45215
  • CptSAB
    Jó ez a kép.. 5/5 csillag..
  • Papirzacsi
    Érdekes, volt alkalmam jobban megfigyelni a jelenséget és bár nem tudom mihez köthető, de repülés közben egyszer csak megjelenik az ND-n egy piros négyzet pont ott ahol a gépem sziluettje van, majd beszól, hogy climb vagy descend majd azonnal el is tűnik a jel. Természetesen valós AI repülő nem tartozik a jelzéshez.

Végül egy kép, ilyen volt a vége. :)
  • alert
    Nekem még nem volt fake riasztás.
  • Papirzacsi
    Menj, lapozgasd a manualt, hátha ragad rád valami!
  • zsoltfireman
    Köszi!
  • Clidey
    Az is!
  • Papirzacsi
    A GPWS a túl érzékeny...
  • CptSAB
    Pavel Karasek weboldala Z-37/Z-126-226 L-33 és egyebek.. :)
  • Clidey
    Most úgy csinálsz mintha nem épp te irtad volna ide hogy a TCAS túl érzékeny az iFly NG-ben, és amit az SP-ban javítani is fognak...
  • zsoltfireman
    Hol található?
  • Papirzacsi
    Urak, nálatok az Iflyban a TCAS nem ad fake riasztásokat? Tegnap egy LHBP-EIDW úton min.10 fake riasztást. Értem ezalatt, hogy nincs gép a közelben, mégis descend vagy climb üzeneteket ad, miközben a PFD-n sem jelennek meg az ezekhez a parancsokhoz tartozó jelzések. Most visszafelé EIDW-LHBP úton is már a sokadik fake jelzést küldi.
  • chicco
    Igen nekem csinalt ilyet.Meg az elso 2 sidet lerepulte azutan HDG hold.Nem volt pedig nagy elteres 20 fok max amit fordulnia kellett volna

• CptSAB
    Pavel Karasek megint kiadott egy masinát.. Zlin Z-126!
  • CptSAB
    Gugli Örsz.. nagy barát ha egy repülőtér szerkezetére kiváncsi vagy. Ezt meg kell fejelni az általad favorizált repülőtér vagy az azon települt repülő klub weboldalával. Ilyenkor rálelhetsz a repülőtér térképére, sok-sok fotóra, amely már segíthet elindulni. A ground polygon megoldáshoz ugyanúgy szükséged lesz a jó szatelit vagy légifénykép alapra. Ehhez az FSEarthTiles nevü progit ajánlom. Jó esetben akár 0,25 méter/pixel felbontású képeket is be tudsz szerezni.
    Gmax 1.2 (3DSMax ingyenes butitott változata)+FS2002(ground poligon miatt) és FS2004 gamepack szükségeltetik. FSDeveloper oldalt ajánlom a figyelmedbe, ott sok hasznos cucc van, leírások. Nyelvi problem. esetén Gugli Fordító..
    Ha nagyon tuti infók is kellenek FSET kapcsán, akkor érdemes a francia fórumokat olvasgatni. A franszik nagy mesterei a VFR sceneryk készítésének.
  • Hypo #29829
    hat sajnos, es ugye fs9 alatt az osszes gepuk ugyan azt a szar muszereket hasznalja:(( kar ertuk.
  • asolyom
    Hát igen, sajnos Carenado gépei ilyenek. A default Cessnánál biztosan jobb, de a textúrák szépsége mellett messze nem tökéletesek. Sajnos az egyetlen normálisabbnak mondható Mooney M20 mégiscsak tőlük való, és jobb híján kénytelen vagyok ezt használni. :-)
  • vzsolo
    Sceneryk és készítésük
  • SzKrisztian
    Hello, van pár kisebb reptér, főleg romániai, amikhez gyakran szoktam repülni de sajnos az FS-ben nincs jól megcsinálva, az épületek nem is hasonlitanak és a neten sem találtam sehol ezeket a reptereket. Mivel tanultam a 3dmax és maya modellező progik használatát ezért arra gondoltam megpróbálkoznék ezeknek a repterek lemodellezésével de fogalmam sincs hogy is kezdjek hozzá. Abban kérném a segitségeteket hogy aki már készitet sceneryket hogy elmondja hogy mire van szükség. Először is 3dmax vagy maya programok alkalmasak modell készitésre a Flight Simulátorhoz? Ha alkalmas hogy lehet betenni az FS-be a modelt, ha nem alkalmas akkor mivel lehet modellezni? Hogy lehet belekezdeni egy reptér modellezésébe? Olyasmikre gondolok hogy ha egy kocsit akar az ember modellezni ahoz a neten talál rengeteg oldalnézeti képet, méretadatokat stb, de repterekről ilyet nem lehet találni, ha van is kép mindenféle szögből készültek amiket nem igazén lehet összeilleszeni egymással a modellező progiba. Az épületek adatait, pl méretek honnan lehet megszerezni? Most hirtelen ezek a kérdések jutottak eszembe, de ha valakinek van tanácsak scenery készitésével kapcsolatban annak is örülnék ha megirná.
    Előre is köszönöm.
  • Clidey
    Simán egyszerűen átalakítod a Photoshop által is emészthető bmp formátumba a VC_12_T.bmp és VC_14_T.bmp fájlokat, rárakod amit akarsz ill. ami az adott festéshez tartozik, visszatömöd dxt3-ba, és kész. Kábé 5 perces meló.
  • gabesz639
    ifly 737 kérdés. Találkozott már valaki olyan problémával,hogy menet közben lekapcsol az LNAV majd átkapcsolok HDG-re és pár perc múlva lekapcsol az is de van amikor 1 óra múlva kapcsol le és van hogy 2 percenként.
  • Big Blaster
    Sajnos nem találtam ilyet a weboldalukon. Más tipp?
  • [HUN]FaTaL
    iponban sztem van.
  • Big Blaster
    Hali!

