MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köcce fsglobal ügyben
CptSAB
Ha nem ott repülsz, szerintem felesleges. Kétlem, hogy gyorsabb lenne.
Errõl jut eszembe, hogy érdemes kivenni az olyan default scenery-k mellõl az x-et, amit tök fölösleges? Magyarán pl. a defautt San Franciscot, vagy Seattle-t, vagy Tokiót mi a fenének töltessem be vele? Vagy tök mindegy, nem lesz gyorsabb tõle?

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hypo
😊 nalam a terrain esh cuccok jonnek es aztan a repterek a legtetejen.

[HUN]FaTaL
Jól, emlékszem, hogy azért kell ez, mert az FS alulról kezdi el betölteni a Sceneryt ugye?

Ha feljebb teszed a defaultot, akkor betölti az FSGlobalt, majd rátölti a defaultot, úgyhogy végül lesz egy defaultod. 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Hypo
a defaultak vannak mindig legalul a folott jonnek az addonok

Talán érdekes lehet:
Repüléstörténeti kiállítás a Patakyban <#bohoc>
[HUN]FaTaL
Nincsenek. Utval voltak problémák, de, amit találtam azt mind sikerült megszûntetni, persze ettõl még simán lehet akárhol, hiszen nem repültem (és szerintem sosem fogom) mindenhol.

Tibetan
Nekem úgy tûnik, az FS Global nem bántja a sceneryket, a Budapest 2007-et sem, az UT annál inkább okozott galibát, pláne FS Global-lal, ezért azt le is szedtem.

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

az fsglobál jóban van mindenell? az ut nem érdekel.
Gondolok itt pl.: Aerosoft Bp-re
nincsenek magassági problémák?
Nálam is kb. Nem tudom, hogy Hypo hogy értette a legalault, de gondolom, hogy a nem default sceneryk közül legalul.

[HUN]FaTaL
Nekem úgy van, hogy legalul a default sceneryk, fölötte fsglobal, fölötte ut, fölötte vfr és photo sceneryk, majd a repterek.

Hypo
ut alul legyen a tobbi addon menjen fole illetve ha fsgenesist hasznalsz ott van egy szendvics megoldas es patch

Az Ultimate Terrain-nek hol kell lenni a Scenery Library-ban? én repterek alá, és a mesh fölé tettem. Így jó? Más. Lézetik LOD10-es globális mesh FS9-hez?

[HUN]FaTaL
Abban jó, de az nem tud Fly-By camerat.

m814
No akkor még egy javaslat.
Tapasztalatom szerint elég kevesen próbálgatják a 2004 "beépített" repüléseit.
Talán okkal,de azért akad köztük olyan is ami kiemelkedõen jó.
Kedvencem a Panagra over the Andes,annak is a második szakasza Mendosa-Santiago.
Az út az 1929-es Pan Amerikan Grace Airways eredeti útvonala a Buenos Aires-Santiago vonalon.
A távolság nem túl nagy bár az öreg Tri Motorral így is két óra .Viszont nem igazán fog senki unatkozni amíg az utat és vasutat követve felküzdi az utasokkal teli Fordot az Uspallata hágó 12500 láb magasába.
Ha ezt sikeresen lerepülitek és végig gondoljátok hogy ezt az utasok és saját életükért érzett felelõséggel csinálták nap mint nap annak idején,könnyebb megérteni mit is jelent a Pilóta szó valójában.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Na hali! Hát sikerült megoldani. Egyszerûen nem tûnt fel hogy az a leírás igazából csak egy kiegészítõ. Ha betartom a checklist-et és a leírást is. akkor megy. Tehát elindult. Hála a jó istennek. Bár nem értem hogy miért kell kikapcsolni a "Main Fuel Pump" ot. De hát majd rájövök. 😄 Azért köszi. Ha lesz még valami akkor megint zaklatlak. 😄

\"Egy hazugság a fél világot körbeutazza mialatt az igazság még mindig csak a cipőjét húzza fel.\"

polluxware
<#eljen>

totál elvannak csúszva a megadott szögek... szóval az ils helyett sima vfr-el tettem le Nyugat felül 9500ft-rõl ereszkedve

sevész😊

Hypo
<#eljen>

m814
Sorry Madeira 05 az vor app de akkor se kutya<#awink>
Az igazi ínyencségek kedvelõinek pedig tudom ajánlani San Carlos DeBariloche /SAZS/ dupla arcusát.
Szigorúan kézzel a térkép szerint.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

m814
LOC DME megközelítés van.Mivel a domborzat miatt nem lehet directben hosszan rárepülni.Ezek a leg sirályabb megközelitések közé tartoznak,LOC DME-ben a Kai Tac 13-as és az FS-ben méltatlanul hanyagolt Tivat a király de Reggio Calabria és Madeira se kutya.

