45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
Gudi2 #43491 Sziasztok!
Köszöntök minden fórumozót, frissen regisztráltam...
Azonnal kérdéssel kezdeném. Ismeri valamelyikőtök az FSBuild útvonaltervező segédprogramot? Ugyanis én letöltöttem, az utasítások szerint használtam, minden jól működik, kivéve azt, hogy az útvonal fájl nem jelenik meg a FLIGHTPLANS könyvtárban....-(((
Mi lehet a gond?
Köszi ha valakinek van valami tippje! -
#43490 Köszönöm. A másik kérdésem az lenne, hogy a carburetor heat funkció csak a hangulat kedvéért van a játékban? Mert a jegesedést a játék nem szimulálja. A fűtés bekapcsolásakor érezhetően csökken a motor fordulatszáma és kevesebbet is fogyaszt, de akkor gondolom sok értelme nincs. -
#43489 A "szívótér" nyomást. -
#43488 Kezdő flight simulatorosként érdeklődnék, hogy a manifold pressure műszer mit mér? -
#43487 Ezt is érdemes megnézni!
Rendesen terelgetik a 800-ast!
Szinte hihetetlen milyen kicsi hely elég neki egy fordulóhoz...
-
#43486 Azért nem semmi infók, én is köszönöm! Marha érdekes volt, sosem gondoltam volna, hogy így működik. -
#43485 A Malévnál alkalmazott gépekről tudok bármilyen infót!
Szívesen megkérdezek bár mit a barátaimtól ha van kérdés. -
#43484 Köszi,minden műszaki infó érdekel. ;) -
#43483 Érdekesség kép még annyit fűznék hozzá, hogy az Antiscid tudomásom szerint egyébként légitársaság függő és az igazán szép leérkezéshez nem is ildomos használni real körülmények között, mert a főfutó kapcsolja és ahogy azok leérnek egyből aktivizálódik és az orrfutó sokkal nagyobb sebességgel ér földet mint ha nem lenne bekapcsolva az Autobrake.
Valamint a MAX állást se illik használni, mivel vannak ilyen "olvadóbetétek" a kerekeknél, amik ilyen extra terhelésnél, mint amit max-on kapnak szépen kiolvadnak és az abroncsokban lévő nitrogént eleresztik amik biztonságos hőmérsékletre vissza hűtik a fútóműveket... -
#43482 Hu, akkor ez bonyolultabb mint gondoltam. Köszi az infót! :) -
#43481 Nem, nincs tévedés szerintem...
Az AirGrand rendszer osztja ezeket a "feladatokat"...
Az, hogy a berugózáskor az áramlásrontók aktiválódnak-e vagy sem, még sokkal több dolognak kell együtt állnia, nem csak az ARM!
De itt már meg kell különböztetni a Clasikot és az Ng, mert van egy csomó eltérés!Mint ahogy az Antiscidnél is!
Ami meg a fékerő elosztást illeti, az elvileg csak egy "sablon" amit vagy használnak, vagy nem!
A sor végén a pilóta lába van! Nyomja, ahogy nyomja... -
#43480 Itt vmi tévedés lesz. :)
Az áramlásrontó lapokat a speedbrake arm állása aktiválja a főfutó berugózásakor és nem az autobrake kapcsoló.
Tudomásom szerint az autobrake a kerekekre ható fékerőt állítja be úgy, hogy az adott állásnak (1,2,3 max) megfelelő ft/sec2 lassulást eredményezzen.
-
#43479 Nem old le!
Az autobrake az a lényege, hogy az áramlásrontó lapokat aktiválja, mikor a főfutóra terhelés megy! Lényege az, hogy a személyzetnek ne keljen még pluszba azzal is foglalkozni!
Ami a hidraulikus féket illeti, nagy sebinél nem sok értelme van!
Arra ott a sugárfék!Nyilván van olyan szitu mikor kicsit hosszúra veszik a dolgokat, akkor lehet vele zsonglőrködni, de mint mondtam,az én tudomásom szerint nagy sebinél max vasalni lehet... -
#43478 Köszi! Csak azért kérdezem, mert különböző dolgokat is olvastam, nem volt egységes vélemény.
