45215
  • [HUN]FaTaL
    Mert FS, ilyen az alap is. :) Vedd le az fs9.cfgben a látótávolságot 70km-re és jó lesz :)
  • spyy55
    Egy kis beállítási segítség:
    Miért fosul el a víz a háttérben szerintetek (REX-et használok)?
    kép1
    kép2kép3
  • exTrem
    Örülnek, ha nem küldik el őket ...
  • polluxware
    malévos piloták mindig ilyen jó kedvűek? fizu emelés volt?
  • CptSAB
    Ha valakinek kell PM-ben elküldöm.. :D Jobban néz ki mint a két kisgyerek..

• Big Blaster
    Igen tudom, hogy a GEPro nem tartalmaz landclassokat és már az is lehet, hogy keverem a dolgokat, mert sok cuccot kipróbáltam együtt(MyScene2004, FsceneX, meg még a jó ég tudja, hogy milyen egyéb textúra készleteket meg egyéb stuffokat) de ennek ellenére valahogy nekem nem tetszettek azok a textúrák, amiket a GEPro rakott fel. Pl. a városokban valahogy túl nagyok voltak az épületek körvonalai, mintha valami nagyított légifelvétel alapján készültek volna, köríves rajzolatú megművelt területek, meg ilyesmi. Uninstall után nekem jobban tetszett a táj mint GEPro-val. Persze lehet, hogy valamit én keféltem el, mert mint mondtam nem egy-két dolgot próbáltam. Lehet, hogy együtt adtak ilyen erdményt és külön a GEPro jól működött volna.

Esetleg teszek fel egy két példát egy adott területről, hogy nálam most hogy néz ki és hogy szerinted mennyire okés így.

Az UT nem rak fel textúrákat? Ebben biztos vagy? De akkor mit csinál? És miben jelentkezik az inkompatibilitása a scenerykkel?
  • L Viper #29917
    Hmmmmmm
    De ígéretes képeket látok itt.

Na alakul már szép hazánk.
  • Hypo #29916
    LHSIMULATIONS - Hungary Landmarks Pack nemsokara megjelenik
  • Hypo #29915
    a gep maga nem tetszik, nehez megmagyarazni de nem jon be:)) volt szerencsem latni eloben is detto:)

De mint mondtam jo kis addon a maga nemeben.

Jo de airbusom sincs azt is utalom:)
  • polluxware
    maga a típus nem tetszik? reptulajdonságok?
  • Papirzacsi
    Az a V-beállítás nem a nyilazás. Bár a 30 fok mindkettőre nagy.:)
  • Hypo #29912
    izlesek es pofonok, majd el donti melyik jon be neki:))) tudom neked a do a szived csucske:)

speciel en nem vagyok oda erte, nem magaert az addonert hanem a gepert ugy altalaban:)

de szerintem barmelyiket valasztja csak jobban jar mint a default piper:))))
  • polluxware
    nemtom mennyi az ár difi ,de a DA do-27 is ugyanolyan jó bush célra.. (softbush;)

radásul sokkal többet AD!

realair scout túl steril.. és könnyen megunható egy idő után
  • [HUN]FaTaL
    A Gepro csak textúrákat pakol be, településeket nem rámol sehova, az ute meg pont textúrákat nem rak, ellenben rengeteg sceneryvel inkompatibilis.
  • Nashgaar
    Sziasztok!
    Az Albatroshoz Ti találtatok valahol hangcsomagot? A csajszi egyébként hogyan került bele?
    Egyébként hálás köszönet a készítőknek a gyönyörű repaintekért.
  • Big Blaster
    Sajnos most nem tudom megnézni a linkelt képet, de én is próbáltam a GEPro-t és a HuBase-t együtt. Nekem sem tetszett az eredmény, kb. hasonló okokból mint amit írtál: túl sok település lett, olyan helyeken is, ahol szerintem nem kellett volna. Meg olyan textúrákat rakott fel, ami nekem valhogy nem jött be, pl. körívek mentén művelt földterületek, ami Mo.-on nem jellemző.

Ezért én le is szedtem a GEPro-t. Habár a fóromon többen nem szeretik, de én inkább az Ultimate Terrain Europe + East Europe csomagot raktam fel. Az valahogy jobb eredmény adott mint a GEPro.
  • Big Blaster
    Köszönöm srácok a segítséget. Ezek szerint nem én vagyok béna, hanem ez a Bill Lyons féle free Piper Cub valóban nem sikerült valami jól. :-( Lehet, hogy ebben szerepet játszik az is, hogy eredetileg talán nem is FS2004-re készült, hanem FS2002-höz. Legalábbis AVSIM-re 2003-ban töltötték fel a cuccot, amikor az FS2004 talán még ki sem jött, vagy csak éphogy.

Nem küzdök vele tovább, kipróbálom az ajánlott REALAIR gépeket vagy a Bellanca-t, amit korábban ajánlott valaki közületek.