És asszem a Walk & Follow tud még ilyet - azzal is van ilyen tapasztalatotok?

Intel Core 2 Duo 3 GHz, NVIDIA GeForce GTS250, 8GB RAM

polluxware
Hogy riksa-map-mip-be kell leszállni LOWI-ra? van egy star eljárás ami elvisz RTT ndb-re aztán kábé ennyi... se rnav transtion nincs az 530WAAS-ban ,se sömmi

maax egy loc26 nevû eljárás ami downwind-en elvisz egy pontig a kifutóval párhuzamosan

ils-ek azok BC-sek ottan?

Papirzacsi
Nincs rá megoldás tudtommal, ez amolyan FS-AC hiba. Csak abba az irányba jelenik meg a domborzat, amerre a VC nézetben néztél, mielõtt mászkálós nézetre váltottál.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

CptSAB
Sziasztok, lenne egy kérdésem és egy problémával kapcsolatos kérdésem :-)

A kérdés az lenne, hogy melyik progi az, ami a tower nézetet automatikusan a legközelebbi reptér tornyába teszi? Mert anno megvolt, csak elfelejtettem a nevét

A pproblémám meg az lenne, hogy az Active Camerával, amikor gyalogosként mászkálok, akkor pl. LOWI-n a domborzat teljesen eltûnik és a fák csakúgy lebegnek a környéken. Ebben tudtok valamit segíteni?

Intel Core 2 Duo 3 GHz, NVIDIA GeForce GTS250, 8GB RAM

CptSAB
Majd Éjroszoft megdob minket FSX2-vel és akkor lesz csak ereszd el a hajam, mivel fut mi jól.. 😄
[HUN]FaTaL
Mivel az i7-9xx a felsõ kategória, sosem fog lejjebb menni az ára, elõbb vonják ki. Ahogy tették ezt a quad extremekkel és elõtte a p4extremel is. 😊

g0a
jajj csak hogy elne beszeljunk egymas mellett teljesen egyetertek azzal amit mondasz !
en csak azert nem cserelnem le mert lehet fel ev mulva mulva meg vennek egy i7 et ha lentebb megy az ara 😊
persze javulas az lenne de most sem jatszhatatlan az fs9...

de Falconer termeszetesen eldonti ...

g0a
hat nemtudom... jelenleg 3.2 Ghz en megy a gepe azert az sem rossz
en csak az irtam le hogy en nem cserelnem le
es en igy is gondolom ahogy osszefoglaltam hogy fsx alatt lenne a nagyobb valtozas 😊

Tibetan
Szerintem ezt nagyon rosszul foglaltad össze (kötözködés nélkül).
Elõször is, hogy megéri-e 16-20k ráfordítást, az neki, Falconer-nek kell eldöntenie. Másodszor, szerintem FS9-nél látna látványos javulást, nem FSX-nél (FSX néha még az i7-et is megdönti) - te viszont pont az ellenkezõ módon foglaltad össze.
Nekem az i7 elõtt egy E8600 procim volt, ami 4 Ghz-en ment, s már azzal tökéletesen futott ugyanezekkel a kiegészítõkkel az FS9. Tehát ettõl jobb konfig nem nagyon kell FS9-hez, viszont a mostani gépéhez képest mindenképp nagy dobást jelentene egy Wolfdale magasórajelen.

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Falconer
Köszi az infot, ezt az E8400 dolgot párszor még tuti át fogom gondolni.
Abban biztosak lehettek, hogy beruházok egyre, akkor részletes FS9 FPS elemzést fogtok kapni 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

g0a
tehat akkor a valasz a kerdesedre hogy "Szerintetek megéri a 16-20k ráfordítást? "
fs9 re, ebben egyet ertunk sonak hogy nem
fsx re, Alert meggyozoen ervelt hogy lehet megeri...

en nem cserelnem le 😊

Hypo
Egyertelmu, en is I7 et fsx temaban emlitettem fs9 re felesleges.

[HUN]FaTaL
Q9400 alapon a lap miatt, szintén 512-n használom a REXet, de elõfordul 20 körüli FPS. De ez nekem már jó. i7re szerintem sem éri meg fejleszteni csak FSX miatt.

Tibetan
i7-tel egyelõre minden baromi jól muzsikál (kivéve talán csak az FSX-et, legalábbis nálam, pedig azért elég erõs a gépem). Szerintem FS9-hez egy kellõen húzott E8xxx proci, minimum 4 GB ram és egy 1 GB VGA-tól erõsebb gép már nem tud látványos növekedést hozni (persze mindezt 64 bites oprendszerre értem). Vagyis, ha csak valaki FS9 miatt fejleszteni i7-re, az teljesen felesleges, kidbott pénz. Szerintem.

