45215
  • L Viper #43532
    Na örülök, hogy megmentetted :)

BP felett már észleltem én is, hogy az autogen házak sokasága helyett, csak kevés jelent meg. A belvárosban. Régebben tapasztaltam ezt, mostanában nem. Ha jól emlékszem volt is szó róla régebben itt.

Az FS9cfg-ben még ezeket szoktam átírni így:

TERRAIN_DEFAULT_RADIUS=4.000000
    TERRAIN_EXTENDED_RADIUS=0.000000
    TERRAIN_EXTENDED_LEVELS=0.000000

Esetleg így is nézd meg hátha nálad ez válik be:

TERRAIN_DEFAULT_RADIUS=4.000000
    TERRAIN_EXTENDED_RADIUS=4.000000
    TERRAIN_EXTENDED_LEVELS=4.000000

Az FPS nálam unlimited-re van húzva. A limitert csak FSX alatt használom.
  • berczy #43531
    138 GB. (Nem Great Britain) :D
  • berczy #43530
    Activeradar.dll = Bűnös.
    Rohadt anyját az egésznek halljátok. Miután sikeresen butára barmoltam az egész FS emiatt a nem elindulás miatt, összekavartam a 9.1patch állományokat, az UT bgl-jeit, meg egy csomó modult. Már hibát dobott itten minden, G2d.dll, ilyenek, persze az activeradar nem és az event viewer-ben sem írt a modulhoz, csak unknown. Közben legalább háromszor install, reinstall FS és 9.1, de csak nem jó.

Szóval nehezen, de meglett, kitöröltem, akkor meg szar lett a ChilKatZip2.dll, nem indult az ASv6. Faxom, reinstall, akkor megint az FS nem indul, persze visszatette az activeradar.dll-t. Ehh...

A lényeg, hogy kurva nagy küzdelmek árán, de sikerült megmenteni a nagy FS-t, enyhén szólva hálát adtam az égnek. :)
    Nem tudom mi történt, mert az új dll-el sem ment, amit a reinstall tett vissza, de szarok rá, sosem használtam, igazából azt sem tudom mire kell: :)
    Utána mazsolázhattam ki az UT által XXX-re átnevezett, de reinstall miatt ismét ott lévő bgl-eket. Kurva anyját, jó sok volt, már kifolyt a szemem.

viszont egy nagyon régi kérdésem lenne, de most végre eszemben van. Miért van az, hogy ha egy távoli reptérre repülök, akár BP, akkor érkezéskor sokszor nem rak ki minden autogen-t, vannak területek, ahonnan egyszerűen eltűnik. Viszont, ha onnan indítom a játékot, vagy újra töltöm, akkor jó. Pl. repültem Düsseldorf felett, jöttem asszem Hamburgból, és az egész városban nem volt szinte autogen, csak a scenery objektumok. Levegőben mentés, betöltés és máris zsúfolásig a város autogennel. Ez mitól lehet, miért nem követi a cucc?

A másik a talaj nem élesítése, még akkor sem, ha pont felette vagyok, csak baromi lassan. Van, hogy végig jó, van, hogy egész hamar homályosak lesznek a texturák. Hiába próbáltam már mindent ki, amiket írtak az fs9.cfg-re, már 2000 bandwich-et is adtam, meg minden, de semmi változás, random nem élesíti a texturákat. Erre ötlet? :)
  • berczy #43529
    Na ja. Az az ifgazság, hogy nekem nem volt gáz. Szuperül ment,minden oké volt, nem baj, hogy 100+ giga. Nem is szívesen tenném újra, mert kb megbolondulnék.
    Bár ez most egyre jobban hajaz rá, hogy az lesz a vége, mert most meg a G2D.dll nem hajlandó elindulni. Bár most meg lehet összekevertem az UT és a régi scenery bgl-eket. :///
  • L Viper #43528
    100+ giga ? Nem csodálom, hogy életre akarod kelteni a régit :
    Egyébként mennél tovább "mókolod", hízlalod az FS-t, annál nagyobb a rizikója az ilyesminek. Remélem nem kell mindent újra raknod...
  • berczy #43527
    Na, továbbra is szar, hiába, valami megnyekkent a régi cuccban. :(((
  • berczy #43526
    Na, reinstall, patch után megy az üres FS, most visszateszem a 100+ gigát és meglátom. Így is majdnem elcsesztem, mert a régi cuccost mozgatás helyett majdnem töröltem. Így is hajam tépem, mert ma még szabin vagyok, kutyák nagyszülőknél, asszony is távol, gondoltam FS napot tartok, de mondom, előtte egy géprestart és annyi... Hát fasza... :)))
  • berczy #43525
    MOst épp azon vagyok, mert mást már én sem tudok, csak tudod az a baj, hogy alapvetően nem a patch-el volt bajom, csak azt hittem megsérült az exe file és újrarakom, de nem nyúltam az egész cucchoz, csak géprestart és utána kész. A patchelgetés már csak ezután jött. :(
  • Clidey
    Uninstalld a mindenséget, regisztriből klíneljed, hírmondója se maradjon, és utána telepítsd újra az FS-t. Indítsd el, csukd be, majd peccseld fel 9.1-re.
  • berczy #43523
    Nem-nem, sajna nem ilyen egyszerű a probléma, nem az FSSound.dll a gáz, az csak azért jön elő, mert töröltem a cfg-t. Ugye akkor nincs oldmodule. De nem ez a gond, hanem utána elszáll ez a genya APPCRASH-el. Az fs9.exe.
    És sajnos az event viewer sem mond semmjit, hogy melyik modul baszakszik. Gondoltam az update-el hekkelek, de leszedtem, majd azt írja, hogy már fent van, nem tudom telepíteni, pedig gondoltam helyre teszi, de nem.
    Készen vagyok, kissé tököm tele van most... :///
  • Clidey
    :)
  • berczy #43521
    Srácok segítsetek, óriási baj van. Újraindítottam a égpem és többé nem indul az fs. Nem csináltam semmi komolyat vele, csak Feltettem ezt a commandert és egy VAR Yak-52-t. Ezt még tegnap, utána ma reggel gondoltam restartolom a gépem, hogy örüljön, de többé nem indult el a game.

