MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kell neked mindig lhdk-ról indulni mi?😄
Clidey
Aki használja a Lacibácsi-féle újonan kiadott scenery-t megnézné nekem lenne szíves, hogy az alább szerepló hibák nála is jelentkeznek-e? Szeretném kiszûrni az esetleges kompatibilitási hibákat, és az esetleges bennemaradt bugokra fényt deríteni. <#kacsint>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

<#wave>
akkor senki ne nézze meg, látom... bocsika! erre csak véletlen akadtam ma, de a warez nem szúrta ki a szemem
Clidey
Na azé'.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Az hogy tán el kéne olvasd mi van a komment beviteli mezõbe írva...vágod bazmeg? <#falbav><#lama><#nezze><#boxer>

ja lefelejtettem, bazmeg bocsika...
igen, mi a problémád?<#violent>
CptSAB
Érdekes... <#eplus2><#nevetes1>
Clidey
Bazmeg olvasni tudsz?!?!

oksa
CptSAB
jaja.. GE-tõl sajna Laci bácsi készlete nem látszik.
L Viper
Nekem is a GE + Kalcsó Gyula kombináció ami maximálisan megfelel <#eljen>
Köszi Tom, én szerintem maradok a GE-nál, de említetted, hogy a nádas textúráit mindenképpen be kell másolni, akkor csak azt másoljam be, ugyi? jól értelmezem? csak a nad*.bmp-ket?
CptSAB
bocsi ma sem vagyok a toppon.. vagy inkább mikor is? 😄

A Ground Environment az FS default textúrák upgradje. Vagyis ha nem másolsz be semmit sem, kivéve a nádas textúráját, mert olyan nincs default, vagy nem ez a neve.. akkor is mûködik. Annyit hozzá, nagyon sok kört lefutottunk Laci bácsival a textúrák terén. Egyszerüen nincs igazi magyar, vagy inkább közép-európai kárpát - medencei textúra FS alá. Mindezek ellenére az eredeti textúraszettel is nagyon jó. Én tényleg az FScene, GE, Kalcsó Gyula stb. innen onnan összeszedett csomagokkal megnéztem. Az FScene volt a legratyibb, túlzsúfolt, túl élénk, a GE nekem túl angolos, Gyula textúráival jó középút, fs default háát.. nem tudom.. nem tudom hová tenni. Ami nagyon jó a defaultban, hogy nem vágja tele felesleges autogennel. GE-nél is az a baj, hogy annyi plusz erdõ, meg tanya stb. van a textúrákon, hogy zavaró tud lenni. Ezt nem tudjuk kiküszöbölni sajnos.
Most olvasom, hogy az austria pro service pack 2 javítja ezt a hibát, csak az az érdekes, hogy eddig nem volt fent az sp2 mégse vettem észre.

CptSAB
Nálam sem megy.. valami karbantartás folyik. Elõfordul néha. :S
Igen a fõoldalon van, de köszi a figyelmeztetést, cserélem a linket a bemutató oldalon is.
Hali!

Lenne egy érdekes hibám, elsõsorban azoktól kérdezem akiknek fent van az Austria Pro és a FlyTampa Vienna V2. (tehát a legújabb) Az a problémám, hogy egy gát, vagy nem is tudom micsoda lebeg a levegõben a reptértõl észak fele. Ha a 34-es pályán szállok fel akkor pont abban az irányban.
A kérdés: Mi lehet ez? Mi okozza? Mert, ha a Austria Pro objects-et kiveszem, akkor nincs ott, de akkor szétesik minden és ugyebár hiányoznak az objects-ek. Akiknek megvannak ezek a kiegészítõk azok megnéznék, hogy náluk is van-e ilyen hiba!? Elõre is köszi.

Képek:

Kép1
Kép2
Kép3
Kép4
Kép5

elküldjem?
v.miért nem megy most nálam
Papirzacsi
És akkor most jön a kínos kérdés, hogy mégis honnan tölthetõ le a javított verzió, mert nekem még mindig a szarul csomagolt jön le...

