MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Nem értem. Vajon mivel akadhat össze :S

http://goo.gl/gd6Zi5

w77d
nekem megvan és normál FPS-t produkál...

w77d
nekem is tetszik csak nem kis tanulást igényel 😄

[HUN]FaTaL
Van valakinek aerosoft cologne-bonn (gap2x)?

Csak nálam van 8-10 fps a runwayen? :/

Régen mintha nem lett volna ilyen shit (v3.0), igaz akkor Project Airbussal mentem és még v3.0 volt, most meg Wilcoval néztem, de ekkora különbség lenne? Ez így botrányos.

Hypo
Megleptem magam PMDG MD11, hát kérem szépen, igy elsõre faintos nagyon😊)

Ma jöttem rá, pedig ordít, hogy miért nem: a Föld görbülete miatt annak mentén nem az egyenes a legrövidebb út két pont között. Ezért mennek az Amerikába induló gépek Grönland felé, és ezért nem mentem ma Dánia fölött Göteborgba menet, a buta fejemmel. 😊
Nincs mese, meg kell tanulnom a VOR alapú navigációt.
Srácok! Akárhányszor volt fenn eddig az FS, eddig mindig elõjött a probléma: Repülök, egyszercsak fentebb ugrik a szimulátor képe (fentrõl menüm eltûnik, alatta ugyanolyan szélességben fekete csík). Repülni lehet tovább, de minden segédprogram használhatatlan (pl. FsPassengers). Kilépni nem enged, mert nem is érzékeli. CTRL+ALT+DELETE sem segít, mert ha lenyomom akkor csak egy Windowsos hibahangot kapok ajándékba. Ilyenkor csak újraindítani lehet a gépet. Mi lehet az oka? 9.1 update fenn van, és már tényleg régóta ez megy...

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

[HUN]FaTaL
Úgyértettem, hogy külön GPSsel navigálni értelmetlen.

Papirzacsi
Az FMC használja a GPS-t az IRU-k és a navigációs rádiók mellett a gép helyének meghatározására.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
😊 illetve az fmc elodjet se felejtsuk el meg mind a ami napig hasznaljak.

Egyebkent a frissites meg, en azt mondom ha 2007 es cuccal mar minden megy sid star es a tobbi akkor erdemes nezni a frissiteseket, addig nem mindegy melyik sid et rontod el?😊

polluxware
cheyenne + gns530W 😊 egyébként 2007novemberi az utolsó

legtöbb reptér chart pdf-je 2007-8as, másrészrõl boing 737/100 - 200ban sztem biza pont 530WAAS-al navigálnak alaska környékén...
VNAV funkciója is van a garminnak

[HUN]FaTaL
Persze, hogy nem, mivel szerintem értelmetlen, ott az FMC. 😊

legalábbis nem a szerint repülik le az utvonalat esetleg valahol tu-134ben.
kicsit kérdezgettem máshol is, és arra jutottam hogy nagygépes kereskedelmi repülésben nem használják a gps-t navigációra.
és ennek a garminnak lehet frissiteni az adatbázisát mint pl:pmdg?
polluxware
Garmin 530WAAS al repkedek le sid-start😊

kedves bankii értelmezd a szöveget mielött nyomogatod a bilentyüzetet
[HUN]FaTaL
:S jobbulást

w77d
uhh gyerekek de szar estém volt... ez a kibaszott influenza ráhúzódott a fülemre, majd letéptem a fülem annyira feszült és fájt... 2-kor az ügyeleten átszúrták a dobhártyám :S a kurva élet amíg a dobhártya vissza nem nõ rendesen addig a bal hajtómûvet szarabbul hallom XXXD

