MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
A hajtómû típusa. GE: General Electric, RR: Rolls-Royce.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

hali! a repülõknél a GE és az RR között mi a különbség?

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

Papirzacsi
Köszi, kíváncsi lennék rá. Az FS valóban táblázatos formában mûködik, de korántsem úgy, ahogy írod, ennél jóval bonyolultabb módon. ;-)

Oleg...nem tudok írni.
Az FS valahogy úgy mûködik, hogy meg van adva, hogy ennek a gépnek, ilyen magasságban, ilyen sebességnél így kell léteznie, kis mértékben befolyásolva az idõjárás által. Ha úgy tetszik, ez statikus modell.
Az IL2 teljesen máshogy mûködik, de sajnos sem programozó, sem Olaf közvetlen haverja nem vagyok, így nem tudom megmondani, hogyan 😊 . A neten volt valahol egy hosszabb interjú vele errõl (is), ha megtalálom, elküldöm neked.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az FS rossz, fõleg nem itt... 😄
eyecandy
Fokker nagyon jó kis gép, habár nincs benn vc. Jól kitalált, jól repülhetõ, nekem az egyik favorit. Egyébként Tibetan listája a nyerõ nálam is, annyi különbséggel, hogy nálam a Concorde az SSTSIM és PMDG 747 helyett CS757 van.

Papirzacsi
"de az FS-el szemben nem táblázatos, hanem dinamikus modellt használ."
Alá tudod támasztani valamivel? Érdekelne, ha van valami leírás az IL2-ben használt flightmodel pontos felépítésérõl.

galimatika
Hát találtam valami torrentet, azt elkezdtem tölteni
Flight Simulator X + Acceleration

Semmi se tart örökké, legfejebb kevésbé múlandó.

galimatika
Na! Tudjátok akkor mirõl beszélek. A számból vettétek ki a szót. Ugyanaz a forgatókönyv. Én is a slováki a map-on sétarepülgetek egy messer-ben<#zavart1>

Érdekes, mert részben épp az addon-ok megjelenése miatt hagytam ott az IL2-t.
Szerintem egy harci játéknak nem tesz jót, ha modolják, mert egyenlõtlen játékot eredményzhet az ilyen-olyan szervereken. Egy FS-hez hasonló játéknak viszont kimondottan jót tesz. Ez a legfõbb különbség a két szimó között.

az FS-ben viszont nehéz eligazodnom a rengeteg addon között 😊

Egy kérdés: mik azok, amik ingyenesek és "musthave"-ek?
polluxware
én ugyanígy voltam... il2, lonci, falcon4 verzsönök.. aztán valhogy vágytam valmi nyugodtabb kevésbé joy gyilkoló dologra ami szim

elõször kezdtem kisebb GA gépekkel (a36 bonanza😊
utána turbóprop-ok... gépek bonyi kezelése majd fónia tanulgatása.. ifr repülés, gps programozgatás

most perpill 737 után jöhetnek a nagyobb dolgok

az fs9,x ben a rengeteg addon miatt olyan idõtálló... össze nem lehet hasonlítani más szimekkel amihez idõrõl idõre tesznek egy két újdonságot az alap úgyis egyfajta géptipusra vagy családra van kihegyezve

itt egyik nap tongass fjords környékén tekereg az ember a ködben egy kávédarálóval.. másik egy coast guard-os c-130al próbálja megtalálni az elõzõ napi repülés roncsait😊 vagy európában két nagyváros között luxus bizéét vezetget, avagy AMI eszedbe jut

semmilyen szinten nem lehet kötve az ember fantáziája a sok addon-nak hála..

Én ugyanígy jártam, csak nem váltam el 😊
Sok harc után egyszer azt vettem észre, hogy már jó ideje semmi mást nem csinálok az IL2-ben, mint a Balcsi körberepülését a kedvenc G2-esemben. 😊 Ezért áttérttem a polgári repülésre, ez mégiscsak egy erre szakosodott program.
A hétvégére be is van tervezve egy 4 megállós alaszkai túra, szigorúan VFR, Avionics master: OFF 😊
galimatika
Jaja, ott a pont. De talán, ha kijön a BoB, akkor az ismét egy új idõszámítás.
Ha mindez igaz............

Hypo
IL2 tenyleg korszkalkoto ezzel nincs, gond amiben viszont uber gyenge az az alap repulesi dolgok mint pl navigacio repulesei eljarasok, de hat ott nem az volt a lenyeg hanem inkabb a harcaszat.

