MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
De már nem fizet értük a malev, nem? Az a vicces, hogy jó pár évvel ezelõtt az a hír járta, hogy mindenki Fokkert akar a világon, mert anyira megbízható, gazdaságos stb. és hiány van belõle, mert nem sokat gyártottak. Lehet ennyire megváltozott a helyzet.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

alert
Dehamég visszaküldték volna õket és nem a reptéren állnának Carpatair színekben hónapok óta zsír új hajtómûvekkel gazdátlanul, mert nem veszi át õket senki, vagy a Malév színekben maradtak hajtómû nélkül szétrabolva, félretolva... Persze nyilván ennek is megvan az oka.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

polluxware
wikin olvastam hogy anyagi gondok miatt fulladt meg a cég.. lobi eladások erre-arra

sokszor volt példa arra hogy egy jó konstrukció nem hozza magával a kellõ megbecsülést...

mondhatnám példának itt a jó öreg Pannónia P20at

ha annak idején nem folytják meg a gyárat, meg nem tagadják meg tõlük a svéd csapágyakat (12000+ rpm)
most nem honda, aprilia, meg rossi lenne jurópiában

(sezt nyugodtan el lehet hinni)

vagy említhetném a németek híres kétütemû König verseny motorját (30-40évig nem tudtak hasonlót csinálni)

Papirzacsi
Nem persze, vannak idõsebb gépek is levegõben, arra céloztam, hogy nem egy még bejáratós dolog. Amúgy sztem lassan már ott járunk (még ha mostanában lassan is jönnek az új típusok), hogy technikai értelemben elõbb öregednek el a gépek, mint fizikailag, így bár a repülésben a 14 év nem a nyugdíjas kor, de nem is fiatal. De ez személyes vélemény.

A Malev elsõ gépe 2003-ban érkezett, és a wiki szerint az elsõ 700-as 96 környékén gurult ki. Az elsõ fokker pár évvel korábban. De még mielõtt valaki hõbörögne, valszeg nem a gép kora miatt lettek a fokkerek visszaküldve.:-)

polluxware
ott van az a rakat site-suta tajvani meg húzott szemû országbeli alúmínium roncs.. vagy afrika!

hát ránézésre széthullik a talajon de repkednek velük

kábé ez is olyan mint itthon elmészaszol kocsit vizsgáztatni, és minden ****ba belekötnek, kimész romcsiba ott meg dizsõbizsõ a gigit a kantásszíjast köti be a zsiga elé hajtás gyanánt

fejlõdnük kell lvtársak úgyérzem

alert
A Fokker egy nagyon jó repcsi amúgy, messze odaveri a Boeinget és az összes hasonló kategóriás kisebbnek mondható jetet mûszerezettség, "tudás", gazdaságosság és egyéb szempontból is. Az Airbus kb üzemanyagfogyasztási szempontból elõzi meg, mondhatni a legtöbb tényezõben hozza a szintjét. Egyedül talán az Embraer-ek mondhatók egyértelmûen jobbnak nála, de azok nagyon drágák. Hogy miért nem annyira elterjedt és miért hagyták magára, annak sok oka van, de nem azért, mert rossz.

CptSAB
Amíg van a sárkányban, a hajtómûvekben üzemidõ, jól karban van tartva a madár, addig nem sok az..
polluxware
14év sztem smafu

737/700as is 93-95 környéki

Papirzacsi
Na már számolni se tudok. :-))) 14-et :-D

polluxware
te figyúmán... nemazééé de számold már újra

Papirzacsi
Most mit vagy úgy oda? Hol vagyunk mi ehhez képest? :-D

mire megírtam már le is szállt. :-)

polluxware
Hogy õszinte legyek nekem a civil légiszállítás és ennek a világa mindig is homály volt... Amikor elkezdtem repkedni az ariane 737/700-al azon filóztam hogy tök valótlan egy bécs - tegel útvonal mert csak 300nm körül van😊

de most már csak elõveszem a 767-et és bécs-innsbrucke útvonalat tolok vele

[HUN]FaTaL
"legöregebb Malev fokker volt 96-os. 24 év semmiképpen sem fiatal"

Most vagy 86ot vagy 14 évet akartál írni 😊))

http://goo.gl/gd6Zi5

Papirzacsi
A kérdés jó, ahogy tudom a legöregebb Malev fokker volt 96-os. 24 év semmiképpen sem fiatal, de nem is nyugdíjas, bár fene tudja mennyi az üzemidejük és ebbõl mennyit repültek már ki. Anélkül, hogy ismerném a típus statisztikáit, nem sok lezuhanásról hallottam (igaz nem is olyan elterjedt, mint a 737) és nem igazán emlékszem, hogy pl. a hmûvekkel lett volna probléma a malevnel, de hát ki tudja.

