MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
fsx forumra toltam magyar tutorial videot

w77d
md11-hez még picit tanulnom kell, de szerintem nemsokára szalonképes állapotba kerül az MD11 hajózói tudásom XXD

Hypo
engem is az vitt ra ujra, de md11 most jobban fekszik😊

Igen, az az MD80 nagyon nagyon jó. Én mostanában a PMDG 737-tel repülök. Clidey malévos festése egyedülálló! :-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hypo
😊)) Ja jo kis gep, bar en annyitra nem vayok elajulva a paneljaitol a VC hianya meg hat erdekes fejlesztoi hozzaallas mindenesetre.
Viszont ha ez megfogott akkor szerintem mindenkepp probald ki a Flight1/Coolsky MD80 ast!! Eszemeletlen 2d panelek, a vc se kutya, baromi osszetett kis gep, nagyon jo segedanyag van hozza es beepitett procedure trainer es checklist trainer, illetve panel state loader...es meg egy rakas finomsag.

Csak azert mondom mert ha a DA fokker igy bejott ez plane, tulajdon keppen az egyik legjobban osszerakott kiegeszito, nem sporoltak semmit se a fejlesztok rajta.

Fokkert en is csak kostolgatom, project fokker-el mentem anno sokat, sajna a widescreen es a nagy felbontas nem tesz jot a 2d paneleknek😞

Viszont hetvegen ismet a nagygepek fele fordultam, azt kell hogy mondjam ez a MD-11 ez egy kis ekszerdoboz😊) Olyan siman jol megy, es a rendszerei is kezdenek vilagossa valni.

Mentem egy LHBP-EGCC utat PAX valtozatal, fs2crew al megdobva, hat volt egy hangulata kerem.
Kar hogy malevnek nincs ilyene😊) Jo lenne fs2crew plusz fspassengers malev hangok egyutt😊))

kaptam egy 23R megkozelitest pont ez van benne alapbol fs2crewban manchesternel szoval meg jol is jott kis, de ez a nagy gep annyira jol vezetheto hihetetlen.

Viszont ha mar osszetett dolgok, javaslom a free constellation-t erdemes kiprobalni, uti a fizetos conniekat siman, es minden van benne, azzal egyenlore a 4 motor inditasanal jarok😊))))

polluxware
ja és 25ös totál szembe szelem volt.. 😊 mind1... ez így jó sebesség nekem😊 cheyenne II-nek azért kell az 1h 50perc

Papirzacsi
Na akkor ez érdekes. Elvileg én mentem majdnem két tonnával nehezebb géppel és nekem vígan emelkedett. Mondjuk 10e-ig mentem 250-el, ~34e-ig 270-nel, >34e 0,7M (ekkor jutott eszembe átkapcsolni, amitõl meg is lódult felfelé). A max EPR a magassággal együtt növekszik, így ez nem sokat mond sajna.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

polluxware
(lhbp-eddt)elemelkedéstõl a külsõ markerig (tegel) mérve 1:20perc volt az út

alapon 737/700al bécsbõl ogyanoda 55-56perc

polluxware
32t volt a ZFW, 3.75t a keró és 250IAS emelkedtem 25e lábig, majd onnan tovább 230IAS-al 34e-ig...

fogyasztást konkrétan nem néztem ,de az EPR 1.7-ig felment

leszállás után meg 1.3t keró maradt círka

Papirzacsi
Nem mértél valamit félre? Csak a te hszed miatt kipróbáltam most és
29,8 tonna ZFW-vel, 7,6 tonna tüzelõanyaggal (ami a max) FL380-ra 21 perc alatt emelkedett(ez ugyan elmarad a boeingtõl). Itt 1400kg/h-t fogyasztott, 394 csomós TAS mellett (0.7 mach). Nem olyan rossz ez, fõleg mert túlteljesítette azt amit írtál. FL370-en a TRP CRZ módban, 800-1000feet/perccel emelkedett. Egyetlen bibi, hogy kb. itt éri el a maximális EPR-t tartva az N1 a max. fordulatszámot, így érdemes CRZ módban tovább emelkedni, amitõl picit lelassul.

polluxware
az viszont tutkó hogy nálam az airliner-ek között ez a DA fokker a topp..