Erdemes mondjuk az IL2 ben hasznalt p47 es tarsainak eljarasait osszehasonlitani mondjuk A2A gepekevel, hat nem csak I gomb lenyomasa a motorinditas😊)

galimatika
Semmi bajom vele. Nálam mindíg is az IL2 az etalonüberszim, de így 4-5 év után az ember a saját feleségét is megunja (el is váltam)<#eplus2> nem hogy egy "játékot". Egyszerûen csak elkezdett érdekelni a polgári repülés. Nagyon keveset tudok róla és ez olyan területe a repülésnek, ahol még bõven akad felszívható ismeret.
....és amiket most néztem videókat, azok nagyon tettszettek. Szívesen repkednék egy kis darálóval és csak bámulnám a szép "tájakat"<#merges2><#wow3>

polluxware
DA fokker 70 nekem is megvan, de még nem tartok ott hogy repüljem is érdemben.. "fokozatosság elve"

mennyire stabil? ctd elõferdül, vagy bosszantó hiba?

polluxware
<#eljen>köszi

ilyen téren ha valmi dobozos volt esetleg, arról jöhet fotó is 😊

Tibetan
PMDG MD-11 Ez érte meg a legjobban, ezt szeretm a legjobban, természetesen ezt használom a leginkább
PMDG 747-400/400F Imádom, használom, nem olcso, de megérte
PMDG 737 NG 600/700/800/900 ezen tanultam a nagygépes repülést, nagyon megérte
Level-D 767 Nagyon igényes, nem is értem, hogy ezt nem a PMDG csinálta. Megérte, használom
DA Fokker 70/100 Megérte, tetszik. Nagyon jó rövidtávú masina. Ma már keveset hasznélom, de megérte
F1 ATR72-500: Igényes, megérte. Ma már nem használom, de sokat repültem vele. Különös varázsa van
PSS Concorde: természetesen megérte, igazi unikum. Nagy élmény volt vele rapülni. Ma már sajnos nem repülöm.

van még néhány megvsárárolt gépem, CS, PSS, Wilco, FeelThere - de ezk mindegyikérõl nem tudok egyértelmûen pozitívan nyilatkozni, talán csak a Wilco/FeelThere Legacy600/ERJ V2-rõl.

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

polluxware
sztem prószáld ki fsx alatt az A2A P-47et és utána térjünk ki arra hogy ahhoz képest az il2 hol tart ilyen téren <#wink>

Az IL2-vel mi bajod volt, szimulátor szemszögbõl nézve?
Ebben a fórumban talán durva lenne kimondani, hogy a PC-re készült egyet**n szimulátor az IL-2, de ami igaz, az igaz... 😊 ha nem is sikerült minden gép modellezése a legjobbra. Na jó, hagyján hogy nem a legjobbra 😊 de az FS-el szemben nem táblázatos, hanem dinamikus modellt használ.
polluxware
tisztasor

[HUN]FaTaL
Pl. azért mert nem tudtam milyen gépet vett és hogy ne telepítsen feleslegesen fsxet?

http://goo.gl/gd6Zi5

polluxware
szóval arra gondoltam hogy akinek jogtiszta addon gépei vannak (letöltös, dobozos)
az esetleg ezeket felsorolná és mellé írná hogy megérte-e, játszik e vele mai napig.. egyebek

polluxware
akkóóó méér kérdezed?

polluxware
nekem máris ellenszenves vagy... <#eplus2>

[HUN]FaTaL
Evvel már nekieshetsz az FSXnek. 😊

#24443: Minek is? Baromira nem érdekel 😊

polluxware
te is?

viccet félretéve!

szóval arra gondoltam hogy akinek jogtiszta addon gépei vannak (letöltös, dobozos)
az esetleg ezeket felsorolná és mellé írná hogy megérte-e, játszik e vele mai napig.. egyebek

minden ilyen jellegû hozzászolás ár velkomed muccsli<#zavart1>

galimatika
A fõbb paraméterek: Intel 2,66 GHz/8M S1366 (Core i7, 920) CPU
Asus P6T SE alaplap
3 x 2GB DDR3 Kingston HyperX Triple RAM KIT 1600MHz
Gforce 9800 GTX
2 terra vinyó
Integrált 6 csatornás hangkártya

Én magam hülye vagyok hozá, ezért az egyik cimborám, meg az IL2 fórum tagjai segítettek az összeállításban.
Ja! és másfél évig gyûjtögettem az iskolatitkári fizetésembõl<#zavart2>