Már széjjel szívattam magam, leszedtem már az 9.1-es updatzet is, de vissza nem tudom tenni, mert azt mondja már fent van.

Leszedtem a tegnap feltett cuccokat, de így sem jó. Töröltem az FS9.cfg-t a File-okat, de semmi. Ahogy elindul, rögvest off, még kiírja, hogy az FSsound.dll-t nem tudja betölteni, de utána off.
    Segítsetek légyszi, mert megkaparom lassan magamat. :////
  • L Viper #43520
    Ha bejönnek neked ezek a szépen kidolgozott kisgépek, volna itt még egy amit ajánlanék. Régi kedvenc ez is. Frankó dokumentáció is van hozzá install után. ("Simábban" repül, mint a Super Viking ;-))

Flight 1 - Rockwell Commander 112 A

VC:

• L Viper #43519
    Igényel némi odafigyelést, de jó értelemben. Vezetni, korrigálni, kezelni kell. Amellett, hogy gyönyörű, ezt is szeretem benne. Az meg, ahogy libegnek a kulcsok, a hab a tortán :)
  • gfarkas
    Ja,ja ércsük mink, csak aztatat nem hogy na de mi hajcsa ?

Na ez jobb ? Én is tudok hülye lenni ha akarok, hát még véletlenül ;-))
  • berczy #43517
    Megtekintettem és mondhatom, valóban szép. Viszont fura repülés közben. No már most lentebb olvastam, hogy a Carenado gépei repülés tekintetében uncsik. Ez a gép viszont leng, érzékeny, bólint, felemeli az orrát, leszállni, kifejezetten kihívás vele, nehéz. És itt jönne képbe a Carenado, azokkal ugyan rém könnyű, könnyen kezelhetőek a gépeik. Itt kérdezném meg, hogy ez azért van, mert a Carenado ilyen tekintetben csak eye candy, ahogy szoktátok mondani és pl. ez a Lionheart féle cucc, ami mondjuk közelebb áll a valósághoz és a Carenado túl könnyű?
    Mert megmndom őszintén, mikor repültem ezzel a Super Viking-el, már meglestem a joy-t, hogy nem rossz-e, leszállni meg kb. 10-edjére tudtam normálisan vele, míg pl. egy Carenado B58-al simán megy.

No, remélem érhető voltam, mert kusza lett. :)))
  • traktorista
    Az alap piper cub nagyon jó kis gép a játékban, sokkal izgalmasabb vele repülni, mint egyes fizetős modellekkel. Nincs valós összehasonlítási alapom, de pl. a carenado gépei nekem nagyon unalmasnak tűnnek repülési szempontból, nagyon szépen kidolgozottak, de a viselkedésük a levegőben túl egyszerű, akármit csinálok velük, valahogy nem tudok hibázni. A kis piper cub viszont büntet, ha valamit rosszul csinálok, és főleg oldalszélben igazi kihívás vele repkedni.
  • berczy #43515
    Huh, ez nagyon szép, erre asszem ránézek. :)
    Köszi szépen!
  • berczy #43514
    Ezt én is nagyon köszönöm, mert megszenvedek én is a farokkerekes gépekkel, pont crosswind-ben.
  • Hypo #43513
    Remek összefoglalo a temarol, jo a tema amit feldobtal ugyanis mas modszer kell egy taildraggerhez mint egy masik tipuso gephez.
    http://www.wikihow.com/Land-a-Taildragger

