MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey
Mivel alapvetõen egyetértek gondolatmeneteddel - mit az is bizonyít hogy pusztán egyszer szóltam hozzá a témához - így részemrõl lezártnak tekintem ezt a sajnálatos eseményt.
Csak egyetlen zárógondolat még @ AarPoe: attól hogy egy reptéren nincs telepített ILS és térdig ér a köd, még nem feltétlen kell egy kifogástalan állapotban levõ repülõgépnek megsemmisülnie...és itt most nem pilótahibára gondolok elsõsorban.
Az indexes véleményeddel abszolúte egyetértek; van ott pár õskövület topiklakó akinek a szava szent és sérthetetlen, és mindig mindenben igazuk van, aki ezt nem tartja tiszteletben rövid úton kiutálva találja magát. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Nem, nem bonyolult. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

polluxware
igazából sztem annak nem tetszik aki kimondottan hiányolja a VC-t, meg wide-os monitora van <#fogmosas>

polluxware
egyszer elolvassa figyelmesen az ember az AOM-ot, majd utána a tutor3-at... és sztem onnantól megy a repkedés

vagy tutor4-et is...

ha meg így sem teljes a kép -> smartcockpit.com

sztem nem oly bonyi... pár dologgal több mint az ariane-ben... pmdg737 után viszont tényleg összetettebb (sokkal) +szebb jobb

Tibetan
Csak halkan kérdezném meg, hogy ennek a nagyon csúnya és sajnálatos katasztrófának a részleteit tényleg itt, egy alapvetõen jákétoldalon kell kitárgyalni? Úgy, hogy aki a szeretett FS-ével kapcsolatban próbál infóhoz jutni, netán vele kapcsolatban segíteni, annak sokszor tíz meg tíz egyéb hsz-en kell feleslegesen átrágnia magát, amelyek közül elég sok nem is éppen a megfelelõ stílusban íródott. S az acsarkodás elsõ jelei kezdenek itt is megmutatkozni... Szóval, ha lehet egy szerény kérésem, ezt gondoljátok újra srácok, s egy talán nem ártana egy kis önmérséklet sem. Meg van minderre a megfelelõ fórum, topik - még ha az nem is az SG keretein belül található...

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Tibetan
Hát majd megnézem a repcsit is, meg a panelt is, ha lesz idõm. Kíváncsi vagyok rájuk. Remélem, tényleg gyorsan összehozható lesz a dolog... Viszont tegnap éjjel még átfutottam gyorsan a gép manuálját. Tényleg ilyen bonyolult ezzel a géppel repülni? 😊 Én nem így emlékszem...

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

polluxware
Az hogy mivel rendelkezett a Smolenszk reptér abba nem mennék bele... lehet hogy kis mérete miatt tényleg cseppet alul mûszerezett lehetett

számomra inkább az a marginális kérdés, hogy a kapitány nem elõször fenyegették meg hogy tegye azt amit az okosok akarnak

Azt ugyebár nem árt tudni hogy az oroszok felajánlották a lengyeleknek hogy õk segédkeznek, és megoldják az ünnepség lebonyolítását, valmint a "szállításokat" is... ment a fej csóválás... (hogyismondjam csak szépen... szóval a tagok azon részérõl akik hazafiasabbak)
Adott volt az ünnepség idõpotja, oda kellett volna érni idõben (ha máshova mennek és lekésik az ugyebár ciki lett volna)

innentõl kezdve meg a nagy emberek mentalitását ismerve össze lehet adni hogy a rossz idõben, rossz helyen, és egyéb "parányi" tényezõknek mi a végkifejlete.

Ha jól tudom a vmelyik miniszter elfogadta az oroszok ajánlatát, és õ ott is volt az ünnepségen.. a különcködõk nem

remélem mindenki a "lényeget" veszi ki

Igen, Szmolenszkben még nincs ILS és nincs feljett repülés-irányítás, ha jól tudom, nagyon kevés ideje használják csak polgári repülés állomásaként. Igen, köd volt és nagyon rossz körülmények.
És nem, nem olvastad el a posztom elején a "szerintem" szót 😉

Igazad van, természetes, hogy nem írom le ezt egy olyan fórumban, amit az acsarkodás éltet. Ezért próbálkoztam itt.
polluxware
engem speciell annyira nem izgat mivel 4:3-om van... de notepad++ -al össze lehetne hasonlítani a két file-t , azután meg rögtön okosabb lenne az ember mi lehet a difi esetleg

nem hiszem hogy oly nagy lenne a 2.13hoz vagy régebbiekhez képest...

