MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Te a DX9et emlegetted, ami öngyilkosság lenne, mert az összes XP felhasználót érintene, ami gyakorlatilag minimum a céközönség (játékosok) 50-60%-a.

http://goo.gl/gd6Zi5

Tibetan
Én sajnos nem hiszem, hogy öngyilkosság lenne. Ugyanis valamilyen szinten még kezelik, ami jó lesz a legtöbb játékhoz, az FS9-hez meg pont nem. Akik viszont ezt a progit használják olyan kis mennyiséget tesznek ki a VGA piacot tekintve, hogy abszolút nem befolyásolnak semmit. Az új fejlesztések és a marketing gépezet pedig gõzerõvel fogja a "népre" sózni az új portékákat, s senki sem fog (rajtunk kívül) ezzel a témával foglalkozni. Sajnos... 😞

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

[HUN]FaTaL
"de az ATI újabb driverei már nem fogják megefelõen kezelni a DX8-9-et."

Attól független, hogy abu ezt írja én ebben nem hiszek. Elég öngyilkosság lenne.

Tibetan
Ki mire szavaz, mit vegyek?
ATI 4890 vs Nvidia GTX280/285?

Az ATI mellett szól az ára és az általam ki nem használt DX10.1, valamint a kevesebb fogysztás, az NVidia mellett a jobb DX9-es driverek. Nálam legfõképp az számít, hogy FS9-ben hogy teljesítenek, milyen képet adnak. A teljesítményükkel nincs gondom, de az ATI újabb driverei már nem fogják megefelõen kezelni a DX8-9-et.

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Hypo
addon-ja valogatja, en a TOPCAT et hasznalom eleg jo csak keves geppel megy egyenlore de epp azert mert a valos performance adatok alapjan dolgozik

Papirzacsi
Hogy jön ide a CS707? :-)
Általában értem a dolgot. Az a helyzet, hogy az aircraft.cfg tárolja tartályonként a kifogyasztható és a kifogyaszthatatlan tüzelõanyag mennyiségeket. A kettõ összege adja a teljes tüzelõanyag mennyiséget, amit úgy tûnik csak a tömeg számításhoz használ az fs. Amikor a menüben adod meg a tüzelõanyag mennyiséget, akkor a kifogyasztható mennyiséget adod meg. Hogy fizetõs addonoknál a tüzelõanyag jelzõ mûszerek mit mutatnak és ez milyen kapcsolatban áll a menüben megadott mennyiséggel, az már más kérdés.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Bosszantó ez a pontatlanság, de azért annyira nem problémás, mert többnyire jóval több kerót visz az ember, mint amennyi kell. :-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

[HUN]FaTaL
Ütközik az ISDProject velence scenerykkel. Ahogy a rome is ütközik az isd repterével. :-/

Mármint a CS 707-esnél, vagy úgy általában?

Papirzacsi
Viszont van LAGO féle Velence fs9-re.

Papirzacsi
Tegnap kipróbáltam, mert nagyon érdekes a kérdés amit feltettél. Az eredmény viszont elkeserítõ.
A menüben beállított tüzelõanyag mennyiség sajnos a kifogyasztható mennyiség. Sajnos a százalékokat is ez alapján számolja, így gyakorlatilag másodpercre pontosan elõre jelezhetõ a kifogyás pillanata. :-(

[HUN]FaTaL
Aeroszaft velence az csak FSX.

LIPH engem is érdekelne.

Hát majd inkább A380-asok fognak repülni Szarajevóba! :-D

w77d
hát ha így haladunk tele lesz Cessna 206-osokkal mert az gazdaságosabb XXXXXXD

Fõleg, ha lesz még Malév. :-(

kiváncsi leszek mi lesz a jövõben a malév géppark-al
Üdv!

Végre sikerült mindent újra rakni tegnep, már csak a scenery-k vannak hátra. A REX szívatott egy darabig, mert valami dll fájlt hiányolt a textúra konvertáláshoz, és azt külön kellett leszedni a netrõl, és bepakolni a system32-be. Úgy látszik, hogy korábban valamelyik addonnal feltelepült ez a dll, most meg egy zsír új vindóz install volt, és így hiányozhatott a kérdéses fájl. Na mindegy, a lényeg, hogy most már minden mûködik. :-)

Csak a jetway-nél álló gépekre vonatkozik, hogy hajtómûvet csak hátratolás után lehet indítani, vagy a külsõ apronokon/parkolóhelyeken álló gépekre is?

