejköd, de nagyon dobálós volt, alig tudtam kitrimmelni a gépet. Ráadásul Marburg fölött megint jött a tejföl, kicsit meg is ijedtem, hogy végig megint ez lesz, de nem sokkal később azért tisztult és szépen landoltam EDFL betonján, majd begurulás, körülnézés.
2. szakasz:
Kis pihenő, üdítő, séta után indultam is tovább, ezúttal Breitscheid városka ugyan ilyen nevű repterére (EDGB). A idő továbbra is rendkívül változékony volt, dobált mint állat. Wetzlar város felet elrepülve még egész szép volt, szépen látszott a navigációs pont, az a torony, csak épp nem tudom mi a neve. :) Utána ismét ködös lett az idő, a GPS sokat segített, hogy megtaláljam a repteret. Leszállás után észrevettem, hogy mókolni kell kicsit a géppel, ezért motorburkolat le, szerszámos láda elő, néhány dolgot meg kellett szereljek. :))) Háttérben a gépre váró turisták nagy szemekkel lestek rám, de mondtam nekik, ez a Katanás Magyar virtus. ;)
Viszont ez a reptér nem tetszett. Nem volt olyan kihalt hangulata, inkább olyan hideg, rideg. Az egész valahogy nem azt sugározta, hogy maradjak sokáig, ráadásul az a mogorva kislány mindenhol ott van. Nem dobott a hangulaton, így épp csak körbepillantottam és már gurultam is felszálláshoz.
3. szakasz:
Ez már a hazafelé (ill. ideiglenes, Katana állomásom felé) vezető szakasz. Itt már nem volt kegyes az idő, szép kis köd volt. Csak Marburg városa környékén tisztult némiképp, szépen látszottak a tereptárgyak. Innen már nem volt nehéz, éles jobb fordulóval ráfordultam a pályára, majd leszálltam. Kicsit túllebegett, de nem volt vészes, szépen talajt fogott. Begurulás és az élmények maradtak hátra. :)
Szép, kellemes repülés volt. Mivel olvastam a tegnapi cikkben, hogy minden repülésnek van tanulsága, gondoltam levonom én is. Hogy mi volt ebben a tanulság: Semmi. :))) (na jó, jó kis gép ez a Katana. Örülök, hogy újra elővettem, mert régen idegesített, hogy nem tudtam vele leszállni, ugyanis hiába húztam vissza a gázt, nem lassul, de akkor hol volt még tudásom Prop.Pitch-ről... )
Szőval, ha mindenképp tanulság kell, akkor itt most az, hogy adni kell minden gépnek még egy esélyt, mert ha szar is, legtöbbször user error. :D
(azt nem tudja valaki, hogy a folyók miért olyan nyomik néhány helyen? tök feleslegesen van két medre, olyan, mint ha ketté lenne osztva, vagy kettő lenne nem ugyanott, de nem mindenhol. Demmi más nincsen felrakva, csak UT, valamint Scenery Germany, abban meg úgy tudom nincsenek folyók.)
Végül itt vannak a túra képei (jó sok) és a három videó a leszállásról, begurulásról.
EDFN-EDFL-EDGB-EDFN DA-20 Katana
-
#43243 Egyik kedvencem! Talicska ez nem semmi csávó!
A futómű akna tűzoltó rendszere csak pillázott...!
Egyébként ebből volt is balhé, ha jól emlékszek! Az üzemeltetés vezető toporzékolhatott... -
#43242 Csak, hogy egy klasszikussal reagáljak :))
-
#43241 Ez elég rövidre sikeredett...:D
-
#43240 Köszi !
A cikkben említett reptereket jártam körbe. -
#43239 Marha jó cikk volt, köszi! :)
Pontosan hogy van ez a túra? Alkalomadtán én is lerepülném. -
#43238 Uhh, jaj tényleg, Dongó, a Fürkészdarázs Szu-22-vel repült, hülye vagyok. :) Nagyon szép festés, gratulálok! -
#43237 Megtaláltam a cikket : http://iho.hu/hir/pumak-es-dongok-katana-kotelek-az-emlekrepulesen-130528 -
#43236 Az úgy volt, hogy nekem is a külföldiás festések voltak. A neten sem találtam magyart. Aztán egyszer olvastam a neten egy cikket a Puma-Dongó Emléktúráról (ha jól emlékszem) fényképekkel és ez a lajstromjelü gép megtetszett és nagy hirtelenjében az ottani képek alapján megpiktoroltam magamnak. (meg le is repültem a túrát azon melegében) -
#43235 -
#43234 Lenyűgöző... :DDD
-
#43233 Győző, ez gyönyörű, nagyon köszönöm. ...és a farkán a Puma és a Fürkészdarázs század embléma... -
#43232 Huh, de nagy király vagy, köszönöm szépen! Szeretem a magyar festéseket. Valahogy a külföldi, hiába szép, nem annyira áll közel a szívemhez. Köszönöm mégegyszer! -
#43231 Jó kis gép, nekem is tetszik, küldök a szokott úton egy magyar festést hozzá.( a Digital Aviation Katana DA-20-100-hoz.) -
#43230 Nekem meg annyira megtetszett ez a reptér és környéke, hogy gondoltam sétarepülök egyet. Kicsit utánanézve kiderült, hogy leginkább ultralight reptér, nosza hát, úgy is régóta meg akarom tanulni a Katanát. Doksi elő és hajrá. :)))
Megjegyzem, hogy nem egyszerű leszállni erre a reptérre. Itt harmadjára sikerült.
