MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jaszy76
Nem volt semmi gond telepítésnél.
A City marad csak, természetesen LHBP alatt kell legyen a listában.
Egyébként az fs2004 verziónak nincs még AES támogatása, csak az FSX-nek.

berczy
Való igaz, a 40-essel nem ér fel, nálam ö a top2. Elsõ ugye a 154-es, majd az Il-18. De nagyon csípem az ilyen bütykölõs GA gépeket, fõleg az ilyen szép magyar festésûeket. 😉

@Gyõzõ, köszönöm neked is, kipróbálom mindet. 😄
Remélem össze fog jönni. Arra jöttem még rá, hogy ha várok, akkor lesz Mainfold Pressureés indul. Tegnap járt a földön vagy négy órát, mert elaludtam indítás után, der nem állt le. 😄
Na megyek haza dokitól és kipróbálom.

@Hypo: határozottan szuper szerintem ez az Lhbp. Nem mondom, azért kér enni rendesen, der semmi kiugró. Szerintem FPS-ben nagyon barát, (mondom, azért érezni, hogy nem piti cucc) fõleg összehasonlítva a régivel, nem lehet egy lapon említeni teljesítményben, pedig ez mennyivel szebb már... Egyébként igen, én azt hagytam megh és teljesen jó. Egyedül egy kis szépséghiba, hogy a futópálya egy picit lentebb van, belesüllyed a betonba a kerék meg a gurulóutaknál picit ugrat. De gondolom ez gyorsan javítva lesz.
Nagyon megéri, én imádom. 😄

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Hypo
SZUPER KOSZI tenyleg szep gondolo fps is jo, na akkor lassan meglesz, installnal kellfigyelni valamire? csak a scenery librarybol a city-t kell meghagyni?

gfarkas
Megpróbáltam összeszedni így hirtelen és elküldtem az én 18-asomat. Nálam 100%-ban mûkszik, de lehetnek gau problémák. Egyébként én is elég soká tudtam összeállítani ezt a konfigot. Próba - szerencse. <#csodalk>

Clidey
Amúgy nekem ez a pakk van jelenleg. De ez sem tökéletes sajna.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Na akkor 1:1! Nálam a Jak-40 nem megy nálad meg a Jak-18! 😄 Ki járt jobban? 😊))

Javaslom nézz szét az avsim.su fórumában itt, én tegnap este 2 olyan panelt is találtam rövid idõ alatt amit még az elõtt nem láttam (igaz, régen is foglalkoztam e problémakörrel... 😄), lehet este megtesztelem õket.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

berczy
Igen, kicsit nagy volt a sebesség. 😊

Egyébként néztem a videóitokat, Tied meg Gyõzõé, de hiába csinálom ugyan úgy, nem indul. Nagyon furcsa, de ami különbséget látok, az a Mainfold Pressure jobbra fenti mûszer. Az hol van, hol nincs, der csak akkor tudok indítani, ha van nyomás. Nálatok indításkor fixen függõlegesen áll, nálam van amikor gyorsan lesz nyomás elindítás után, van hogy nem lesz. De még akkor sem biztos, hogy indul a motor. Gázos ez így, de még nem adom fel. 😊

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Clidey
Jó kis vidi, de pár észrevétel... 😊
- Kisebb sebességgel gyere be leszállni, 100-110 körül max.
- A kilebegtetés 3-pontra menjen ne csak fõfutóra. 😉
- Használj a visszajátszásra FSRecordert, az sokkal finomabb visszajátszást tesz lehetõvé ráadásul a kormányfelületek kitérését is megjegyzi. 😉

Clidey
Noshát valóban... Kezdenek visszatérni a régi emlékek. Annak idején sokat szenvedtünk Zacsival ezzel a Jakkal. Eleinte nekünk sem indult, vagy ha indult folyton leállt, ha ment akkor hiába zsaluzott az ember, túlmelegedett és kigyulladt, az áram folyton elment, a földön embertelen nehéz volt vele gurulni... szóval volt vele gond bõven.
Születtek hozzá mindenféle peccsek meg ápdétek, de tökéletes sosem lett. Én legalábbis nem láttam még kifogástalanul mûködõ verziót. Valaki csinálhatna már egy faszájos kis 18T-t, akár FSX alá is, de olyat ami hét nyelven beszél olyan jó! 😊 Régebben láttam egy kezdeményezést a ruszkiknál, de aztán elsikkadt a dolog. Most megint van egy náluk - meglátjuk mi lesz belõle.