Nálad minden keveredik.
A VOR navigáció, a GPS és a tanzíciók. Mindnek meg van a maga helye, csak összekeverni nem szerencsés.
A FAQ-ban csodálatosan le van ez írva. Mindenképpen el kell olvasnod.
gps-el általában VFR-t szoktak repülni(pl:cessna) IFR-t soha(pl:boeing). De ha te boeingel gps navigációhoz ragaszkodsz az a te dolgod. Bár nem tudom még soha nem próbáltam hogy egyántalán gps-el hogy lehet sid/start repülni.
polluxware
kellemes idõtöltésrõl szól a dlog, theát ahogy tetszik... ivao.hu-n meg a bannerban is vannak linkek irományokhoz. vfr/ifr

angol tudás nem árt... googlival sok infót találhatsz

Egy fontos kérdés: mennyire kell ragaszkodni (akár a valós pilótákra vonatkozóan is) a VOR alapú navigációhoz?
Ezalatt azt értem, hogy a magam részérõl eddig csak GPS-t használtam: szépen benyomkodom, a kék nyíl a célállomás felé mutat, osztan az alapján hazatalálok, ha szükséges, útközben persze rá-rányomok az autopilot finomhangolására is. Biztosan sokan fogjátok a fejeteket, egyszóval: mennyire elfogadott ez így?
Részletes leírást a navigációról nehéz találni (nekem nem sikerült), és annak ellenére hogy értem a VOR lényegét, gyakorlatban még picit nehéz...
Rosszul írtam...a panelekkel volt egy kis gond, de már megoldottam. Köszi a segítséget.
Az IL-2-bõl jövök, tudom mi micsoda, de békés vizeken kissé nehezebb evezni 😊 majd szép lassan, fokozatosan. Mindenesetre holnap London-Göteborg 😊

[HUN]FaTaL
Akkor passz. 😊

polluxware
nehari de jobb lenne ha az alap gépekkel kezdenél... épülnek egymásra a dolgok, és lépésekben haladva nem lesz oly bonyi egy addon gép elindítása

másrészrõl jó ha tudod hogy mit csinálsz és mi történik ,ahelyett hogy a checklistet magolnád be

polluxware
hát akkor rakd fel és töröld le😊

egyébként mivel hasonló konfigod van... aprócsot ilyen nagy reptérre nem vc-bõl vagy külsõ nézetben kéne megközelíteni, mert eléggé székrekedõs a dolog

Hypo
<#eplus2>

exTrem
fent se volt 😊

[HUN]FaTaL
Töröld le az NL2000et és jó lesz azt írták.

exTrem
Elsõ benyomások Éroszoft EHAM-ról rosszak: fps katasztrófa és a traffic csak 4%on volt mégis akadt rendesen ...

[HUN]FaTaL
Akkor nem állítottad be default flightnak. Tökéletesen mûködik. Vagy állítsd le a PMDG motorját, kapcsolj mindent le és mentsd el azt alapértelmezett repülésnek.

Ebbõl így nem sokat értettem, de köszi 😊 majd próbálkozok.
A Cessna-s elmentõs trükk nem mûködik, egyik géptípusra (magára az elmentett Cessna-ra) sem.
[HUN]FaTaL
Sok gépnél panel állás van, másik gépnél pl. wilco airbus vol 1 az aircraft menüben van config panel ott van egy cold & dark gomb, pmdg 737hez pedig tölts be egy flightot a default cessnaval kapcsolj ki mindent és mentsd el default flightnak.

Más: Menorca X released (FSX and FS2004)

w77d
ez minden gépnél más gyakorlatilag...