A turbópropok óránkénti fogyasztása sokkal jobb, akár 25-50%-kal is kevesebb lehet, mint a hasonló méretû sugaras gépeké. Viszont lassabban mennek valamennyivel. A Fokkerrel szemben ez nem akkora hátrány, mert az sem egy gyorsvonat a ~0.7-es sebességével. Szóval a picit megnövekedett repidõvel se lesz gazdaságtalanabb ilyen rövid távokon egy sugarasnál, a Q400 ráadásul elvisz annyi embert, mint az F70.
Hogy a karbantartása melyiknek olcsóbb, azt valami illetékes nagyágyútól kéne megtudni. :-)

polluxware
kína az más... egymás fejébõl bújnak elõ (fényre jönnek ahogy drága Hofi mondaná)

polluxware
ne is mond... van itt csomó más dolog amirõl nem esik szó..... hajjjjjaj

csak az a khö**ög béna fúszball, meg az aranyjábú gyerekek, meg aztán hûûûde fontos bemondani fõhír szinten hogyan alakul az amerikai hoki bajnokság

áhhhhhhhhhhhhhhhhh bele se kezdek, mert a végén kiderül nemvok hithûû mádzsár lögény

amúgy akinek nem a repüés a mindene azt tényleg zavarhatja hébe-hóba egy két nagyobb gép leszállása ott ferihegy környékén

ez van:/

jövõre sztem a kutya nem fog erre járni<#eplus2>

de ez egyenlõre titok<#kacsint>

w77d
hajaj ne is mond, faterom kapcsán hallom hogy mik jönnek itt a 14 kerben is az önkormányzathoz 😄 Volt olyan javaslat is, hogy emeljék meg a megközelítési magasságot itt a kerület fölött. Persze aztán meg háborús rácsapásokkal fognak landolgatni a 737-esek XXXXXXD

alert
Ez máshol teljsen megszokott és nem kell az USA-ba menni. EU-ban is több helyen van néhány száz kilóméteres járat általában turboproppal, mert az emberek megengedhetik és praktikus. Ha egy turboprop félig van az már nyereséges járat. Persze logisztikai kérdések is felmerülnek, amire Ferihegy teljesen alkalmatlan, pl hogy 15 percel indulás elõtt is be lehessen csekkolni egy belföldi járatra. Mert ugye ha 1 órával elõtte itt is ki kell menni, akkor a reptérre vezetõ út + a várakozás plusz a repülés plusz a csomagra várás plusz Debrecenben be a központba.... IC-vel gyakorlatilag jobban jártál. De keleten fõleg Kína és "társainál" nem ritka a 20-30 perces belföldi járat B747-el! És tömve van.

[HUN]FaTaL
Hát ezt vajon melyik okos találta ki?😄

polluxware
szörnyû gazdaságtalan😊 ki eszelte ezt ki?