vc-t én egyáltalán nem hiányolom

polluxware
bevallom õszintén 34-35 volt a topp amit 700-al meg 900er-el mentem... ergó nem nagy távolságok

alert
Meglátásod jó, de erre is tervezték. FL240 és FL320 között utaznak vele általában M0.75-al. ~70 utassal és átlag csomaggal így olyan gyors, mint egy Boeing és 2000km-t eldöcög. Van egy másik változata extra fuel tankkal, úgy pedig több mint 3000km-ert is elrepked ha jól emlékszem. FL340-et említettél. Ez már 1000 láb híján az abszolút ceiling-je neki. A 737NG-vel sem tudsz felmenni FL410-re de még 370-re se nagyon egy charter járattal, max ha már jó sokat elhasználtál a keróból próbálkozhatsz 380-390-el.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

CptSAB
Látod, spec neked küldtem.. tudtam, hogy jó lesz..
CptSAB
Ja és ha már esetleg FSP akkor a piára vonatkozó szabály:

Alkohol fogyasztása a fedélzeten
A nagy magasságban elfogyasztott alkohol fokozottabban hat a szervezetre, mint a földön. Ezért alkohol italok helyett fogyasszon inkább ásványvizet, üdítõ italokat. A fedélzetre az utasok által magukkal hozott alkohol italok fogyasztása egyáltalán nem engedélyezett. Kiskorú - 18 év alatti, valamint már alkoholos befolyás alatt álló utasainknak a Malév légiutaskísérõi nem szolgálnak fel alkoholtartalmú italt.
polluxware
mint a vidijóban<#eplus2>

polluxware
<#eljen><#worship>

CptSAB
na Pollux mester.. válasz a kérdésedre Malév oldalán:
Idézem:
"Dohányzás
Utasaink kényelme érdekében valamennyi járatunkon tilos a dohányzás."
polluxware
most jöttem rá az elsõ nagyobb út kapcsán (LHBP-EDDT(tegel)) hogy mi a gond a fokker 70el :/

34e lábra a végefelé 3-400f/m emelkedett standard pax, és szolídan kimért üzemanyag mellett.. 1.6os az epr lvlflight mellett ami relatíve felszállóteljesítmény, és így tartja a 0.7M-ot

magyarán alul van méretezve hajtómû egy cseppet... boing 737 esetében még egy 22KN es párosítás mellett is az N1 középszinten mozog, legfeljebb 3/4alatt

rövidtávon meg alacsonyan sokat eszik -> logikus, hosszú úton a nagy magasság/teljesítmény igény miatt elveszik a fogyasztás elõny

szóval ez a gép 20e láb környékén a legjobb, és az ahhoz passzoló táv

azt kell hogy mondjam logikus döntés volt

CptSAB
elég ha rányomsz az egérrel, oszt büdös bagósok húzzatok a ****ába h a rá akartok gyújtani, a kijelõlt dohányzó hely a szárny végénél található.. 😊
polluxware
komolyan kérdem.. delta policy-ból kiindulva nem lehet.. de mi az igasság a malév esetében

defizni kéne két gombot a no smoking sign-ra (vagy nem)

CptSAB
rá akarsz gyújtani.. ? 😄
alert
Kiegészítem azzal, hogy a valóságban nem látható ám ilyen jól a PAPI. Az FS-ben rohadt messzirõl is egyértelmûen látod, a valóságban viszont 3-4 mérföldrõl már nemhogy azt nem látod, hogy piros-e vagy fehér de azt sem, hogy világít-e 😊 Olykor 1-2 mérföldrõl is nehéz megállapítani, hogy milyen színû.

polluxware
fokker 70es gépeken (malév) lehetett cigizni?

[HUN]FaTaL
Egyébként gondolkodtam is rajta, hogy hogyan oldják meg hogy egy másik gépnek más színt mutat, de ez nem jutott eszembe, köszi az infot egyébként. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

<#wow1>na ezt nem tudtam, köszi szépen
leonforce
igen..asszem en is...vhogy erezni is h a palyahoz kepest kicsit magasan vagyok (ahogy a glide slope mutatja..)
eddig ilyet nem vettem eszre..azert lepett meg....

Seven-Four-Seven--Heavy

Én a gépnek szoktam hinni legtöbbször, nagyon ritkán mondja ugyanazt a PAPI, nekem mindig ilyen érdekes dolgokat mutat.

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Papirzacsi
Nyilván azért van mert, mint az a képeden is látszik, a PAPI az aiming point marker után van elhelyezve (valszeg azért utánna, hogy így is figyelembe vegyék a fõfutó és a pilótafülke távolságát), az ILS glideslope adója, ami a pályáról balra látható szerintem, pedig az aiming point marker elõtt helyezkedik el.

[HUN]FaTaL
Jó csak a valóságban egy helyen ülsz nagyjából, itt meg kamerákat váltogatsz. 😊 Na mindegy. 😊

vzsolo
Mert a PAPI így mûködik.
Azok egyszerûen csak világítanak, és a bennük lévõ optika miatt látszódik bizonyos szögbõl pirosnak, ill. fehérnek. Minél közelebb vagy magához a PAPI-hoz, annál kisebb vertikális elmozdulás is elegendõ ahhoz, hogy más színûnek lásd.

