MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A forgószékben meg egy kis "leszállássegítõt" is ízlelgethetek, az egyik kedvencembõl 😊
Itthon legalább van forgós székem is hozzá és ingyenes, ráadásul a botkormányt is a lábam közé tudom venni, ráadásul ha kinyitom az ablakot és felveszek egy jó vastag kabátot a gázmaszkommal még az érzet is meglesz <#taps>#taps> ...
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot
m814: köszönöm, sikerül megcsinálni, végre nem látszanak. 😊
Úgy gondoltam, hogy EDFN reptere nem lesz alkalmas a Cirrus tanulására, tesztelésére, gondoltam áttelepszem egy kevésbé expert reptérre, hogy az esetleges hibáimat a Cirrussal ne torolja meg azonnal. A közeli Ober-Mörlen (EDFP) repteret néztem ki magamnak, hogy meglessem, alkalmas-e a Cirrus tesztre. Nos, nem. :/ Nagyon nem. 😊 Hasonló reptér nagyon, mint EDFN, szûk, manõveres. Nem utolsó sorban, némi figyelmetlenség folytán, mit a kertész hosszú évek óta fenntart, komoly fák telepedtek meg a kifutón. 😊)) Mivel nem tudtam kigyomlálni, gondoltam, rajtam nem fog ki. Láttam, hogy bár a futó foglalt, mellette még pont van annyi hely, hogy letegyem a kis Katanát.
Bár jó kis elképzelés volt, a kivitelezés már messze nehezebb, mert éles jobb fordulóval tudtam csak ráfordulni, mert egyenesrõl nem ment, ám de innen is komoly faállomány akadályozta a sima approach-ot. Harmadszori megközelítésre sikerült úgy fordulni, hogy jó szögben kapjam el a fordulót, ne legyen nagy a sebesség és a magasság se, de a fákra is vigyázzak... 😊
Végül is sikerült, bár egy csöppet meredek és gyors lett a vége, de meglett. Ez is a tipikus "no, ez is megvolt" fajta reptér, fõleg, hogy némi fa probléma is van. Megyek is tovább, egyelõre a kis Katanámmal. 😊 Most kicsit utána néztem, és úgy tûnik, a közeli EDFB reptere alkalmas lesz a maga betonos futójával. Ez lesz a következõ célpont és következik egy kis Cirrus teszt, majd visszatérek egy újabb reppenés erejéig a Yak-18-hoz. Ezt a gépet szemeltem ki egy érdekes, különlegesebb reptérre. 😊 De ez még odébb van. 😊
(ja, és még ezt a gépet néztem ki egy kis kipróbálás erejéig. Esetleg valakinek tapasztalat vele? Aerospace FU24-950 Series)
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Gyomláltam is, nálam is volt mit, csak az ominózus sort 2-esre kellett átírni.
<#eljen>#eljen>
Nyisd meg vele az eltüntetni kívánt gép .air állományát és az
*Aircraft Type=0 sort javítsd =1 -re. majd mentsd.
LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations
A galériámban van néhány géprõl kép, nézd meg.
Még lenne egy kérdésem. Raktam be egy rakat ai mil gépet, de nem tudom a listából eltüntetni, bbqhideai nem rejti el. Ilyenkor mit lehet tenni, mert lassítja eléggé a választó betöltését?
Bocsi a 43246-on valami nem jött össze, kérem a fõilletékest törölje, hsz-t ha lehet.
Meg kellene újítani az XP-met, mert egyre többet eszetlenkedik (vagy én), igaz vagy 6 éve megy ..... csesztetés nélkül.
1. szakasz:
Marburg-Schönstadt-ból indultam, Marburg városa fölött repülve értem el Giessen-Lutzellinden (EDFL) reptérre. Kis hangulatos, betonos reptér, kellemes, bár kissé kihalt hangulatot árasztott. Az út nem volt annyira nyugodt, mert bár végre nem volt tejköd, de nagyon dobálós volt, alig tudtam kitrimmelni a gépet. Ráadásul Marburg fölött megint jött a tejföl, kicsit meg is ijedtem, hogy végig megint ez lesz, de nem sokkal késõbb azért tisztult és szépen landoltam EDFL betonján, majd begurulás, körülnézés.
2. szakasz:
Kis pihenõ, üdítõ, séta után indultam is tovább, ezúttal Breitscheid városka ugyan ilyen nevû repterére (EDG😎. A idõ továbbra is rendkívül változékony volt, dobált mint állat. Wetzlar város felet elrepülve még egész szép volt, szépen látszott a navigációs pont, az a torony, csak épp nem tudom mi a neve. 😊 Utána ismét ködös lett az idõ, a GPS sokat segített, hogy megtaláljam a repteret. Leszállás után észrevettem, hogy mókolni kell kicsit a géppel, ezért motorburkolat le, szerszámos láda elõ, néhány dolgot meg kellett szereljek. 😊)) Háttérben a gépre váró turisták nagy szemekkel lestek rám, de mondtam nekik, ez a Katanás Magyar virtus. 😉
Viszont ez a reptér nem tetszett. Nem volt olyan kihalt hangulata, inkább olyan hideg, rideg. Az egész valahogy nem azt sugározta, hogy maradjak sokáig, ráadásul az a mogorva kislány mindenhol ott van. Nem dobott a hangulaton, így épp csak körbepillantottam és már gurultam is felszálláshoz.