-
Ez se egy túl friss kép... :) -
#43228 Jó lett!;)
Kérdésedre a válasz itt van!;) -
#43227 Hehe, marha jó kép. Ha nem írjátok, kis sem szúrom Besenyeit. :)
Érdemes foglalkozni ezzel a P3D-vel? Elfutna a configomon?
Közben túráztam tovább, most egy régi nagy kedvenccel, Cessna 337H-val, és Marburg repterét vettem célba. Végre nem olyan fos köd volt, igen szép időben sikerült repülnöm, de persze most nyekkent meg a Fraps és nem mentette a képeket, csak a legelején, meg mikor már észrevettem. Ehh... Viszont tényleg szép idő volt, az érkezés meg igazán hangulatos lett. Ez a reptér, a Marburg-Schönstadt reptér dombos, hegyes részen fekszik, és ahogy az kell, szép borult, esős idő fogadott, abszolút passzolva a hely hangulatához.
EDRJ - EDFN C337
-
#43226 Hááát...a SIE-t '88-ban adták el úgyhogy 25 éves biztos van a kép... :)))
Viszont 2007-ben még repültek vele, hálaégnek! Remélem azóta is! -
#43225 Besenyei Peti milyen "kölök" képű itt még...
Mikor készült ez a kép? Vagy legalább 30 éve...
Tibi Bácsin még egy Ősz hajszál sincs...
Sej a régi szép idők. -
#43224 Clidey-el úgy döntöttünk, hogy indítunk egy külön topikot a P3Dnek.
Már csak azért is, mert így talán nem keveredünk össze és áttekinthetőbbek lesznek a dolgok! Kérlek benneteket, hogy kicsit pörgessük meg azt a topikot, hogy minél előbb ki tudjuk alakítani a fejlécet és a menü sort.
Ha jól olvasom, akkor 500 hozzászólás kell csak... -
#43223 Ez a vidi remek lett!
Nem semmik azok a külszíni fejtőgépek...
Ja és a kacsa sem rossz...:D
-
#43222 Köszi, sajnos nem használt. Pedig az van benne, amit mondtál. Na mindegy, ez legyen a legkevesebb, jó a default is. Vagy esetleg van valakinek egy jó GA-s touchdown effect-je :)
No, tegnap ismét bazi nagy köd fogadott Grefrath repterén, ezért a düsseldorfi városnézést elhalasztottam, amíg lesz olyan idő, hogy látni is lehet valamit. :))
Viszont köd ide, köd oda, show must go on, ezért felkerekedtem, felnyergeltem a Yak-18T paripát, (ha már Sky Hussars, ugye...) :D és célba vettem a Saar-vidéket, azon belül is Saarlouis városka Düren nevű repterét (EDRJ).
Mint írtam, továbbra is köd, de még így sem volt olyan rossz, kivéve egy két szakaszt, ahol aztán tényleg 0 volt a látótáv. De amikor nem, akkor a felhők mögül azért volt látnivaló, egy bányavidék, hatalmas fejtőgépekkel, egy dombság, völgyben megbúvó tóval, rajta vitorlások (bár nem tudom ilyen ködben hogy navigálnak, de sejtésem szerint, ők ugyan ezt kérdezik, mikor láttak elrepülni arra.) :DDD
A reptér maga, egy szép fennsík-szerűségen fekszik, igen szép környezetben, meglehetősen kellemes volt az approach, bár kicsit már sötét volt, nehezen pillantottam meg a kivilágítatlan repteret, de megvolt és szépen leszálltam a Yak-kal.
Még mindig azt tudom mondani, hogy számomra még így, fs9-en is lenyűgöző a környezet, a VFR, ha ki van dolgozva. Azért nem semmit ki lehet ebből is még hozni, főleg ha megnézzük az új LHBP-t, ETUO-t. Nem semmi, de még így, repülés közben a környezet is lenyűgöző számomra, hiába latva az FSX gyönyörű képeit. Nem mondom, azért egy Andras field-ért azért megdobban a szívem a FSX felé, de szerintem bőven megállja a helyét egy tuningolt fs9 is.
