MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valószínûleg a maximális látótávolság és a real weather együtt. De a látótávolság növelése az alapbeállításhoz képest szerintem nagy jelentõséggel nem bír, én defaulton hagyom, miközben minden más grafikai beállítás maximumon van.

Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

Tudom, tudom, bocsi, hogy hülyeséget kérdeztem. A kérdésem inkább arra vonatkozott volna, hogy az FS-ben milyen beállítás közelíti meg legjobban a valóságot.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

[HUN]FaTaL
Rendszergazda módban való futtatását a REXnek kipróbáltad, amit mondtam? Jobb klikk->futtatás rendszergazdaként. Avagy, ha kikapcsoltad az UACot, indítsd újra utána a géped, mert addig semmi nem történik.

http://goo.gl/gd6Zi5

Tibetan
És továbbra is REX problémám is van...
Bármilyen témát állítok be, s azt installálom, mindig marad az elõzõ. Semmi változás. Miért van ez? Hova pakolja be a REX bmp-ket az FS9-ben? Hogy tudom megnézni, milyen fájlokat rak be?
Köszi!

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Tibetan
Elsõsorban Hypo-t kérdezném:
Miért száll el mindig az FS9, mikor megközelítem Portland-et (addon FlightScenery addon). Valami topikon azt találtam, hogy az UT miatt van, meg találtam is hozzá javítást, de nekem már nincs fenn az UT. S most megint megközelítéskor, az ötórás végén csak sima fekete képernyõ és az FS eltûnik...

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

gfarkas
Az Antonovokkal semmi gond, sõt épp most reppentem az IL-el egy LHPA-LOWL-t és most épp jó volt.
Az AN-30-at már én is kidobtam mert ugyanezt csinálta.
Mindegy, kísérletezgetek és majd lesz valami, mert úgy még nem volt, hogy valahogy ne lett volna.
Köszi a tippet !

CptSAB
.. annyit hozzá, hogy hiába szedtem le, tettem fel újra az Antonovot, mindenféle verzióban, döglött volt a rádiós cucc. Írtam a Hraskó Gábornak, eszmecseréztünk, adott tippeket, de ugye jottányit sem haladtam elõre. Végûl beagyaltam, FS-t full leszedtem, újra telepítettem.. azóta nem is járt fennt szegény Antonov, így a problémád után asszem nem ott volt a hiba.
Clidey
Nem temetõ, én inkább tárolónak mondanám - bár vannak itt roncsok is persze.
A terület klímája (páratartalom, évi csapadékmennyiség) viszont nagyon kedvezõ a szabadtéri tárolás számára, úgyhogy azok a légitársaságok amelyek hosszabb idõre akarnak leállitani egy-egy röpcsit, van hogy ide viszik, aztán mikor újra szükség van rájuk csak kikonzerválják, és mehet tovább. Dióhéjban ennyi.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Shortstop
Ez valami repülõgép-temetõ? Saját szárnyaival odamegy aztán isten áldjon?
Elég szar látvány...

Falconer
FSben Alphasim Gripen elboldogul Luklán és állitólag elég jól van szimulálva a modell. Mondjuk ha meg van pakolva akkor már adódnak gondok.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

CptSAB
Én 2 évvel ezelõtt az SD An-24RV-vel jártam ugyanígy. Nem volt rá megoldás, mert bármit csináltam, mindig megnyiffant az ARK és a VOR. RSzBN-el meg semmire sem mentem. A World Prop Tour túra onnantól fogva tárgytalan volt számomra, mert képtelen voltam a rádió navigációra. Igaz, fennt volt az IL-18 is.. lehet hogy innen jött a hiba?
Falconer
Ha igen tiszta idõ van, akkor pl az Irottkõrõl (Kõszeg) pl látszik a Balaton (Badacsony legalábbis).... Ha feljebb mész, akkor különösen.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

[HUN]FaTaL
De nincs. 😄

[HUN]FaTaL
Természetesen méter 😊 Hülyeséget írtam.

Papirzacsi
Mi a tiszta idõ, mekkora nedvességtartalom, hõfok, légszennyezettség, stb.?Érzed már a, hogy a kérdés...

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

De amúgy IRL tiszta idõben mennnyi a max. látótávolság?

gfarkas
Felraktam az URTT_IL18D_V2_1-et, de nem igazán mûködik.Van amikor tökétletesen meg lehet egy repülést csinálni aztán párszor nem. Nincs VOR és ADF kijelzés és ATC hang.Az ATC kiírást váltogatja idõnként, de azt is össze-vissza. Az elõzõ számítógépemen is fenn volt, ugyanígy az 1.3-as verzióval együtt, akkor jól mûködött mind a kettõ. Az Avsim.ru-ról szedtem újra le, panel update-ként van fenn, de a teljes gépet tartalmazza.
Kérdés : találkozott-e valaki ilyen gonddal és ha igen mi lehet a megoldás?

( vagy én vagyok-é ....., bár 25 évig javítottam repülõket, mint rád-lok. javító csop. pk. pl. az ARK-11-et is, de ezzel nem bírok.) <#csodalk>

Papirzacsi
Nézd meg a manualját, lehetséges,hogy lehet. Nekem nincs a fejemben az AS options menüje. Az fsuipc-ben viszont be lehet állítani, hogy mekkora legyen a legnagyobb látótávolság. Bár az fs hiája, hogy 30NM-ig még szépen "ködbeveszõs" a látvány, 40NM-tõl pedig már nem. De mindenki ízlése szerint állíthatja be.