Köszi.
Le tudnád írni a pontos és teljes shutdown processzt? Bocs hogy ennyit kérdezek 😊
CptSAB
Némi infó:
Az extra.hu március 31.-e után megszünteti az ingyenes tárhelyszolgáltatást. Ez azt jelenti, hogy közel 3 év után bezár a bazár, a flybywire nevü oldalam elköszön. Igazából nem óhajtok a mai nehéz idõkben pénzt áldozni a domain reg és stb. dolgokra, mert erre nekem nem telik.
Minden scenery, repaint stb. felköltözik a flightsim.com oldalára, onnét elérhetõ lesz. Az új helyzet, vagy helyzetek új felállást is teremtettek. Írtam már, hogy Laci bácsi sceneryje elég szép már ahhoz, hogy végül töröltem a teljes ezévi melót, a sok-sok dvd ami a méteres, félméteres képekkel meg lett töltve szépen bekerült a fiókba és azt gondolom, hogy végleg. Egyetlen melón dolgozom most már csak, ez a Kaposújlak scenery, amely szépülget. Laci bácsi béta sceneryje és a javítások stb. az fsstdesign.atw.hu weboldalon lesznek elérhetõek egy darabig,, a kész munka mindenképpen nemzetközi oldalra kívánkozik. Sok fanyalgást olvastam, nem megy UT-vel, akad itt-ott, én annyit tudok mondani nagyon szép, egy jó textúra csomaggal fantasztikus, a beleölt rengeteg idõ, energia tiszteletet és megbecsülést érdemel. Egy igazi ungarische flightsimmer gépérõl, legyen az online flieger, avagy magamfajta otthoni boldog madár, FS könyvtárából nem HIÁNYOZHAT! Olyan munka, amely érdemes arra, hogy hozzá VFR objektumokat, mûemlékeket készítsenek azok, akik szeretnék szinesíteni a virtuális Magyarországot.
Ahogy írtam egyetlen project maradt, és ez Kaposújlak és a Kapos VFR. Persze lesznek majd festések, de mind csak olyan gépekhez, amelyek utólag a sceneryt használók számára ad majd pluszt. Ez így helyes, így válik racionálissá a megcélzott feladat mennyisége.
Kb. ennyi..
polluxware
nagyon hozzáértõktõl várok exact választ ha lehet😊

1. 737 esetében a hajtómû indítókat felszállás esetén "cont" módba kell tenni.. mikor kell off-ra rakni? repmagasság elérésekor, vagy felhõlap áttörésekor, avagy 500láb után?
2. hasonló csak leszállás esetén
3.passenger öv sign-ot pontosan milyen magasságokon kell kapcsolgatni? minden emelkedés süllyedés elõtt, vagy csak közvetlen le/felszállás után /elõtt?

polluxware
töltsd be a cessna 172p-t (alap fs9), lõj le benne mindent -> töltsd be a repülni kívánt gépet

vagy mentegesd el az elõzõ repüléseket shutdown process után

Amikor elindulok egy útra, akár a kifutópályáról, akár bármelyik parking állomásról indulok, már forognak a motorok, minden készen áll az indulásra.
De hogyan tudom beállítani, hogy teljesen "halott" géppel induljak, amin minden ki van kapcsolva, hogy nekem kelljen életet lehelni a masinába?
Clidey
Akkor hagyjuk, ne ölj bele feleslegesen pénzt a kedvemért! 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

CptSAB
Pollux mester gyorsak voltak a webáruházban <#nevetes1> Látod milyen szépen kéri tõled a Bört Réjnoldsz bácsi.. küggyé neki is egy 900-as kupont.
polluxware
ha a belsõre gondolsz az ugyanaz..

Clidey
És textúrailag javult? Mert ha igen akkor tényleg megvehetnéd nekem...!!!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

polluxware
jóóóóó ez😊 sebességet tekintve mintha optimalizálták volna egy cseppet, jó helyen vannak a 2Di nézeteken a panelok.. szebbek a morgoncok hangjai

baba

Clidey
Foggggalmam sincs mire célzol... <#whatever>

polluxware
jaj.. azért neked sem kell a szomszédba menni egy kis inci-finciségre...<#ravasz1>

Clidey
Ha megveszed nekem szivesen kipróbálom én is! 😉

exTrem
Nagy változás nincs az elõdökhöz képest, de szerintem nagyon jó. Igazából amikor elõsször próbáltam akkor a wingflexre voltam kíváncsi mert mindenki esküdött rá, hogy írtó real lett a szárnymozgás a levegõben és a földön egyaránt. Szerintem semmi extra 😊, de megéri kipróbálni 😊

polluxware
tetszett jó volt?