45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#43290 Bocs ezt csak egyszer...akartam? :)
-
#43289 Miért mindig télen akarunk repülni?
Nem várok választ...:) -
#43288 Miért mindig télen akarunk repülni?
Nem várok választ...:) -
#43287 Én se! :D -
#43286 ok csak kérdeztem:) nem ismerem a típust. -
#43285 Hát engem ez határozottan húzna a Corvus felé! Mit húzna...röpítene!! :D
-
#43284 Péren találkoztam vele, el kell ismernem nem repültünk viszont oktató ismerősöm csak szuperlatívuszokban beszélt róla pedig ő repülte a cirrust is....idézem.."Ez vazze repülni akar akkor is ha hülye vagy"...az objektív beszámolót azért erősen korlátozza a péri sima aszfalt....
Ami még pozitív lehet az ára.... ép a tizede a cirrusnak. -
#43283 komolyan? mi húzna a corvus felé? Én Cirrus-t még sajnos nem vezettem de hallottam olyat hogy nem nagyon van oda a fuves repterekert és egyenetlen talajért a futója. -
#43282 Bizony jó kis masina! Egy lottó ötös után zavarban lennék hogy ez vagy egy Corvus....
Viszont a hivatalos oldalukon elég sok infót találsz az üzemeltetéséről.
Pl. http://www.cirruslink.com/mycirrus/downloads/WeatherDecision-makingCard.pdf
Hogy ezeket mennyire sikerül az FS-be áthozni más kérdés,ezzel némileg válaszoltam a második kérdésedre is. Orosz barátaink többnyire ügyesen kihasználják az FS lehetőségeit és sokszor fizetős modelleket megszégyenítően jó dolgokat adnak ki a kezükből. -
#43281 Hát nem semmi ez a Cirrus. Azé' nincsen tovább még túra, mert tanulom. Amilyen kis glass cockpites, ahhoz képes jó komplex a cucc. :) Egy dolgot nem értek. Mindenhez van manual. PFD, MFD, GPS, AUTOPILOT, de classic flight manual nincs. Olyan, ahol felszálló, leszálló sebességek, max döntés, eljárások. Ezt nem találom. Fura.
Tegnap azért tettem két iskolakört EDFB-n Yak-18-al, mert csak repülni kellett már. :) Viszont 15 csomós 80 fokot oldalszél volt, hát nem volt egyszerű letenni. :) Ez a Yak-18 no, még mindig egyik best of GA gép. :) Viszont észrevettem egy fircsaságot. Most CCCP-s géppel mentem és másképp funkcionál a cockpit. KÉt fokozatú a belső világítás, magyar panelen csak egy, együtt is kapcsol a két kapcsoló, ruszki panelnél lehet külön. Valamint a ruszki panel jól méri a hengerfej hőmérsékletet, míg a magyar mindig fullosat mutat, akármit csinálsz.
Ez mitől lehet? -
#43280 Viszont akkor sem értem ezt, mert oké, hogy akad, de alapból is ilyen a coastline a Swiss Pro-ban itt. Nem is értem teljesen ezt miért? Nem lehet kikapcsolni valahol?
-
#43279 Jó, tárgytalan. Összeakad a Swiss Pro-val a cucc.Bár akkor sem értem már teljesen a helyzetet, valaki, aki képben van kérem magyarázza már el, hogy hogy van ez.
az lenne a kérdés, hogy a tavakat, vizeket mi generálja? Csak azért kérdem, mert ha kikapcsolom a Swiss-t, akkor másképp néz ki a tó, nincsen coastline, de megváltozik. Viszont nem tudom pontosan, hogy alatta mi generálja. Ha az UT-t is kikapcsoltam, akkor sem változott a tó formája, de ha az FSGlobal Eupore-t kapcsoltam ki, akkor jött a default FS. Azért érdekes ez, mert a Forggensee scenerynél írják is, hogy a coastline-ok miatt nem ajánlott együtt a swiss-proval. Mert bár így a partnál vannak a házak, kikötők, de ha kikapcsolom a swiss, akkor jön az FSGloobal tava, ami pedig nem passzol a scenety-hez, kikötők a part belsejében vannak. Most én vagyok a hülye, vagy... ? :))) -
#43278 Srácok, segítsetek, szar van. :///
A tavak coastline-jai tök szarok. kb. alakjuk stimm, de nem passzolnak a parthoz... :///
Ezzel mit lehet tenni, UT config-ban hiába kapcsolom ki be nem történik semmi.
