MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CptSAB
Igazán készíthetne már valaki egy fasza kis Piper 28-140-et!!! Jó az free cucc, de lenne azért mit javítani rajta.
Egy korábbi hozzászólásodban volt, hogy Laci bácsi Aerosoft Budapest 2007-et használ, és nála nem voltak hibák. A kérdésem csak az, hogy a bpmesh.bgl-t akkor most törölni kell, vagy sem? Én töröltem/átneveztem, de így nem jó.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

polluxware
ha megfelelõ a hûtés...😊 azért gondlom hogy megy az 3/4 gázon is kicsit lassabban emelkedve

egyébként egy repülõgép motort nem szabad összehasonlítani ilyen tekintetben akármilyen más célú dologgal.. elég ha csak arra gondolsz hogy miért majd 3000köbcenti egy blokk közben meg a 200lóerõt sem éri el

CptSAB
Mûsor volt hátul a kertek irányában. Az F-16-os alacsony magasságban körözött, a Grippen mögötte és felette lemaradva fedezte.. olyan volt a mi magyar vitézünk, mint az apja kezét fogó kisgyerek..
Nézegettem a Piper Archer III kéziöknyvet, és abban az emelkedési grafikont. Azt írja a fejléc, hogy ez 76 csomónál, és full gáznál (throttle) igaz. Létezik az hogy full gázzal kell emelkedni végig? :-O Nem purcan ki a motor ettõl?

-10 érték nálam az egész fájlban csak itt van:
// stream lines / unknown / non-perennial
Type=1
Size=4
ExcludeAutogen=1
MaskClassMap=3
Textures=RiverSU.bmp
offset=-10
Mielõtt a repülõtéri update megjelent volna, a 31 irányból jól látható volt (sõt! egyáltalán megvolt) a nullás és a vecsési, ecseri csomópont. Az update után nálam eltûnt és helyette a nullás nyomvonalában egy csini 15-20 méteres platformon van a repülõtér.

A domb kb. a kõhíd vonalában kezd emelkedni, a vecsési MOL kútnál fordul ballra a repülõtér irányába, majd a 30R pálya mellett 3-5 NM távolságban Dunakeszi irtányába folytatódik. Persze közben fokozatosan elkopik a szintkülönbség, és Sikátornál már helyreáll a magasság.
polluxware
ez az egész talajsüllyedéses story-val kapcsolatban.. hátha segítség

tongass vs glacier jellegû problémáim megoldása közepette olvastam valmit ezekrõl amiben a terrain.cfg nevezetû fájlban kellett értékeket alap -10 -rõl 0-ra állítani

nemtom ez mennyire kapcsolódhat

[HUN]FaTaL
Akkor ezekszerint mégis belenyúltak. :-)

http://goo.gl/gd6Zi5

CptSAB
Annyit meg lehet próbálni, hogy a Bp2004 scenery könyvtárát bemásolni a tartalékba helyezett Aerosoft helyett.
CptSAB
Passz.. akkor. Most küldtem 1-1 könyvtár listát, amelyben az 1.30-as és a LAGO szerkezet van.

Ez a Bp 2004

AF2_LHBP.bgl
AF2_LHBS.bgl
AF2_LHDK.bgl
AF2_LHFH.bgl
AF2_LHGD.bgl
AF2_LHHH.bgl
AF2_LHTL.bgl
bp_excl.bgl
bp2003.bgl
bplib2003-1.bgl
bplib2003-2.bgl
bplib2003-3.bgl
bpmesh.bgl 237 kb
bp-old-menu.bgl
budapest2004.bgl
budfalib.bgl
lhbp2003.bgl
lhbplib01.bgl
lhbp-sta.bgl

Ez pedig az 1.30-as Bp2007

AF2_LHBS.bgl
AF2_LHDK.bgl
AF2_LHFH.bgl
AF2_LHGD.bgl
AF2_LHHH.bgl
AF2_LHTL.bgl
bp2006.bgl
bp2006_excl.bgl
bplib2003-1.bgl
bplib2003-2.bgl
bplib2003-3.bgl
bpmesh.bgl 815 kb
budapest2006.bgl
budfalib.bgl
DNA COMP.BGL
dna_end.bgl
dna_excl.Bgl
dna_flat.bgl
genericb.bgl
hazacskak.bgl
lhbplib01.bgl
lhbpwayp.bgl
[HUN]FaTaL
Alert mondta, hogy nem lett változtatva.

Sõt, elvileg az egész Budapest Ctiy 1:1-ben van átemelve a LAGOból.

