MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
"értékelem az igyekezetét, tetszik az elõadásmódja "
Szövegértési problémákkal, vagy szelektív felfogással küzdesz? Se kedvem se affinitásom tutorial videót csinálni, van arra bátor jelentkezõ Hypo barátunk személyében. :-)
Viszont ha már tutotial videó, akkor nem a rossz tudást kéne átadni a nézõnek, bár ha te erre szomjazol, te dolgod, csak ne hangoztasd.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
lol bazz😊))) eloszor is nekem csodas organumom van😊))))

polluxware
<#puszis>

polluxware
pedig ez kéne biza... olyan egyszerû kritizálni😊

van akinek így is hasznos volt, sztem (titkon) Hypo igenis büszke lehet hogy felrakta a youtúúbéra

Papirzacsi
Jó, csak addig ne vegyél levegõt! <#idiota>

Hypo
<#mf1><#mf1>

polluxware
szeretném ha zacsi is összehozna egyet amit aztán vígan fikázhatnánk mi is<#zavart1>

w77d
"No, they are not on fire, they are just there!" hehe XXXXXXD

Hypo
en most kaptam par eszrevetelt a md11 videoval kapcsolatban, mondtam ACSIII nem en kovettem el en csak belinkeltem😊))

De a vege az lesz mar hogy valami cockpites monoton hangu kicsit flegma hangvetelut mar en is osszedobok😊)))))
"....
Taxiing plane: Tower, be advised there is a flock of birds on the runway near the intersection. Tower: Roger, we will send out the firetruck. Taxiing plane: No, they are not on fire, they are just there! ..."

Papirzacsi
Hát voltam olyan terverz, hogy végignéztem mégegyszer és nem tudom ki az elkövetõ, értékelem az igyekezetét, tetszik az elõadásmódja (fõleg, mikor a tévedésit olyan lazán leplezi, pl. mikor a jó idõjárásra hivatkozva kézzel száll le, holott máshogy nem is ment volna, hiszen láthatóan nem mûködött az ILS. :-) ). Viszont aki az MD11-et akarja megtanulni, az inkább olvassa el mellékelt tutorialt, vagy a magyar fordítását, mertbár a videó elkövetjeõ nagyrészt jól bemagolt a dolgokat, de az összefüggéseket már kevésbé, a magyarázatok pedig egyenesen hibásak.

Megnéztem az egy hajtómûves leszállásos videót is, de auto rudderrel repülni egy ilyen helyzetben... Elárul valamit.

"átindukálja azt az erõt felhajtóerõvé, ami az ellenállás lenne..ööööö.. úgyhogy errõl ennyit" sztem is inkább ennyit! 😄

<#papakacsint>
CptSAB
bazz.. na most állt össze a kép.. lassú ma az észjárásom.. megyek is csicsuzni, mert holnap korán kell munkába menni,
Én multivitamint kérek szépen!
CptSAB
Papírzacsi linkje nálam egy vastabletta reklámra mutat..
mindjért kapsz valami demalgonos linket<#wow1>
CptSAB
Vas tabletta nem kõ, de a Vit gyerek Albájára már nagyon fáj a fogam.
CptSAB
ingyenélõ.. <#ejnye1><#hehe>
Köszi de jobban kedvelem a kész livery-ket, nem vagyok egy festõmûvész. :-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

polluxware

ott a lóógóója ha fel akarod rakni még😊

[HUN]FaTaL
<#idiota>

http://goo.gl/gd6Zi5

lol, tudtam, hogy valaki meglovagolja<#taps>
polluxware
reccs

Papirzacsi
nálam inkább vashiány miatt van fs9, de totál kielégít ez is, mondjuk az albatros-ért fáj a szívem
w77d
én is jobban szeretem az FS9-et...

nekem fsx eggyenlõre nagyon távoli jövõ, 1-2 repcsit sajnálok,hogy nincs fs9 alá, de amúgy tök jó ez nekem
Hypo
leveld igen elnezest kihagytam mivel mostanaban inkabb md 11 de amugy nagyon szerettem, meg fsx alatt is jol muzsikalt, j41 se rossz, de fsx et most hanyagolom ujra kene rakni😊

és leveld-d, esetleg pmdg 747?
Hypo
En MD11 cheyenne b200 es erj es egy kis pmdg737 ez boven eleg na meg neha md80 fokker paros

Hypo
ja probaltam, de CS termekek tobbsege nekem nem jon be

erj azért több mint szemfényvesztés, elég jól összerakott masina
neked köszönhetem, te is tudod😄
Clidey
<#hawaii><#eljen>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Jajjj ne is mondd...mál egy ólája plóbálom Zacsit fellocsolni a padlólól... 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

polluxware
cs 757 szép.. vc + 2d is tökéj.. fsuipc makrók itt sem múkszenek

erj.. meg amolyan carenado category<#vigyor5>

és is nézegettem, de valahogy nekem sem tetszik a gép kívülrõl,
te próbáltad captain sim 757-et?
nekem most az a top na meg az erj
vzsolo
Vannak abban a videoban még "érdekességek"...<#vigyor2>

MD-11, Fokker segédletek: http://vzsolo.uw.hu/fs/ OMSI segédlet: http://vzsolo.uw.hu/omsi/

Hypo
😊)))

Papirzacsi
Ugyan csak fél füllel hallgatom, de abban a videóban a felszállás vs. zivatar történet elég meleg...<#idiota>

Én a PMDG-bõl is eleve a 2D cockpitot használom. De ízlések, és pofonok.