3. szakasz:
Ez már a hazafelé (ill. ideiglenes, Katana állomásom felé) vezetõ szakasz. Itt már nem volt kegyes az idõ, szép kis köd volt. Csak Marburg városa környékén tisztult némiképp, szépen látszottak a tereptárgyak. Innen már nem volt nehéz, éles jobb fordulóval ráfordultam a pályára, majd leszálltam. Kicsit túllebegett, de nem volt vészes, szépen talajt fogott. Begurulás és az élmények maradtak hátra. 😊
Szép, kellemes repülés volt. Mivel olvastam a tegnapi cikkben, hogy minden repülésnek van tanulsága, gondoltam levonom én is. Hogy mi volt ebben a tanulság: Semmi. 😊)) (na jó, jó kis gép ez a Katana. Örülök, hogy újra elõvettem, mert régen idegesített, hogy nem tudtam vele leszállni, ugyanis hiába húztam vissza a gázt, nem lassul, de akkor hol volt még tudásom Prop.Pitch-rõl... )
Szõval, ha mindenképp tanulság kell, akkor itt most az, hogy adni kell minden gépnek még egy esélyt, mert ha szar is, legtöbbször user error. 😄
(azt nem tudja valaki, hogy a folyók miért olyan nyomik néhány helyen? tök feleslegesen van két medre, olyan, mint ha ketté lenne osztva, vagy kettõ lenne nem ugyanott, de nem mindenhol. Demmi más nincsen felrakva, csak UT, valamint Scenery Germany, abban meg úgy tudom nincsenek folyók.)
Végül itt vannak a túra képei (jó sok) és a három videó a leszállásról, begurulásról.
EDFN-EDFL-EDGB-EDFN DA-20 Katana
A futómû akna tûzoltó rendszere csak pillázott...!
Egyébként ebbõl volt is balhé, ha jól emlékszek! Az üzemeltetés vezetõ toporzékolhatott...
Pontosan hogy van ez a túra? Alkalomadtán én is lerepülném.
Megjegyzem, hogy nem egyszerû leszállni erre a reptérre. Itt harmadjára sikerült.
Ez se egy túl friss kép... 😊
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Kérdésedre a válasz itt van!😉
Érdemes foglalkozni ezzel a P3D-vel? Elfutna a configomon?
Közben túráztam tovább, most egy régi nagy kedvenccel, Cessna 337H-val, és Marburg repterét vettem célba. Végre nem olyan fos köd volt, igen szép idõben sikerült repülnöm, de persze most nyekkent meg a Fraps és nem mentette a képeket, csak a legelején, meg mikor már észrevettem. Ehh... Viszont tényleg szép idõ volt, az érkezés meg igazán hangulatos lett. Ez a reptér, a Marburg-Schönstadt reptér dombos, hegyes részen fekszik, és ahogy az kell, szép borult, esõs idõ fogadott, abszolút passzolva a hely hangulatához.
EDRJ - EDFN C337
Viszont 2007-ben még repültek vele, hálaégnek! Remélem azóta is!
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Mikor készült ez a kép? Vagy legalább 30 éve...<#wow1>#wow1>
Tibi Bácsin még egy Õsz hajszál sincs...<#nevetes1>#nevetes1>
Sej a régi szép idõk.
Már csak azért is, mert így talán nem keveredünk össze és áttekinthetõbbek lesznek a dolgok! Kérlek benneteket, hogy kicsit pörgessük meg azt a topikot, hogy minél elõbb ki tudjuk alakítani a fejlécet és a menü sort.
Ha jól olvasom, akkor 500 hozzászólás kell csak...<#mf1>#mf1>
No, tegnap ismét bazi nagy köd fogadott Grefrath repterén, ezért a düsseldorfi városnézést elhalasztottam, amíg lesz olyan idõ, hogy látni is lehet valamit. 😊)
Viszont köd ide, köd oda, show must go on, ezért felkerekedtem, felnyergeltem a Yak-18T paripát, (ha már Sky Hussars, ugye...) 😄 és célba vettem a Saar-vidéket, azon belül is Saarlouis városka Düren nevû repterét (EDRJ).
