45215
  • Papirzacsi
    Igen. A panel.cfg-ben ki kell kommentezni/törölni a zorder kezdetű sorokat.
  • LegendTommy
    nem, valós atc beszélgetéseket tudsz wav-ként lejátszani ott, a hangulatot fokozzák
  • gabesz639
    Sziasztok! Az ifly 737ben müködik valakinek az active camera?
    Igazából a penelt szeretném távolabb kicsit túl közel van, de nem
    müködik az active camera benne nekem.
  • Big Blaster
    Ezt a valós ATC com2-n keresztül dolgot nem értem. Elmesélnéd bővebben?

Olyasmire gondolsz, hogy az igazi légiforgalmi irányítás rádió üzeneteit fogod valami vevővel és azt tudod hallgatni az FS2004-en keresztül?
    Vagy az IVAO-ra vagy más hasonló vírtuális hálózatra csatlakozol és az ottani irányítást hallgatod?

Az FSpassangerst használom most is, habár a nagygépes repülés még elég távoli dolog számomra. Elkezdtem egy pilóta karriert egy Cessna 172-vel, mert így érdekesebb a repülés, mintha cél nélkül repülgetnék ide-oda.

• [HUN]FaTaL
    Elvileg oktatást lehet kérni, meg talán van rendszeres is. Viszont ha kis forgalom van (the eyeban vagy dolomyniumban meg tudod nézni) és van irányító vagy esetleg ismerős a hálózaton ők is taníthatnak. :)
  • kezdopilota
    Sziasztok, most olvasom az IVAO-ról letöltött irásokat, és tervezem hogy nemsokára regisztrálok. Az lenne a kérdésem hogy az oktatások kezdőknek pontosan hogy müködnek, egy előre megbeszélt időben van vagy rendszeresen időközönként szokott lenni, hogy lehet csatlakozni, kell-e jelezni előre ha részt akarunk venni vagy akárki beléphet, hogy, hova kell belépni? Egyszóval az érdekel hogy kezdjek neki. A válaszokat előre is köszönöm.
  • Gegi86
    Szerintem csak az a régi aerosoft-os van. De szerintem hamarosan megcsinálja az aerosoft mert most airport 4 csomag készül és EDDL szerintem a régen is a négyes csomagban volt. De én is nagyon hiányolom
  • Clidey
    Ha már sceneryk...nem tud valaki egy normális EDDL-t?
  • [HUN]FaTaL
    A honlapon ott volt hogy Kos X nem lesz, mert aki megveszi a KOS X-et FSXre az a régi FS9est kapja. Faro X elvileg lesz, legalábbis az volt írva, Monastir meg mintha a promo fórumban láttam volna hogy X only de nem esküszöm meg rá. Antalya biztosan lesz, asszem AESben is benne van már.
  • Gegi86
    Hát lehet hogy a holiday airports-ban csak Antalya lesz fs9-re de a honlapon nincs egyértelműen feltüntetve hogy melyik lesz csak fsx én remélem mindegyik meg lesz fs9-ben, az osloi reptér az aerosoft német oldalon van feltüntetve az angolon nem láttam most.
  • meki1
    Sziasztok! megtudná valaki mondani nekem,hogy amiket letöltöttem elméletileg obijektumoknak,az API kiterjesztés,nem bgl!Ezzel mit lehet csinálni?Vagy hova kell másolni ezeket a file-ket! Elöre is köszi a segitséget!
  • [HUN]FaTaL
    Oslo is készül? München nem sokára, Koppenhága októberben. KOS nem jön FS9re, FSXre már megjelent, FARO X is megjelent már, FS9 nem tudom hogy jön e. Antalya mindkettő, azthiszem Monastir FSX Only.
  • Gegi86
    Igen Barcelona fs9 és fsx később, meg mostanság jön ki a holiday airports (antaly, monastir, kos, faro) ja és Oslo, Vilnius, Larnaca, Stuttgart készül még Jézuskának meg kell mondani hogy kezdjen el spórolni :)
  • [HUN]FaTaL
    Mega Airport Barcelona X released