Ilyen súlyos a helyzet. :/
-
#43277 Tudod mi a röhej?
Erre az oldalra többször is rámentem, de nem találtam rajt!
Na 1111!
Lényeg, hogy megvan!
Köszi! -
#43276 737ng tanfolyam -
#43275 Ha nem kerestem rá kb 15x, akkor egyszeresem!
Milyen szavakat írtál be? -
#43274 Google 10 másodperc. -
#43273 Isten Király vagy!
Ezt kerestem!!!!
Köszönöm szépen! -
#43272 itten e -
#43271 Dehogynem!
Pont kb egy éve volt itt szó róla!
A teljes B737NG oktatás van rajt magyarul!
Külön a APU, külön A/P, külön Elektrik, Külön az FMC,stb.stb.
Már 3x végig lapoztam vissza felé a forumot, de nem találom...:( -
#43270 Sosem hallottam róla... :( -
#43269 HAHÓÓÓÓÓ!
B737 oktatóvidikről van szó!
Nekem le vannak töltve, de már nem tudom, hogy honnan!
Pleas -
#43268 Segítsetek egy picit!
Szokás szerint nem találok egy weboldalt...!
A Hegedüs Zoli féle 11 darabból álló 2004 márciusi oktató videógyűjtemény linkjére lenne szüksége egyik társunknak, de nem találom... -
#43267 :DDD
RTFM -> -
#43266 Hálám üldözzön! :D
Nekem meg: RTFM -
#43265 Amúgy abbéli háborgásomnak is hangot adok, hogy a tököm tele az oroszok után a németekkel is, mert ezek sem képesen emberi nyelven kommunikálni, kész kínszenvedés németül is megtalálni valamit. Ehh... -
#43264 No, srácok... Tegnap gondoltam áttelepszem EDFB repterére a Cirrus teszthez, mert alkalmasabbnak tűnik, mint EDFN, EDFP-n meg tele van fákkal a pálya. Reppenve kis Katanámmal EDFB felé ismét feltűnt, hogy a pályán ott éktelenkednek a k*rva fenyők, akadályozva a leszállást. Hát, gondoltam ennek már a fele sem tréfa, nem pálya, hogy minden második reptér tele van fákkal, mert jó, hogy kiveszek egy bgl-t, de amíg ez nem volt feltűnő EDXE-nél, addig EDFB-n már igencsak megsínylette a scenery, mert nem csak a fák tűntek el, hanem jó sok más, fontos objektum is. Ráadásul ezek nem is autogen fák, hanem egy tree_lib.bgl-ből, a scenery-ből szedi, ami az autogen beállítással nem módosítható.
Ilyen nincsen mondom, kicsit utána nézek mán ennek, tutter van megoldás. Van. Lehet én kerestem épp rosszul, igen nehezen találtam használható infot, de találtam. A megoldás pedig az Airport Faciliator nevő csoda progi lett. Elsőre az ExcEditorV2 (vagy ilyesmi a neve) próbálkoztam, de itt mindenféle Fsconnect, bglcomp-ot kellett mahinálni, meg koordinátákkal ökörködni, mondom, ha majd nincs más megolgás.
De volt, a fenti Faciliator progi. Nagyon hasonlít az AFCAD editorhoz, szinte pont olyan. AF2 fileokat kell megnyitni vele. Van benne egy olyan finkció, hogy add exclude area. Ez volt a kulcs, ugyanis itt húzok egy téglalapot, megadom, hogy na itt aztán mik ne jelenjenek meg, mentem és kész. Be lehet állítani, hogy csak az autogeneket tüntesse el, a lib objectumokat is, ill. bármit, ami arra a területre esik. És megcsinálja jelentem tisztelettel, kiszedi a nyomi fákat a futóról. Nem utolsó sorban, real time lehet nézni FS-ben(!!!), hogy hol, mit jelölsz ki, így nem csak találomra kell eltalálni hol lehetnek a fák (ezt egy AF2-es runwayel nem rendelkező, ezért az editorban nem látszó futópályánál nagyon nagy előny), hanem tisztán látszik a terület, ami meg lesz tisztítva.
Gyorsan visszatértem EDFP-re, ami full fás volt, ott is elvégeztem és így már ott is jó, nincsenek fák ott, ahol nem akarom. Pikk-pakk.
