45215
  • L Viper #43652
    A 134-eshez elég a 2.0, vagy a régebbiek is kellenek 'elé' ?
  • Nyiri
    Nemrég jött ki az új változat amiben már van KLN
  • berczy #43650
    Na meg ez... :) Hab a tortán. :)
    (remélem Maestro nem öl meg! :DD)

• berczy #43649
    Háth, az úgy volt... Tegnap facsén az FS csoportban gépekről volt szó és kérdeztem, hogy az enyém bírná-e az FSX-etr. (örökzöld ill. sötét téma)
    Erre egy kolléga mondta, hogy be kell állítani dulván és jó lesz. N+-1edszer is lelkes lettem, hogy nekem X-em lesz. Mondom ma rászánom erre a napot. Ja, 154-essel és BP-vel próbáltam... volna. Volna, mert itten reggel csodák történtek. Előre is linkelve lett egy VC-s kistuskó, ami nagyon régi vágyam, erre itt van, meg az IL-18-hoz is kaptam új lendületet. :)
    Úgyhogy a teszt várat még magára.

A trimm kemény, mert csak a saját joy konfigurátorával beállított trimmel megy. Asszem shift+7-el jön elő a konfigurator asszem, ha a magyar tupcsikban nem jön elő, akkor az eredeti PT-vel előjön és jó lesz a magyar tupcsikhoz is. Kérdezz még és próbálok segíteni. :)

@Győző: Megéri, én mondom megéri!!! Teljesen oda vagyok, komolyan örülök, mint egy kisgyerek ennek a gépnek. Főleg, hogy milyen fullos, szenzációsan részletes VC! Simán vetekszik a PT-vel, ha a kabint is ide veszem, akkor pláne.
    Nevetni fogsz, úgy próbálom, de nehéz. :) An-12 is szívás volt rájönni, de az mnár fejből megy. Jó, nincs is ennyire kidolgozva. :)
    Ez viszont... :))) Tutorial videót nézek, de hiába indítok VSZU-t, lemerül egy idő után, hiába kapcsolom hálózatra látszólag. :)
    Most itt tartok. :DDD De elszöttyögök vele, pont ezt imádom az ilyen gépekben. :)))
    Ezzel meg teljes a retró Malávos flotta, csupa olyan géppel, ami figyelemre érdemes, részletes, élmény velük repülni. MAAM Li-2, IL-14, IL-18, SCS Tu-134, PT Tu-154, SD Yak-40. Utána ott vannak a nem annyira Malévos, de részletesen kidolgozott ruszki masinák, An-2, An-12, An-26. Kár, hogy a nagy Ancsák, a 22-es, 124-es nincsen kidolgozott, VC cucc, de ez van. A rengeteg GA gépről nem is beszélve ugye.
    Tisztára oda vagyok. :)))
    Döbbenetes, hogy ezek ingyenesek, holott többször joobban ki vannak dolgozva, mint a nyugati, sok pénzes társaik. Érthetetlen, de persze örülök. :)

Na, reszelem tovább, hátha sikerül motorindításig eljutni ma még. :)))
  • Papirzacsi
    Mé,mi baj a göröggel?

a kép linkje
  • gfarkas
    Bandi !
    Miért nem nyomtatsz ki magadnak egy orosz-magyar ABC-t aztán hamar meg lehet tanulni a betüket. Ez sem nehezebb, mint az angol. Mondhatnád nekem könnyű, hidd el, nekem meg az angol volt a mumus - hiába tudtam elolvasni (jam - dzsem -azt lekvár ) én sem értettem belőle semmit. Ma sem sokat....de amit muszály azt már megtanultam. Aki ennyire szereti az orosz gépeket....örülj neki, hogy nem görög....

Egyébként letöltöttem, megpróbálom én is.
  • i robot
    Szia! Említetted FSX-en tesztelgetted a Tu-154-est. Gondolom a PTU B-2-t. Nekem is az egyik kedvencem, de nem bírok rájönni a titkára. Hogy a fenébe működik a trimm???
  • berczy #43645
    Felhők felett...
    (Klagenfurt-ból hazafelé még 154-essel, mert mégiscsak Ferihegyen "illik" tesztelni a 134-est, meg a 18-ast. :))

• berczy #43644
    Na, hogy ne csak a szuperlatívuszok legyenek, természetesen a magyar panel nem megy hozzá és NINCSENEK TOOLTIP-ek! EHHH!!!! Ez egy ruszki masinánál nem szép dolog! :DDD
  • berczy #43643
    Pff, srácok... Picsába nem tudtam erről a cuccról eddig, ez valami fantasztikus?! Full kidolgozott VC, gyönyörű, még a jumpseat is lehajtható, nyitható az ablak. Kabin!!! Szép, kidolgozott, 1 osztályon még az asztal is animált! Full kidolgozott navigátor állás, mi van itt????? Honnan került ez ide? :D

Még a Nagy Dani féle festések is jók hozzá, persze csak a glass nose-osok, de ez a legkisebb baj. Ehh, kissé odavagyok, sőt, szerelmes vagyok. :DDD

@ezsolti74: Nagyon szépen köszönöm!
  • berczy #43642
    Huh Maestro!!! :D

@ezsolti74: Basszus, erről én eddig miért nem tudtam? Aztalabaszta!!! Nem is teljesen értem ezt...

(Asszem FSX ismételt tesztelése máról ugrik, Il-18, Tu-134... Ehh, csodás nap, asszony imádni fog.) :DDD
  • Clidey
    Ment privi!

