MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
<#eljen>

berczy
Ma kicsit repkedtem a hekkelés helyett. Egy Budapest - Krakkó - Varsó útvonalon. Alább néhány kép és az elmaradhatatlan videók a leszállásokról. 😊

LHBP - EPKK - EPWA

Landing EPKK:

Landing EPWA:

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

berczy
Próbáltam már, de így is egy giga egy két perces videó, full hd-vban vagy háromszo rosa.
Így akadozik,amikor veszem fel.

Amúgy Innsbruckkal már mindent kipróbáltam, kikapcsoltam mindent (még az fsglobalt is) csak az volt bekapcsolva, és úgy sem jó a folyón túl. Nem is éretem.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Hont
Na!
Ez már sokkal jobb!
Esetleg én is javasolhatok valamit?
Próbáld meg legalább 720p felbontásba konvertálni, de full HD-ba se lenne rossz!
Egyébként a házak megvannak, csak jóval feljebb, mint ahol az a kép készült!(Ezen a képen baloldalt)
berczy
Nem tudom pontosan, hogy mi van, AFCAD progival néztem, azt írja stock, meg az AI. Az AUProban valóban azt írják ki be kell kapcsolgatnni BGL-eket, megcsináltam, de akkor az utak és vasutak nem voltak meg, az AI-ból pedig nem jelentek meg. Mindegy, így most egész jó, marad, nincsen kedvem teljesen kitökölni. Így is tetszik, hogy mennek a vonatok, autók, marha jó. 😊 Amúgy @hont, szerintem ott nálad, jobbra a gépnek lennie kellene házaknak. Így most nem tudom melyik bgl csinálja a repteret, azért vannak dupla gurulóutak. Szerintem marad így, annyira nem zavaró.

Amúgy egy kis folyamatos zoom: 😄

Ez meg tetszik. 😊

Hont
Ezt mondtam én is, csak az meg se fordult a fejembe, hogy 2 LOWI van nála aktiválva...
Egyébként tud valóban elég nagy galibát csinálni! Ha jól emlékszek volt valami HDG eltérés is a két kiadás idõkülönbsége miatt, meg a frekik se egyeztek...
gfarkas
Köszi!
Az az igazság, hogy már én is belefutottam ebbe a pofonfába, csak lusta vagyok kigyomlálni az apróbb repterek közül a nagyobbak bgl-jeit, inkább kapcsolgatom ki-be attól függõen, hogy mivel és hova repülök.

Hypo
<#eljen>

gfarkas
Bocsi, hogy beleszólok a LOWI témába, de most kipróbáltam én is és nálam a következõ eredmény lett : (Ausztria Pro, Approaching Innsbruck és az austriaairport1 ill. austriaairport2, van fenn) ha az austriaairport1 ill. austriaairport2 aktív, akkor az elõzõ képen látható 3 PAPI-s a terep nálam is, ha deaktiválom õket, (hú micsoda szöveg .-)) ) akkor helyreáll a rendes LOWI.

Hont
Pl ezekre gondolok!
Hont
Tényleg nem akarok bele ugatni, de szerintem nem!
Nézd meg pl ezt a részt!
Meg a PAPI se normális!
berczy
Nos, most hogy tudom, mindjárt ránézek. Engem is zavar eléggé.

Bercy,
nézem a videóidat, tök jók, csak egyetlen dolog roppant zavaró:
a zoomolást miért ilyen darabosan csinálod? Ha az INCREASE/DECREASE SELECTION helyett (ami alapból a + és a - gombok) az INCREASE/DECREASE SELECTION SLIGHTLY funkciót használnád (definiáld át arra a + és a - gombokat) akkor folyamatos zoom lenne, ami sokkal szebb. Szerintem. 😊
Hont
Nálad a sorrend biztos, hogy rossz!
A HBS (MAS) meg a Landmarks nem lehet felül...!!!
Azokat vidd le a magyar repterek alá! Akkor jó lesz!
berczy
Pár kép LOWI-ról (nekem is pont olyan, mint nálad) meg az útról LHBP-re és szokásos landolás. Csak erõsen kellett letenni az orrát hirtelen fékezés miatt, ugyanis keresztbe taxizott egy gép. 😊

LOWI - LHBP

Sziasztok!
Segítsetek, mert már tanácstalan vagyok.
Megvásároltam a Bõny-Pér addon-t. Az FS9 -nél hemzseg a hiba,(FSX kitûnõ) és nem értem, hogy mit töltsek le, vagy mit töröljek. Készítettem pár képet.
Bõny-nél úgy néz ki, mintha a gép a levegõben állna, a Helikopter pad szintén.Az épületek kb. a helyükön vannak.Gyõr esetében a hangár a torony elõtt áll ! A kiguruló út végén amikor a kifutóra kanyarodok ,olyan mintha egy fél méteres falnak mennék,! Itt vagy összetörik a gép, vagy ha lassan közelitek, elõre bólint, és leáll a motor ! <#rinya><#nemtudom>
Nagyon köszönöm a tanácsokat !
További kellemes estét, és JÓ REPÜLÉST !!!!<#integet2>

