MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

teljesen igazad van, csak azt hittem ez a vas már elegendõ lehet az x-hez
Tibetan
1680x1050-ben. Azokat a bizonyos más paraméterek mire érdemes állítani?

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Hypo
ok milyen felbontasban nyomod egyebkent? a 30 at azert mondtam mert az egy jo ertek foleg ha a bandwidth multi is es mas parameterek at vanak allitva, mert ezek mind mind osszefuggesben vannak.

Tibetan
Köszi, a target FPS nincs unlimiteden, hanem 40-re van beállítva, innen nem is nagyon szokott leesni. Nem is tudom már, miért ennyire raktam.

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Tibetan
Az FSX még az i7-es konfigot is megfogja rendesen. És hát nevezhetünk "FS9 lover"-nak, de ez inkább azért van, mert erre a verzióra van rengeteg kiegészítõm (többsége vásárolt), s az FSX annyival nem szebb, ráadásul semmi pluszt nem hozott,mint szimulátor.

Most találtam egy másik prop textúrát a Vanguardhoz, majd kipróbálom.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hypo
gondolom a meretuk nem egyezik ergo ne tudod felcserlelni a kettot. Clidey mesterhez kene fordulni hatha😊))

bar az elso kepen levo szurke korngot ha lejebb vinne az ember az atlatszosagot lehet segitene

Rick Piper Vanguard-jánál eléggé furcsa a forgó propeller. Itt a textúrája a forgásnak.

Ez meg a Viscount forgás textúrája, szerintem sokkal realisztikusabb hatást ad.

Hypo
a forgasnak tulajdonkeppen egy texturaja volt(van) abban volt opactiy problema.

Milyen geppel van gondod??

[HUN]FaTaL
Én amióta beállítottam egyszer sem szállt el az FS.

#23108: Nem 64bites program, de attól még 3GB memóriát kaphat, a 32bites OS alatti 2GB-al ellentétben.

http://goo.gl/gd6Zi5

Hypo!

A múlkor itt a fórumban egy old-timer Boeing kapcsán szóba került annak propellere, és valamit csináltál, hogy nem úgy nézzen ki a légcsavar, mint egy forgó lemez. Mi volt azzal a teendõ?

Hypo
Egyetertek, meg ha van extreme eset is egy bizonyos meret felett a lapozo file egy hulyeseg, sot meg lassit is. Az meg egy masik kerdes hogy ugye a sok ramot 64 biten tudod kihasznalni de se fs9 se fsx nem 64 bites program, tehat ami max jol jarhat a tobb rammal egy bizonyos meret felett az maga az op rendszer es a hatterben futo dolgok,

Tibetan: orulok hogy jol megy minden, a target fpst semmi esetre se vedd unlimitedre sot szerintem rakd 30 ra.

azt gondolnám, hogy egy ilyen konfiggal már simen fsx-ezik az ember,
bár lehet te is fs9 lover vagy mint sokan mások
Falconer
A PHs topikban van egy extrém hülye fazon aki eléggé "magabiztos" (hogy finoman fogalmazzak, de leginkább a f@sz szó illene rá😊 hangvételben terjeszti a gondolatait, közé tartozott egy bazinagy lapozófájlos "megoldás" is. <#idiota> Hiába magyaráztam neki, hogy egy baromság az egész, talán inkább az okot szüntetné meg, de nem nagyon bírta felfogni.

Hu a mindenhol 40 fps az nagyon állat lehet. Nálam 2giga rammal meg 4Ghz-es woldale-lel tömött repteren VCben min 22. Egyébként textúra betöltés menet közben nekem eléggé lazán megy, csak az elinduláskor tölt egy csomót. A parkolóhelyrõl eljutni a kifutóig teljesen zökkenõmentesen megy bárhol, semmi akadozás, csak hát ugye a 22fps nem a legjobb.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Tibetan
Én egyelõre nem látom bizonyítottnak a nagy lapózófájl elméletet - igaz az ellenkezõjét sem. Nekem voltak hasonló fagyásaim, de mindig meg volt az oka (lásd pl. Portland és környéke), amiket rendbe kellett tenni. Többször végignéztem 10-11 órás repülések alatt a memóriahasználatot, s nem látom igazoltnak, hogy szükség van ezekre az extrém méretû (pl. 64 G😎 lapozófájlokra. Még a legdurvább sceneryk esetén sem evett a teljes rendszer 3-3,5 GB-nél több ramot - hangsúlyozom, a teljes rendszer! S ilyenkor a nálam fut az FS mellett ugye a vírusírtón kívül még egy csomó program is (néha még a levelezés is, meg Skype is), de Active Sky, FS Commander, Radar Contact egészen biztosan.