Az OK, hogy az autobreak érték függ pár dologtól, én is úgy tudom, hogy a szokásos érték 1 ill. 2.
A reverse 80-60 -ig van használatban a leírások szerint.
De pl. azt nem tudom, hogy az autobreak rögtön bekapcsol, vagy bizonyos sebi alatt csak. Aztán mi az a sebesség, aminél a pedállal fékeznek tovább. Ha lenyomom a pedált, akkor az autobreak leold, vagy nem?
Ezekkel nem vagyok tisztában, és olvastam ilyet is, és olyat is.
Kétségek gyötörnek. :) -
#43477 Attól függ ki hogy vezet...Van aki "sportosan", van aki "nyugerként"...!
:D
Viccet félre téve!
Nagyon meghatározó az aktuális pálya! (burkolat, tapadás, hossz, sőt a megközelítés és a landtömeg)
1,2, érték a standard.
A 3 ill a max, nem nagyon használják, csak baromi rövid pályákon.
Úgy képzeld el, mint a flaps40-t. Normál körülmények között azt se használjuk!
A revers mint majdnem minden gépen 60-ig.Aztán jöhet a hidró...
Az autobrake-t legurulásnál lőjük ki!Egyébként ahogy nekem elmutogatták elég összetett rendszer.A tolóerő szabályzótól elkezdve a tűzoltó rendszerig minden össze van kötve mindennel!
Lassú temponál bele állsz a pedálba és elharapod a kormányt!:) -
#43476 Srácok, leírná nekem vki, hogy B737-en leszálláskor mi a fékezés szabályos menete?
Autobreak érték beállítva, főfutó berugózik,féklapok fel...
Mi a fékezés mechanizmusa? Mikortól és meddig van autobreak? Reverse meddig kell? Manuális fékezés mikortól? Stb.
Köszönöm!
-
#43475 Lehet fényszóór nélkül többet láttál volna. :D -
A galériámba tettem fel a valóban minősíthetetlen fényekről képeket. Ráadásul esti megközelítéskor már kétszer hibával elszállt az iFly-om LHBP-n. Most nyomozom, mitől lehet. -
#43473 Ezt el is felejtettem, hogy volt nekem ilyen kis látótávolságú kísérletem, csak annyira "kis" volt, hogy nem találtam be az apronra...
-
#43472 Azért a jó öreg FS9 is tud még szép lenni, ha akar.
-
sztoky #43471 Itt már néztem, csak a 2009 van fent:-(
Azért köszi szépen!
üdv -
jakugerik #43470 biost frissítettem a legfrissebbre úgy 2 hete, másfél évig volt használva ebből 3/4 évet volt használva, Framsen tudja igazolni :D
Semmi baja, gari papperokat keresem -
jakugerik #43469 sziasztok
valakit érdekel-e egy i5 3570k és mellé egy Asus P8B75-V alaplap? ez a kettő 50 ezer forintért de lehet alkudni, akit érdekel az írjon privátot(külön külön is meglehet venni CPU 40-30 E Alaplap=10E) -
#43468 Ráadásul a textúra mappolása is elég érdekes ennek a háromszögnek: az élei mentén szarrá torzítva látni rajta a textúrát. Erre akkor jöttem rá mikor pár éve én is kísérleteztem egyedi fénycsóva létrehozásával, és csináltam egy skála-textúrát hogy lássam hogyan van ez a háromszög felmappolva. Akkor vettem észre hogy az élein is ott a skála, csak iszonyatosan eltorzítva. Béna az egész effekt úgy ahogy van. Nem csoda hogy a magára valamit is adó fejlesztők egyedi landinglájc effekteket csinálnak modelljeikhez, pláne mostanság FSX-ben lett nagy divat ez.
Az is elég hülyén néz ki, hogy a spotlight.bmp elenyésző részét használja csak az effekt, kb. 10%-át, elég csak megnézni az iFly speckó textúráját. -
#43467 Ez az egyenes szélű háromszög alakú fény akkor is elég feltűnő (nálam), ha az AI gépek gurulóznak, fordulnak "odalent", amikor épp közelítem meg az adott repteret. Elég ronda, de mindig ilyen volt valóban :) -
#43466 Aha!