Datahu-n képek

Hont
Szerintem az nem a default...
Olyan mintha a Johan Thiers féle régi LOWI 2.1 verziója össze keveredett volna a legújabb Aerosoft -os verzióval!
Miért van 3db PAPI?
Hont
Nálad mintha nem így lenne...<#whatever>
Aztán lehet én tévedek!
Bár most nálam is valami meg van örülve, mert "RT" nél van egy törés a domborzatban!
Hont
Nem tudom, de próbáltam össze hasonlítani a képeidet az én verziómmal, de olyan mintha neked hiányozna pár "réteg"...
Csinálok képeket és össze hasonlítjuk!
berczy
Megnéztem, nálam kissé el van keveredve valami Innsbruck környékén, mert valóban nem így fest normálisan az Approaching Innsbruck. Csak egy kis területen, a reptér körül jó, utána default táj/város jön. Nem igazán értem mi cseszheti el. Meg a vicc az, hogy a default reptér is átlátszik, legalábbis a guruló utak. Nem is értem teljesen. :/
Mitõl lehet ez?

berczy
Úgy érted, hogy sokkal részlwetesebb? Nálam csak az autogen dense van egyel visszább véve, más minden maxon. Menyire másabb nálad?

Hont
Értem!
Akkor a beállításokban van valamelyik csúszka vissza véve?
Csak azért kérdezem, mert Nálam egész máshogy néz ki...
Jó reggelt,az idõ miatt legalábbis jobbat.
Tud valaki nekem abban segíteni, hogy hogyan lehet azt beállítani, hogy 1 vagy 2 24col monitoron menjen az fs, és a harmadikon 17col a mûszerek (pl gps, radistack, light panel, stb). A gondom az, hogy a 2 monitor eyefinity rendszerben azonos méret miatt összekapcsolható és a területükön bárhova el helyezhetem a mûszereket, de a harmadik monitornak más a mérete és a felbontása. Így ha nem kapcsolom rendszerbe akkor nem tudom egyszerûen áthúzni a mûszereket.Eltérõ méretek miatt meg nem tudom hogy kapcsoljam vagy állítsam be a rendszert.
Más, lehet-e növelni valahogy a "csúszkán" kívül, hogy több épület jelenjen meg a területen ha a rendszer bírja fps-el?
Köszönöm.
berczy
Elvileg az Approaching Innsbruck.

Hont
Te! Ez melyik LOWI scenery?
Nem emlékszek, hogy ezt már láttam volna...<#whatever>
berczy
Repültem még egy LHBP - LOWI utat, szintén IL-18-al. Nagyon bejön ez a gép, élmény repülni vele, bár a leszállás még nem megy vele szépen, de gyakorlom. 😊

Képek az útról:
LHBP - LOWI

És egy videó a leszállásról. Kicsit meredek volt és a végén el is lebegett egy kicsit. 😊

berczy
Ja, értem. 😊

Én meg repültem egy Budapest - Málta utat az IL-18-al. Most egy piros Aeroflot festéssel. Nagyon kellemes kis út volt, Budapest, Zágráb, Split, Catania, Málta útvonalon. Az elején történt egy kis gigszer, ugyanis egyszer csak azt vettem észre, hogy nem fogja a VOR adót. Valahogy kikapcsoltam az avionics master switch-et, de hogy hogyan, azt nem tudomm szerintem a görgõvel. Na utána már minden okés volt, szépen tudtam követni a VOR-okat. Szép volt az idõ, sok képet csináltam, de az ereszkedés közben valamiért leállt a Fraps, csak nem vettem észre, ezért a már csak lenti képek vannak. Sajnos a videó sem lett meg, de sebaj, szép besiklás és landolás lett a vége. 😊

A sikerült képek:
LHBP - LMML

gfarkas
Nekem nincs is fenn, ezt valamelyik orosz fs-ezõ készítette, én csak örültem, hogy ennyire bejött az LHPR (és a többi nemrég itt is tárgyalt addon), ilyen távoli kollégák is repülnek róla.
AES-em sincs igy sajnos nem tudok "szakérteni", de biztos lesz valaki aki vágja a témát.

Hypo
nem fs9 gyorsabb hanem maga a win7 de a végeremdény szempontjábol mindegy😊)))

<#worship>

berczy
Szerintem igen. Nehéz lenne realizálni, de érzetre szerintem gyorsabb WIN7-en.

Nagyon köszönöm a válaszod ! Észrevehetõ a javulás az Xp-hez képest ?

berczy
Lehet, nálam is azzal megy. Csak ne kompatibilitási módban futtasd, jobb lesz a teljesítmény!