Hypo
mondjuk izlesek es pofonok en vc bol lekezelek mindent benne, a taxit meg gyakorolni kell a mixture low ba meg nem segit😊 monndjuk szeeintem a foldon kicsit tul van modellezve mert igazi cockpit videokban nezegettem a taxizast es nem ennyire nehezkes

Hypo
na pont ezert ajanlottam mert a 2d paneljai utik eleg kemenyen a fokkert a vc-t mondjuk nem nehez😊

polluxware
b200al az a legnagyobb bajom hogy nem múkszik vele az fsuipc egér makrók, és ettõl macerás a kezelése a cheyenne-hez képest. Valmint a low/high idle -ben elég nehézkes normálisan taxizni vele...

Arra viszont tökéj volt hogy elolvasva a nagyon profi manualt, az ezáltal megszerzett tudást átültettem a cheyenne-re is.

polluxware
nem vonom kétségbe! ariane-t is elõször hogy fújtam, utána meg hogy megtetszett...

igazából számomra a fokkerben megvan minden ami az ariane-bõl hiányzott +maga a kis-közepes hatótáv

ráadásul ifr2D panel párti vagyok úgyhogy.....😊)

van egy olyan érzésem hogy bácnak ezek VC-t csinálni hozzá, ráadásul ha lenne se érdekelne mert ez fogja meg a gépet legjobban.

polluxware
FMC-nél a az FLPN résznél arra kell figyeli hogy bal felsõ sarokban ott legyen a "from" onnan indulsz😊
Namostan nem a lefele nyillal hanem a felfelével (pont fordítva), ha így csinálod nem kavarodsz el... Másrészrõl itt törölni nem igazán tudsz pontokat hanem inkább megkeresed azt a pontot amire rá akarsz repülni, majd ellenõrzöd hogy az utána következõk helyesek és nyomsz egy direkt-to rá.
Emelkedés egy részét én is kézzel csinálom mert nem akarom végig pötyörészni az összes pontnál a sebességet
Ha nem repülök magasra akkor ált a TAct módnál beírok kézzel egy 250es értéket, V2+10 beállítom felszállásnál majd hagyom hogy profile móddal elmenjen a transition altig majd onnan kapok utasítást emelkedésre -> érték megad+lvl change, majd rögtön visszanyomom profile módba és így 250-280as sebeséggel megoldja... a Descent az nálam mindig 250el történik 10e lábig manuálisan majd onnan amit megkövetel a star eljárás. Nem az kimondott vérprofi VNAV autómatizált repülés de ezek az értékek nagyon jól kipróbáltak és kézreállnak mivel nem max sebességgel vágodok el a star eljárás elejéig ahol megy akapkodás hogy milyen aprócsot kell repkedni.
Ha magasra menek ott pedig úgy zajlik hogy elsõ transitionig autómata utána meg man 250 25000lábig, onnan pedig 230al 30000ig vagy fölé, aztán profile vissza

cost index pedig 40-es hosszabb útra (klm-es pilóták ezt bökik be), rövidebbre esetleg 30

fokker 100nál ha autómatán akarol akkor 24 emelkedésig, majd 40 az út többi részére (klm pilcsik írták Da fórumba)

Hypo
😊)) hat en tegnap elovettem a jo kis b200 at es lementem pecsre, egy elmeny volt😊

Hypo
okok csak szoltam hatha erdekel de ha megnezezned kozerlebbrol szerintem bejonne

polluxware
md-11 viszont lehet hogy "kiprószálásra" kerül... Ugyanakkor túl sok gépet sem akarok felhalmozni😊 mindig kell valami maradjon amit nem repültem és így nem sikkadnak el azok sem amiket elraktároztam tanulás céljából.

Ha úgy bele gondlok hogy egy pár éve amikor elkezdtem tök véletlen az FS-t, és némelyik göbbzit amiket elraktároztam csak most vettem elõ érdemben (peccsileg is beértek)...
Egyik szim sem kötött le ennyire soha ilyen hosszan (falcon4, lonci fc, il2, jane's f18, DCSBS.....)

az ábszolút lista:
FS9: DA do-27, DA Cheyenne, DA Fokker, dreamfleet archer3, AW B200, ariane 737/8/900er
FSX: A2A p47,cub ; Realair spit, AS Catalina, Lotus L-39

Tegnap valamit elcsesztem az FMC programozásakor a Fokkerben. Hiába állítottam be az FL310-et, a felszállás után 6000 lábon megakadt, és nem emelkedett tovább, csak ha kézzel csináltam. Ráadásul a sebességmérõnél 260 csomónál megjelent egy piros sáv, és nem volt hajlandó gyorsabban menni.

polluxware
néztem én annó képeket az md-80ról... alapjában véve maga a gép formája nem tetszik, és ha valmi külsõleg nem igazán jön be azzal nem is akaródzok repkedni:/ ez van na...

másrészrõl inkább jurópában repkedek, és ott ez a típus nem kifejezetten jellemzõ amennyire én tudom.. (alitalia esetleg)

fokker70? ezt a gépet csak úgy néha-néha alapon nem érdemes repkedni, igenis el kell olvasni az AOM-ot, valmint a 3. 4.es tutort és utána olyan kezes cucc lesz hogy nagyon. Fõleg az automata F/O segítség hasznos, amikor leszállás után nem egymagamnak kell 10 gombot egyszerre nyomkodni itt-ott amott a kabinban.

Valmint! Flightsim.com-on van 16:10 Wide screen panel hozzá, igaz hogy csak a main panelhoz, de csak hasznlható (RMFDU legalább képben együtt)