Íme a videó az indításról:

Tudni kell, hogy nálam sem tökéletes a cucc mint azt fentebb is említettem. Véletlenszerûen elmúlik az áram a panelról, ekkor kapcsolgatni kezdem a két bal oldali AZSZ-t és egyszercsak visszatér belé a lélek...
Továbbá vigyázni kell vele, ha már egyszer beindult, nem szabad huzamosabb ideig 86% fölötti fordulaton járatni a motort mert akkor is leáll, és csak egy komplett FS restart után lehet újra életet lehelni bele...
De azért ne vegyék el a kedved ezek a dolgok; ha egyszer beindult és megy, nagyon fílinges vele repülni, ráadásul krosszkántrira is tökéletes mert eléggé haladós kis röpcsi! 😉

berczy
Hát ez a Yak nem indul nekem. Egyszer pontosabban sikerült, de össze vissza. Nem is értettem. Egyszer forog a motor ugyan arra, egyszer nem. Ha ráengedem a levegõt és indítok, elmegy a levegõ. Aztán egyszer csak lesz valamilyen nyomás, forog, der nem kapja el. Nagyon nem értem. 😞

berczy
Nyomorult fák... Megoldottam, saját magával akadt, egy bgl volt a ludas.

Ha már a Yak-18 nem megy még, a 12-t meg már beröffentettem, hát gondoltam repülök egyet vele, meglesem EDXE repteret.
Felszálláskor igen nagy köd volt, némiképp suicid ötlet volt, de reméltem, hogy arrébb jobb lesz az idõ és így is lett. Gyors fairtó közjáték után tettem még két kört, hogy tuti nincs akadály a pályán, majd szépen leszálltam.
Gyõzõ, nagyon köszönöm a videót, ha bejön, Yak-18T-vel folytatom utam. 😊

ETUO-EDXE_Yak-12A

berczy
Arra van hirtelen valakinek ötlete, hogy ha épp fákkal van tele egy kis reptér kifutója, Scenery Germany, EDXE, akkor mi a tököm kavarhat, Merre nézelõdjek?

Hont
Kérésed narancs...<#wink><#wave>
32-es kapu és környéke!

Papirzacsi
De, sok esetben érdemes nyomni egy ctrl+shift+F4-et úgy alapból bármelyik gépnél, biztos ami biztos alapon. Az ilyen beindulós próblémákra A bonyolultabb gépeknél a legtöbb esetben gyógyír, kivéve ha a user hülyeségébõl nem indul el a gép.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

berczy
Az nem kavarhat be, hogy nekem az alap .flv file-olmban minden 0-ra és FALSE-ra van rakva? Hogy teljesen Cold&Dark legyen, de egy két gépnél ez bekavar, mert mondjuk mint a C-123-nál nincsen Avionic Master Switch, ahhoz kell rendelni egy bill-t. 😊))

Amúgy Yak12 simán indul. 😊

Hypo
azért ne álljatok le az új LHBP-n lõtt képekkel még nincs meg a télapónak most írtam miatta😊 aes-el biztos frankó

Clidey
Pedig egyszerû. majdnem olyan mint a Jak-12, sõt, elvileg ugyan olyannak kell(ene) lennie. Ha addig nem oldódsz meg, este ránézek a nálam levõ Jakra hogy indul, mert már rég repültem vele, nem emlékszem minden mozzanatra pontosan.
De ha felkapcsolsz minden AZSZ-t, levegõt kinyitod, gyújtást 1+2-re rakod akkor nagy valószinûséggel be kell indulnia...

berczy
Srácok, nem tudja valaki hogyan kell beindítani a Yak-18-at? Már szana szét szívtam magam, de nem megy. Még megforog a motor, de nem indul el, a forgás is hol van, hol nem. Manual alapján sem megy, nem ért hozzá valaki?

Clidey
Szóljatok ha van valami és kirakom természetesen!

berczy
Jó reggel, jó szurkolást!

