MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Viszont ha sok a slight distance, akkor a távoli textúrák ocsmányak. Ráadásul szerintem túl messzire ellátni.

http://goo.gl/gd6Zi5

Hypo
Minden igy van en annyit tennek hozza hogy tulajdon keppen a sight distance mint a neve is mutatja a latotavolsagot allitja az idojaras ra vonatkoztava, pl ha ez joval nagyobb mint a cloud draw akkor szokott elofordulni hogya tavolabbi feljok amiket meg latsz eleg csunyacskak.

Papirzacsi
Úgylátom van egy kis kavar az fs látótávot illetõen, ezért megpróbálom helyretenni a dolgokat.
Ahogy észrevettem, az fsben igazából két látótávolságról beszélhetünk (földrajzi, idõjárási), amik nem teljesen függetlenek egymástól, de a kapcsolatukat csak a programozók tudják igazán.:-)
A Display/Weather menüben van egy Sight Distance csúszka 60-150 méröld értékkel. Ez azt állítja, hogy ha az idõjárásban a látótávolság végtelenre van állítva, akkor milyen messzire lehessen ellátni. Ha csak ez van beállítva és mondjuk 60mi-re, akkor ez a kép fogad:
A grafika le van húzva, mert a laptopom csak ezt bírja rendesen.:-))
A csúszkát maxra, 150mi-re húzva pedig ez
a csúszkát valahova középre állítva pedig ez
A cfg-ben állított érték pont ennek a csúszkának az értékét írja felül, egészen addig, míg a settingsben nem állítunk valamit.
60km-re állítva a cfg-ben, ez az eredmény(ez kisebb mint a csúszkán állítható minimum).
Látható, hogy egy ködszerû falat állít ide-oda, amivel gyakorlatilag levágja a tájat. De a fal elõtt nem nagyon van átmenet a párába.Ez inkább földrajzilag ad egy távolságot, ameddig lehetséges ellátni az fsben, ha az idõjárás unlimitedre van állítva.
Bármilyen külsõ dologban(fsuipc, actice sky, bár utóbbit most nincs módomban kipróbálni/bemutatni) állítva a látótávot nem lesz nagyobb, mint ami ezen a csúszkán be van állítva, viszont kisebb simán lehet.
Szemléltetésképpen - már ha nem kevertem össze a képeket - pár fsuipc-ben állított maximális látótávolság, ugyanakkora(de nem a minimum) fsben beállított sight distance értéknél:
80 mérföld
60 mérföld
40 mérföld
30 mérföld
Látható, hogy a tájat nem vágja le, csak a párásság hatását növeli. Ez szintén független az idõjárás beállításoktól, de úgy ,hogy az adott távolság fölé növelve az idõjárásban a látótávolságot, az marad a beállított érték. Tehát ha 30mi van beállítva, de az idõjárásban 40,50, unlimited van beállítva, akkor is 30-nak jelenik meg.:-) Viszont, ha nagyobb van beállítva, mint a fent tárgyalt csúszkán, akkor a megjelenítés a fent tárgyaltak szerint fog mûködni. De mint az talán látható, az fsuipc beállításnak semmi köze a cfg, vagy a csúszka beállításához, attól függetlenül mûködik.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

zsoltfireman

Aha...akkor mindenképpen a CFG játszik.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hypo
nem

Oké, oké, de én úgy gondoltam, hogy ha nem fut az Active Sky, akkor az FS9.CFG-ben levõ érték él, ha meg elindítom az Active Sky-t, akkor meg az abban levõ. Vagy nem?

Hypo
a cfg-t beallitod akkor nem kell mar utana mind addig amig nem nyulsz hozza a beallitasokhoz

Papirzacsi
Egyáltalán nem!

[HUN]FaTaL
Tehát akkor ugyanaz mintha a cfg-t szerkesztem indítás elõtt. 😊

Hypo
mind addig amig nem mesz ra a beallitas kepernyore es allitasz valamit

Ha jól sejtem, akkor a FSUIPC-ban vagy az Active Sky-ban beállított visibility felülírja FS9-CFG-ben levõt?

Sziasztok!
Arról érdeklõdnék, hogy a Wilco Tilt Rotorjának csak az utastérajtaja nyitható?
Mert a dokumentum szerint a csomagtér ajtaja is nyitható Shift E+2-vel, de se arra, se másra nem nyílik ki semmi se.

Intel Core 2 Duo 3 GHz, NVIDIA GeForce GTS250, 8GB RAM

[HUN]FaTaL
Természetesen az extended terrain textures az alap. 😊 Azt hittem be van pipálva.