AtomKirály-IstenCsászár!!! :DDD
-
#43263 Kérlek alássan, van nekije egy konfig programja, asszem a $FSHOME/aerosoft/DA20Katana könyvtárban, azzal be lehet kapcsolni, hogy VC-ben is menjen a GPS. -
#43262 Tisztelettel kérdezném, hogy mi a t*kömet nem kapcsolok fel a katana-ban, hogy nekem a GPS nem működik?
Ha rákattintok, akkor 2D-ben megy, virtual cockpitben sötét marad.
Előre is köszönöm a felvilágosítást! :) -
#43261 Képzeld el, hogy ez csak 20 km-re terem tőlem légvonalban. Ha D-DNY-i szél fúj még az illatát is érzem...... -
#43260 :)
-
#43259 Nagyon jó ízlésed van! -
#43258 :D
A forgószékben meg egy kis [URL=http://hungaricumborszalon.hu/kepek/_kep_134.jpg]"leszállássegítőt" is ízlelgethetek, az egyik kedvencemből :)[/URL] -
#43257 -
#43256 Üljek fél órát egy projektor előtt értelmetlenül repülgetve közben egy olyan székben ami még csak nem is mozog, sőt még fizessek is érte ?
Itthon legalább van forgós székem is hozzá és ingyenes, ráadásul a botkormányt is a lábam közé tudom venni, ráadásul ha kinyitom az ablakot és felveszek egy jó vastag kabátot a gázmaszkommal még az érzet is meglesz ... -
Muszti1 #43255 Repülő szimulátor menyország! 10 x 30 perces jegyem van eladó FÉL ÁRON ide: http://sim-city.hu/szimulatorok/repulogep.html Priviben írjatok! -
#43254 Nagyon szépen köszönöm, megnéztem, szép nagyon! :)
m814: köszönöm, sikerül megcsinálni, végre nem látszanak. :)
Úgy gondoltam, hogy EDFN reptere nem lesz alkalmas a Cirrus tanulására, tesztelésére, gondoltam áttelepszem egy kevésbé expert reptérre, hogy az esetleges hibáimat a Cirrussal ne torolja meg azonnal. A közeli Ober-Mörlen (EDFP) repteret néztem ki magamnak, hogy meglessem, alkalmas-e a Cirrus tesztre. Nos, nem. :/ Nagyon nem. :) Hasonló reptér nagyon, mint EDFN, szűk, manőveres. Nem utolsó sorban, némi figyelmetlenség folytán, mit a kertész hosszú évek óta fenntart, komoly fák telepedtek meg a kifutón. :))) Mivel nem tudtam kigyomlálni, gondoltam, rajtam nem fog ki. Láttam, hogy bár a futó foglalt, mellette még pont van annyi hely, hogy letegyem a kis Katanát.
Bár jó kis elképzelés volt, a kivitelezés már messze nehezebb, mert éles jobb fordulóval tudtam csak ráfordulni, mert egyenesről nem ment, ám de innen is komoly faállomány akadályozta a sima approach-ot. Harmadszori megközelítésre sikerült úgy fordulni, hogy jó szögben kapjam el a fordulót, ne legyen nagy a sebesség és a magasság se, de a fákra is vigyázzak... :)
Végül is sikerült, bár egy csöppet meredek és gyors lett a vége, de meglett. Ez is a tipikus "no, ez is megvolt" fajta reptér, főleg, hogy némi fa probléma is van. Megyek is tovább, egyelőre a kis Katanámmal. :) Most kicsit utána néztem, és úgy tűnik, a közeli EDFB reptere alkalmas lesz a maga betonos futójával. Ez lesz a következő célpont és következik egy kis Cirrus teszt, majd visszatérek egy újabb reppenés erejéig a Yak-18-hoz. Ezt a gépet szemeltem ki egy érdekes, különlegesebb reptérre. :) De ez még odébb van. :)
(ja, és még ezt a gépet néztem ki egy kis kipróbálás erejéig. Esetleg valakinek tapasztalat vele? Aerospace FU24-950 Series)
-
#43253 Küldöm a szokottra. -
#43252 Hmm-hmm, meghesszöltem a masinát, rendkívül tetszetős, bár kissé modern a szememnek, de tetszik. Lomhábbnak érzem az átlagnál, de nem vészes. Elkérhetem azt a magyar festést? :))) -
#43251 Húúú, ez jó kis progi köszi
Gyomláltam is, nálam is volt mit, csak az ominózus sort 2-esre kellett átírni.