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Tom, akkor Ground env esetén melyek txt-ket kell csak bemásolni?
csak a nad*.bmp-ket?
spyy55
Nos igen. Nincs még tapasztalatom az FS könyvtáraiban való ketetésnek. Nem szeretnék hülyeséget csinálni, hogy azáltal újra kelljen telepítenem az FS-t és kiegészítõit. A Reinstall a biztos, hisz tényleg csak pár perc 😊

Tibetan
Tökéletesen igazad van...
...ugyanakkor a kérdezõnél úgy éreztem, még nincs nagy tapasztalata az FS turkálásban, ezért szerintem ez a legbiztosabb módja a dolognak. S kb. 2 percet vesz igénybe. Vagy még annyit sem...

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Papirzacsi
Nem szokott kelleni a reinstall, bár valóban nem nagy dolog. Vannak repterek, amihez adnak egy külön exe-t hasonló finomítások elvégzéséhez, vagy rosszabb esetben a scenery mappából ki kell törölni a static repülõkre utaló nevû bgl-t. Általában eléggé ráutaló nevet adnak az ilyennek (mivel az AI a staticon állt, ezért biztos, hogy nincs más verziójú afcad a static verziós telepítéshez).

Tibetan
Egy Mega Airport reinstall nem olyan nagy ügy, ennyit megér! 😊

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Na, õrá esett a választás 😊
http://www.simpilot.com/servlet/the-104/C182-Q-Skylane/Detail

Ha valakinek megvan, tapasztalatokat szívesen veszek!
Tegnap este kipróbáltam, de ahogy láttam, elég erõforrás-igényes. Majd hétvégén az otthoni gépemen körberepülöm vele hazánkat.

A scenery továbbra sem töltõdik be, a helyzet ugyanaz. Valószínûleg FS telepítési gond van nálam, rajta vagyok a problémán...
spyy55
Köszi. Akkor GO Reinstall 😞

Tibetan
Hmm, akkor valószínûleg feltelepítetted a static aircrafts-ot... Ez egy olyan fícsör sok fizetõs scenerynél, hogy ha nincs, vagy nincs elég AI forgalmad, akkor ezekkel a statikus(mozdulatlan, tehát mindig ugyanott dekkoló) repcsikkel benépesítheted a reptered. Ha használsz AI forgalmat nem tanácsos telepíteni - pont a nálad is tapasztalt repcsi repcsi hátán jelenség miatt... 😊

spyy55
A Mega Airport telepítésnél a static aircraft telepítése mit takar? (van néhány gate, ahol egymáson vannak a gépek, mintha fixen ott lennének a parkingban)

Tibetan
<#worship><#worship>

zsoltfireman
Mi Szedán és Csütörtökön lemegyünk Kecsóra spotterkedni!
Alig várom!
<#vigyor2><#vigyor2>

CptSAB
jaja.. majd vesznek matracot, kerti bútort késõbb.. 😄 Na jó viccet félretéve, sok esélyt nem látok rá, hogy bármit lássak. A bálnákon kívül max. a dombóvári kórházhoz leszálló Mentõhelikopterek (valahogy sohasem tudok örülni nekik.. ) no meg az Öcsény felé tartó Cessnák és Morane-ok amiket el szoktam kapni. Illetve amikor még repültek, a hazatartó Albákat útban Kecskemét felé.
exTrem
Sziasztok, teljesen váratlanul akadt egy problémám ami még nem volt eddig. Az összes scenerynél a talaj el kezd villódzni, nem szimplán AA problémára gondolok hanem szabályosan mintha a textúrázással lenne gond villog az egész meg bejön az fs- alap ground textúrája csomószor .... ahogy körbenézek akár 2dben, vcben vagy spotban .. nem állítottam át semmit és nem tudom mi a hoba forrása ha valakinek van javaslata akkor írjon kérem 😊 elõre is köszi

w77d
a vásárlók meg majd várnak a sorukra XXXD

CptSAB
állítólag lesznek repülések itt a délnyugati gyakorló légterekben is.. távcsövet lehet bekészítem kocsiba, ha hallom a gépek zaját kidübörgök az áruházból, ne má lemaradjak a vásárlók miatt.. 😄😄😄

zsoltfireman
Kecsó most

CptSAB
Ami kimaradt.. a Magyar alap scenery mindenképpen prioritásban a többi magyar reptér alá kerüljön.
pl.
Budapest 2007 - 1
Dunakeszi - 2
Hungary 2004 - 3
Magyarország Alap Scenery - 4
Hungary Mesh - 5

Ha a Laci bácsi féle scenery ezek fölé kerül, akkor ott kõ kövön nem marad.. 😄 kitakarja.