Na de akkor következzenek a képek és a videó, ami most kicsit rendhagyó, mert az egész utat mutatja be néhány jelenetben. :)
EDLF - EDRJ YAK-18T
-
#43221 -
#43220 Ezt mutasd meg neki...! ;)
-
#43219 Próbáld meg ezzel:
[smokesystem]
smoke.0 = -1.77, 5.38, -0.89, yak18_smk
smoke.1 = -1.77, 5.38, 0.89, yak18_smk
[effects]
wake = fx_wake
water = fx_spray
dirt = yak18_drt
concrete = fx_sparks
touchdown = yak18_td, 1
landrotorwash = yak18_drt
startup = yak18_strt, 1
windshield_rain_effect_available = 1
Ha beraktad az általam küldött effecteket akkor ezzel mennie kell normálisan. -
#43218 Köszi! Egyébként igen, nagyon szép,csak marha nyűgös kis masina. De tetszik nagyon. :)
Már lassan kiismere a kis rigojáit. Viszont élvezet vele repülni, már ha épp hagyja magát. :D
Közben rájöttem, a saját tchdwn effect-je. Egyelőre cseréltem gyárira, jó lesz. :D Bár elsőre én is megijedtem, hogy driver probléma. -
Szép az a gép...!
A videoról, meg az a véleményem, hogy a végén kész "operatőr" leszel! ;)
Tetszik!
#43215 re lövésem sincs! Soha ilyet nem láttam, de én driver problémára voksolok... -
#43216 Ja, és csak betonra érkezéskor csinálja. :/ -
#43215 Htá azt a lapozófile-t kell kikapcsolni ott, ahol látod mennyi van. Restatt, majd be, restart.
Arra van ötlete valakinek, hogy ez mitől lehet? Eddig nem volt ilyen.
-
Dokitudor #43214 Bocs de nem vagyok profi. Segítenél elmondani részletesen mit tegyek? Mi a pagefile? hol kell beállítani? és hol kell törölni? Előre is köszi. -
#43213 Nekem néhány ilyen esetben segített, ha úgymond reseteltem a pagefile-t. Beállítod, hogy sehol ne legyen, restart, kézzel letörlöd az ottmaradt page file-t, majd beállítod újra, restart és kész.
Egy próbát megér! -
Dokitudor #43212 Sziasztok!
nekem azt írja, hogy virtuális memória(lapozó fájl). Tehát a így amit mutat az 12281Mb. Azt már észrevettem évek alatt, hogy ha rendesen fent vannak a Mesh, Scenery, UTX, rex, stb. akkor jön elő igazán, de nem tudom a megoldást rá. Eddig reinstal és alap kiegészítők, majd repkedés. Aztán amikor már minden szép és felpakolva,váratlanul jön a kifagyás. -
#43211 Jogos, köszönöm az észrevételt, ügyelni fogok rá: ) -
#43210 Faszányos videó, nagyon szép, hangulatos, meg a képek is. Nekem is ez a kieg van fent és megerősíthetem, hogy szupi. :)
Én meg folytattam a GER-GA-MIL túrámat :) Ezúttal a Rajna menti iparvidékre vezetett az utam, egy Düsseldorf melleti, Grefrath nevű álmos kisváros repterére érkeztem. Eschendorfban bosszankodtam egy sort, mert megint nyomi köd volt, de gondoltam, induljunk, lesz ami lesz, valahol csak le tudom tenni a madarat. A paripa egy C150L-volt, mert már régen repültem vele és valahogy hangulatban most passzolt. (persze a Yak-18T nincs elfelejtve, sőt, csak nem volt kedvem ekkora tejfölben még a géppel is boxolni. :) No szóval köd... Bár bosszantónak indult, hogy nem fogok ismét látni semmit sem, és javarészt így is lett, de... Mint írtam, a Rajna menti iparvidék felett repültem és hogy őszinte legyek, utóbb kifejezetten passzol a köd ehhez a repüléshez, a kohós, gyáras, kikötős, ipari hangulathoz nagyon sokat tett a köd, baromi fílinges lett így az út, még ha nem is volt szép idő. A C150 meg... Ahogy emlékeztem, szuper kis masina, nagyon kezes, barátságos és nagyon jól ki van dolgozva. Enyhén szólva nyugisabb reppenni vele, mint ruszki tesóival, de azért mégis... Az orosz technika... Szóval bár ködös, de nagyon kellemes, hangulatos út lett, de most már beszéljenek helyettem a képek (a végén pályabejárás egy Unimoggal), és természetesen a videó az érkezésről. :)
Megjegyzem, még, hogy ez még csak a GER-GA-MIL túra harmadik állomása és meg vagyok döbbenve, hogy egy ilyen kis semmilyen, nevesincs reptér is milyan hangulatosan van kidolgozva. És mennyi ilyen van még, bele sem gondolok. Ill. igen, és öröm, bódottá! :DDD
Asszem most fogok valami madarat (Z526 lesz szerintem) és bereppenek Düsseldorf fölé, meglesem mi a téma arrafelé. :)
EDXE-EDLF_C150L