Tibetan
Korábban a 32 bites oprendszer csak 3 Gb ramot látott, hiába volt a gépben 6 GB meg 1 Gb a VGA-n. Ezért részletesebb sceneryken (Frankfurt, Budapest, stb.) 100 % AI-val, Active Sky-al meg minden egyébbel, amitõl szép tud lenni az FS9 bizony néha percekig csak textúra töltés volt, komoly akadozásokkal tudtam csak eljutni akárcsak egy felszállásig még az i7 procival is. A 64 bitnek köszönhetõen ez a probléma egycsapásra megszûnt. Emellett az egész oprnedszer gyorsabban tölt be, s maga az FS is (pedig mindent sikerült visszaállítanom), s egy-egy scenery betöltése is gyorsabbá vált, pedig a hardver nem változott.
A leglényegesebb, hogy most az új REX2004-gyel 1024x1024-es textúrákat használva sem esik szinte sehol sem az FPS 40 alá, nincs sehol sem akadás, minden folyamatos, rezzenéstelenül megy az egész. Korábban errõl csak álmodtam.

[HUN]FaTaL
Gyakorlatilag nincsenek random CTD-k és OOMek, igaz ehhez kell nagyméretû lapozófájl is.

Falconer
Ezt a nagyon sok javulás dolgot részleteznéd?
Tuti nem fogok 64bitre áttérni mostanában, de azért érdekelne.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

polluxware
na jó gondlom a te konfigoddal még win3.11el is hasítana😊)

polluxware
hogy sezné bele a piripacsi-pitykölõjét a lucsipucsiba!!!!!!!!!! ez a K rapid!!!

Tibetan
Én XP32-rõl váltottam Win7 64-re. A 6 GB ramnak köszönhetõen nagyon sok javulást tapasztaltam - természetesen. Amúgy mintha a betöltés is gyorsabb lenne, viszont vannak olyan apró bosszantó hibák, amik nem voltak XP-n, ám ezekkel egyelõre együtt tudok élni.

Fatal: Az a vicces, hogy amikor áttértem Win7-re és újrahúztam az FS9-et, akkor a legelsõ VGA driver a 9.10 volt, s akkor még észleltem ezt a szõrösséget. A 10.1-nél azonban már nagyon durva. A 9.8-as drivert ma töltöttem le elõször, s eddig az adja a legjobb képet, ám ez még mindig nem az igazi. Nekem igenis jobb volt ettõl a képem!

polluxware
tölthetõ a 11.ik rész<#integet2>

[HUN]FaTaL
Mondom 9.8-tól újabb driverekkel szõrös minden.

Hypo
😊) akkor egy szep letoltheto pdf😊) osszerakod a kepeket a szoveget a kepekhez es amint lesz idom csinalok valami szep BushFlyingost😊)

Papirzacsi
A dolog jól hangzik, de én olyanhoz nem értek ám! :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

szia gyönyörüek ezek a festések !
Az egész fkottára megvan?
Papirzacsi
Ebben a képcsomagban az FSaddon féle Wenatchee-Skykomish és a LAGO féle Georender 4-et.

polluxware
Da Dornier Do-27

scenery az számomra is kérdés

Milyen sceneryt+gépet használsz Papirzacsi?
gfarkas
Sziasztok !
Egy kérés : el tudná-e nekem küldeni a [email protected] a PSS Dash-8-300 -as Austrian festését, mert a neten nem tudom sehol felhajtani az AVSIM-rõl meg ugye törölte valami elcseszett fehérjekupac.<#violent>

Elõre is köszi !

Falconer
Kell egy nvidia és no problem <#vigyor1>

Hypo
csurd be flashbe image gallery es hozza a szoveget....jot lehetne kihozni belole, mar volt nekem a va ban par iyen, illetve ott a nagy turakat mindenki eleg jol dokumentalja tok jo kis hangulatos konyvek😊

Egyik kedvenc repülõs videóm: http://www.youtube.com/watch?v=4ucuw-AM-_g&feature=related

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

polluxware
aki win7-et használ esetleg vista után.. az vett észre különbséget fs9 alatt?