Zacsi: úgy gondoltam, hogy átadta másik légitársaságnak bizonyos idõre.

Valaki nem tud valami normális Treviso(LIPH) sceneryt? az avsimen van egy de az elég gagyi... az aeroszaftos velencében meg nem hiszem hogy benne van.

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Papirzacsi
Ha emlékezetem nem csal, az 5 az valós szám, csak jelenleg nem a Malev flottájában üzemel 3 gép.

Szerintem 2, mert hallottam régebben hogy elmegy pár 738, mostmár ezek a dash q400-asok vannak egyre többen. Azt mondják, sokkal gazdaságosabb. De most én is bizonytalan vagyok, a malév 5-öt ír: http://www.malev.hu/ceginformaciok/flotta

valaki le tudja írni a jelenlegi malév flottát?
mert valahol 737-800-as bol 2db-ot , valahol pedig 5 db-ot írnak
melyik most a valós?
polluxware
<#szomoru1>

CptSAB
kivonták õket.. 1997-ben, amikor a 47. ezredet feloszlatták 2000-ben, ezek a gépek már nem repültek. 1997 volt a nagy érvágás. Leállították a szuhojokat, a 23-at és a Mig-21MF még mûködõképes gépeit. Azután szépen ment az enyészetnek minden, mert ugye azt senki sem gondolja komolyan, hogy jót tesz az európai éghajlat a konzerválatlan gépeknek? Majd fogják és szétdarabolják õket. 😞
polluxware
Mig-23as gépekkel mi lett? régi top gun újságokban láttam annó fotót róluk, de nem kifejezetten foglalkoztam a hazai légierõvel behatóbban... ...annó😊

ruszkik álomásoztatták csak õket itt õket?

tudom googli a barátom, de olyan áhitattal írsz a témáról azér kérdezlek😊

polluxware
B.T.K. alias hypo továbbra is szabadlábon...

Ha a gép tényleg annyira jó lesz majd, szerintem lenne egy-két jelentkezõ, aki leckéket venne tõle - köztük én is. 😄
Hypo
lol😊))

[HUN]FaTaL
<#idiota>

Papirzacsi
Van egy kopogtatócédulám az ügy érdekében.<#idiota>

CptSAB
köke.. megnézem..
CptSAB
Háhááá! Lépéselõnyben vagyok. Pinkóczi Józsi bácsit megkérem, leültetem magam mellé, oszt huss, mutassa meg az öreg Boszorkány hogyan kell aztate csinálni. Viccet félretéve, hálisten tényleg személyesen is ismerem a Sky Hussars egykori tagját. Legközelebb elujságolom neki ezt a madarat.. jó.. láttam én már mosolyogni, mert azért az én lelkesedésemmel szemben, õ egy 8-10 tonnás madarat tudhatott a feneke alatt. Ei. a hitelkártyámon lélekben elkülönítettem már a creditet.. 😄
[HUN]FaTaL
Hypo for the president, hatalmasat röhögtem. 😄

zsoltfireman
Egy Román AI csomag a Flight Sim,vagy Avsim-rõl.

Papirzacsi
Erre mit lehet válaszolni? Láthatóan egy emberre jellemzõ szellemi képességek teljes hiányában fórumozik. Miután értésére lett adva, hogy talán nem kéne szétbarmolni a topikot az idétlen képeivel, õ továbbra is folytatta, sõt még neki áll feljebb. Emellett, 20 éves kora ellenére sem képes normálisan leírni valamit (mát többször szóltunk neki). Az elmúlt egy évben többször felbukkant itt a topikban, mindig ugyanazokat a kérdéseket feltéve, amire kapott is választ. Majd pár hónap múlva újra azokkal a kérdésekkel jött elõ. Az ilyen ember egyszerûen, hü**e, max. ennyit lehet válaszolni. (pedig már majdnem elismerõen szóltam tegnap, mikor végre valamit önállóan, 20-szori elmagyarázás nélkül is meg tudott csinálni. 😊 )