gyakorlatilag a paneleken elhelyezkedõ gauk pozícióját definiálják csak itt

Megnéztem este a HDE-t nálam nagyon frameratebarát a cucc, és nagyon jól néz ki, köszi az infót
Tibetan
Én egyelõre felraktam a 2.15 beta patchet, de éppen azért, mert láttam, hogy az is variál a panellel és a panel.cfg-vel, egyelõre nem tettem fel a ws 2d panelt. Viszont még a gépet sem próbáltam ki, de már nagyon kíváncsi vagyok rá, mert ez lenne az elsõ repülése nálam, amióta W7 64-et használok. XP-n sokat repültem vele, s teccet nagyon, de fel vagyok rá készülve, hogy a W7 64-en nem fog simán menni a dolog...

Clidey
Ezt úgyírod, mintha legalábbis szemtanú lettél volna... ami gyanítom nem így van -> ergo karosszékbõl láttatlanba ilyesmit kinyilatkozni...nem vall épp átgondolt, bölcs cselekedetre... (hogy konkrét legyek: orbitális baromság)
Ha majd nyilvánosságra kerül valami végeredmény-féle (a teljes dokumentáció biztos nem lesz közzétéve ez tiszta sor) akkor esetleg lehet mondani véleményt, de így pár nappal az esemény után tényként közölni ilyesmit...nevetséges. Csak gondolj bele ép ésszel mit írtál: szerinted odaküldenek egy totál alulmûszerezett - vagy ahogy te írod: semmiféle elektronika - reptérre egy komoly delegációt ahol egy ország vezérkarának jelentõs hányada ott van a fedélzeten?? Már maga az elv is több mint nevetséges, nemhogy az hogy még le is írtad!

Szerintem felesleges gyártani itt a teóriákat, megteszik ezt helyettünk az esetet kivizsgáló szakemberek ott kinn, itthon pedig az index.hu repszerencsétlenség topiklakói.
Azt már csak zárszóként jegyzem meg, hogy ha ugyanezen hozzászólásod beírtad volna az indexre...remélem el tudod képzelni milyen reakciók lettek volna rá...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

[HUN]FaTaL
Igen de a 2.15 felülírja a panel.cfg-t, ebbõl kifolyólag gondolom, hogy nem mûködik, mert valamit változtathattak rajta.

http://goo.gl/gd6Zi5

hát ez nem egészen így volt

EU-ban a CVR felvétel nyilvánosságra hozása személyiségi jogokat sért, Oroszhonban nem, de mindenféle (érthetõ) okból nem valószínû, hogy közzé teszik

polluxware
gyakorlatilag egy panelképre van összevonva több más mûszer is.. RMFDU, SAP panel

tehát gau vagy ilyesmi nincs átírva

de majd látjátok...

[HUN]FaTaL
Ha kipróbáltad a 2.15-tel akkor értesíts az eredményrõl. 😊

polluxware
azt verzsönt meg nem is írtam hogy csúnya ruszkik lötték le õket pojénból

polluxware
remélem jó

polluxware
nem prószáltam (bocsi)

polluxware
mondjuk azt nem értem, hogy ugyebár kiderült hogy nem elõször törpént meg hogy kényszerítve volt a captain.. meg nem akarják nyilvánosságra hozni blackbox felvételét sem perpill

vajh mér<#rolleyes>

de azért el kell jutni ilyen öngyilok következtetésekig

Tibetan
Köszönöm, közben már megtaláltam...<#worship>

polluxware
hát ja.. azt tudjuk hogy lezuhant

vicces földi irányitók , remélem müködik a link!
A katasztrófa oka szerintem baromi egyszerû: megkísérelni letenni egy ekkora gépet egy fákkal sûrûn körbevett, tejködben úszó, a Miskolci Repülõtérrel megegyezõ infrastruktúrájú (értsd: semmiféle elektronika) reptérre, sajnos maga az öngyilkosság. Óriási pilóta-hiba, amire senki, még egy elnök sem adhat utasítást.
Ahhoz az amerikai esethez tudnám hasonlítani, amikor a sebességet mérõ pitot-csõ eldugulása hibás mérési adatokat szolgáltatott a pilótáknak. Ezt nem vették észre. Még az A/P teljesen nyilvánvaló reakciója után is (nem kezdte a gép orrát drasztikusan emelni, ami az IAS megváltozása váltott volna ki), belépték a ruddert, mert azt hitték, leállt az egyik hajtómû, majd CSAK a mûszeres adatokra hagyatkozva képesek voltak egyenesen az óceánba vezetni a gépet. Csak dühömben írtam le ezt az esetet, nyilván ismeritek is...
[HUN]FaTaL
Mûködik a legújabb patchel is?

polluxware
flightsim.com
login
files&search
beírod hogy fokker70 ott lesz rögtön az elsõ oldalon

Tibetan
Sziasztok!