Mint írtam, továbbra is köd, de még így sem volt olyan rossz, kivéve egy két szakaszt, ahol aztán tényleg 0 volt a látótáv. De amikor nem, akkor a felhõk mögül azért volt látnivaló, egy bányavidék, hatalmas fejtõgépekkel, egy dombság, völgyben megbúvó tóval, rajta vitorlások (bár nem tudom ilyen ködben hogy navigálnak, de sejtésem szerint, õk ugyan ezt kérdezik, mikor láttak elrepülni arra.) 😄DD
A reptér maga, egy szép fennsík-szerûségen fekszik, igen szép környezetben, meglehetõsen kellemes volt az approach, bár kicsit már sötét volt, nehezen pillantottam meg a kivilágítatlan repteret, de megvolt és szépen leszálltam a Yak-kal.
Még mindig azt tudom mondani, hogy számomra még így, fs9-en is lenyûgözõ a környezet, a VFR, ha ki van dolgozva. Azért nem semmit ki lehet ebbõl is még hozni, fõleg ha megnézzük az új LHBP-t, ETUO-t. Nem semmi, de még így, repülés közben a környezet is lenyûgözõ számomra, hiába latva az FSX gyönyörû képeit. Nem mondom, azért egy Andras field-ért azért megdobban a szívem a FSX felé, de szerintem bõven megállja a helyét egy tuningolt fs9 is.
Na de akkor következzenek a képek és a videó, ami most kicsit rendhagyó, mert az egész utat mutatja be néhány jelenetben. 😊
EDLF - EDRJ YAK-18T

smoke.0 = -1.77, 5.38, -0.89, yak18_smk
smoke.1 = -1.77, 5.38, 0.89, yak18_smk
wake = fx_wake
water = fx_spray
dirt = yak18_drt
concrete = fx_sparks
touchdown = yak18_td, 1
landrotorwash = yak18_drt
startup = yak18_strt, 1
windshield_rain_effect_available = 1
Ha beraktad az általam küldött effecteket akkor ezzel mennie kell normálisan.
Már lassan kiismere a kis rigojáit. Viszont élvezet vele repülni, már ha épp hagyja magát. 😄
Közben rájöttem, a saját tchdwn effect-je. Egyelõre cseréltem gyárira, jó lesz. 😄 Bár elsõre én is megijedtem, hogy driver probléma.
Szép az a gép...!
A videoról, meg az a véleményem, hogy a végén kész "operatõr" leszel! 😉
Tetszik!
#43215 re lövésem sincs! Soha ilyet nem láttam, de én driver problémára voksolok...
Arra van ötlete valakinek, hogy ez mitõl lehet? Eddig nem volt ilyen.
Egy próbát megér!
nekem azt írja, hogy virtuális memória(lapozó fájl). Tehát a így amit mutat az 12281Mb. Azt már észrevettem évek alatt, hogy ha rendesen fent vannak a Mesh, Scenery, UTX, rex, stb. akkor jön elõ igazán, de nem tudom a megoldást rá. Eddig reinstal és alap kiegészítõk, majd repkedés. Aztán amikor már minden szép és felpakolva,váratlanul jön a kifagyás.
Én meg folytattam a GER-GA-MIL túrámat 😊 Ezúttal a Rajna menti iparvidékre vezetett az utam, egy Düsseldorf melleti, Grefrath nevû álmos kisváros repterére érkeztem. Eschendorfban bosszankodtam egy sort, mert megint nyomi köd volt, de gondoltam, induljunk, lesz ami lesz, valahol csak le tudom tenni a madarat. A paripa egy C150L-volt, mert már régen repültem vele és valahogy hangulatban most passzolt. (persze a Yak-18T nincs elfelejtve, sõt, csak nem volt kedvem ekkora tejfölben még a géppel is boxolni. 😊 No szóval köd... Bár bosszantónak indult, hogy nem fogok ismét látni semmit sem, és javarészt így is lett, de... Mint írtam, a Rajna menti iparvidék felett repültem és hogy õszinte legyek, utóbb kifejezetten passzol a köd ehhez a repüléshez, a kohós, gyáras, kikötõs, ipari hangulathoz nagyon sokat tett a köd, baromi fílinges lett így az út, még ha nem is volt szép idõ. A C150 meg... Ahogy emlékeztem, szuper kis masina, nagyon kezes, barátságos és nagyon jól ki van dolgozva. Enyhén szólva nyugisabb reppenni vele, mint ruszki tesóival, de azért mégis... Az orosz technika... Szóval bár ködös, de nagyon kellemes, hangulatos út lett, de most már beszéljenek helyettem a képek (a végén pályabejárás egy Unimoggal), és természetesen a videó az érkezésrõl. 😊
Megjegyzem, még, hogy ez még csak a GER-GA-MIL túra harmadik állomása és meg vagyok döbbenve, hogy egy ilyen kis semmilyen, nevesincs reptér is milyan hangulatosan van kidolgozva. És mennyi ilyen van még, bele sem gondolok. Ill. igen, és öröm, bódottá! 😄DD
Asszem most fogok valami madarat (Z526 lesz szerintem) és bereppenek Düsseldorf fölé, meglesem mi a téma arrafelé. 😊
EDXE-EDLF_C150L