Hypo, te poliészter… izé… polihisztor! 😊

Ha jól értettem a kommenteket a fórumon, akkor a repmodelljét is a lehetõ legélethûbbre kalapálják, vagyis nem lesz könnyû repülni vele. Volt 21-es pilóták is vannak a csapatukban, szóval nem csak a látvány lesz pazar. Ezért a gépért én is _örömmel_ fizetnék, akár elõre is.
CptSAB
ezért simán kidobnék 10-12000 ft-ot is.. oltárian jóóó lesz!!!!
CptSAB
az özvegycsináló F-13 mögötti gépek?
Olyan oldalról nem tudok, ami mûködne is, korábban volt, de megszûnt sajnos. Itt: MiG-21bis vannak képek a készülõ géprõl.
Clideynek elküldöm azt a címet, amelyik elértem Lukát, ez nem olyan régen volt - feltehetõen mûködik most is.
Hypo
<#eljen>

zsoltfireman
OK! Nagyon köszi a kimerítõ tájékoztatót!

Ivan Jurgaca Mig-21 F-13 modelje FSX kompatibilis,de fõleg szigorúan FS9-hez készült,és kötelezõ!
Nem egy repaint-ot készítettem hozzá:

stb.
Üdv!
Zsolt

Clidey
Meg. Csak az a baj hogy nem örökre!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

CptSAB
és de hülye vagyok.. értelmezni akartad azt a mondatot! a valóságban nem voltak egyformák a hetek, tehát nem ismétlõdõ repülésszerkezet folyt, hanem vegyes, ezt azonban lehetetlen fs-ben szintén realizálni, mert kb.200 napra megtervezni fs-ben a cuccot, az már tényleg kemény lenne. Egy jó kis AI forgalom generáló progi lenne jó, ahol katt-katt kiválaszt gép, kiválaszt feladat, hol és mikor, puff lista készül, befejez.. enjoy! FS indít és hajráááá. Ez azonban no mûkszik, mert valahogy gépelni csak kell azokat a fránya 3 txt-ket. 😄 Szóval ezért van egy puszta 4 napos ai kidolgozás alatt, ez ismétlõdik.
Megszabadultunk tõle?
Sipos Ádám
1990.03.25

<#eljen>
Hypo
és azért írok folyton ékezet nélkül😊

na de OFF

CptSAB
Sajna ez az Ivan Jurgaca féle cucc csak FSX.. oké Tudom! vannak akik nem bánják, de én spec azért egy szép MF-t el tudnék viselni VC meg egyébb cukormázzal.

Gábor! Te meg ha tudsz konkrét weboldalt ha van Lukáéknak akkor oszd meg lécci.. lécci! E-mailed ha van a derék szerb Lukához akkor meg Clidey májsztrót keresd meg vele légyszi! Na mára befogpofa, mert pingálni kell.
Húúúúú<#lookaround><#guluszem1> Foglalkozás? nyelvtantanár?😮 Hát... reméljük Alert nem siklik el #24358 felett😊 Már várom Papirzacsi válaszát<#idiota><#hehe>

