MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Esetleg aki tud az segítsen megtalálni!
Azt szeretném megkérdezni,hogy a Malév utastájékoztató hangokat honnan tudom letölteni?
Biztonsági utastájékoztatás,Stb.
Olyanra gondolok,Hogy Pl,Kedves utasaink,Megkezdjük a felszállást....
Köszönöm szépen.
Töröljed légyszi ezt az elõbbi baromságomat.
Más: Folytattam németországi GA túrámat (redukálódott, mert még mil reptérre nem nagyon jutottam) 😊, ezúttal EDFP-rõl indulva, Frankfurton át mentem Mainz (EDFZ) repterére egyelõre még továbbra is Katanával. Egész kellemes kis reptér ez Mainz-hoz közel. Viszont, mint közel volt EDDF mega-giga-ûber-alles airport, picurit észre is vette az FPS, de fõleg a gyors forgásoknál zökkent meg, de nem vészes. Frankfurt és Mainz számomra tetszetõsen ki volt dolgozva, jól elnézelõdtem errefelé, míg leszálltam. A Katanát már egész szépen tudom kezelni, eléggé kezd megtetszeni a kis masina, egy baj van vele, nem igazán haladós, jó lassú szerkezet. 😊
Szóval kellemes volt az út, elõször egy idõjárás állomást tekintettem meg egy hegy tetején, majd Frankfurt városa, a nagy EDDF-hez igen közel repülve kellemesen megszemléltem (Asszem ide visszatérek egy reptérbejárásra, továbbra is Hont kolléga szenzációs, autós ötlete alapján), majd Mainz városán át jutottam el repteréig, Mainz-Finthen Flugplatz-ra. 😊 Kis kellemes, hangulatos, semmi extra reptér. Megvolt, jó volt, az út jobb volt. 😊
Némi kép és vidi dokumentáció alább, ha érdekel valakit:
EDFP-EDFZ
No, de kérem szépen, ezzel az úttal meg is érkeztünk Cirrus gyakorló reptérre, mert bár szóltam már hasonlót, de EDFB mégsem jött be annyira a Cirrus-hoz, ezért áttelepültem Mainz-ba. Ezt a flugplatz-ot már megfelelõnek találtam, neki is estem a masinának. E helyütt adnék picit beszámolót a Cirrus-ról. Szóval tetszetõs, rendkívül jól kidolgozott, igazi modern masina. Full glass cockpit, minden már szinte csak kijelzõn van. A prop.pitchet nem is tudom hogy a rákba kellene feltolni, ha nem tolnám fel bill-el. Mert nincsen neki karja, se semmi. Kicsit lomhább a gép, mint amit hasonló kategóriában megszoktam, lassabban fordul. Kezes a kis gép, igazából nagyon kellemes vele repülni, fõleg, hogy teljesen automatizálható. Azt nem igazán értem miért van benne két GPS, de majd rájövök. Landolni egész szépen tudok már vele, gyakorlás után be is vállaltam egy utat vele, nem is akármilyet.
Mainz-ból indulva, ismét Frankfurt városán át célba vettem Wasserkuppe (EDER) repterét, ami igazán érdekes, különleges reptér, tekintve, hogy egy síterep mellett fekszik közvetlenül, 3000 láb magasságban. Kicsit gondolkodtam is, hogy biztosan egy egyelõre szokatlan géppel, Cirrussal menjek, de bevállaltam, Csernus büszke lenne rám. Nem is bántam meg, mert az egy dolog, hogy érdekes a reptér, de valóban gyönyörû helyen van, szép terepen és maga a pálya sem egyszerû, mert igencsak lejtõs, jeges. Elsõ körben csak áthúztam fölötte és úgy döntöttem, hogy az emelkedõs oldaláról teszem le, mert féltem, hogy ha nem tudok elég hamar talajt fogni, akkor a jég és nem kicsi lejtõ miatt túl fogok csúszni, ha másik irányból jövök. Nem is döntöttem rosszul, mert bár igencsak dobálós volt az idõ (ez a videón igen jól látszik), egész szépen le tudtam szállni és szépen begurulni a nem kicsit csúszós pályán. Eztán gyorsan becsekkoltam, snowboard deszkát csatoltam és csúsztam párat, mielõtt folytattam volna az utamat. Alább tekinthetõk meg a képek és a videó. 😊
Pár szó a Cirrus-ról: röviden, nem lesz a szívem csücske. A kivitelezést nem említem, elsõ osztályú, mint kidolgozás, inkább itt a géppel van némi bajom. Túl modern. Ezt már láttam, mikor elõször megláttam, de repülve vele jó náhányat, csak megerõsített ebben. Nincs meg az a hangulata, ami kéne, túl modern. Szép, jól repül, szuperül kidolgozott. (bár az AP disconnect kapcsolót nem értem, hogy mi a tökért nem lehetett VC-be is betenni, ha már 2D-ben aktív a kormányon, így csak gombbal kelet lekapcsolni, VC-ben nem.) Szóval könnyen lehet, hogy késõbb ez változik, mert ahogy magamat figyeltem, folyton változik mi érdekel a játékban, most épp a GA. Lehet, hogy a jövõben még elõveszem: 😊
