MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Skinner_11
Az biza! 24-es pályáról elemelés után így szépen visszakanyarít az indulási eljárás <#smile>
Hont
Amszterdam?
Skinner_11
1, 2, 3... Na jó, szóval több pálya van kicsivel mint Ferihegyen... <#hehe>

Hypo
ok el akadtál szólj

Hont
Hú! Ez nagyon jó ez a pdf. Remélem kicsit megvilágítja a helyzetet! Először baromi bonyolultnak tűnt, de lassan kezdek boldogulni vele!
Még szarul konfigurált gépeket is be lehet lőni valamennyire... Bár én csak max 3-4 gépet használok.
Per pillanat a fékekkel szenvedek! Vagy harapnak a dugattyúk, vagy félre húz. de előbb utóbb össze jön!
A kormány meg nagyon jó! Legalább is a másikhoz képest!
Hypo
Ami nem axis azt buttonkent tudod szepen megadni, axisnal reverse re is lehet kkulon vagy a meglevo axison elkuloniteni reszt a reversre en ezt nem hasznalom. itt egy régi de még mindig aktualis guide hozzá http://www.uk2000scenery.com/fsuipc-guide-v1.pdf

Hypo
menthetsz peghez kapcsolod profilokat tobbet is, es akkor mindig azt hasznalja amelyik gepet epp hasznalod, pl nekem van 2 hajtomuves, single setupom illetve turboprop is. mindnél más és más.

Hont
Szia Győző!
Nem az FS-n belül kínlódok, hanem a FSUIPC-ben kalibráltam a kezelő felületet!
Már sikerült megoldanom, most arra keresek megoldást, hogy ne kelljen minden indításnál megadni fsuipc ben a kiosztási profilt...
Mit érdemes még ott belőni?
gfarkas
A SETTINGS=>ASSIGMENT=>FLAPS EXTEND -----> FLAPS RETRACT => REPEAT-ot 0-ra állítottad? A trimmeknél pedig maxra? Ezek határozzák meg hogy folyamatos vagy szakaszos legyen a működés. (egy próbát megér) Egyébként gratula az új cuccoshoz ! <#eljen>
Utoljára szerkesztette: gfarkas, 2016.01.14. 08:48:14

Hont
A axis -okat sikerült konfigurálni! Tényleg 1000x jobb mint a beépített cucc!
Amivel viszont nem boldogulok!
pl a trimmek! Egyáltalán nem reagálnak ,valamint a kormányon a rudder trim oldalon van egy másik kétállású kapcsoló, amire a flaps-t szerettem volna rakni! Sikerült, de az a gondom, hogy egy nyomással végkitérésbe tolja a lapokat... Esetleg segítene valaki?
Hont
Na ez az amit én még soha nem próbáltam!<#confused>Regisztrált FSUIPC kell hozzá gondolom...?!
Hypo
hali mindent kezelj az FSUIPC vel legalabb is az axisokat feltétlenül. Es akkor nem kell az fsx csuszkait baxtatni, az ugy se annyira jo es pontos.

nincs vele baj...csal anyagi gondok....
Hont
Pedig szerintem baromi jó!
A beállításaidról ha lesz egy kis időd, kérlek csinálj egy scryn-t!
Nekem az érzékenységet nagyon le kellett venni, mert baromi érzékenynek tűnt...
Ennyire nem jött be?

Sziasztok! Eladó egy szinte új állapotban lévő Pro Flight Cessna Yoke. 2 hete vásároltam németországban! Az ár 45 ezer forint. Személyes átvétel Székesfehérváron! Tel: 20 373 58 05

Utoljára szerkesztette: Krisz8811, 2016.01.11. 19:09:44
Clidey
Na akkor húzzál bele! <#awink><#vigyor>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Skinner_11
Idény még csak a háromrakétás nagytesóval röppentem... <#eplus2>

Clidey
És idényrő? <#bee1>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Sziasztok Szimtársak !
Eladó megegyezés szerint a teljes FS2004 software gyűjteményem( főleg fizetős), mely áll az alap játékból, valamint sok-sok év gyűjtő és rendszerező munkájának gyümölcseként kb. 76 db dvd (tokokban), melyeken megtalálható a valaha kiadott szinte összes kiegészítő egy dekoratív álló famintás-króm cd-álvánnyal együtt. A dvd-tokok hátulján nyomtatott tartalom-lista is van. Kérésre küldök képet is.
zkalos kukac t-online pont hu címen lehet érdeklődni. Ha még ezzel játszol, nem bánod meg ha megkeresel. Biztosan megegyezünk. Sok közülük már "beszerezhetetlen" . Én már nem hiszem, hogy valaha felinstallálom, mert átálltam FSX-re, bár sokszor szenvedek vele, mert nem mai a gépem. Az FSX rovatba is betettem, mert nem tudtam, hogy külön van FS2004 fórum is. Bocs !
Skinner_11
Tavalyró' <#hehe>