Érdekes, de eddig nem vettem észre...
Az pl miért van, hogy vannak olyan mentések (lehet nem is pont ez a festés) ,hogy sokkal élesebbek ezek a vonalak!
Lehet ott más időjárás miatt jön ez jobban ki?
Este keresek erről is képet! -
#43465 -
#43464 Az amit látsz egy három vertexből álló poligon, a hegyesebbik sarka a fényforrás közvetlen közelében van. Erre van rárakva a spotlight.bmp textúra -> így keletkezik a leszállófény. Ezt a poligont "fehéríti ki" ködben az FS graf endzsinje.
Hogy ez csak véletlenül sikerült-e így (unfixed bug), vagy valami oknál fogva az Aces Studios programozói direkt ilyennek képzelték el ezt az effektet erre gyanítom már sosem fog fény derülni.
Szóval ne a drivered okold miatta, ez mindig is ilyen volt legfeljebb nem tulajdonítottál neki jelentőséget, nem vetted észre. -
#43463 Na én is meg akartam csinálni a tesztet...(Gondoltam elámultatlak benneteket)
Erre én lepődtem meg de rendesen!
Amióta ez a beta driver van fent, azóta nem repültem éjszaka és megdöbbenve láttam, hogy egész más mint utoljára volt! Van a szélen két kontrasztos vonal...
Állhatok neki megint mókolni...:(
-
#43462 Na akkor kezdem én.
1. kép - Tél, reggel 7 óra 10 perc, átlagod időjárás
2. kép - Ugyanezen körülmények, "TOWER" nézetből; innen már most látható a bug
3. kép - Még mindig ugyanez, de "SPOT" view; a bug nem látható
4. kép - Idő elrontva nulla látásra, felhőalap zéró, overcost
5. kép - Ugyanezen szituáció a kabinból nézve
Jól észrevehető, hogy a két utolsó képen ott van az eredeti fényszóró textúra, ám a köd miatt az FS grafikai endzsinje izomból elcseszte a naaagy háromszöggel.
Szerintem másnál se lesz különb a szitu, de azért kiváncsian várom a többiek képeit. :) -
#43461 Ha itt nincs, akkor nem nagyon fogsz találni -
sztoky #43460 Sziasztok!
Tud valaki új (2013) LROP fs2004 scenery-t? Fizetős, ingyenes is jó.
2009-es megvan, de azóta átépült és nem stimmel a scenery az új
charts-hoz.
Köszi! -
#43459 ha már köd akkor legyen ősz vagy tél, idő, hát napfelkelte előtt picivel.
reptér lehet LHBP, magasság meg a gurulón -
#43458 Rendben! Mekkora legyen a látástávolság?
Milyen évszak ?
Milyen napszak?
Melyik reptér?
Milyen magasság?
Több kérdésem nincs mára! -
#43457 mindenki ködös időben csinál egy shotot aztán meglássuk:))) -
#43456 Jaja, a ridmi azt irja hogy clean legyen a könyvtár ahova másoljuk a cuccost. Úgyhogy semmi különöst nem fogok tenni csak visszamásolom a hiányzó eredeti iFly fájlokat a mappájába és kész. :)
Mondom nem a landingfény textúra a ludas hanem az FS. Nem hisztek nekem? :) Van a YouTube-on olyan mozi ami FS9, nagy köd, és nincs ez a fehér háromszög-effekt? Én nem találtam... :( -
#43455 Szívesen!
Akkor ezek szerint én nem a readme szerint csináltam anno, mert nálam van pl. APU és Batt hang is. Az viszont lehet, hogy az eredeti iFly.
Azért, ha módosítod a csomagot, akkor kérhetem a megosztást? :)
Kipróbáltam egy másik light csomit is, ez lett a vége: LHBP.
Alulról szépen becsúszik a trágya. :) -
#43454 Nálam nagyon betalált a videó. Nem akármilyen hangulata van. -
#43453 Ilyenkor mindig elönti a harci fos az agyamat! Ezt kellett szétbarmolni ennek a kis köcsög törpehuszárnak... -
#43452 Kötelező