Ha valakinek meg van a DA Fokkerhez a wide screen 2D panel, el tudná nekem küldeni? Sem az oldalukról, sem máshonnan nem tudom letölteni, nem találom.
Köszi!

Szerintem megéri. Véleményem szerint kézzel is nagyon jól repülhetõ. Az egyetlen ami gyakorlást igényel az a kézi ILS követés, mert robot erre nem képes, meg leszállásál nagyon kell figyelni a sebességet és a variot, mert különben törik a futó. :-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

w77d
megéri az árát?? már régebben is szemeztem vele, most asszem megveszem... tényleg kurva nehéz kezelni???

Méghozzá nagyon szépen. :-) Jó kis gép ez szép festéssel.

CptSAB
THX! Azt nem tudtam, hogy Dani péntelgette a Supranov Jakovlevet!
w77d
thx

polluxware
No úgyfest fény derült a katasztrófa okára.... kapitány vs nagyember = leszállás mindhalálig

Malév Jak-40

LRI Jak-40

Az alapmodell SD Jak-40-es fizetõs.

spyy55
A fene... elhagytam a FS2004 - Ground Environment Pro megvásárolható linkjét (magyar)!
Tudja valaki?
Itt egy kép érte 😊

Hypo
szar az egesz😊

CptSAB
faja.. 😊 ideje lenne tényleg feltennem már õket
CptSAB
Az oroszok a Mig-21-93, az Izraeliek a Mig-21-2000 upgradet ajánlották a még repidõvel bíró gépekhez. Egyik sem tetszett a fejeseknek, akkor már ott lobbiztak a franciák a Mirage 2000-el, az amik az F-16, F-18-al, majd a svédek a Sárkánykuglival. Ez a népes tábor nyomta el a Hawk és hozzá hasonló gépeken alapuló teóriát, hogy ekkora országnak a gazdaságossági ill. méretei folytán nincs szüksége szuperszónikus harci gépekre. Aztán megjöttek az orosz államadósság fejében kapott 22+6 Mig-29+UB vasak. Így kényelmesebb volt a helyzet, valamint elõrevetítõdött a két dunántúli repülõtér bezárása, mert ennyi tökölés után szinte érezhetõ volt mit fognak leváltani a Grippenek.
zsoltfireman
Ez is Iris/DSB

repaint by: zsoltfireman

Hypo
hat azota se kapkodtak el az ilyesfajta donteseket😊) mar alba is vege, mig 29 is lassan vege ......

CptSAB
Köszi.. köszi a linket is. Emlékszem, még a 90-es évek elején a Top Gun magazinban feszegették, mi lenne, ha az akkori Mig-21 típusváltásnál szóba kerülne a Hawk. 😊 Hamar végetért a spekuláció, mert az nyilvánvaló volt, ez egy gyakorlógép, amire lehet pakolni Sidewindert, néhány bombát, ezt azt, de egy utasszállító elfogása is komoly erõpróba lenne neki.. így azután a fejesek is leszálltak a témáról.
zsoltfireman
Hja,igen az elsõ kép volt az Iris/DSB

zsoltfireman
Nem ez az ingyenes UKMIL féle csomag
Innen:

Hypo
<#eplus2>

w77d
yak 40 Malév festéssel? rohaggyak meg ez érdekel..

Tibetan
S honnan lehetne ezeket letölteni, ha a DA oldal vírusos? Azért örülnék, ha meglennének ezek a dolgok a DA Fokkerhez, mert jó kis repcsi az...

Hypo
nem tudom otthon fent van e sp2 majd megsasolom

[HUN]FaTaL
Az SP-k megvannak, a ws mod nincs meg, de ha jól látom ez még SP2höz való, azóta pedig kijött két beta patch, amivel nem tudom, hogy kompatibilis e.

Tibetan
Fatal! Ha neked meg vannak ezek a DA Fokker SP-k és a wide screen panel mod, akkor el tudod nekem küldeni, esetleg Skype-on megdumálhatjuk, hogy ftp-n áthúzhatom? Thx! <#worship>