45215
  • L Viper #43331
    Nagyon szívesen :)
    Szerintem jó (és hasznos) a videó. Nekem tetszik
  • gfarkas
    Neked is köszi !
    Ott csesztem el, hogy a megosztás melletti gombra is nyomtam, az is adott egy URL szerüséget és azt szúrtam be. Most kinyomtatom és ideteszem a többi jegyzet közé, szem elé, mert lsd. alábbi hsz-emet.
    Nem túl jó, Fraps + a régi videokártyámmal készült, nem is tudom miért akartam egyáltalán feltenni.
  • gfarkas
    Köszönöm Mester, a gugleban kerestem a módszert, úgy is csináltam és s--r lett belőle. Hiába a kor nem érdem hanem állapot, de ezek szerint van hátránya.(de legalább van miből felejteni )
  • Clidey

;)
  • L Viper #43327
    Segítek :)
    A videóknál amikor nézed a Youtube-on, van a "tetszik" / "nem tetszik" ikon. Attól jobbra van egy olyan, hogy megosztás.
    Ráklikkelsz, feldob egy nagyobb karakteres linket (a tiednél ezt : http://youtu.be/9Lg00oWS0cc )
    Az SG-n a szövegmező alatt van olyan, hogy videó beszúrása. Arra klikk és beilleszted azt a bizonyos youtube-ról kapott linket. (Természetesen kitörlöd a mezőt előtte, mert az SG feldob egy példát, ami ugyebár neked nem kell :))
  • Chrenkó
    De meg van a Magyar is.Köszönet érte.
  • Chrenkó
    Csak ez nem Magyar Nem?Mert úgy belehallgattam,de nem hallottam benne magyar mondatokat.
  • Hont
    RÓKÁVAL megy!
  • gabesz639
    Az url linket másold ki felülre ahol sg.hu van ha minden igaz.
  • Hont
    Nézzétek!
    Nálam ilyen a felület!
  • gabesz639
    Remélem össze jön neked is, szivessen.
  • Chrenkó
    Igen.A link jó.Csak fentre kell másolni a nem a Google-ba.És akkor bejön,hogy Ingyenes letöltés.
    Köszönet érte.
  • gabesz639
    Nekem engedi rá kattintok az INGYENES LETÖLTÉS feliratra és kiirja hogy 9 másodperc múlva elindul a letöltés...
  • Hont
    Na, nálam pont az hiányzik...
    Küldök most én egy linket!
    Ránézel, hogy Neked engedi letölteni?!
    link
  • gabesz639
    Nekem egyböl az oldalra vezet a link, és nagy betükkel "ingyenes letöltés"
    felirat van.
  • Hont
    Nem a linkkel van gond, hanem az oldalon nem találok olyan felületet, ami a a letöltést elindítaná...
  • gabesz639
    FSsafety malév
  • berczy #43314
  • Hont
    :)
    Valószínű ezt keressük...!
    Most már csak azt mond meg, hogy tudom letölteni...:D
  • gabesz639
    http://filefeltolto.hu/letoltes/607243533eefb6d9/fspassengers_malev_hunengsafety.rar

Nekem ez van meg malév safety
  • Hont
    Neked az a "FSPassengers_Malev_HunEngSafety 190MB" csomag kellene, de én se találom!
    Esetleg aki tud az segítsen megtalálni!
  • Chrenkó
    Sziasztok.Bocsássatok meg a zavarásér.
    Azt szeretném megkérdezni,hogy a Malév utastájékoztató hangokat honnan tudom letölteni?
    Biztonsági utastájékoztatás,Stb.
    Olyanra gondolok,Hogy Pl,Kedves utasaink,Megkezdjük a felszállást....
    Köszönöm szépen.
  • gfarkas
    Az életbe nem leszek képes egy videót beilleszteni...
    Töröljed légyszi ezt az előbbi baromságomat.
  • Hont
  • berczy #43306
    Ugye. Én sokszor, ha csak reppenni akarok egy lazát, rövidet, pl. LHBP- LOWW,LZIB,EDDM, akkor sokszor repülök ezzel a géppel. Őszinte leszek, az egyik kedvenc nagygépem. Nem azért, mert a legszebb, jobb, kidolgozottabb, hanem mert simán csak kellemes. Pikk-pakk C&D-ből felélesztem, pötyögök, és már szállok is. Nem utolsó sorban, könnyű vele menteni, mert bár mostanában szana-szét hekkeltem az FS-t, ezért már nincsenek CTD-k egyáltalán, de régen azért sok volt, jó volt, hogy lehetett simán menteni, reload és ugyan ott vagyok, ahol eddig. FMC is úgy, ahogy hagytam, mentettem. Ezt eddig egy gép sem csinálta utána, még a Wilco A320 sem jegyez meg mindent. Szóval nekem egyik best of a Wilco 737 classic. :)