No, kirepültem németbe. 😊 Egyenesen Gütersloh bázisra, ha na... Megérte megszenvedni vele és nem hagyni, gyönyörû reptér, tényleg érdemes megnézni, mert ritka kidolgozott cucc. Alább van rengeteg kép róla, és egy videó. 😊

Ezzel megkezdõdött a német air base túra, természetesen Hercules tanulás jegyébe, de miközben az AB-eket nézegettem, beleakadtam a Germany Scenery szépségeibe. Mindig is fent volt, de nem is tudtam, hogy ennyi terület, ilyen részletesen van lefedve, kidolgozva rengeteg kis reptér.Gyönyörû... Ezért kissé kibõvült a kitelepülés témája: Hercules-tanuló, német AB és GA túra. 😊)) Katonai és GA gépekkel tervezem repülni, de néha beugorhat egy-egy hazaút utasszállítóval is, mert mégis hiányozni fog az új LHBP. 😊))

Addig is itt az érkezés Gütersloh-ba egy C-123-assal:

LHBP-ETUO_C-123

Hypo
Ha van ilkyen akkor a banner ala jo lenne betenni mert ami most ott van a fele senkit nem erdekel vagy nem mukodik a MAs viszont annal inkabb

alert
Van up-to-date nehány sor összeszedve arról, hogy honnan lehet letölteni és milyen sorrendben kell feltelepíteni a legfrissebb MAS-t és textúrákat, hogy jól is nézzen ki és ne akadjon össze a többi addonnal?

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

jaszy76
Nyugi! 😄

Hypo
<#eljen><#eljen><#eljen>

Hont
A rózsaszín iphone-n segítséget kérne... De ez már egy másik videó!
Nekem akkor is felborzolta az érzelmi világomat!
Egy nõ! Egy JÓ nõ! És még a repülést is szereti!
IIMÁDOM! Szõrõstûl-bõrõstûl! SÕT! Hajnalban még egyszer, hogy nehogy elfelejtse...<#szeret><#szeret><#szeret>
Clidey
Na jahh, dekoratív lányka annyi szent! 😄
Mondjuk tipikus amerikás kiképzést kapott az látszik rajta...nagygáz nagykuplung, eljön a gép a földtõl aztán egybõl szúrja ki az eget, semmi sebesség gyûjtés... kiváncsi volnék hogy oldaná meg ha 20 méteren beköhhintene a motor... Anno repültem a szlovákoknál is, ott is divat ez a módszer...hát én nem érzem annyira biztonságosnak... 😊

Elfogadnám oktatómnak.
Repülni már tudok....

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Hont
Az hagyján, hogy C152 höz...
De ha hiszed, ha nem nekem már lassan az FS-hez is kell.<#vigyor><#vigyor><#vigyor>
A csaj meg brutális! Bár mit szívesen tanulnék Tõle!<#love11>
berczy
Na, ezt is megoldottam. 😊
Már csak a nyomi FSE-s reptereket kéne megoldani, mert marha kopaszok épüületek nélkül.

Clidey
Bááááz.... <#vigyor><#vigyor><#vigyor><#taps><#nyes>

berczy
Na meg minnyá szétb@sz az ideg, mert amíg ezt gépeltem, a joy USB kábelét szétrágta a kutya... <#guluszem1><#violent><#falbav><#banplz><#gun><#boxer><#csodalk><#guluszem1><#guluszem1><#guluszem1>

berczy
Uhh gyerekek, ez a Gütersloh de penge... Ámulok rendesen. Asszem ez lesz a Hercules-tanuló, német Air Base (A😎 túra bázis reptere. 😊 Pláne, hogy RAF bázis, én meg épp RAF C-130-at tanulok. 😊

No, de hogy milyen szívás volt összehozni, hogy ne OOM legyen... :///
Leszedtem ezt a scenery-t, maradt a stock, de azzal is OOM volt. Na, mondom, belefutok én is a sokat emlegetett UT szívásba. Elkezdtem kikapcsolgatni a scenery-ket, s volt, hogy beindult a ETUO, de másodjára nem. Ezt nem is értettem. Kikapcsoltam mindent, még az FSGlobalt is, de csak nem akarta az igazságot, OOM. Hát mondom itten már másfajta probléma lesz, már egyáltalán nem értettem, jó júzer módjára, még újra is indítottam a gépet. 😊))

Utána kipakoltam az Addon Scenery/scenery-bõl is minden, ugyan az. Mondom, tuti a traffic, levettem 0-ra, még mindig. Kínomban kipakoltam a scenery/world/scenery mappát, mert hátha a traffic.bgl-ek a ludasak. No és itt jön a csoda, amikor ilyen kopasz volt a cucc, elindult. Okosan, apránként visszapakoltam, kapcsoltam mindent, kivéve a traffic fileokat. Persez az a maga 700+ darabszámával jócskán szar volt, de felezéses módszerrel végül rájöttem, hogy egy ottmaradt, õsrégi, 1 byte-os Traffic030528.bgl ütötte ki annyiszor az FS-t. Az is megvan, hogy miért maradt ott, mert anno, mikor váltottam WOAI-ra, akkor ha töröltem ezt, vinnyogott az FS, ezért hagytam ott. De most törölte és nem sír, hogy hiányzik, ki érti ezt... 😊
Ahogy azt sem értem, hogy miért csak ezen a részen fagyasztotta ki annyiszor, máshol miért nem, vagy nem sûrûn, de tudom, hogy ha erre repültem, mindig menteni kellett sûrûn, mert kifagyott. Utána volt, hogy ment, volt, hogy map-en kicsit elõrébb kellett magam húzni, hogy a szar zónát elhagyjam. No, de most már megvan ez a szar. 😄DD