Clidey
<#worship><#eljen><#circling>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

CptSAB
Az Aerosoft féle változatban módosítva lett az eredeti mesh. Elég megnézni a méreteket. Én a javított updatelt 2005-ös mesh-t használom. Talán Peti többet tudna errõl mondani, mit mókoltak még be, mi változott. De szerintem a Dunakanyart is bevarázsolták..

A Szentendre és a Dunakanyar környékén a hiányzó települések javítva lettek, tölthetõ.
[HUN]FaTaL
Budapest 2007 is Kozma & Orosz Péter. Elvileg a mesh ugyanaz ezért is furcsa.

Utolsó mondatodra : Erõt és egészséget neki! :-)

CptSAB
Skacok. Én azért nem tudok neketek segíteni, mert én a LAGO Budapest 2003 vagy 2004 kinek hogy tetszik szerzõ Kozma András.. van fennt, és sehol semmi gond. Egyszer megnéztem az Orosz Peti féle sceneryt is, Laci bácsi mellékelt egy screent az õ bgl-rõl, de nem egyeztek, voltak ott más bgl-ek is, ez t anno 1.3-as Bp mellett folyt még tavaly nyáron valamikor. Laci bácsi képein sehol sem volt hiba.. vagyis nem tudom mi van neki meg pluszba, ami viszont hiányzik nektek, és baromira mindegy, hogy wrez vagy origin.. Laci bácsit mostanság nehéz elérni. Én is sokat várok a mailokra, de ugye nem frankó a gépe, mert winfos gondok vannak, és azt se feledjük el, hogy Laci bácsi bizony 75 éves ám már. Nem úgy megy mint nálunk, nálam. Erõt és Egészséget Laci bácsinak! 😊
Így ahogy tetszik mondani! :-(

Clidey
Akkor bizonyára nekem vannak szövegértési gondjaim. <#rolleyes>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Tibetan
Ez egyre jobban nem az én ingem, nem is akarom magam beleártani, de én abban a hsz-ben sem láttam olyat, hogy a szerzõje azt állította volna, hogy te FS Globalt használsz.... 😊

Viszont az kezd elkesíríteni, hogy kezd nyilvánvalóvá válni, hogy aki az Aerosoft féle Budapest sceneryt használja, az bizony tök mindegy, milyen mesh-t pakol alá, tele lesz hibákkal...
Én örülnék a legjobban, ha ez az állításom alaptalanul hülyeségnek bizonyulna...

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Clidey
Úgy jött ide hogy #26201 elsõ mondata. 😊

Tibetan
Én meg olyat nem mondtam, hogy te FS Globalt használsz... Nem is értem, ez most hogy jött ide... Na mindegy...

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

nálam fsgenesis van fent és a hibák hasonlóak mint Clidey-nál
Clidey
Ööööö...idéznétek azt a hozzászólásom ahol azt mondom hogy FSGlobalt használok? Mert tudtommal sosem mondtam ilyet... <#zavart1>
Nekem default mesh + Budapest szinör + Lacibácsi szinör van fennt.

Tibetan
Többször feltettem itt ezt a kérdést, "tud-e valaki jó Hungary mesh-t?", de senki nem reagált... Laci bácsit talán egy privátban vagy mailben kellene megkérdezni, nem tudom... Nekem most az imént említett Hungary mesh van fent, de amúgy FS Global 2010-et használok, s a (pl. Clidey-nál is) ismert hibák nálam is fennállnak mindkettõnél... (vagyis akkor is, ha leszedem a hungary mesh-t).

Nekem megvan az FSGlobal 2008, és ahogy Clidey írta, nem rossz, de a mesh hibák itt is megvannak. Én csak azt nem tudom, hogy Laci bácsi milyen mesh-sel próbálta a scenery-t, mert azt hiszem, hogy azt írta itt a fórumon, hogy nála rendben volt minden.

És ha default FS-re rakom fel, akkor is lesz benne mesh-hiba?
Tibetan
Ööö, nos, hát igen... Szóval, ez az a mesh, amirõl már többször írtam az elmúlt napokban, hogy ha tudtok, akkor ettõl újabbat és jobat javasoljatok. Ettõl csak egy régebbi és rosszabb van... Az is ugyanúgy eredetileg FS2002-re készült, mint ez. Ezt pedig még 2004 elején adták a ki a szerzõi, szõval bõ hat éves, vagyis szinte semmivel sem kompatibilis, amiket manapság használunk... Csak mivel más néven emlegettétek, ezért megtévesztett.
Mindenesetre köszönöm...<#worship>

http://library.avsim.net/download.php?DLID=42229

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Clidey
Flightsim.com-on rákeresel arra hogy "hungmesh.zip" ~69 mega

Tibetan
Ezt a Hungary & Carpathians mesh-t hol lehet letölteni? Egyáltalán létezik valami egyéb alternatíva Magyarország mesh-re? Jó mesh-re? Köszi!