Hypo
<#eljen>

polluxware
de azé összemérnéd valld be<#wink>

[HUN]FaTaL
Nem, csak kiváncsi vagyok milyen configgal esik neki az FSXnek 😊

polluxware
na... kezdõdik a kinek h.... 😊

[HUN]FaTaL
Milyen configot vettél?

galimatika
Háát! Elég meggyõzõ. Egyébként polgári repülés az ami inkább érdekelne, de amúgy mindegy.
A katonai gépek közül nekem a II. világháborús gépek az etalon. Lock-on-ozni szoktam néha de inkább csak utvonalat repülök, vagy csak nézelõdök.

galimatika
Ok. Köszönöm az infót. Tehát FSX.
Hogy nincs tisztességes szimulátor? Dehogynem.... a NASA-nál<#eplus2>
Félre a tréfával, van benne némi igazság, de talán lassan odaér a technika, hogy tényleg belefeletkezhetünk a virtuális repülésbe.
PC-t a közelmultban vettem, úgyhogy jöhet az FSX

Mégegyszer THX!!!

polluxware
lehet kimardt még a Cs C-130, as pby-5Catalina

😊

polluxware
alba
p-47
vrs f-18e oldal

egy kis ízelítõ

polluxware
ha a polgári civil repkedés érdekel akkor érdemes tovább nézelõdni.. viszont ha katonai gépeket próbálol továbbiakban repkedni, akkor sztem nem neked való.. a katonai gépek közül nagyon kevés van fs alá ami nem csak eyecandy jellegû..

fsx alá talán az L-39 alba, P-47 D razorback,
fs9 alá vrs F-18E superbug

ezekre tudom hirtelen azt mondani hogy szimek

Papirzacsi
Ha tisztességes szimulátort keresel, akkor keress tovább. :-D Ez messze áll attól. :-D Másképp ugyan, de ez is szétcincálja az idegeket. :-)

[HUN]FaTaL
Az FSX a legújabb, de borzalmas gépigénye van, IFR repülésre szerintem még mindig az FS2004 a legalkalmasabb.

galimatika
Üdv az Uraknak! Egy kis segítséget szeretnék kérni tapasztalt kollegáktól, arra vonatkozóan, hogy mely Ms Flight Sim. a legfrissebb és ti melyiket ajánlanátok.? IL2 sturmovikon elhasználódott idegeimet orvosolnám valami tisztességes szimulátorral. Válaszotokat elõre is köszönöm.

Üdv: 102.VO_Galiba

Tibetan
Köszi, igen az oldal is tökéletes, ezt kerestem! <#worship>

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Hypo
Csak Nhancer be allitom.
Kozepe fele kepekkel illusztralva

Tibetan
Küldenél - akár privátban - beállításokat az Nvidiához (Nhancer és driver)?
Köszi! <#worship>

Falconer
Repültem a napokban egy Boston KBOS - Detroit KDTW utat, reggel indultam, néha még mindig meglepõdök, hogy milyen látványt bír nyújtani az FS <#smile>

01
02
03
04
05
06
07

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hypo
Jo csak azert mondtam mert ha a szim erint akkor egy ido utan ha akarjuk ha nem de fs9 el nehez lesz boldogulni, nem most de azert nem tart orokke, meg egy ket uj szabvany es aztan nezhetunk.....

Tibetan
Ezt csupán a teljesítménye miatt írod? 😊
Nem, nem hiszem, hogy FSX érdekelne... De sosem lehet tudni... 😊😊

Hypo
Hat ha fsx is erdekel majd a jovben akkor inkabb a gtx 285

hello ! segitséget szeretnék kérni töletek letöltötem az fsx hez a nemeth desing ec135
helikopter packot problémák vannak vele a pilóta fülkében mind a két oldalsó ajtó tökéletesen
nyílik de az utas térben akét oldalsó ajtó nem mûködik amikor rá katintok az egérel akkor nem az az
ajtó nyílik hanem a hátsó ahol beszokták rakni a hordágyat a mentõhelikopteren létszive segítsetek
elõre is köszönöm.
Tibetan
Fatal, szerintem ezzel ne offoljuk szét a topikot... 😊 Amúgy nem azt mondtam, hogy nem lesz támogatása a DX9-nek, hanem, hogy egyre kevésbé lesz, s néhány programmal szívni fogunk, köztük az FS9 is.

Én elsõsorban a 4890 vs GTX280/285 kérdésre kérnék véleményeket. Melyik kari alkalmasabb FS9-re, s miért?