Valaki esetleg tud olyan boltot, ahol árulnak még Saitek Cyborg EVO joy-? Sajnos mifelénk nem találtam sehol.
  • CzJ
    Hát mindegy azthittem ott is meglehet oldani és hagytak neki úgymond "helyet" na mindegy:)
    Üdv,
  • vzsolo
    OMG! De hát ez VC. Én a 2D panelről írtam...
  • [HUN]FaTaL
    VCben szerintem elég az adott festés VC textúráira ráfesteni, bár nem néztem meg. 2Dben nem lehetséges ilyet :)
  • CzJ
    http://ifly.flight1.net/forums/forum_posts.asp?TID=148&title=approaching-amsterdam
  • vzsolo
    Hol láttad?
  • CzJ
    Oké akkor ez felejtős:D Csak láttam hogy a Transaviához megcsinálták azthittem egyszerübb:) Köszi
  • vzsolo
    Csak a 2D panelről tudok nyilatkozni. Mivel a panelháttérképeket egy gauge jeleníti meg, így nem olyan könnyű szerkeszteni őket. Ha az aktuális gép adatait szeretnéd viszont látni a panelen, akkor szerintem az csak úgy lehetséges, hogy írsz egy gauge-t erre a feladatra. Valahogy úgy, ahogy Clidey Zlinjénél is meg van oldva. Sanszos, hogy ehhez C++-ban kell írni, bár lehet, hogy XML-lel is lehet ilyet.
    Vagy félmegoldásként FS Panel Studioval az iFly737-6789-Normal, vagy iFly737-6789-Wide (attól függően, hogy milyen képarányt használsz) fájlokban átszerkeszted a négy nézethez (CAPT IFR, CAPT VFR, FO IFR, FO VFR, vagy csak amelyiket használod) tartozó panelképeket (nézetenként van 3 [nappali, esti, megvilágított], azaz összesen 12), és a Registration, ill. a Selcal helyére beírsz valamit. Viszont így mindig ugyanaz lesz ott, tehát kb. gyakorlatilag nem érsz vele semmit, és még macerás is.
  • CzJ
    Hello úrak! Megtudná nekem valaki mondani hogy az Ifly panelra a registration és a selcal helyére hogy lehet beírni az "adat"okat?
    Köszönöm!
  • ptomi82
    Hello!

Lenne némi problémám a Hungary Base Scenery-vel: http://kephost.hu/image-59D7_4C949F04.jpg

Ott is települések vannak, ahol nem kellene, ill. négyzetekre osztotta a tájat.
    Ami fent van: REX, GE Pro, HungaryMesh
    Remélem, tud valaki megoldást a problémára...
  • gabesz639
    Valóban..köszi
  • Hypo #29810
    A Malev hangokban nem minden van benne es azok foleg a taxi es beszallas kozben hangzanak el, a setupban be lehet allitani hogy milyen gephez milyen szemelyzet van.
  • Big Blaster
    Aha. Hát ez kár. Azt hittem, hogy a rendszerek működése terén is egy jól kidolgozott modell.