Egylőre csak FS9 ha jól látom.
  • Hypo #29789
    Grat, ha esetleg meg hangulatosabba akarod tenni van ingyenes progi is amivel com2 radion keresztul tudsz valos ATC iranyitast hallgatni, sot ha nagygepes repulest szereted elengedhetetlen add on FSPASSENGERS.
  • spyy55
    FLY...
  • Big Blaster
    Repültem egy Debrecen-Ferihegy utat valós időben, tehát sötétben. Persze így műszeres repülés volt. Nagyon élveztem a légi forgalmi irányítást. Nagyon feldobja a hangulatot. Magyar viszonylatban csak Ferihegy környékén van ilyen?

Szóval átestem a tűzkeresztségen. Sikerült abszolválnom egy sikeres IFR repülést. :-) Holnap szerintem egy Ferihegy - Sármellék vagy Pécs útvonalat fogok csinálni.
  • spyy55
    Jaj de... JAJ de...
  • Hypo #29785
    Na jon EDDM itt
  • Hypo #29784
    :) ja jo kis gepek ezekbol a legjobb a RealAir fele scout, champion, Bellanca
  • spyy55
    A Ground Environment Professional-ban a telepítésnél, ha Európában repülök, akkor be kell pipálni az "UT..." mindkét funkciót? Vagy mind a négyet? Aztán "SAVE to Install" és már kész is?
    Vagy van valahol egy JÓ magyar leírás? Köszi!
  • ToMy_
    default Piper helyett javaslom valamelyik Bellanca-t.
    Lap tetején, az első kettő.
  • Hypo #29781
    hat a valosagban eleg jo kis gep fs ben egy fostalicska:)))
  • Big Blaster
    Igen, a default Piper-rel gyakorolgatok, de már gondoltam rá, hogy szétnézek, hogy van-e valaki másnak jobban kidolgozott verziója.

Egyébként ahhoz képest, hogy állítólag ezen a típuson tanult meg repülni fél amerika merthogy annyira egyszerű és könnyen kezelhető okozott meglepetéseket a fel és leszállás elsajátítása. A Cessná-val ez azért könnyebben ment. Mondjuk most, hogy már kicsit jobban ráéreztem ezekre a dolgokra tényleg nem tűnik nehéznek a kezelése. Nem kell túl sok dologgal foglalkozni repülés közben. :-) Kb. mint egy bicikli, csak ez repül. :-)

Mit értesz azon, hogy ágyugolyó? Túl gyors vagy miért?
  • L Viper #29779
    Nyár, ősz, tél, még soká lesz tavasz :-)
    Addig hibátlan Uram!
  • L Viper #29778
    Az bizony :-))
  • Hypo #29777

Nagyon kis fain a madarka:))
  • Hypo #29776
    :))) Hat igen dolgozni kell rajta, a defualt pipert tolod? mert annak a repmodellje koszono viszonyban sincs a valosaggal az olyan agyugolyo inkabb mintsem piper. Sajnos ebben a tipusban eleg nehez jot talalni, FSaddon-nak van egy eleg szepen kidolgozott de nekem az is agyugolyo. Aerosoft fele egy rakas fos, de szep. FSX re mar van A2A csodas piperje.
  • CptSAB
    Asszem Tibi pont a tavaszit dolgozta át. Persze mint mindig, a resample után válik el, mi sül ki. Az eredeti 1m/pixel felbontású képek ilyenkor változnak át 4,75 méter/pixel felbontásra, a szinek is itt módosulnak a textúra elmosódottsága miatt, néha mint tegnap, pont ez a kevés változás okozott gondot.
    Csodát nehéz tenni sajnos.
  • L Viper #29774
    Nálam Nyíregynél a tavaszi üt el nagyon.