Bocs!<#rinya> Windows 7

Sziasztok!

Szeretném megtudni, hogy lehet-e Windiows 7 alatt futtatni az Fs9-et ?
Van valakinek ezzel kapcsolatosan tapasztalata?

Elõre is köszi a választ !
További kellemes napot !
<#integet2>

berczy
NMagyon jó! De nem úgy volt, hogy nem indul el a Yak? 😊 Ha azóta jó, akkor király. Amúgy nagyon tetszetõs. 😊 Ki fogom én is probálni a masinát. Mondjuk tegnap ránéztem és feltûnt egy furcsaság, ami máshol is jelentkezik, mégpedig, hogy ugrálnak a gépek, néha olyan szinten, hogy reset-el az AES. mindegyik gépnél, de itt a Yaknál tûnt fel.
Valamint a Yak elsõ kereke kiscit besüllyed a betonba.
De ez az ugrálás a bosszantó igazából, nem tudni, hogy mitõl van ez?

Hont
<#eljen>
gfarkas
Ezt érdemes megnézni és tessék büszkének lenni !

Gyõr-Pér orosz Jak-40

gfarkas
Én is AFCAD-ra gyanakszom, 2009.12. hónapban telepítettem az fs-t, képzeld el azóta mit szenvedett, ember (én legalábbis) már nem tudja követni a felrakásokat, törléseket, bennmaradt szemeteket a gépek, sceneryk után. Ráférne egy rendes nagytakarítás de már a gondolatától is a frász kerülget. Én is azt hiszem, valamelyik addon scenery AFCAD-ommal van gond (a pápai MAIW a leggyanúsabb), de az AiSmooth hiánya nem okoz lelki törést az életemben, nem használom és gond nélkül repkedek.
Egyébként köszönjük a jó kis kisgépes Ai-t, nagyon fájintos munka.<#eljen>

Ha esetleg valaki nem ismerné, útvonaltervezéshez segítség:

Plan G

Weblap, letöltés

Review
m814
Nagy különbség hogy az AISmooth lép ki hibával,vagy az FS hal meg.
Egyébként az elõbbit idõnként nálam is produkálja a "smooth" honi AI nélkül is,különösen ha a "reducing speed" funkció engedélyezve van.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Clidey
Csak azért furcsállom hogy nálad problémázik a traffic, mert a készítése során nem kevés órát töltöttem el a forgalom tesztelésével-figyelésével, és sehol nem voltak ilyesfajta problémák nálam. Igaz, nálam az összes desztináción van afcad file (Tomibá jóvoltából) ahova le/fel tud szállni az ai. Lehet itt lehet a probléma gyökere...?

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

gfarkas
Újra megpróbáltam, hosszas repkedés után Pér közelében a szokásos valami fs Ai cucc elnézést kért mert hiba történt és az AiSmoothból lépett ki, nem az fs-t vágta ki. Na, ez legyen a legnagyobb bajom. Smooth megy, a fas...ányos forgalom marad... <#vigyor2>

gfarkas
Mert ha kikapcsolom az AiSmoothot akkor ezer évig megy, és csak a csomag felrakása után jelentkezett a hiba (akkor sem mindig), ráadásul csak Mo felett, külföldiában nem. Elõtte nem tett ilyet. Egyébként nem zavar, legalább egy progival kevesebb megy és több fps marad, a landing meg izgibb, elõre kell pilácsolni. :-) (és lehet szidni a virtuális irányítót)

Clidey
Honnan tudod hogy a kisgépes AI miatt akad ki az FS? Van erre valami trükk?

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

gfarkas
Van ez így, bejön egy pech-széria, de lesz ez még így se....
Ai forgalomnál megesik, hogy szembe jön valaki, én is jártam már így. Próbáld meg az AISmooth-ot, bár amióta feltettem az új magyar Ai-t (az LH_Sim-est) Magyarországon már többször is kiakadt az fs.
Most akkor már kezded megérteni hogy mi munka, tudás és türelem kell egy jó, valósághû repainthoz. Mint írtam nekem nincs telepítve ez a 18-as így sajnos nem tudok tanácsot sem adni.

Hypo
<#eljen>

berczy
Na sziasztok!

Nos, a napokban elvoltam ezzel a festés dologgal, de el kell mondanom, hogy a hajam tépem. Nem is értem. Átfestettem náhány helyen, kipróbáltam, de valami eszméletlen katyvaszt hozott össze, semmi nem úgy volt és át is látszott. Pedig baromi jó lenne magyar festéssel repkedni az IL-18-al, de ezzel a modellel kezdek letenni róla. Francba...