Akkor jól kidolgozott Cessna 172-t ne is keressek? Ha jól emlékszem a Carenadó-ét mondtátok a legjobbnak ebből a típusból, de ha még ez sem az igazi, akkor gondolom a többitől sem várhatom, hogy minden úgy működjön mint a valóságban.
  • Big Blaster
    Aha, akkor már kezdem érteni. :-) Szóvel ezt az FS passenger tudja, ha bemásolok a megfelelő mappába ilyen hang fájlokat?

Tényleg, ehhez kapcsolódóan lenne egy kérdésem. Mint mondtam használgatom az FS PAs-t, de csak a Cessnával repülök egyelőre. Itt is működik a dolog. Tudok felvenni utasokat, csomagot. Gyűjtögetem a lóvét meg a repült órákat, hogy tudjak venni majd egy nagyobb repülőt, stb. Bemásoltam és ki is választottam a MALÉV hangokat a configban, de az a néhány szöveg, ami repülés közben elhangzik (csatolják be/ki az öveket, leállt a motor, stb.) viszont ettől függetlenül az eredeti angol nyelven szólal meg.

Mit kellene csinálnom, hogy halljam a MALÉV-os magyar szövegeket?
  • Papirzacsi
    Carenadotól ne várjál teljes rendszer szimulációt. Az egész gép eye candy és semmi több.
  • Big Blaster
    Sziasztok!

A Carenado féle Cessna 172N rádió és audió készülékeinek kezeléséről szeretnék kérdezni.

Tanulmányozgattam a gép eredeti manualját, amiben azt olvastam (ha jól értettem), hogy van egy XMTR SEL feliratú forgó kapcsoló, amivel ki lehet választani azt a rádiót (a kettő közül), amelyiket a forgalmazásra használni szeretnénk. Ehhez kapcsolódik egy AUTO feliratú három állású kapcsoló, amivel vagy a hangszóróra vagy a fülhallgatóra lehet irányítani automatikusan az XMTR SEL által kiválasztott rádió hangját.

Ha nem akarjuk használni ezt az automatikus átirányítást, akkor az AUTO kapcsolót középállásban (OFF) kell hagyni és a NAV/COM 1 és 2 három állású kapcsolókkal lehet kiválasztani, hogy melyik rádiók hangját akarjuk hallgatni a hangszóróban vagy a fejhallgatóban.

Na és most jön a kérdés: a Carenado Cessnában az AUTO kapcsoló a PHONE állásban van és nem is lehet átállítani máshová. A NAV/COM választó kapcsolókat át lehet billenteni OFF állásból PHONE-ba, de minek, ha az AUTO-t nem lehet OFF-ba kapcsolni?

Én nem értek valamit jól, vagy csak dísznek vannak ezek a kapcsolók?

A másik problémám, hogy a XMTR SEL bármelyik állásában, ha az egér pointert bármelyik NAV/COM rádió fölé mozgatom, mindig az jelenik meg, hogy COM2 (vagy NAV2), mintha mindig az alsó lenne aktív. Az aktív frekvenciának is azt írja ki, ami az alsó rádión van beállítva. A stand-by frekvenciának pedig olyan értéket, ami egyik rádión sincs beállítva!

Amikor az ATC utasít a frekvencia beállítására és megnyomom a beállításra szolgáló gombot, akkor viszont mindig a felső rádión változik a beállított freki, de ettől függetlenül aktívnak mindig az alsó rádiót írja ki amikor az egér mutatót ráviszem bármelyik rádióra.

Szóval hogy is van ez pontosan? Valaki el tudja mondani néhány szóban a rádiók beállításának és használatának módjait?
  • semidim
    Van esetleg az FS Passengerről egy jó tutoriál amit ajánlanál?
  • Hypo #29804
    van arra fizetos amit mondasz, en amire gondoltam es fspass ban van hogy elore felvett filokat be tudsz rakni es com2 n a megfelelo frekin hallgathatod, ALERT IFLY videojaban is ez van.