EDFZ-EDER Cirrus
Minek utána kicsúszkáltam maga, ittam egy forró kávét a hüttében, már is készen álltam az következõ szakaszra. Itt már úgy döntöttem kicsit északabbra veszem az irány, Bad Gandersheim (EDVA) repterére. Ezúttal nem sima kis GA masinát választottam, mert egy régi kedvencemet már egy ideje elõ szerettem volna venni és ez a kis GA túra pont ideális. Nem más ez a gép, mint egy T-34 Mentor kiképzõ. Bár régen mentem vele, de nem kellett csalatkoznom, továbbra is egy kellemes, kezes masina, élvezet volt vele repülni. Ennek folytán némiképp unalmas is lett az utam, sok érdekes dolog nem történt, látnivalóban sem bõvelkedett az út. Helyek, erdõk és folyóvölgyek fölött vezetett, és jó alacsolnyan, már-már fákat súrolva mentem. Nem mondom, azért annyira földközelben sem szar az FS9. Bad Gandersheim reptere egy kis füves reptér, mondhatjuk, hogy semmi extra. Bár kicsit trükkös, ugyanis leszállás után a pályavégen ott a torony, néhány gép, benyakút, oszt annyi. Néztem is, hogy ez a reptér ennyi? Késõbb láttam csak, hogy hátrébb a pályától azért van egy kevés kis látnivaló, elnéztem hát arrafelé is.
EDER-EDVA Mentor
Befejezõ leg-nek egy nem túl hosszú szakaszt repültem, ami Celle-Aloth (EDVC) repterére vezetett, ami egy Budaörshöz hasonló méretû, füves reptér északra Celle városától. Bár elsõre furcsa a textúrája a fûnek, de nekem tetszik ez a reptér, valahogy van neki egy kellemes hangulata. Ja, nem mondtam, ezt a szakaszt egy szintén régóta pihentetett géppel tettem meg, egy Spartannal. Tetszett régen ez a gép, de nem mentem bele mélyebben a kis lelkébe, mert olyan bumfordinak találtam. Most is annak találom, de már kezd magával ragadni a bumfordisága, azt hiszem szánok rá még néhány szakasz, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz.
EDVA-EDVC Spartan
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Legyetek szívesek csináljatok nekem Bécs belvárosa felett 1500 láb magasan pár képet!
Köszönöm szépen elõre is!
A baromi nagy igazság az, hogy az FS még mindig gyönyörû!
Egyébként én csak Wilco féle classic-ot ismerem, mármint aminek VC-je, FMC-je is van. Bár szerintem használható. Tény, hogy iFly-hoz képest khm, de legalább használható, kezes, könnyen kezelhetõ, és legtöbbször azt teszi, amit akarsz, ellentétben az A320 szériával. Na, annál azért kell boxolni, fõleg vnav szeret önálló életre kelni. 😊
Én csípem, fõleg hogy nincs más.
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
B737 3-4-500 keresnék, ami esetleg használható!
Wilcot próbáltam, de a hangcsomagokon, meg a texturákon kívül más nem nagyon fogott meg!<#zavart1>#zavart1>
Finálon nem volt ritka, mikor 8 gépet számoltam! De már megszüntették a fennakadás, legalább is már nincs SpeadLimit, mert az elõbb pl a TransAero egyik gépe 340csomóval behasított 9000Ft alá, úgy hogy a STAR pontokon lévõ fordulókat is 270-nel csapatta...😄 Lehet sok volt a vodka!<#pias>#pias>
LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations
Nem várok választ...😊
LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations
Nem várok választ...😊
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Ami még pozitív lehet az ára.... ép a tizede a cirrusnak.
Viszont a hivatalos oldalukon elég sok infót találsz az üzemeltetésérõl.
Pl. http://www.cirruslink.com/mycirrus/downloads/WeatherDecision-makingCard.pdf
Hogy ezeket mennyire sikerül az FS-be áthozni más kérdés,ezzel némileg válaszoltam a második kérdésedre is. Orosz barátaink többnyire ügyesen kihasználják az FS lehetõségeit és sokszor fizetõs modelleket megszégyenítõen jó dolgokat adnak ki a kezükbõl.
