MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

polluxware
mi a jelsaw?

CptSAB
Az enyém is fix.. de nem nagyon izgatott régen sem...

Nekem az origin B737 manual van meg, elég terjedelmes, de megnézem Hypo mester Continentalos verzsönét is. Eltesszük a többi közé. 😊
polluxware
<#eljen>köszi

az elsõt azt ismerem, hasznos nagyon

Hypo
azt most akartam megemliteni😊)))))))))))

Csoda, hogy még nem kötöttetek bele a bekarikázás módjába. <#hehe>

Papirzacsi
Megnéztem a dolgot két rendelkezésemre álló manualban. Az egyik a Boeing manualja, a másik a Continentalé. A kettõ picit eltér egymástól:
A Boeing a 15,30,40 fokos állást tekinti normálisnak, a 15 fokot speciális esetre (akit érdekel járjon utánna). 30 fok elõnye, hogy kisebb zajt eredményez. Azt írja, hogy normál esetben 30 fok, ha szükséges 40 fok, hogy minimalizáljuk a leszállási sebességet és úthosszt.
(a 15 fok azért érdekes, mert egy ismeretlen forrásból származó anyag szerint a 15 fok non-normal esetben engedélyezett, nevezetesen egy hajtómûves leszállás esetén. :-) )

A Continental a 30 fokot javasolja, mert "operationally efficient" (fordítsátok ahogy tetszik), kisebb a zajterhelés és jobb megközelítést és emelkedési teljesítményt nyújt. 40 fok használatát fontolóra kell venni rövid, csúszós pálya, kis látástávolság és alacsony felhõalap esetén végrehajtott megközelítések esetén.

Dióhéjban ennyi, mindenki szûrje le magának, amit akar.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
egyebkent itt sok hasznos info van
erre
erre meg egy eleg bo lere eresztett OP manual

Hypo
lol😊

polluxware
érdekes... régen pedig dinamikus ip-m volt és ment... most fix van (tvnet50)

polluxware
és ezt most mondod??

CptSAB
😄 A kis puncsos..
CptSAB
sajna nem.. ez van. Néztem ma én is. Marad a Trex csatorna. Azért THX mindent.
Hypo
Megnezem majd ha otthon leszek van 3-4 ceges b737 es operational manualom megnezem ott mit irnak.

leonforce
100%-ig meg vagyok gyozve..max 30 ezutan..

Seven-Four-Seven--Heavy

leonforce
megneztem...ugy tunik minden adatuk egyezik bazz..
meg probalkozom..

Seven-Four-Seven--Heavy

Papirzacsi
Hogy elõírás e vagy opció, errõl talán a légitársaságokat kell kérdezni, légitársaságon belül lehet elõírás sztem. Vizes pályán melyiket érdemes? Jó kérdés. A 40 foknál nagy sebességnél kisebb a talajnyomás, ergo megnõ az aquaplaning esélye, ami az fsben sci-fi. :-D

Hypo
<#vigyor4>

leonforce
en indokoltnak ereztem.. <#buck>
inkabb a torlonyomas fekezzen mint az eros brake(szinte mindig nedves palyan szallok le)
tudom h nem az a flaps feladata hanem plusz felhajtoero termeles, de megiscsak fekez....
de ezentul 30-cal fogok..igerem..

Seven-Four-Seven--Heavy

[HUN]FaTaL
Tudom, 30 fokkal szoktam leszállni 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

leonforce
miert..?
a 30fok eloiras vagy opcio..?

Seven-Four-Seven--Heavy

Hypo
Megy

Hypo
jo jo csak vicc volt😊)) na jo rossz vicc😊

leonforce
tudom bakker.. 😉

Seven-Four-Seven--Heavy

leonforce
OK..
kosz a tippet..!

Seven-Four-Seven--Heavy

leonforce
disarm , csak ugy latszik mintha a kapcsolo fel allasban lenne..

Seven-Four-Seven--Heavy

Papirzacsi
Mert leftdick vagy. :-P A 90 fok eredmény, a középállás pedig nem elõírás.:-P Recsegsz még?<#idiota>

polluxware
wos megy? nekem már nem<#nemtudom>

polluxware
megaztán pont olyan kattog aki, még az üzimanyag kapcsolót se tudja közép állásba tenni, meg 90fokos olajjal krúúzol

polluxware
jajjjjjjjjjjjjj némááááááááááááán😊 ha õ 40-ra rakja akkor oda rakja... én is 40re szoktam mindig

Hypo
<#mf1><#mf1>

sehogy se jo😊)

de utalatosak vagyunk igy visszaolvasva😊) de leon tudja hogy a szeretet vezerel minket...legalabb is remelem

Papirzacsi
Leszálláskor jah, ez látszik, de sztem a 40 fokos flaps nem indokolt. Általánosan 30 fokig szokták kinyomni, a 40 fokot csak indokolt esetben, pl. rövid pályánál alkalmazzák.