Tibetan
Hát egyelõre én sem találok megoldást... Sajnos tényleg marad a megszokás...
Mondjuk a Win7 most még az egészre rátett egy lapáttal azzal, hogy miután visszaraktam a 9.8-as drivert, õ talált egy frissítést, s mivel nem figyeltem oda, felrakta a "frissebbnek" ítélet 9.7-et... LOL
Basszus, pedig régebben, amikor csak sima AA volt (nem volt BOX, meg Narrow Tent, meg ilyenek), akkor simán beállítottam 6x-ra, s azzal tökéletes volt a kép. Az nVidiával mindig többet kellett szenvedni. Hát mostmár az ATI-val is... De azért az szomorú, hogy a 9.8 és a 10.1 között ekkora különbség (valószínûleg a 10.1-bõl már kikerült valami olyan támogatás, amit az FS9 szeretett)

g0a
hasonlo van nalam is minden tokeletes csak a taxi es a rwy csikjai vibralnak amugy minden jo...
az is eszrevettem hogy scenery is valogatja pl aerosoft LHBP jobban vibral mint a tobbi (pl 1 default )
szerintem ez megkell szokni es kesz ...

vzsolo
Nekem rendszeresen olyan érzésem van, hogy "ez nem így nézett ki". Mondhatni nálam napi szinten változik az FS kinézete még egyazon drivert használva, ugyanazon beállításokkal is. Van olyan, hogy nincs élsimításom, van olyan, hogy van élsimítás, de ha pl. Alt+Tab-bal kijövök desktopra, majd visszamegyek az FS-be, akkor már nincs. Van olyan, hogy tökéletesen mûködik az AA... Az AF mûködése sem valami konstans nálam. Most 9.8-as driverrel pl. a távoli táj "zizereg", akármit is csinálok vele, pedig volt olyan idõszak, amikor egész tûrhetõ volt az összkép (bár akkor meg homályosodás volt az adaptív élsimítás miatt).

MD-11, Fokker segédletek: http://vzsolo.uw.hu/fs/ OMSI segédlet: http://vzsolo.uw.hu/omsi/

Nagyon jó sztori, csak így tovább! Publikálhatnád esetleg PowerPoint bemutató formájában is a jövõben<#wink>. Egy kérdés: Milyen sceneryt ill. gépet használsz?
Tibetan
Visszaraktam a 9.8-at, s tényleg ezzel a legszebb a kép, ezzel a legkevésbé szõrös. Ugyanakkor még mindig nem vagyok elégedett. Szerintem nekem nem ilyen volt az FS. S mondom, a gép tökéletes, a tájon, de fõleg a futópályák és a gurulóutak szélein látszik nagyon a szõrösség... Valakinek hasonló tapasztalatai?<#conf>

Tibetan
Hát én most visszaraktam a 9.10-est (ez a legrégebbi, ami meg van nekem win7 64-hez), de semmi változás, csúnya szõrõs maradt vele minden, kivéve a gépet (ezt sem értem). Azt nem értem, hogy amikor újraraktam az FS-t win7-re, akkor még nem volt ilyen szõrös, valemyil driverfrissítésnél szõrösödött be szerintem. Azt is megpróbáltam, hogy töröltem az FS9.cfg fájlt, s újat kreáltattam vele, de semmi változás. Egészen egyszerûen mintha nem is érdekelné, hogyan állítom be a VGA-t a CCC-ben.
Megpróbálok szerezni egy 9.8-at win7 alá... Vagy legfeljebb este elkérem tõled 😊

[HUN]FaTaL
A HD3/4 szériás kártyáknál semmilyen, a 9.8nál újabb driverrel nem mûködik az AF kényszerítés driver alatt, hogy miért nem tudom, de TDU alatt sincs AFem így maradtam a régi drivernél.

Valószínûleg még a héten megjön a Saitek Pro Flight Yoke 😊)

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Tibetan
Egyrészt igazatok lehet, mert nekem most a 10.1-es driver van fenn, s nagyon szõrös a kép, akármit is csinálok vele, ugyanakkor nem értem, hogy szerintetek miért a 9.8-nál volt utoljára AF? A 10.1-ben is van AF. Vagy ez az FS9-ben nem mûködik?

Grat ismét, nagyon hangulatos ez ebben a formában.
Falconer
Na ja, de még az IVAO virtual sky magazinban is ezt promotálják. Ráadásul budget PC címen (jó, mondjuk tõlünk nyugatra tényleg nem vág földhöz senkit). Core i7, 850W táp, 6giga ram, dupla vga, stb.....