• Papirzacsi
    Tudok, ott van egy a bannerban.
  • traktorista
    Nézd meg ezt, Maule M7 260: http://www.youtube.com/watch?v=ddHNVrtTm0k
    Flightsim.com-ról le tudod tölteni.
  • ekepista
    sziasztok tudtok nekem repcsiket mutatni aflight simulator 204 es játékhoz
  • traktorista
    Ha már szó volt itt az oldalszélről, van valami trükkje oldalszélben a játékban található piper cub-bal a leszállásnak? Én rendszerint összetöröm. A kerekekkel még földet tudok érni, de aztán felborít a szél fékezésnél.
  • L Viper #43508
    Ezt a gyönyörűséget ismered é :)

Bellanca Super Viking

VC:

• Hypo #43507
    Ha mar meguntad a nemeteket Hollandiara es norvegokra vannak szep dolgok, de ha GA javaslom hagyd el az oreg kontinenst és irany ALASZKA British Columbia es Canada scenery free es fizetos is van dogivel a freek jobbak:))
    kis cabin tura float plane-el stb
  • berczy #43506
    Köszönöm, kedves vagy! :)
    Sokat repkedek, továbbra is Némat GA túra, jobbnál jobb gépekkel, mint Carenado B58, Caravan, King Air, Lionheart gépek, Kodiak (ez nagyon bejön), meg mindenféle GA gépekkel. Marhára tetszik még mindig az egész német ország, de már kacsintgatok Svájc felé, hasonló túrában gondolkodva.
    Azért nem csinálok annyi képet, mert úgy éreztem, hogy arra megy el a sok figyelem és a reppenést magát, már nem is annyira élvezem, figyelem. Úgyhogy most csak kevés kép, néha, jobb helyeken videó. :)

Meg is ragadnám az alkalmat, hogy felkérjelek Titeket ajánlásra, olyan gépekre gondolok, amik nincsenek annyira a mainstream-ben, mlgis érdemes jobban foglalkozni velük! :D

Addig is, Maestróóóó!!!! Végre egy szép, három kerekes leszállás! :DDD

Meg egy jó kis oldalszeles leszállás egy jópofa, érdekes géppel:

• Hypo #43505
    :)) hát de mit csinaljak hazudjak hát tenyleg tok szuperek.
  • bur07
    Esetleg tud valaki a Multi Crew Experienceről? Csak voice ként lehet használni? Esetleg gombokkal is használható?
    Köszönöm a segítséget.
  • Hont

Már hiányoltalak...
  • berczy #43502
    Ha már Stuttgartban jár az ember... :)

• Hont
    Ja! Inkább Te mint én...!
  • Clidey
    :D Ó, ne hozz zavarba Zolibá'! Köszi! :D
    Most offoljam szerte a topikot? :D
  • Hypo #43499
    Te Maestro, légy már rendes a fórum tagokkal,osszál már meg pár képet, amiket a FB re pakolsz a modellekről...beszarás mind, most is azokat nézem. Te ügyes vagy azt kell hogy mondjam
  • Gudi2
    Köszi a választ!
    Az FSbuild Export to..menüben a ki vannak pipálva a következő opciók:
    FS2004/FSX, FSX8hml), PMDG737/747 (MSFS). Repülőgép kiválasztva.Amikor az AUTO GENERATE gombra kattintok, megjelenik egy ablak, melyben leírja, hogy a generált útvonalat hová töltötte be.Például:
    Created PMDG 737NG file C:Programfiles(x86)Microsoft GamesMicrosoft Flight szimulátor XPMDGFlightplansLHBPLOWW.rte. az én elérési útvonalam pont ez, annyiban nem stommel, hogy az FSX-ben csak a PMDG747-400 van telepítve, a PMDG737NG nem. Namármost, sajnos az útvonal file nem jelenik meg a megjelölt könyvtárban, sem az FS2004 hasonló elérésű könyvtárában, illetve ott .pln kiterjesztéssel, amit az FMC sem itt, sem ott nem fogad el.
    Ha van valami tipp, megköszönném
  • 77pxdumbo
    Üdv!
    Ha valakinek van esetleg eladó Thrustmaster MFD Cougar Pck-ja, akkor már talált is rá vevőt, személyemben.
    Írjatok, ha akad valakinél egy elfekvő db.
  • Hypo #43496
    fsbuild options ben jol van megadva az eleresi utvonal ???
  • Clidey
    Ahogy parancsolod!
  • Hont
    Miért? Volt téma?
    Lehet igazad van...
    Tibi Bácsi! Legyél kedves törölni, mert már lekéstem róla!
  • Papirzacsi
    Abszolút témába vágó... Szerintem erre megvannak a megfelelő fórumok.