CptSAB
Moszados ügynökök bújtak el szerte az országban bizti, azokat desszantolhatták.. ha tovább fûzném a gyors sztoridat 😄 Jaj.. a sajtó mindig megtalálja a maga fantasztikus kis híreit, most két izraeli madárka. Én még annó láttam B-52-õt is, meg A-10-et, F-18-at nap mint nap repülni, telepakolva bombákkal. A BUFF-ot csak szép nagy magasságban. Arról bezzeg, hogy Rally repülés, repülõnapok, stb.. arról soha semmi, azoknak nincs hírértéke, max annak van, hogy ki gengszterkedik a Malévnál, részeg utas garázdálkodott, visszafordult ezért azért... Ma már a repülõgépes szunyogírtásról, vagy más mg vegyszeres munkáról, az arra való figyelemfelhívásról sem nagyon írnak. Azért régen még volt keletje ezeknek a dolgoknak. Jó persze mint majdnem papíros sajtóreferens, újságíró tudom mirõl szól a buli.. nincs hírértéke sem a munkarepüléseknek, sem pedig az általános beruházásoknak. Azt hogy létezik hazánkban aktív és gazdag tartalommal bíró polgári repülés, csak a repülés szerelmesei veszik észre, no meg azok a bal*aszok, akik a helyi hatóságokat hivogatják, ha bántja a fülüket a motorzaj. 😄
Emlékszem, egyszer a megyei lapba beírt valami marha Újlakról, hogy megoldható lenne-e, hogy a gépek más irányon szállnának le és fel, mert zavarja a gépek motorzaja.. végülis.. csak pár erdõt kell arrább rakni, a patak vizét elterelni, és persze ált. repülési törvényeknek szögest szembe fordulni, mi az az uralkodó szélirány, stb..
alert
Néhány hónapig volt rendszeres járat pár évvel ezelõtt. Aztán leállították, mert jó esetben 15-20 ember utazott, de általában csak 5-6.

polluxware
ezt nem hittem volna😊 komolyan

ilyen csafüst távolságra gépet küldeni

Papirzacsi

polluxware
szvatol engem

Papirzacsi
Nem, emlékeim szerint volt menetrendszerinti is.:-) Nem sokáig.

polluxware
az kényszeres leszállás volt nem?

polluxware
Stingert Budaházinak!

alert
FSX alá ez az Aerosoft-os elég jó. FS2004 alá passz.

polluxware
figyelte máma valki a budapest aprócsot? Állítólag izraelita csapásmérõ katonai vadászbombázók próbáltak leszállni több soron...

<#wilting>

közben ki tudja mit dobáltak szét az ország felett

<#wilting>

a gyarmatosítók jöttek parcellázni

honvédség se!

meg állítólag senki se látta õket

<#wilting><#wilting><#wilting><#wilting><#wilting>

alert
Debrecenre tippelnék.

Nekem is az FS Commander tetszett meg jobban. OK, köszi!

[HUN]FaTaL
FSCommander

én fs commander-t használok és szeretem
Szerintetek melyik jobb vagy használhatóbb?
Fs Navigator vagy FS Commander? Esetleg más?

Amikor csak akarod, klikk a Buy it now-ra! 😄

polluxware
egyem a husodat, és mikor jön ?

[HUN]FaTaL
PSS A320hoz nincs valami panel update? Mert elég régi, ebbõl kifolyólag elég csúnyácska is. 😊)

Sziasztok!

Használható Airbus A300-ast keresek, normális mûszerekkel, figyelmezetetõ hangokkal, (200, 100, 50, 40, 30, 20, ,10).
Tudtok ajánlani valamit?

Elõre is köszi
CptSAB
van 2005,2006,2008-as verzióm 😊
CptSAB
a madesktopra gondoltam én is 😊
[HUN]FaTaL
Thx 😊

Hypo
erre
meg erre

ez meg azt hiszme az ucso? http://www.malev.com/travelinformation/before-departure/flight-timetables

[HUN]FaTaL
Jöhet nekem is. 😊 Meg új is. 😊

CptSAB
Pollux mester ezek szerint te sohasem töltötted le a Malév timetable progit 😄 Valld be. Ha nem felejtem el, akkor keresek neked egy régit.
Hypo
azt nem tudom de ebbol nyomtass hatha masok is nezik mikor repulsz😊))
erre

polluxware
Az itteni fokker 70ek egyébként milyen útvonalakat repültek? mi volt a legrövidebb? pl

polluxware
köszi tippet.. most már vágom ezt is😊

from -al kezdõdik, majd onnan a felfele nyillal kell lapozni lefele:/

hát nem csodálom hogy nem gyártják már õket😊

egyébként amennyire én tudom a fokker70 az fiatalabb verzsön tehát olyan 96utáni vasakról beszélünk.. ezek még fiatal gépnek számítanaka nem? hajtómûvei is rolcésrojszások tehát nem egy gagyi tákolmány

%os arányban mennyivel fogyasztanak jobban a turbóprop-ok? vagy ez távolság kihasználtság kérdése is?

Hypo
<#hawaii> witchfinder