Clidey
Hypo bácsi, az imént akadtam egy ilyenre...gondoltam belinkelem, hátha érdekelve vagy az ügyben. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Az Active Sky-ban nem állítható?

Papirzacsi
Ha van regisztrált FSUIPC-d ezt ott is beállíthatod, az legalább nem állítódik el rendszeresen.:-)))

Ha 80000, akkor méter, nem? ;-)

Akkor az nem volt egy nyerõ vásárlás a malévnak
w77d
mert rohadtul nem akart rendesen mûködni..

[HUN]FaTaL
Fs9.cfg-ben van és KM-ben kell megadni.

Ha lehúzod a csúszkát ez a legkisebb MAX_UNLIMITED_VIS=96560, ezt írtam át 75-80000-re, de figyelni kell, mert ha állítasz a grafikán valamit, akkor visszaírja.

Miért küldték vissza az LHD 767-est?
Clidey

Clidey
Az ATR randa mint a bûn szerintem. Akkormár inkább a Q400... 😛

Clidey
Akkor meg pláne ne dezinformálj! 😊)))

A vadászgépeket nem igazán ismerem,mert azokkal nem szoktam repülni. De a Lukla repteret azt tudom,hogy kisgépekre tervezték.
w77d
a cfg melyik része az és mi alapján számol értékeket???

És az milyen címszó alatt van a cfg-ben?

Értem. Akkor elõfordulhat. Az FS-em sajna még telepítésre szorul,mert fel szeretném még fejleszteni a gyakran haznált reptereimet.
[HUN]FaTaL
Vedd le a látótávolságot, egyébként sem reális. Én cfg-ben levettem 80km-re.

[HUN]FaTaL
Igen, igazából nem a turboproppal van gondom, jobb lett volna ATR-t írni az ERJ helyett 😊

Clidey
Már megbocsáss, de itt nem csak az erõ számít hanem a pályahossz is...az meg elég rövidke volna bármelyik vadászgépnek...

Mi történt az LHD 767-sel?
Nem emlékszem, hogy született-e valami megoldás arra, hogy a távoli víz nem ilyen legyen? :-)

Papirzacsi
Miért ne lenne lehetséges? Egy jó kis hidegfront után szépen kitisztul a levegõ. Nem mondom, hogy mindennapos, de nem lehetettlen. Arról nem is beszélve, hogy nem volt kikötve milyen magasról. :-D

Az fsen mindenképpen érdemes állítani. Egy regisztrált FSUIPC ajánlott mindenféle graduated visibility és egyéb nyalánkságok miatt és/vagy egy Active Sky.

Egy 727-sel megpróbálni a felszállást Lukla-ról picit merész válalkozás. Kisgép,vagy maximum vadászgép,de utánégetõvel. De a helikopter a legtutibb. 😄
Clidey
Hát nem... 😊
Na akkor így egy kép szegény LHD-rõl...

Clidey

Remélem enged linkelni az Airliners... 😊

Értem. Akkor ez nem lehetséges. Habár én a látótávolságot a legmagasabbra állítottam,de vissza fogom venni. Köszönöm a választ.
w77d
biztos hogy nem.... de ha a valóságos 30mi körülire állítod a látótávolságot egybõl nem látod fs-ben sem...

Papirzacsi
DHC-6 Twinotter, Dornier 228, stb. De egy Carenado C182, C206 is simán elboldogul ott az fsben.😊

Van egy kérdés,ami mindig is foglalkoztatott engem. Az FS-ben Budapest felett lehet látni a balatont. Szerintetek a valóságban is létezhet ez. Budapest felett látható a balaton?
Papirzacsi
Nem sértésként, de még jó, hogy nem ti hoztok döntéseket ebben a témában, pusztán a semmire alapozva. Nem tetszik, nemtetszik kérdése a dolog, lehet valakinek szíve csücske az ERJ, valakinek meg nem, lehet gazdaságosabb az ERJ ilyen utakra, mint a Boeing, vagy a Fokker, de nem lehet gazdaságosabb, mint egy légcsavaros gép, legyen az ATR, vagy DASH. Persze lehet elmegy a megtakarítás a sok meghibásodás miatti veszteségre, de ezt csak õk tudják ott bent.
Innen csak azt látjuk, hogy van 4 DASH, abból hetente egy visszafordul, kényszerleszáll stb. Messzemenõ következtetéseket innen nézve nem hiszem, hogy le kéne vonni. Lehet nagyrészt ugyanaz a gép produkálja a bajt és a többi nagységrenddel jobb megbízhatósággal üzemel. Emlékezzünk csak az LHD-re, amivel folyton baj volt, aztán vissza is küldtük a sivatagba (vagy máshova?), eközben a többi 767 tök jól üzemelt.:-) Szóval a lényeg, hogy egy turboprop gép beszerzése okosabb döntés, mint az ERJ lenne (ha nem lenne ennyi meghibásodás :-D ).

w77d
pl milyen tipusokkal repkednek arrafelé????

Hypo
eleg magassan vagy ugy hogy valami oda valo gep kene, mert egy csima geppel amit nem oda terveztek felcurod a gazt aztan fele annyi ero sincs

Valóban nem egy szépség a Dash-8. Egyébként szerintem ATR-72 -es gépekkel sem járt volna rosszul a Malév.