Hont
Mindenkinek Kívánok nagyon boldog, kiegyensúlyozott eredményekben gazdag, sikeres, szerencsés Új Évet!
L Viper
Boldog Karácsonyt minden topiklakónak <#integet2>
Clidey

gfarkas
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden bárányfelhő kergetőnek! <#integet2>

Hypo
<#eljen> MINDENKINEK!!!

CptSAB
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Mindenkinek!

Hont
<#eljen>
L Viper
<#eljen>
gfarkas
Szabó Tomitól megkaptam, ez úton is köszönöm! <#worship>

gfarkas
Gyerekek, ha megvan valakinek még az fs 9-hez a Wilco CRJ 200 Malév festése, elküldené nekem a [email protected]? Valahol elveszett <#lama> a rendszerben. Előre is köszi!

Skinner_11
@Clidey: Kösz 😄

Múltkor a LOWW-LHBP 767 helyett LKPR-LHBP útvonalon jött a UPS, ráadásul darázstörzsű barátunkkal, muszáj volt replikálnom <#smile>

Clidey
Azasztigen! 😄

Skinner_11
Légyszemű MD kapitányunk látószögéből nézve UUDD final <#hehe>

Sziasztok!
Eladó egy Saitek x52 Pro Usb-s gázkar, érdeklődni privátban!

Fedon
Hát az elég nagy hiba, ha meg se kérdezik, köszi szépen.

Skinner_11
Leszedték az "originál linkeket" mert nem kérdezték meg az eredeti szerzőket, hogy használhatják-e az AI modelljeiket/repaintjeiket.
Persze vannak bizonyos helyek ahol még mindig elérhető...
Fedon
Tudja valaki esetleg, hogy mi történt a Sky AI Traffic-al?

Skinner_11
Tegnap megvolt a teszt, alakul az új panel ("nyugatiasítás"😉, a robotpilóta kicsit bólintgatta az orrát, de amilyen jól trimmelhető úgyse nagyon használja az ember <#nyes>

Hont
Hasonlót próbált már valaki?
Nem érdemes töltögetni. Vírust kaphatsz. Inkább vedd meg. Ennyiért nem érdemes rizikózni. De ahogy gondolod.
http://www.arukereso.hu/jatekprogram-c3255/microsoft/flight-simulator-2004-a-century-of-flight-pc-p6102888/
Sziasztok, régen megvolt a játék, és újra kedvet kaptam hozzá, viszont a lemeze elveszett. Letölthető valahonnan a játék?

Skinner_11
Köszi szépen, jövőhéten ránézek ha lesz időm, aztán ha összejön jó lesz tuskózgatni a sokéves B737-ezés után <#worship>
Itt a "dokumentáció" <#zavart2>

Röviden az INS:
Olyan mint az FMC (tehát navigációs pontokra indul rá) csak nem annyira fullos.

Alapok:
Előmelegíted a tuskót. Tehát APU és minden rendszer belőve, gyro és haverjai kalibrálva. Tehát mintha hajtómű indítás előtt lennél.

- INS bekapcs "обогр" állásba hogy felvillanjon "НЕГОТ" (ez warmup)
- Majd mikor felvillant áttolod "выст"-re ez a System on
- Az alsó tekerőt áttolod "ИК/ПГ"-re itt 90-nek kell lennie. Ez azt jelenti hogy kb 90 másodperc múlva bekalibrált a cuccos
- Majd áttolod: "ϕ/λ"-ra itt kell belőni az aktuális pozidat. (SHIFT+Z) a keypadon látszik hogy N/E/W/S ezek a észak, kelet, nyugat, dél. Budapestes előszőr a 2-st nyomod mert az NORTH utána belövöd a pozíciód első felét. Pl: N55*23.05 amit mutat az FS neked ezt kell benyomni: N5523.0 (pontot nem kell). Majd "ВВОД" (ez az enter) utána 6-s gomb (E-kelet) és E12*3.56->E1203.5 és enter "ВВОД" -> itt látszik hogy a *3 az két jegyű mert 03.