Tegnap azért tettem két iskolakört EDFB-n Yak-18-al, mert csak repülni kellett már. 😊 Viszont 15 csomós 80 fokot oldalszél volt, hát nem volt egyszerû letenni. 😊 Ez a Yak-18 no, még mindig egyik best of GA gép. 😊 Viszont észrevettem egy fircsaságot. Most CCCP-s géppel mentem és másképp funkcionál a cockpit. KÉt fokozatú a belsõ világítás, magyar panelen csak egy, együtt is kapcsol a két kapcsoló, ruszki panelnél lehet külön. Valamint a ruszki panel jól méri a hengerfej hõmérsékletet, míg a magyar mindig fullosat mutat, akármit csinálsz.
Ez mitõl lehet?
az lenne a kérdés, hogy a tavakat, vizeket mi generálja? Csak azért kérdem, mert ha kikapcsolom a Swiss-t, akkor másképp néz ki a tó, nincsen coastline, de megváltozik. Viszont nem tudom pontosan, hogy alatta mi generálja. Ha az UT-t is kikapcsoltam, akkor sem változott a tó formája, de ha az FSGlobal Eupore-t kapcsoltam ki, akkor jött a default FS. Azért érdekes ez, mert a Forggensee scenerynél írják is, hogy a coastline-ok miatt nem ajánlott együtt a swiss-proval. Mert bár így a partnál vannak a házak, kikötõk, de ha kikapcsolom a swiss, akkor jön az FSGloobal tava, ami pedig nem passzol a scenety-hez, kikötõk a part belsejében vannak. Most én vagyok a hülye, vagy... ? 😊))
A tavak coastline-jai tök szarok. kb. alakjuk stimm, de nem passzolnak a parthoz... :///
Ezzel mit lehet tenni, UT config-ban hiába kapcsolom ki be nem történik semmi.
Ilyen súlyos a helyzet. :/
Erre az oldalra többször is rámentem, de nem találtam rajt!
Na 1111!
Lényeg, hogy megvan!
Köszi!
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Pont kb egy éve volt itt szó róla!
A teljes B737NG oktatás van rajt magyarul!
Külön a APU, külön A/P, külön Elektrik, Külön az FMC,stb.stb.
Már 3x végig lapoztam vissza felé a forumot, de nem találom...😞
B737 oktatóvidikrõl van szó!
Nekem le vannak töltve, de már nem tudom, hogy honnan!
Pleas<#confused>#confused><#worship>#worship>
Szokás szerint nem találok egy weboldalt...!
A Hegedüs Zoli féle 11 darabból álló 2004 márciusi oktató videógyûjtemény linkjére lenne szüksége egyik társunknak, de nem találom...
RTFM -> <#taps>#taps>
Ilyen nincsen mondom, kicsit utána nézek mán ennek, tutter van megoldás. Van. Lehet én kerestem épp rosszul, igen nehezen találtam használható infot, de találtam. A megoldás pedig az Airport Faciliator nevõ csoda progi lett. Elsõre az ExcEditorV2 (vagy ilyesmi a neve) próbálkoztam, de itt mindenféle Fsconnect, bglcomp-ot kellett mahinálni, meg koordinátákkal ökörködni, mondom, ha majd nincs más megolgás.
De volt, a fenti Faciliator progi. Nagyon hasonlít az AFCAD editorhoz, szinte pont olyan. AF2 fileokat kell megnyitni vele. Van benne egy olyan finkció, hogy add exclude area. Ez volt a kulcs, ugyanis itt húzok egy téglalapot, megadom, hogy na itt aztán mik ne jelenjenek meg, mentem és kész. Be lehet állítani, hogy csak az autogeneket tüntesse el, a lib objectumokat is, ill. bármit, ami arra a területre esik. És megcsinálja jelentem tisztelettel, kiszedi a nyomi fákat a futóról. Nem utolsó sorban, real time lehet nézni FS-ben(!!!), hogy hol, mit jelölsz ki, így nem csak találomra kell eltalálni hol lehetnek a fák (ezt egy AF2-es runwayel nem rendelkezõ, ezért az editorban nem látszó futópályánál nagyon nagy elõny), hanem tisztán látszik a terület, ami meg lesz tisztítva.
Gyorsan visszatértem EDFP-re, ami full fás volt, ott is elvégeztem és így már ott is jó, nincsenek fák ott, ahol nem akarom. Pikk-pakk.
AtomKirály-IstenCsászár!!! 😄DD
Ha rákattintok, akkor 2D-ben megy, virtual cockpitben sötét marad.
Elõre is köszönöm a felvilágosítást! 😊