Más: Folytattam németországi GA túrámat (redukálódott, mert még mil reptérre nem nagyon jutottam) :), ezúttal EDFP-ről indulva, Frankfurton át mentem Mainz (EDFZ) repterére egyelőre még továbbra is Katanával. Egész kellemes kis reptér ez Mainz-hoz közel. Viszont, mint közel volt EDDF mega-giga-űber-alles airport, picurit észre is vette az FPS, de főleg a gyors forgásoknál zökkent meg, de nem vészes. Frankfurt és Mainz számomra tetszetősen ki volt dolgozva, jól elnézelődtem errefelé, míg leszálltam. A Katanát már egész szépen tudom kezelni, eléggé kezd megtetszeni a kis masina, egy baj van vele, nem igazán haladós, jó lassú szerkezet. :)
    Szóval kellemes volt az út, először egy időjárás állomást tekintettem meg egy hegy tetején, majd Frankfurt városa, a nagy EDDF-hez igen közel repülve kellemesen megszemléltem (Asszem ide visszatérek egy reptérbejárásra, továbbra is Hont kolléga szenzációs, autós ötlete alapján), majd Mainz városán át jutottam el repteréig, Mainz-Finthen Flugplatz-ra. :) Kis kellemes, hangulatos, semmi extra reptér. Megvolt, jó volt, az út jobb volt. :)
    Némi kép és vidi dokumentáció alább, ha érdekel valakit:

EDFP-EDFZ

No, de kérem szépen, ezzel az úttal meg is érkeztünk Cirrus gyakorló reptérre, mert bár szóltam már hasonlót, de EDFB mégsem jött be annyira a Cirrus-hoz, ezért áttelepültem Mainz-ba. Ezt a flugplatz-ot már megfelelőnek találtam, neki is estem a masinának. E helyütt adnék picit beszámolót a Cirrus-ról. Szóval tetszetős, rendkívül jól kidolgozott, igazi modern masina. Full glass cockpit, minden már szinte csak kijelzőn van. A prop.pitchet nem is tudom hogy a rákba kellene feltolni, ha nem tolnám fel bill-el. Mert nincsen neki karja, se semmi. Kicsit lomhább a gép, mint amit hasonló kategóriában megszoktam, lassabban fordul. Kezes a kis gép, igazából nagyon kellemes vele repülni, főleg, hogy teljesen automatizálható. Azt nem igazán értem miért van benne két GPS, de majd rájövök. Landolni egész szépen tudok már vele, gyakorlás után be is vállaltam egy utat vele, nem is akármilyet.
    Mainz-ból indulva, ismét Frankfurt városán át célba vettem Wasserkuppe (EDER) repterét, ami igazán érdekes, különleges reptér, tekintve, hogy egy síterep mellett fekszik közvetlenül, 3000 láb magasságban. Kicsit gondolkodtam is, hogy biztosan egy egyelőre szokatlan géppel, Cirrussal menjek, de bevállaltam, Csernus büszke lenne rám. Nem is bántam meg, mert az egy dolog, hogy érdekes a reptér, de valóban gyönyörű helyen van, szép terepen és maga a pálya sem egyszerű, mert igencsak lejtős, jeges. Első körben csak áthúztam fölötte és úgy döntöttem, hogy az emelkedős oldaláról teszem le, mert féltem, hogy ha nem tudok elég hamar talajt fogni, akkor a jég és nem kicsi lejtő miatt túl fogok csúszni, ha másik irányból jövök. Nem is döntöttem rosszul, mert bár igencsak dobálós volt az idő (ez a videón igen jól látszik), egész szépen le tudtam szállni és szépen begurulni a nem kicsit csúszós pályán. Eztán gyorsan becsekkoltam, snowboard deszkát csatoltam és csúsztam párat, mielőtt folytattam volna az utamat. Alább tekinthetők meg a képek és a videó. :)

Pár szó a Cirrus-ról: röviden, nem lesz a szívem csücske. A kivitelezést nem említem, első osztályú, mint kidolgozás, inkább itt a géppel van némi bajom. Túl modern. Ezt már láttam, mikor először megláttam, de repülve vele jó náhányat, csak megerősített ebben. Nincs meg az a hangulata, ami kéne, túl modern. Szép, jól repül, szuperül kidolgozott. (bár az AP disconnect kapcsolót nem értem, hogy mi a tökért nem lehetett VC-be is betenni, ha már 2D-ben aktív a kormányon, így csak gombbal kelet lekapcsolni, VC-ben nem.) Szóval könnyen lehet, hogy később ez változik, mert ahogy magamat figyeltem, folyton változik mi érdekel a játékban, most épp a GA. Lehet, hogy a jövőben még előveszem: :)