[HUN]FaTaL
Szerintem leszálláskor készült a kép, full flaps 😊

[HUN]FaTaL
Valami nem okés. 😄

Vagy összeakad valamivel, vagy szar a verzió amit leszedtél.

Clidey
Full flapsnél? <#ravasz1>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
jo kis szendvics😊))

Autobrake RTO? A/T ARM?<#vigyor1>

CptSAB
Ütik egymást rendesen. Javallom, nézd meg az AFCAD nevü programmal a stock ill. a feltett Malpensa repülõtér szintezését. Nincs más dolgod, mint átírni a korrekt értékre, letesztelni és kész.
leonforce
ez mitol lehet..?(free addon malpensa..es csak a kifuton a gurulokon nem..)
hibas AFCAD..?

Seven-Four-Seven--Heavy

CptSAB
Mindegyikben megvolt az egészséges önbizalom. Ezek után már csak egy egy-egy elleni kifutópálya kell, az új véres háború megvívásához. Ürügy.. Mé szólsz be vazze?
Hypo
OFF!!!

A Pan Am 727 waiting for start clearance in Munich overheard the following:

Lufthansa (in German): "Ground, what is our start clearance time?"
Ground (in English): "If you want an answer you must speak in English."
Lufthansa (in English): "I am a German, flying a German airplane, in Germany. Why must I speak English?"
Unknown voice from another plane (in a British accent): "Because you lost the bloody war!"

ON!!!

Papirzacsi
Igen, a flightplan rész a gyengesége ennek a rendszernek. Én se tudom néha, hogy éppen a flightplan melyik részét nézem, hol az eleje, hol a vége, ráadásul a nyilak is pont fordítva mennek, mint ahogy azt logikusnak tartanám.:-)

polluxware
az már lassacskán meg is van.. kézzel is lehet süllyedni😊 az új gondom most az hogy az fmc útvonal egy nagy kavar... nincs konkrét eleje se vége, csak csomószor ismétlõdõ oldalak számozás nélkül

ha elõre bebökködök mindent akkor nincs is baj, de ha késõn adom meg a star eljárást, akkor biza megy a filózás hogyan is tovább

káváros még... boeing cdu sokkal egyszerûbb érthetõbb, kavaros bejegyzések nélkül

egyébként tökéj gép! szép, jól fut, gyönyerû 2dpaneljai vannak

Papirzacsi
Ugyan nem értem pontosan mit értesz a "külön pontok" alatt, de itt is meg tudod adni, hogy a climb/cruise/descent az mekkora sebességgel történjen. Rég repültem már a géppel, úgyhogy nem vagyok teljesen naprakész, de a TACT MODE gomb környékén keresgéld a megoldást.

Hypo
vagy you've made a f...mistake 😊)))))

Falconer
Ki bírják találni, hogy mit akar, de az úgy nagyon nem stimmel, hidd el 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

polluxware
az okééé, csak bonyi (megkavarós)

polluxware
szeretnék rámutatni, megjegyezni... sztem egyre megy

jól írta, már amennyire megértem én az englishét

Falconer
Szeretnéd észrevenni? I'd like to point out, inkább így nem? <#vigyor1>

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hát mert lehet, hogy az eredeti FMC is így mûködik. ;-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

polluxware
valami ilyesmi😊 ariane boieng-nél ott fix sebességet lehet megadni emelkedõ/süllyedõ profilnál.. ésakkor az ott úgy le is van tudva

de ennél az fmc-ben külön pontok vannak erre kijelölve, ez kicsit túl van bonyizva sztem

Nem tudom, hogy erre vagy-e kíváncsi, de elvileg a PFD-n a térképen mutatja a TOD pontot, és akkor ha betekered a magasságállítón, hogy hová kell süllyedni, és jobb egérgombbal meghúzod a magasságállító gombját, akkor élesíti a DESCENT módot, és a TOD pont után elkezdi levinni a gépet a beállított magasságra.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"