A lényeg hogy a repülési tervedet hosszúsági/szélességi fokokban kell generálnod

Kész az alap pozi.

Áttolod a tekerőt: T/t-re itt benyomod a GMT time-t. Itt is 2-ssel kezdesz és utána megjelenik a clock és ha kész mehet az enter "ВВОД".

Ha mindennel kész vagy akkor tekersz "ϕ/λ"-ra és megnézed hol jár a számláló. Mindenképp be kell lőni az időt és az alap pozit még a 70-es elérése előtt.

Ha ezzel kész vagy akkor tekersz a "ППМ"-re. Ez nem más mint az waypontok beírása... Ott van egy tekerő 0-s számmal. Azt le fel tekergetve mehetsz a pontokon. A lényeg hogy 0-ást üresen hagyon és az 1-el kezdesz. Végig 9-ig. Ha több van mint kilenc akkor repülés közben amint elhagytad az 1-2 pontok akkor tolod be újra az 1-esre a 9 utánit.

Ha végig beírtad akkor újra megnézed a "ϕ/λ"-t és elvileg már elérte a nullát. Ilyenkor kész a kalibrálás.

Ekkor átnyomod a waypoint tekerenytű melletti 2 állású kapcsolót az ABT-ra (automat) és a jobb felső tekerőt pedig a: "навиг"-re (ez a navigation on). Ha minden faszányos akkor meg kell jelenni egy "1 2" karakternek a kijelzőn ez azt jelenti hogy a INS navigálni akar a 1-2 pont között. Tehát az 1-ről a 2-re 😄

Fontos hogy a HBY panelen legyen bekapcsolva mindenképp a HBY és a navigációs választó pedig az INS-en legyen (ne a kln és ne a hby-n)

AP-t benyomva a navigatios főkapcsoló be és a HBY a navigáció követése

Menet közben az alábbiakat lehet lelesni a képernyőről:

"ЗПУ/ПУ" - következő pont irányszöge
“S/Z” -távolsága km-ben és csúszás (ha szél van)
“W/УC“ -Szél és a ground speed (km/h)
„T/t“ -Aktuális idő és a következő pont eléréséig hány perc van.

Szerintem kimerítettem a témát. 😄

Jó reppenést.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2015.10.10. 11:55:27

Hypo
😊 mondjuk kezdesnek mindig a clean .cfg-t szoktam ajánlani, és a max a HIGHMEM FIX et berakni és mehet a teszt, nem kell mindig agyon szemetelni😊

Skinner_11
Azt egyébként nem lenne hülyeség aktualizálni egy kicsit. A cfg-met pl. elég jól belőttem így egy év alatt, kitapasztaltam milyen beállítások jók egy közepes asztali PC-hez. Fel tudom ajánlani a közösbe ha feltámasztanánk a FAQ-t 😊

@Hont: Úgylesz <#vigyor5>
Hypo
😊)) FS HUN FAQ
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2015.10.08. 18:13:07

Hont
Ne hülyéskedj...Ez a forum azért van, hogy segítsük egymást és a lehető legtöbbet hozzuk ki a szimulátorjainkból!
Egyébként meg amit megfigyeltem magamon, hogy max pár hónapig maradnak meg bennem az esetleges "FS trükkök". (mit honnan hova másolunk, mit kell honnan kitörölni, hova kell telepíteni,stb,stb)
10 éve nyúzzúk ezt az ipart és még mindíg vannak sötét szobák! De legalább most pörögnek a forumok és élettel telt meg mind a három topik!
Toljátok csak a képeket,meg a kérdéseket, vagy esetleges tanulságos megjegyzéseket!
<#wave>
Skinner_11
Köszi, meglesem majd hétvégén. Szívesen tanulmányozom azt a dokumentációt ha esetleg megtalálod <#smile>

@Hont: Bocsi, hogy az ilyen alap kérdéseimet dobálom, amúgy én is csak akkor írok, ha a google már nem segít <#vigyor5>
De sajna Tuskó ügyben elég kihalt az Angol PT fórum, a cirill ABC-t meg nem igazán vágom <#zavart1>
Hont
Milyen jó lett volna, ha évekkel ezelőtt létre hozzuk azt az információs bázist, amit a Tibivel emlegettünk!
Az összes ilyen fontos információ meglenne egy helyen, áttekinthetően...