EDFZ-EDER Cirrus

Minek utána kicsúszkáltam maga, ittam egy forró kávét a hüttében, már is készen álltam az következő szakaszra. Itt már úgy döntöttem kicsit északabbra veszem az irány, Bad Gandersheim (EDVA) repterére. Ezúttal nem sima kis GA masinát választottam, mert egy régi kedvencemet már egy ideje elő szerettem volna venni és ez a kis GA túra pont ideális. Nem más ez a gép, mint egy T-34 Mentor kiképző. Bár régen mentem vele, de nem kellett csalatkoznom, továbbra is egy kellemes, kezes masina, élvezet volt vele repülni. Ennek folytán némiképp unalmas is lett az utam, sok érdekes dolog nem történt, látnivalóban sem bővelkedett az út. Helyek, erdők és folyóvölgyek fölött vezetett, és jó alacsolnyan, már-már fákat súrolva mentem. Nem mondom, azért annyira földközelben sem szar az FS9. Bad Gandersheim reptere egy kis füves reptér, mondhatjuk, hogy semmi extra. Bár kicsit trükkös, ugyanis leszállás után a pályavégen ott a torony, néhány gép, benyakút, oszt annyi. Néztem is, hogy ez a reptér ennyi? Később láttam csak, hogy hátrébb a pályától azért van egy kevés kis látnivaló, elnéztem hát arrafelé is.

EDER-EDVA Mentor

Befejező leg-nek egy nem túl hosszú szakaszt repültem, ami Celle-Aloth (EDVC) repterére vezetett, ami egy Budaörshöz hasonló méretű, füves reptér északra Celle városától. Bár elsőre furcsa a textúrája a fűnek, de nekem tetszik ez a reptér, valahogy van neki egy kellemes hangulata. Ja, nem mondtam, ezt a szakaszt egy szintén régóta pihentetett géppel tettem meg, egy Spartannal. Tetszett régen ez a gép, de nem mentem bele mélyebben a kis lelkébe, mert olyan bumfordinak találtam. Most is annak találom, de már kezd magával ragadni a bumfordisága, azt hiszem szánok rá még néhány szakasz, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz.

EDVA-EDVC Spartan

• gfarkas
    Kisherceg, Te még hiszel a mesékben ???
  • Hont
    Nem, csak az eladási oldalon lévő képek nem így néznek ki...
    Ez is lehet reklám fogás!
  • gfarkas
    Talán valami gondod volt ?
  • Hont
    Köszi Győző! Ez nálam is így néz ki!
  • gfarkas
    A képfeltöltésre tettem fel pár képet. Priviben ment a link.
  • Hont
    Sziasztok!
    Legyetek szívesek csináljatok nekem Bécs belvárosa felett 1500 láb magasan pár képet!
    Köszönöm szépen előre is!
  • Hont
    LOWI-nál elég barátságtalan volt az ég!

A baromi nagy igazság az, hogy az FS még mindig gyönyörű!
  • Hont
    Egyébként én is kellemesen csalódtam! Sokkal rosszabbat vártam! Ahhoz képest amennyi idős (gép)...:D
  • berczy #43297
    Hoppá, mi lesz az almás géppel? :D:D:D
    Egyébként én csak Wilco féle classic-ot ismerem, mármint aminek VC-je, FMC-je is van. Bár szerintem használható. Tény, hogy iFly-hoz képest khm, de legalább használható, kezes, könnyen kezelhető, és legtöbbször azt teszi, amit akarsz, ellentétben az A320 szériával. Na, annál azért kell boxolni, főleg vnav szeret önálló életre kelni. :)
    Én csípem, főleg hogy nincs más.
  • Hont
    Na én is gépet kergetek...
    B737 3-4-500 keresnék, ami esetleg használható!
    Wilcot próbáltam, de a hangcsomagokon, meg a texturákon kívül más nem nagyon fogott meg!
  • Punkbuster
    hali...tud valaki egy mondhatni jól kidolgozott(legalább van VC-je) 707est fs9-re a Captain Simen kívül? nagyon megköszönném
  • Hont
    LOWW RWY34 pálya SNU VOR előtt van egy Holding pont és 3 is pörögtek benne!
    Finálon nem volt ritka, mikor 8 gépet számoltam! De már megszüntették a fennakadás, legalább is már nincs SpeadLimit, mert az előbb pl a TransAero egyik gépe 340csomóval behasított 9000Ft alá, úgy hogy a STAR pontokon lévő fordulókat is 270-nel csapatta...:D Lehet sok volt a vodka!
  • berczy #43293
    Igen, nekem is nagyon tetszik, csak esküszöm ezzel az agyon műszerezettséggel, és automatizálással még bonyibb, mint egy régi ruszki cucc. Egyébként teljesen igazad van, mostanában, hogy sokszor repülök orosz technikával és mondhatom, igen sok orosz fejlesztésű gépt kipróbáltam, meg vagyok döbbenve, hogy olyan minőségű kiegészítőket gyártanak néha ingyen, ami máshol prémium kategória. Itt vannak pl ilyenek, hogy Yak-18, Yak-40 (oké, ez régen az volt, de most ingyenek és ámulatba ejtő) a klasszik PT Tu-154, Il-18... TÉnyleg furcsa ez nekem, hogy ezek ingyenesek, míg ennél sokkal silányabb minőséget is 20 eurokért adnak. Szégyen...
  • berczy #43292
    ? Ezt hogyan kell érteni?
  • Hont
    LOWW-n elég komoly bolondok háza van...:)
    Akvariumoztatnak szinte mindenkit!