Clidey
Many thanks, Tomi! <#wave><#eljen>

CptSAB
Okés.. kijavítottam a könyvtárszerkezetet, mellékeltem az eredeti FS texturákat a backuphoz. (Sajna az ln saram, hogy a Laci bácsi és köztem folyó forrás zip-et tettem fel, ami nekem ugyan a szintaktikai hibájával egyértelmû volt, de nem gondoltam rátok.. bocsi 😄 ) A readme.txt-ben le van írva minden, vagyis:
A Scenery\Eure és Eurw eredeti bgl állományait át kell nevezni, itt ugyanis más a neve az updateknek, vagyis nem írja fellül az eredetieket!!!!!!!! Ez pedig bazi nagy mesh stb. gebulához vezet.

Ground Enviroment esetén sok teendõ nincs, mindössze annyi, hogy akkor nem kell bemásolni minden textúrát, csak a nádas textúráit kell !!!!!, a 0005,011,027,047,128-as valamint a railroad és autópálya textúrák azok fixek az fsben azokat nem kell.

Én alapban a Kalcsó Gyula kilogolfyankee sg fórumtársunk és a GE textúrákat használom vegyesen, viszont tetszik a Laci bácsi féle is. A tavaszi textúráknál én is emlékszem valami elütésre, valamelyik youtubeos videómon látszik is amikor a Pápára tartó két MiG-21-es alatt feltünik a régi akkor még Hungary 2009 Béta scenery landclass.
CptSAB
okés, most értem haza, mindjárt orvosolom a dolgokat
Falconer
Kellene még egy manual ahhoz is, hogy mit csináljunk ha GE textúrákkal akarjuk használni.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Én így csináltam:
Az FS9 könyvtárban lévõ "Addon scenery" könyvtárban kézzel csináltam egy "HungaryBaseScenery" alkönyvtárat, azon belül egy "Scenery" könyvtárat. Ebbe másoltam be azt a 27 fájlt ami a letöltésben az "Addon scenery" könyvtárban van.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Így sem jó 😞
Egyszerûen nincs mit kitallózni a library-ben, nem talál megfelelõ file-t. Mi a helyes könyvtárstruktúra, pontosan?
Hypo
hmm jo kerdes szerintem felig random felig hely es repter fuggo, elvileg azokat lehet valahogy skinnelni is.....

spyy55
Az AES-ben lehet állítani a tankoló és tolató jármûvek fajtáját, vagy magától (random) válassza ki a progi?
Esetleg gate függõ, hogy éppen hol áll a gép?
(csak azért, mert kettõ féle van mindegyikbõl)

Hypo
😊)) en is alltam mar vele a levegoben semmi emelekedes😊))

Papirzacsi
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Köszönjük a sceneyt.

Pár észrevételem lenne a rilízzel kapcsolatban.
- A scenery lecserél pár default ground textúrát, tavaszi textúrák esetén pl. sokkal élénkebbre. Ezek kevésbé harmonizálnak a már meglévõ sceneryk tavaszi textúrájához, ezért célszerûbbnek találtam volna megtartani a defaultot és az újat opcióként telepíteni.
- Az Addon scenery/HungaryBaseScenery mappa struktúrája rossz. Így kéne kinéznie: Addon scenery/HungaryBaseScenery/Scenery. Itt kéne lennie a sok BGL-nek, különben a scenery library nem fogadja el a mappát. Aki ezt nem veszi észre, vagy nem tudja, annak nem lesz jó a scenery, még telepíteni se fogja tudni, ahogy itt valaki már problémázott is. Ezt figyelembe véve újra kéne csomagolni.

A default textúra backup azoknak akiknek szükséges.

Clidey
Pont tegnap Carenado 172-eseztem a Lacibácsi sceneryje kapcsán, éshát...khmmm...gyorsul meg megy felfele mint a rakéta a szimulátorban, pedig a valóságban meg húzom a seggem a lóversenypálya fölött 20 méteren a sebi meg rohadtul nem akarja elhagyni a 65 csomót... :S