MD-11, Fokker segédletek: http://vzsolo.uw.hu/fs/ OMSI segédlet: http://vzsolo.uw.hu/omsi/

[HUN]FaTaL
Hát ezaz de miért a nézethez viszonyít, miért nem pl. a gép orrához...

polluxware
az ilyenek miatt maradok a vista sp1 mellett😊 (vlite)

Tibetan
Amirõl te írsz, az teljesen normális. Valószínûleg, amikor külsõ nézetre váltasz, a pilótaüléshez képesti magasságod is változik, ezért látsz mást a PAPI-n. 😊 Sõt, ha a külsõ nézetben változtatod a kamera magasságát, távolságát, akkor a PAPI fényei ennek megfelelõen szintén változnak.

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

[HUN]FaTaL
Nekem van amikor a PAPI mást mutat külsõ és mást panel nézetbõl 😄

na erre én is kiváncsi vagyok, a papi engem is megtréfál néha
leonforce
nagyon..?
bakker ezt tenyleg nem hiszem el.. <#falbav> <#violent>

Seven-Four-Seven--Heavy

leonforce
nem ertem..a Glide Slope cue szerint magasan vagyok...a PAPI szerint alacsonyan..
most melyiknek higgyek..?? <#falbav>

Seven-Four-Seven--Heavy

Papirzacsi
Urak, van aki Win7 64 bit alatt fokkerezik? Feltettem, mondom repülök pár rövid utacskát itt az EU-ban vele, de az elsõ rövid szakaszon csomó kisebb nagyobb problémába ütköztem. Az egyik legidegesítõbb, hogy valamiért nem mûködött az autoland. Hiába nyomkodtam még a land gomb lámpája se volt hajlandó felgyulladni, csak mikor már taxiztam az állóhelyre..:-) Akkor meg nem lehetett lekapcsolni. :-)
A másik pedig az emergengy lights kapcsolója. Hiába kapcsolom, mindig ARM állásban áll, csak a fölötte lévõ visszajelzõ lámpa változik. De volt olyan is, hogy a prof lámpa illetve a flight level change lámpa egyszerre világított, miközben gyakorlatilag egyik funkció sem mûködött. Korábban ilyeneket nem merészelt megtenni, még 64bites Win7 RC-n sem.

Illetve nem tudom, hogy az update hogy tartalmazza pl. a stadiont. mert nekem csak simán a földre van rajzolva😄

Most leszedtem a Hungary csomagot, az árvíz eltûnt már csak a hidakat kell elõhozni.

alert
Hát pedig csodák nincsenek, vagy a scenery.cfg-ben rossz a sorrend, vagy duplikált fájlok léteznek, esetleg hiányoznak.

Nincs, átírtam a scenery.cfg-t azért...

Nézd meg a Setting/Scenery-ben, mert kétszer lesz fent a reptér és a város.
újraraktam az egészet az összes létezõ updateel, és ugyanaz, azzal a különbséggel hogy ferihegyen eltûnt az új betonfelület is.

Eddig úgy emlékeztem fenn volt, feltettem mégegyszer:
szerintem a hungary 2009 vagy 2004-el akad össze(nem tudom melyik van:S)

[HUN]FaTaL
Erre a régi verziónál volt szükség, ha jól tudom azért mert a LAGOnál voltak a jogok.

Frissíts, ahogy Alert is írta. 😊

alert
Erre már nincs szükség. Telepítsd fel a legújabb 1.5-ös verziót (de elég az 1.3-is, bár az 1.5 a legfrisebb + ferihegyi átalakítások), mert ezen verziók tartalmazzák a hidakat és a várost is. Az Aerosoft oldalon bejelentkezés után frissítésként letölthetõ.

polluxware
nokiás dobozzal póckolták ki😊

Tibetan
Rengeteg törölt járat, rengeteg mûszaki hiba miatt - nem tudom, így mennyivel takarékosabb az üzemeltetetése, mint akár a Fokkeré, vagy akár a CRJ-é... Ellenben ugyanezeknek a gépeknek volt több fõfutóbecsuklásuk is leszállás után még a SAS-nál, igaz egyik sem járt szemályi sérüléssel. De ebbõl már a SAS-nak elege volt... Úgy hallottam, mielõtt hozzánk kerültek volna, valamit csináltak ezzel a már-már típushibának számító problémával... De ki tudja...

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1