Köszi a segítséget mégegyszer.
  • ptomi82
    Tud valaki megoldást a HunBase-es anomáliára? (29812 sz. hsz)
    THX!
  • Hypo #29905
    Nem realis, az egy fos ne is szenvedj vele. ha jo bush planet szeretnel mar tobbszor mondtam REALAIR Scout es champion kivalo gep szep panelek kurva jo vc, na az mar kez hasonlitani az eredetihez, lehet vele gyakorolni a flaps nelkuli leszallast rovidre, jol kirugod a ruddert szepen be lehet vele siklani.

Sajnos az teny hogy FS inkabb a kornyzezetet es a muszeres repulest szimulalja ez a kisgepes dolog azert nehez mert itt tenyleg a rep tulajdonsagnak kene szamitania de vagy agyugolyokat csinalnak vagy teglalkat. Nehez megtalalni a jot.
  • CptSAB
    A szárny nyilazását is 30 (!) fokról 1.1-re vettem vissza, a szárnyfelületet is 144 ft2-ről 178,5 ft2-re tettem, de semmi.
  • CptSAB
    Közben én is játszottam a súlyponttal. Hátrébb tettem 1 lábbal (-4,2 helyett -5,2). Így elvileg nagyon frankó lett a súlyközéppont, az orrnehéz gép statikailag kezdett helyreállni, legalábbis amikor tankoltam és pakoltam be a galerit de ennek ellenére továbbra is leadja az orrát. Trimmet hagyom semleges állásban, de egyszerüen nem akarja magát elszívni a földtől, pedig 100 csomó közelében azért illene már kialakulnia valami kapcsolatnak.
  • Papirzacsi
    Illetve reális, ha nagyon elvan kúrva a gép súlypontja. :-) És még leszóljátok az fs realitását. :-DDD
  • Papirzacsi
    Egyáltalán nem reális ez a viselkedés.
    Az aircraft.cfg-ben keresd meg a "empty_weight_CG_position=" sort, és az első korrdinátát írd át kisebbre. Ezzel hátrébb kerül a súlypont. Első próbálkozásra próbáld vhova a két pilótaülés közé tenni, ha esetleg nem ott lenne, de mindenképpen hátrébb, mint a mostani.
  • Big Blaster
    Feladom. Akár mit csinálok nem akar emelkedni normálisan ez a Cub. Küzdeni kell vele, hogy a levegőbe emelkedjen és ott is maradjon. Lehet, hogy ez a reális viselkedése, de számomra élvezhetetlen. Egyelőre maradok a FS2004 Cub-jánál. :-(
  • perko
    KPHL LiveATC
  • Big Blaster
    Köszi az infókat. Teszek még pár kísérletet, hátha valamit én nem csinálok jól. Olvasgattam egy manualt a Cub-hoz, és abból az jött le, hogy a trimm-nek semleges helyzetben kell lennie, viszont befékezett keréknél kell ráadni a gázt. Ekkor a faroknak kicsit meg kell emelkedni. Ezután kell kiengedni a féket és kb. 40 KTS-nél el kell kezdeni emelkedi a masinának. Na megyek és ki is próbálom. :-)

A súlypont módosítást megcsináltam, rosszabb nem lesz tőle.
  • Papirzacsi
    Amit leírtál azok alapján a repülési modellje hót szar. Folyamtos orrnehéz hajlam rossz súlypontra utal, vagy nagyon elbaltázott flightmodelre. Egyik sincs kizárva. Olyan nincs, hogy csak teljesen farokra trimmelve száll fel egy gép. Az fs alapból szarul kezeli a trimmet. Kisgépeknél pont olyna karakterisztikával bír, mint a nagygépek állítható vezérsíkjainak a viselkedése, ez teljesen rossz. Viszont ettől még jól meg lehet írni egy flight modelt.

170, -3.0, -1.5, 0.0
    Az első szám (170) a ponton található tömeg, mi ezesetben 170 lbs.
    A -3.0 a pont helyzete a hossztengely mentén, a referencia ponthoz képest( talán lábban). A negatív érték azt jelenti, hogy a referencia pont mögött, tehát a farok irányában található.
    A -1.5 a pont helyzete a keresztengely mentén. A negatív érték ezesetben azt jelenti, hogy a gép szimmetria síkjától, repülési irányban nézve, balra helyezkedik el.
    A 0.0 pedig a pont helyeze a függőleges tengely mentén. A pozitív itt szerintem felfelé van (ennyit a jobbsodrású koordináta rendszerekről.)
    Ezután még jönne a station neve, ami a payload menüben megjelenik, de nem mindig írják oda. Itt kommentként van odaírva, ami az fsben nem látszik.