Papirzacsi
Folytattam a motorgyilkoló túrámat.<#idiota> (remélem a linkelés továbbra is jó):-)

A túra folytatódik, az idõ szép, a cél Wenatchee (27W), mindössze 26 mérföld.
Felszállásra készen, csak a völgyben kell jó irányba fordulgatni és semmi több (mindig így kezdõdik).
Ugyan a felhõk most is súrolják a geinceket, de ez ma nem tényezõ. Legalábbis ezt hiszem még.
De nem sokáig. Rövid idõn belül minden rosszra fordul. Látótávolság semmi, szakad a hó, és az olaj is kevésnek bizonyul.
Így nehéz lesz megtalálni azt a völgyet, ami elvezet a célhoz.
Hoppá! Egy felhõfoszlányon átrepülve ez a látvány fogad. Minden világos, rossz irányba fordultam valahol!
Éppen csak elég volt a hely a megforduláshoz. Most kereshetem merre van az arra.
Csak tippelni lehet, vajon jó irányba megyek e.
Az utasom arcán továbbra is csak Steven Segal szintû érzelmek látszanak. Vagy tud valamit, vagy már halott.
Szeretném ha valaki megmondaná, merre van a vízszintes. Kezd felrémleni elõttem Steve Fosset tragédiája.
Továbbra sem adom fel, szerencsére a motor sem.
Az éles gerinceket elhagya, egy pillanatra azt hiszem, tudom hol vagyok.
De elbizonytalanodok és elindulok vissza.Csak késõbb tudom meg, hogy tényleg tudtam hol voltam. :-)
Visszafelé ha lassan is, de sikerült egy kis magasságra szert tenni.Miután visszaértem újból nekivágtam az útnak, de mostmár a magasságom kihasználva...
Így már egyenesen a hegyek felett átrepülve tudok haladni. A motor még mindig bírja, pedig már egy csepp olaj se lehet benne, ami van az is csak gõz.
Hopp! Egy gyilkos hegycsúcs tûnik elõ, de én csak röhögök rajta, ehhez még nõnie kell..-)
Remélem így azért meg fogom látni a tavat, ami a repülõtér mellett fekszik.
És valóban. A felhõk között megpillantom a tavat, másodjára nem tévedtem el.
Feltûnik a reptér is. Csak ne érne össze az ég a földdel. De ez már nem fog ki rajtam.
Finoman lehuppanok az emeletesház méretû fák közé.
Mára vége a motorgyilkolásnak, pihenjen picit, megérdemli, de olajat ma se kap. Közben furdal a kíváncsiság, merre kóborolhattam…
Hát erre. Kicsit megviccelt a mágneses elhajlás.;-)
Másnap újabb út vár, a cél Darrington (1S2). Az esõ esik, az idõ, mint tegnap. Az út 44 mérföld ismeretlen magas hegyek között, de ma nem kockáztatok annyit.:-)
Az ismerõs útvonalon elõbb kirepülõk a hegyek közül, aztán fordulok északnak Darrington felé.
A hírek szerint a hegyeken túl már jó az idõ, de addig is el kéne jutni.
Hopp egy gerinc! De ezen átjutok simán. Ha nem tévedtem el, innen már csak lefelé kell menni. A motor továbbra is bírja, pedig a pálcán már nincs nyoma olajnak.:-))
És igen, az égiek velem vannak. Az idõ tisztul és látom,hogy jó helyen vagyok. Ma nem fordultam be rossz helyen.
Végül feltûnik Skykomish, innen már becsukott szemmel is odatalálok.
Az idõ pedig egyre tisztább.
Majd 35 mérföld egyhangú repülés után feltûnik a cél.
Csak pár méter van hátra a mai izgalmakból és a következõ út elõtt a gép…
végre megkapja a jól megérdemelt kényeztetést………Bevettétek? :-) Nem, ez nem az a történet! :-)

Túlságosan jól bírja a masina. 😊)

mind igaz, de tényleg jó lenne egy "profi" 737ng, legálábbis számomra
CptSAB
azt lenne jó tudni a Majestic Q400 mikor jön már ki végre..
Hypo
Penz beszel a tobbi mese. FSX kell a nepnek, mert tudnak vasarolni havonta I7 et meg hd videokat feltolni youtubre igaz repuleshez fingjuk nincs de ez van. Mondjuk ilyen szempontbol engem nem izgat, van egy kismillio gepem fs9 re meg scenerym, ha napi 12 oraban nyomnam se lenne eleg bejari szoval......

[HUN]FaTaL
9.8 az utolsó amivel van AF.

Hypo: Hát reménykedjünk hogy megjelenik. 😊