Nem. Amit linkeltél, az Ivan Jurcaga MiG-21MF-je - ez is jó lesz (az F-13 verziója is elég igényes), de én leginkább a bis-re pályázom. (Ez persze már ízlés kérdése, a lényeg, hogy 21-es legyen. <#eplus2>)
CptSAB
A tervtábla itt és most a következõt jelenti. A gépek ill. századok repülései fel vannak osztva a 4 napon. Ezek egyébbként a valós repülési napok voltak. H,Szo,Va csak a készültségi gépek várakoztak a kesziben. Elõfordult olyan is, hogy Szu-22 adott készültséget, mi több, a délszláv válság idején elõfordult, hogy Szuhoj repült le a határhoz.. A hétfõ az tantermi nap volt, illetve elméleti felkészülés a repülésekre, valamint a mûszaki állomány ilyenkor végezte el az apró karbantartásokat, gumiabroncs csere meg egyebek. 3 különbözõ repülési váltásról van szó, amikor a tervtáblához érünk. A kiképzési terv, az adott idõszakra "kiutalt" óraszám és az idõjárás határozta meg, hogy mennyit és milyen bontásban repültek. Volt hogy vegyesen repültek a gépek, Szuhojok és Migek egyszerre, illetve volt hogy csak 1-1 század. A kiképzési terv 3x 8 hónapos szerkezetre volt bontva. Mindegyik típushoz megvolt a maguk harcikiképzési utasítása. Ej ha egyszer ezeket a kezembe foghatnám..... hajjaj. El kellett érni a megfelelõ minõsítést, amihez több száz feladatot kellett sikeresen teljesíteni. Az aranykoszorús I. oszt. pilóta az jelentette a csúcsot.. na most miután ugye már megindítottam a nyálképzõdést a katonai repülést érdeklõdõ személyek szájában a felkínált édes krémes torta képében, ahogy magatok elé képzelitek a zónába kivontatott gépeket, amint az Uralok és Zilek végig dübörögnek velük a vontatóvillára kötve, közben a Reka ellenõrizteti a kifutópályát, csatárláncban vonulnak végig a kiskatonák, köveket, betondarabokat egyébb a szívócsatornára veszélyes hulladékot keresve.. a pilóták az orvosiban, majd a repülés elõtti eligazításra várnak.. a repülésirányító stáb, a fõnök, a szinoptikus tiszt készülnek az eligazításra. Majd elstartol az idõjárás felderítõ gép. Nekik aznapra a repülés már adott, persze ehhez az is kell, hogy a rpülõtér ne legyen minimum alatt. Jön az eligazítás. Közben a mûszakiak leszerelik az összes zárófedelet, elõzõ nap már feltöltötték a masinákat, de most még az utolsó rendszerellenõrzések. Századonként 3-4 gép plusz a tartalékok. Vajon szükség lesz-e aznap rájuk. Jönnek a pilóták, kézfogás, a mechanikus jelent, a pilóta végigjárja a gépet, szívócsatorna, futómû, szervizlemezek zárva, szárnyak, kormányfelületek, rendben, fegyvertartók, póttankok rögzítve.. A papírokat gyorsan aláírják, a pilóta felmászik a létrán a mechanikus segít bekötni, az APA kocsi életre kel, felbõg a hajtómû, záródik a kabintetõ. Létra el, majd a tuskók is kiugranak a kerekek elõl. A gép kigurul, a gázsugár ereje még megtáncoltatja a rongyokat, orrkúp védõket. Az óra ketyeg... a repülés megkezdõdött. A repülõgép és pilótája felszáll végrehajtani az aznapra elõírt feladatot...

Na jó.. elméláztam. 😊

AI traffic, itt tartottunk khm.. lesz nappali, átmeneti és éjszakai repülés is. A teljes Taszár AI traffic tartalmazni fogja a Szu-22 és az UM gépeket is, szóval kell a Captain Sim féle UM. Közel 50 gép egy-egy napra 8-12 gép van beosztva. Nem hiszem, hogy hiányt szenvedne a forgalom. Lesznek sima A-B repülések, Kecskemétre vagy Pápára, esetleg Tökölre és Szolnokra, ezek az útvonalazó ill. harci gyakorlatra felszállt gépeket imitálják, illetve lesznek ún. ifr forgalmi körös gépek, õk pedig a rövid ideig és a közelkörzetben történõ repüléseket helyettesítik.
Megéltem 64 évet, de fórumon még ilyet nem olvastam. A 24358-as hozzászólásra gondolok. Szerintem ez a stílus sértõ a fórumozókra. Ha lehetõség van, kérném ezt a hsz-t törölni.

Kösz

Tibetan
Gyerekek, itt tényleg nincs olyan, hogy ban? Meg, hogy modik valakit letiltanak, akár áátmenetileg, akár végleg? Én tegnap írtam nekik, eléggé konkrétan megfogalmaz a problémát, s megnevezve azokat, akik miatt ez a helyzet kialakult. Nem tudom, mit lehetne még tenni... De ez gyomorforgató és idegörlõ!