A kérdésedre visszatérve, a -1.5 és 1.5 nem probléma az általad felvetett jelenségben, mert nincs rá hatással, viszont arra igen, hogy ha egy embert ültetsz bele, akkor bizony a gép folyton dölni fog vmelyik irányba tök irreálisan, hiszen a Cubban egymás mögött ülnek. Szóval nyugoadtan kinullázhatod az 1.5-öt.
  • CptSAB
    Erre csak az tudna válaszolni, aki repült vele a valós életben. De igazából, miután ez egy játék.. a legkidolgozottab repülő fizikai modellje is annyit ér, mint diszkós gyereknek éjszaka a villanyoszlop..
  • LegendTommy
    köszi az infót remélem jön a következő patch
  • Big Blaster
    Hmm. Ezek szerint jó ez a modell csak szokni kell az FS2004 beépítettje után?

Van még egy dolog ami szöget ütött a fejembe. Mivel FSpassenger-ben is szeretném használni ezt a Cub-ot, belekeveredtem a súlyeloszlás modellezés témájába. :-) Nem pontosan értem, hogy melyik érték mit jelent, de azt megfigyeltem a Cessna-val összehasonlítva, hogy a station 0 és 1 azaz első két ülést jelenti. Na ennél a Cub-nál is úgy van modellezve, mintha két ülés lenne egymás mellett elől. Így néz ki:

station_load.0=170, -3.0, -1.5, 0.0 //Pilot
    station_load.1=170, 0.0, 1.5, 0.0 //Front Passenger
    station_load.4=0, -8.0, 0.0, 0.0 //Baggage

Gondolom, hogy a -1.5 és 1.5 érték a gép középvonalától mért távolsága lenne a két egymás melletti ülésnek.

Ez nem probléma? Vagy ilyen apróságokkal ne foglalkozzak? :-)
  • [HUN]FaTaL
    Ízlés kérdése, meg vegyesen is lehet :) Ez is vegyes: a felhők asszem rex, az ég meg a nap pedig HDE. Vízre meg csak a REX van, meg van aki a zinerteket preferálja, nekem az egyáltalán nem tetszett.
  • [HUN]FaTaL
    Semmi köze az antivírusnak a CTDhez, bugos. Antivírust akkor kell tiltani ha elakad a telepítő.
  • Big Blaster
    Szerinted melyiket érdemes használni a REX felhő textúráit és színeit vagy ezt a HDE cuccot? Vagy csak ízlés kérdése?
  • Papirzacsi
    Igen, az is be volt kapcsolva, meg egy bizonyos HDE stuff is fel volt pakolva.
  • alert
    Azt hittem HDR-t akartál írni, olyan HDR bloom-os fényhatása van a felhőknek :)
  • CptSAB
    Nem rossz madárka ez. Golden Age Sim munka. A készítők eddigi munkáira grafikailag nem volt még panaszom. Ahogy írtad, húzni kell a botot. Oda kell figyuzni a keverékszabályozásra.
  • Papirzacsi
    Nálam az fses gépen nincs antivir, az UAC meg WIN7 install után az első 5 másodpercben őrületbe kergetett, szóval azóta ki van kapcsolva. Szóval a válaszom igen.:)
  • LegendTommy
    ifly support fórumon olvastam
    "It is really important that both the patch and main product were downloaded and installed with Anti virus and Spyware off and if you are a win7 or vista user with UAC off and as Admin.

Failure to do this will cause random errors that the team will not be able to replicate. Gens fail, switch covers don't work, LVL change wont work, blank gauges and lots more. If you are having these issues please try reinstalling first."
    Ti erre figyeltetek? nálam aktív volt az antivir, párszor van ctd-m, nálatok mi a helyzet? mikor jön a következő patch?
  • Big Blaster
    Hali!

Valaki szakértő meg tudná nézni az AVSIM-en található Piper Cub Classic-ot? cub4free.zip a fájl neve.

Én letöltöttem, beizzítottam. Az exterior egész jó, mondjuk az kicsit zavaró, hogy a VC-ben egérrel nem sok dolgot lehet működtetni, de ez a legkevesebb.

Repültem vele párat, de őszintén szólva nekem valahogy baromi nehezen akar elemelkedni a földtől. Kb. 80 KTS-re kell felgyorsítani vízszintesen, hogy normálisan elkezdjen emelkedni. Az segít a dolgon, hogy ha az elevator trimmet abba a véghelyzetbe tekerem, amikor a legjobban emeli az orrát, akkor kisebb sebességnél is elkezd emelkedni, de ez normális dolog? Egyébként felszálláskor hová kell állítani a trimmet?

A másik dolog, hogy amikor már vízszintesen repülök, ha leveszem a motor fordulatot 2000-re, csak akkor nem süllyed, ha szintén max. emelésen van a trimm, egyébként mindig húzni kelle a botot.

Szóval nem tudom, hogy ennek a repcsinek így kell viselkednie vagy valamit nagyon elkúrtak a modelben? Örülnék, ha valaki letöltené és repülne vele párat és beszámolna, hogy szerinte jó ez így vagy nem. Előre is köszi.
  • Clidey
    Ígéretesnek tűnik...