Clidey
😄
C-152 checklist...
😄

Hont
Mit szólnátok egy ilyen géphez...?
De a repcsi se rossz...
berczy
Ugye... 😊 De közben rájöttem, ugyan az. 😊

berczy
Nem, ezt: Gütersloh

L Viper
Arrafelé ritkán repkedek, de ez tényleg nem csúnya.
1.
2.
L Viper
berczy
Hát gyerekek, én kivagyok... Próbálom feltenni ezt a gyönyörû Gütersloh sceneryt, de OOM-et kapok. Legszebb az egészben, hogy stock-nál is. Ha kikapcsolok mindent akkor megy. De furcsa a Gutersloh akkor sem. Ráadásul régen észrevettem, hogy ha ezen a részem repülök, sokszor van ez. Sóval valami szar, de... Az érdekes az, hogy ha afcad programmal néztem, akkor a Gutersloh mellett van egy másik adcad, ami a default lenne, Dr azt mod-nak írja, pedig tuti, hogy ezelõtt nem volt fenn ilyen. Ezért gondolom azt, hogy itt egy módosított alap bgl lesz a ludas, amik ott vannak bgxxx kiterjesztéssel, amit mondjuk az Ut módosított. Szerintem ezért kaptam errefelé oom-et régebben is, mert ha nincs fent Guter,az alap akkor is van, hogy oom-et dob. Szóval az lenne a kérdésem, hogy merrefelé nézelõdjek az alap bgl-ek között? Mert itten már nem csak a szaros Guter scenery a baj, hanem ha már nagyjából belõttem, hogy hol fagy ki amúgy is, ha pont erre repülök, akkor már nem hagynám nyugodni a dolgot. 😄

Légyszi segítsetek.
(no meg ha megnézitek a Gutersloh sceneryt... Jel csúnya. 😄)

berczy
Na, megszereztem a programot, de nem mûködik, pedig bemásolom a helyére a SE2 fileokat. Valakinek esetleg tapasztalat?

Hont
Köszönöm szépen,de nekem is ez van meg!
Pontosabban ezek is bent vannak abban a 190MB csomagban.
Most ez helyett keresek valami mást! Lehet Englis is...<#awink>
Framsen
Ja már felpakoltam egyszer AVSIM re, maga a safety sajna nagy, de azt le tudod szedni YT -ról.
LINK

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

berczy
Most pl. német légibázisokat akarok meglátogatni, de sok csak ilyen, nincs más. Nem is a szépség lenne most a lényeg. Progit valahonnan? 😄

Papirzacsi
Akkor azokat a sceneryket felejtsd el. Biztosan nincsen rájuk szükséged. Vannak már szebbek és jobbak.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

berczy
Srácok, ha olyan scenery-kkel találkozom, amihez kellene a Lago FS Enhancer, akkor mi van? Nem lehet megszerezni sehonnan, más meg nincsen. :/

Hont
Esetleg találkozott valaki az FSPASS-hoz való magyar hangcsomaggal?
(a FSPassengers_Malev_HunEngSafety 190MB csomag kivételével?)
Clidey
Kerül-e? 😄 Ez a modell alsó hangon 4 milla egy igazi vitorlázógépet már 4-500ezerért kapni - persze használtan. Persze azért egy új röpcsi pláne ha mûanyag és teljesítménygép azért kerül 8-10 millába is akár...

Framsen
Szerintetek ez a "játék" A380 kerül annyiba, mint egy igazi vitorlázó gép ?

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

berczy
Na igen, több, mint egy nap volt, hogy motort indítottam. 😊))
Nagyon tetszetõs masina. 😊

Nem semmi "játékok" ezek. Megmondom õsznitén, a hideg kirázna tõle, ha arra gondolok, milyen könnyû ripityára törni. 😊))

Clidey
Azt elhiszem! Nekem is! Gyorsan séreltem is... <#hawaii><#circling>