Hypo
Jo hogy emlitetted Alert FSX nel a 20 fps-t, mert erdekes modon ugye alapbol azt allitja be, es meglepo modon en azt tapasztaltam mintha valahogy arra lett volna belove a game, nem tudom mitol vagy miert de sokat kiserletezgettem, es amikor belottem neki hogy 20 fpst nyomja mintha minden furgebb let volna, nehez igy megfogalmazni, de meg a blur dolog es a tobbi fsx nyalanksag is eltunt es szepen ment mindennel. Nem tudom az okat de ennel volt a legsimabb a dolog, aztan tweak ek el megallapodtam egy 27 ben viszont ezt tartja mindenutt.....erdekes vilag az fsx e😊)

De az is teny hogy I7 el viszont tenyleg baromi jol muzsikal........

alert
Konkrét FPS-t már nem tudok mondani, de nekem az e6400 megy 3.2ghz-en, ugyanakkor raktam össze ugyanolyan konfigot, mint az enyém, de e8400-el. Az e8400 alapjáraton jóval gyorsabb volt, mint a 3.2 ghz-re húzott e6400. Valószínûleg a jóval nagyobb L2 cache és az architektúra miatt. Az e8400-el be tudtam lõni pl az FSX-et úgy, hogy az Aerosoft - Manhattan nem szaggat (stabil 20 fps felett) szép grafika mellett. Az én e6400-emet mindegy mennyire rántom meg, ugyanolyan graf mellett bizony sokszor leesik az fps és akadozik is az említett sceneryt használva. És akkor az e8400 még csak alapon ment ugyebár...

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Hypo
ja hat az a tuti ActiveSky, FlightKeeper egy mag, fs9 a masik mag, chartok 3 mag es igy tovabb😊

Hypo
viszont ami erdekes hogy ssd vinyoval neztem igaz egy laptopon de sceneryk toltesenel latvanyos gyorsulast hozott

g0a
nekem igy jobban megy 😊 1 magnal ugyse kezel tobbet . 1 probat meger.
de ha nem futtat mellette semmit akkor felesleges hozzanyulni.
nalam fut mellette ivae is + terkepek. azok masik magon vannak.

Tibetan
E8xxx--->i7 (DDR3-mal) nem hoz olyan látványos javulást FS9-ben, mint egy E6xxx 3,2 GHz --->E8xxx 4 GHz. Ez is saját tapasztalat.

Hypo
nekem q6600 van 3.2-n es minden szepen muxik igaz rex felhoit en 512-n hasznalom mert full ai nagy repter nagy addon nem szeretem ha ugral de igy minden konstans

polluxware
én nem tenném... maradjon az csak úgy 2magosan beállítva

g0a
szerintem 5-10 fpst biztosan noni fog... kerdes hogy megeri-e neked beruhazni.
azert 3,2 giga nem olyan keves.
lehet varni kell kicsit es majd 1 nagyobb bovitest kell csinalni inkabb (i7 ddr3 stb...)
addig is csak 1 magnak allitsd be az fs9 et es a tobbire meg a kulonfele progikat

Tibetan
Az én tapasztalataim meg pont azok, hogy egy jó Wolfdale (E8xxx) a lehetõ legmagasabb órajelen egészen biztosan növelik az fps-t FS9-ben.

Falconer
Beállítások gyakorlatilag minden max, de amennyire lehet optimalizálva van, szóval azon már nem múlik. A SkAI traffic tudja még nagyon megfogni a dolgokat.
E6320am van most, alapból 1.86 Ghz, 3.2ig tudtam vele elmenni, folyamatos FPS javulás mellett. A VGA tuti nem fogja vissza cuccot, az engine meg gondoltam csak meghajtja legalább az egyik magot rendesen... De W77D tapasztalatai alapján meg nem <#falbav>

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hypo
😊)) ena conie-val vagyok igy imadom a 4 motort

Nekem DM és RP gépei annyira teszenek, hogy nem is bírok most dönteni a Comet 4 és a HS. 748 között. Ultra brutál mikor beindul a négy Rolls-Royce Avon turbina. :-) Na ott van ám zajártalom. :-) Mellettük a HS. 748 két Dartja nem is hallatszik. :-)

Az én véleményem szerint a klasszikusok freeware piacán Manfred Jahn és csapata, valamint Dave Maltby és Rick Piper az ászok. :-)