Hypo
Ja ez igaz most hogy bejartam ascenery-t rengeteg cucc van rajta nem sporoltak vele kontener csak 45 fajta😊))

nagyon hangulatosak ezek a képek, a kerettel
talán nem is fps gond, hanem a sok kis objektumokra mire rárakja a texturát az lassú picit, elég szemetes már az fs, vagy 80 giga, na mega vinyóm se raptor😄
Hypo

na megyek is lenyomok egy Hay River runt jo szar az ido most, meg jo hogy ez nyari kep😊)

Hypo
hmmm nalam nem pedig az osszes ez library cucc fent van meg a nyalanksagok de meg csekkolom

na majd nyomunk egy chartert Hay River-be
természetesen már én is megnéztem, nekem is tetszik, bár zabálta az fps-t nálam
Hypo
😊) most probalgatom a scenery-t eleg jo lett igaz egy rakas ez library cucc kellett hozza meg szerencse hogy megvolt a tobbseguk de jo dokumentacioja van szoval ajanlom azoknak akik akarnak egyet ott repulni

I want to get away...........
Hypo

Megjavult a vizem, de nem csak a látótavolságot kellett levenni, hanem be kellett ikszelni az extended terrain texture-t is. A max. és min. visibility az Active Sky-ban is állítható, alapból 59 mérföld ( nem tengeri) van bent.

Shortstop
Köszi az infót!

Tibetan
Kösz, már megoldódott. Egy elégé banális hiba okozta a gondot... Más néven user error

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Hypo
<#eljen>

Egy kis hazai aviatika történelem:
FS2004 KVASZ VI. 1914. One of the Hungarian Flight founder on Rakosmezo area, north-east of Budapest 1900's area. The VI was the 'Postyen', competition's location 1914. Kvasz was at a disadvantage with 35 HP Anzani-motor, but he was 4th on the score-competition in this way. The Hungarian flight is 100 years old. The first Hungarian designed - builted plane's start was in 10 January 1910 by Janos Adorjan in Budapest. 45 gliders, 50 engine planes designed built in Hungary from 1910 to 1970. MSFS designed by Joe LoGrasso.
Mods for FS2004 works by George Csillag.

Kvasz VI. 1914

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Nekem tetszik a Comet, csak nagyon észnél kell lenni, mert emelkedik, mint állat. Kicsit nem figyelsz oda, és már 250 csomó felett vagy, és 2000 lábbal a kijelölt magasság felett. :-)

polluxware
annó leírtam.. nem is oly rég (keress rá)

w77d
thx 😊

Oké. Köszönöm. Meg is csinálom.
Hypo
Ehun van e. :-)
HS. 748

w77d
egy linket nem tusz véletlenül a HS-hez??

Ja, mellesleg van a HS-hez Air North festés is, lehet vele Kanadában a jégmezõkön repkedni. :-)

Hypo
<#eljen>

Mellesleg szerintem a lentebbi HS. 748 simán vetekszik a Flight1 ATR-rel, csak mondjuk load editorja nincs, na bumm.

Papirzacsi
A telepítõ CD-ken agy egyik cab file tartalmazza az effekt file-okat, azokból szedd ki a condenzcsíkot tartalmazót (vagy akár az összeset) és írd felül az fsedben lévõket. Ezért a hibáért nem kell újratelepíteni az fs-t.

Hát mondom, az eredeti modell még 2002-höz készült, és az DM állandóan frissíti. A VC10-et még nem próbáltam, mert ahhoz sajnos nics VC, és wide panel sem.

Ok. Köszönöm. Akkor újra rakom az fs-t. Felszállás elött egy ilyen lezuhanó vonal húzott el elöttem. Azthittem,hogy rosszul láttam,de sajna rá kellett jönnöm,hogy nem.
Hypo
ahhoz volt anno valamifele javitas szeru

w77d
nekem volt ilyen pár éve, szép ívesen tartottak a fölbe a kondenzcsíkok... egy fs reinstall megoldotta..

w77d
nagyon gyenge a modell viszont jól van szimulálva a rendszerek többsége.... a VC10 viszont gyönyörû..

A Comet nem tetszett?

Ma reggel gyászos hangulat töltötte be repülésemet. Elösször a tapasztalatom az volt,hogy egy gép sem húzott kondecsikot. Na egybõl leszedtem,és utána néztem,hogy milyen vonal lóg le a levegõbõl. Repülés közben leesik a kondencsík a földre. 😊 Ti találkoztatok már ilyen jelenséggel? Mivel lehet ezt orvosolni?
Rick Piper HS.748-asa.

w77d
milyen addon ez?? a gépre gondoltam, gyönyörû a modell és a textúra is jó...

Pár kép egy EGCC-EIDW útról, éppen Liverpool felett hagyon el a szárazföldet. :-)

Hypo
danke😊)) mar neztem, fsx re jonni fog egy eleg szepen megirt😊)

Tegnap epp friss zoldsegeket szallitottam AIR HAULEr keretein belul Pajn - Pakw uton, de ketsze neki kellett menni a leszallasnak elsore a heves szel miatt at kellett startolni kicsit Ice Pilotos feeling volt😊))