A többi évszak viszont jó.
  • Big Blaster
    Köszi. Kipróbálom, hogy mit tudok varázsolni. :-)
  • CptSAB
    Nyíregyházával egyenlőre nem foglalkozom, mert Tibi valamit mókolt, azt mindenképpen bevárom. Dunaújváros megjelenése csúszik hétvégére. Sajna míg az eredeti bitmapok jók, a resampled verziók fakóbbak, pasztelesek, viszont a vízfelület az fantasztikus lett.

terrain bitmap :

1. imagetool-al 32 bites bmp-re kell konvertálni
    2. PS, Gimp stb. kontraszt/fényerő/szinezet/szintelitettség stb.. matatni, mentés 32 bites bitmappként, semmi resize..
    3. imagetool-al DXT1 bmp-re mentés

Ennyi..
  • Big Blaster
    Lehet egy kérésem? A Nyíregyháza scenery textúráit nem tudnád szintén kontrasztosabbá varázsolni? Nálam pl. nagyon elüt a scenery a környező textúráktól, mert lényegesen fakóbbak a színei. De ha megmondod, hogy saját magam, hogy tudom ezt megtenni, akkor szívesen megpróbálkozok vele. :-)
  • CptSAB
    Zsolti Maister jól belehúzott.. gyűlnek a szép Alba texcsőrök..
  • CptSAB
    igazából a mai napig jobban le vannak fedve.. :D Az hogy én itt mit ugrabugrálok a kis VFR csomagokkal csak egyik fele a dolognak.
    No még pár víztározó, és jöhet a teszt, mert ezekkel a szinekkel még nem láttam a cuccot.
  • Big Blaster
    Na jó hülye vagok. Beírtam egy kisregényt és utána rájöttem, hogy mi a megoldás. :-))

Azért leírom, hátha olvassa más kezdő is: amikor kb. 40 KTS-nál elemelkedik a gép hátulja és kb. vízszintesbe kerül, akkor azonnal húzni kell a botot, hogy elemelkedjen a talajtól a gép. Így nincs ideje ide-oda fordulni, hanem szép egyenesen emelkedik, ahogy kell. :-)

Tökre örülök, hogy végre sikerült szép felszállásokat prezentálnom. A leszállás már egész jól ment eddig is, de most, hogy már felszálni is tudok, késznek érzem magam, hogy elinduljak az amerikán keresztül vezető maratoni repülő útnak. :-)
  • Big Blaster
    Gyakorlok a Piper J-3 Cub-bal. Most már eljutottam odáig, hogy géptörés nélkül sikerül fel és leszálnom, de van még egy probléma amire nem találtam megoldást: felszálláskor szinte minden esetben elfordul a gép valamelyik irányba így a felszálló pálya irányához képest 30-40 fokos eltéréssel emelkedek el, ami nem valami szép. Ha a kart teljesen az ellentétes irányba tolom, akkor sem sikerül egyenesben tartanom a repülőt. Az elfordulás akkor történik, amikor a hátsó kerék már elemelkedett.

Mit csinálok rosszul, vagy mit kellene csinálnom, hogy ezt elkerüljem?

Pl. nem tudom, hogy a felszálláshoz hogy állítsam be a trim lapokat? Próbáltam több beállítást, de nem vettem észre, hogy ez bármit segítene, de azért ha van valami konkrét állás ami a felszálláshoz megfelelő, akkor úgy állítanám be.

Az instrukciók szerint a felszálláskor kiengedett fékkel FULL gázt kell adni. Ez jó ötlet? Azért kérdezem, mert azzal is próbálkoztam, hogy befékezett keréknél ráadtam a FULL gázt, és utána engedetem ki a féket és mintha ilyenkor kevésbé akart volna kanyarodni, de nem kísérleteztem ezzel sokat, így lehet, hogy csak véletlen volt.

Szóval van valami ötletetek, hogy mit csináljak, hogy ne forduljon a gép a földön felszálláskor?
  • L Viper #29766
    Sebaj, jobb lesz ez a lényeg
  • polluxware
    emlékszem még 1 vagy két éve azon ment a nyüszögés itt ,hogy környező országok mennyivel jobban levannak fedve...

;)
  • CptSAB
    Aprócska csúszás miatt késik a Dunaújváros scenery. Egy az egyben újraszineztem az eredeti textúrákat. Volt ahol javítottam a szint, de leginkább a kontraszton variáltam. Elkészült a water maszk is, illetve az összes textúra megkapta a vízfelület kontúrt.