Ps: Ez a naptár - természetesen - nekem is megvan... :)
  • BB5207
    Nagyon köszönöm ! :)
  • BB5207
    Nagyon köszönöm :)
  • ezsolti74
    Tu-134R VC-vel:
    http://scs.avsim.su/tu134.html
  • berczy #43637
    Erre nem is válaszoltam...
    Sajnos az nem segít, hiába frissítek, amit nem töltött be, az így sem tölti be. Mindegy, csak picit zavaró, hogy nem oylan sűrű az autogen érkezáskor, mintha onnan töltök be.
  • berczy #43636
    Kedves Maestro!

Elöljáróban leszögezném, hogy távol áll tőlem mindenféle sürgetés, vagy ilyesmi. :) De! Adott nékem ez a Malév flottatörténeti naptár, minek is az áprilisi hónapján eme gép szerepel:

A probléma ezzel a következő, hogy bár még csak február eleje van, egyelőre egy Tu-134-es bámulok, márciusban egy Tu-154-es a nézendő falinaptárkép, de ezután elérkezik a rettegett április, minek lapján a fenti gép néz rám. :DDD
    No, a többit el tudod már képzelni. :) Emiatt kérdezném szerényen, hogy mikor kaparinthatom kezeim közé egy kis alfatesztelésre? :DDD Letesztelném a jérceszállítós algériai úton. :DDD

Mióta láttam, hogy készülget egy ilyen festés nem is reppentem a 18-assal és mit mondjak, már hiányzik ám. Főleg, miután a GA túrámból hazatérve ismét bepattantam a klasszikus ruszki masinákba, felfedezve ismét miért is tetszenek annyira, meghajtanám mán azt a 18-ast, de szigorúan Malév festéssel. :)

u.i.: na és persze: Országomat egy VC-s 134-esért! :DDD
  • berczy #43635
    Klagenurt. :)

• Hont
    Sajnos ...
    Igen, mar tudnak róla!
  • fs9pilot
    Az LHSimulations srácoknak érdemes szólni a torrent linkekkel kapcsolatban? Mert kíváncsiságból rákerestem, és sok torrent oldalon (köztük a kalóz öbölben) is kint van az LHBP scenery. Vagy felesleges?
  • berczy #43632
  • berczy #43631
    Indulás előtt... :) (irány Klagenfurt)

• berczy #43630
    :)

• berczy #43629
  • berczy #43628
    Azért ez az Ausztria sem épp utolsó, amilyen hangulata van. :)

• berczy #43627
    Free, assszem ez az:
    LOWS

szerk: Hopsz, megelőztek. :)))
  • Hont
    Nekem is az egyik kedvencem...:)
    LOWS
  • BB5207
    Gyönyörű ez a reptér! Free vagy fizetős ? Dobnál egy linket ? Köszi !
  • berczy #43624
    Salzburgi panoráma. (An-12-vel :))

• berczy #43623
    Aha, ez az:
    AN-12

Nagyon jó, csak kár, hiogy a VC nem full funct, meg nincsenek tooltip-ek a kapcsolókhoz. Kicsit melós rájönni, mi micsoda, hogy indul. :)
    De amúgy kellemes repülni vele nagyon, bár a robotpilóta kézi vezérlése, a magasságtartás és a trimm nem szeret együttműködni annyira, mikor egyikről váltok másikra, utána kell állítani. Figyelni kell. :)
  • Nyiri
    Freeware?
  • berczy #43621
    Ma is egy kis An-12 ebben a csodás időben. :)

• Nyiri
    Teljesen megkértelek. Én egy 4 órás rep után törtem atomjaira a logitech joyom mert egy fos potméter miatt törtem a gépet. Azóta egy Saitek rumble force van majdnem tíz éve. eddig jó
  • Hont
  • berczy #43618
  • fs9pilot
    Jaja, éppen láttam hogy sima potméter van benne. Szerintem 100ft/db áron gyártották bele. Szerintem elég undorító dolog ez, a 3.000 forintos régi kormányomban volt ilyen poti. Azért egy ilyen eszközért ennyit kérni, aminek 12-13, de van ahol 16 ezer forintos ára van, amiben ilyen minden sarki műszerészboltban kapható 100ft/db poti van, elég pofátlan dolog. Lehet én dramatizálom túl, de szerintem nevetséges. Pedig túlzásba nem is vittem a használatát egyáltalán. Pedig a Saitek nagy márka, de ez kb. olyan mint a Logitech. Csak a márkanév a drága, a beltartalom meg olyan mint ha egy kezdő műszerész rakta volna össze 400 forintos büdzséből.
  • Nyiri
    LCB soha nem fog már repülni
  • Hypo #43615
    persze, lehet kicsit segiteni rajta ha a deadzonet feljebb viszed de egy ídő után még rosszabb lesz potiknak olcsó szarok benne, nekem már a második 2 db os szett van. Többet nem veszek az biztos:)
  • fs9pilot
    Találkozott már valaki azzal a jelenséggel Saitek Throttle Quadrant esetében, hogy X idő után elkezd tüskéket dobálni (nem szó szerint. ) mind a három tengely? Arra értem, hogy ha mozdítom valamelyik kart akkor ugrál mint az állat, mozdítok rajta 1centit, az FS-ben kb. betolja a gázkart tövig, aztán kb. drag race szerűen elstartolok a Cessnával. De van hogy növelem a tolóerőt, és össze-vissza ugrál a kar az FS-ben, nem szépen fokozatosan megy a kar mint ahogy én látom kint. Szétszedem holnap és áttakarítom, hátha annyi a baja.
  • CptSAB
    Ez a híd nem a Lago féle Budapest Sceneryből van?