Ettõl függetlenül tegnap reppentem egyet, kettõt. Elõször egy 737 classiccal Berlin - Budapestet. Eseménytelen út volt, sima landolás 31L-en.
Utána gondoltam egyet, elrepülök IL-18-al Dubrovnik-ba egy élményrepülésre, tudjátok, balkán, hegyek, tenger, sok-sok kis horvát sziget, fotózkodás, videózás, szóval jónak ígérkezett. Szarajevó, Split, Dubrovnik útvonalon repültem VOR2VOR-t 18000 lábon. Szarajevóig semmi gond nem volt, de utána észrevettem, hogy az automata nagyon emeli a gép orrát, nézem fogy a sebesség, bár teljes gázon a gázkarok. Na mondom ez meg mi a tök? Aztán elfogy teljesen, gép átesik zuhan... Sebességet nyer, felhúzom, de fogy megint és átesik. Már-már dugóba kerülök, megint megfogom, de már készültem, hogy ennek itt annyi, mert nem tudom megtartani a sebességet, vizszintesen elfogy. :/
Nem tudom még mi okból, de nyomtam egy spoiler gombot és láss csodát, már meg tudom tartani a gépet. Nem igazán értem, ezen a gépen van speedbrake??? Mert ki nem nyílt és egy nézetváltásnál megnyomtam az Ü betût és fékezett ez a szerencsétlen, csak ugye erre nem gondoltam, lévén nem nyomtam meg, meg úgy tudtam ezen nincs is spoiler. Ne a lényeg, hogy kb. 4000 lábon megfogtam a gépet, de a hegyem már csak 150-200 lábbal voltak alattam, de megvolt. Nagy nehezen stabilizálódtak a dolgok, visszakúsztam 18000-re és repültem Split felé. Ott forduló Dubrovnik felé, szépen ereszkedtem lefelé, már ILS távolságban vagyok, de csak nem akarja fogni a dolgot, pedig a crs és freki jó. Se irány, se távolság, se GS. Na jó, akkor kézzel viszem a teljes besiklást, nem olyan nagy dolog. Jövök is befelé szépen, 2-300 méter körül frissít az Active Sky, brutál oldalszél balról és már tol is le az irányról. Gépészkedem rendesen, mert ez a gép nem egy 737, kissé lomhább, sokkal nehezebb megfogni, de sikerül irányba rakni, csakhogy ez a kis közjáték elvette a figyelmemet a sebességrõl, ami szép lassan el is fogyott. Amúgy is elég nehéz ezzel a géppel alacsony, fix sebit tartani, pláne ha nem figyel az ember eléggé. Szóval olyan 8-10 méter között el is fogyott, már nem volt elég idõ a hajtómûveknek felpörögni, átstartolni, szépen odavágtam a gépet. Bal fõfutóm bánta, eltört csúnyán, szépen szárnyon csúszva fékeztem, de sajnos annyira kicsavarta a gépet balra, hogy crash lett a vége. Ha mindez még nem lenne elég, kilépés után szmbesültem azzal, hogy a fraps nem volt bekapcsolva, így hiába nyomtam én a screenshot és videó gombot, semmit nem rögzített az amúgy szép útból. FÁKK!
Szóval az élményrepülésnek indult út inkább volt küzdelem, mint élmény és a vége sem lett egy hepiend. 😊))

Eztán gondoltam, hogy azért is kell nékem ma még egy jó kis repélmény. Fogtam az IL-14-es Malvinkát, beröfentettem jól, irány 31L és már repülök is Debrecen felé VFR. Haladok 8000 lábon, követem a 4-es fõutat. Szolnok fölött elhaladva elkezdek szép lassan kúszni lefelé, már látótávon a reptér. Futók kint, fékszárny oké, szépen siklok befelé. El a vonat fölött (innen is csók a készítõknek, nagy ötlet), mindjárt küszöb. 4-5 méterre lehetek már csak a beton felett, már lebegtetném ki a gépet, amikor is legnagyobb meglepetésemre szembe pilinszkázik egy C172-es, épp begurulni készül. Sajnos itt sem volt sem idõ, sem teljesítmény átstartolni, így a földbe döngöltem a 172-est, persze így nekem is crash lett a vége. De hogy mit akart szembe a szerencsétlen még én sem tudom, mert a szél nekem fújt szembe... :///

Tehát a tegnapi nagy élményrepüléseim nem lettek éppen sikersztorik. Ezek az Iljusin gépek tegnap nem szerettek engem, mindkét leszállásom egy nagy, randa CRASH-ben értek véget. 😊

Csak gondoltam leírom. Képeket sajna nem tudok hozni, a fentebb vázolt probléma miatt. 😊

gfarkas
Ühüm, én néha szoktam vele reppenni, elég jó kis heli de meg kell tanulni bánni vele + elindítani.

berczy
Srácok, van valakinek tapasztalata a Németh Design féle Mi-2-rõl?