Felraktam a korábban említett Hungary & Carpathians mesh-t, de ha jól láttam így is akadnak vízlépcsõk a Dunán.....

Elég egyszerû: A Magyar Alap Scenery-t (=MAS<#eljen>) FS-ben a Scenery Library-ben a repterek alá teszed, és így megmaradnak😊

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

"annyit, hogy a MAS-t prioritásban minden magyar repülõtér alá teszed."

Tudja valaki ennek a magyar fordítását? 😊 köszi
Hypo
<#eljen>

Köszönöm, sikerült. (Fsuipc volt rossz.)
Hypo
Aismooth repules elott elinditod es megold mindent edi csaj hang meg pofaik is ha kell😊

ha dreamfleet-rõl van szó akkor mindig az archer III-at említed, miben jobb mint a bonanza? én csak azt ismerem eddig, ami csodálatos, szerintem is jobb mint a carenado gépek csak picit a vc gyenge.
Shortstop
40-en van

[HUN]FaTaL
AISmooth, Radar Contact, esetleg IVAO/VATSIM

És nem a skai fordít be eléd gépet hanem az ATC. Vagy ha a fentiek nem szimpik akkor vedd le a forgalmat 50% köré ha nagyob reptereken repkedsz.

Shortstop
Hogy lehet azt a jelenséget orvosolni hogy a SKAI minden leszállásomkor bevág elém egy gépet és 50m-re a pályától én mögötte megkapom a go aroundot... ??

Amennyiben tökös vagyok és lerakom a gépet akkor õ meg olyan kemény féktávot vesz hogy esélyem sincs kikerülni..

polluxware
kíváncsi vagyok az elsõ tapasznyalatokra... képek alapján nagyon ígéretes kis vfr cuccnak néz ki😊

185F mûszerein már észrevettem hogy noha továbbra is 2d-sek, de sokkal fluidabbak

kiderül...

Clidey
Nos, ez pedig nem teljesen a kárenádó hibája. Nem õk tehetnek arról hogy az igaziban is egykaptafára vannak a(z alap)mûszerek. Ugyanez az analógia egyébként a keleti blokk gépeiben is jól megfigyelhetõ...

Nekik is megvannak a gau-template-k, kétféle verzióban (FS9, FSX) és azt pakolásszák befele a cuccaikba. Teljesen logikus a hozzáállásuk. Csak az nem logikus, hogy mijaf*szér hagyják õket bugosan a x-edik release óta is ugyebár...

És gondolom épp a fentiekbõl (is) kifolyólag választanak mindíg olyan gépeket amiben ezek a mûszerek vannak. Ha egyszer választanának valami egyedibb típust - neadjisten egy jetet - akkor azért picit többet kellene várni egy-egy releasére, abban biztos vagyok. Mintahogy abban is hogy akkor azt a típusszériát is végignyomnák (a'la Cessna pölö...) 😊))

[HUN]FaTaL
Kivéve a régi FlyTampa-Sceneryket, amik com fájlokkal addolták magukat, ami 64biten nem mûködik, így kézzel kell hozzáadni õket.

Biztos így van, ahogy mondod, de ettõl függetlenül azért abban többen egyetértünk, hogy a carenados cuccok nagyon egy kaptafára mennek, vagy legalábbis az utóbbi években így volt. :-)

Hypo
a dubai ha jol emlekszem es meg egy regebbinel ez az automatikus nem mukodott mindig jol

Clidey
A Flájtampás cuccok általában vannak annyira intelligensek hogy automatice ápdételik a scenery.cfg-t, de való igaz amit írsz, le kell csekkolni és ha nincs benne, manuálban hozzáadni. 😊

Hypo
Free flightban ha beallitod repternek az OMDB-t akkor az default repter latszik?
Scenery menu pont alatt latszik? ha nem akkor ADD scenery gombra kattintasz megekesed ahova telepitette es hozza adod a folderet.

Clidey
Szerintem pedig elég logikus. Tudniillik elég nagy különbségek vannak az FS9 és az FSX material-kezelésében és fajtáiban, valamint animációban tud pár dologgal többet az FSX mint az FS9.
Ha valaki egy FS9 gépet akar átportolni FSX-re vagy vicaverza, akkor gyakorlatilag a halom poligonon és a sztenderd animációkon kívül szinte mindent csinálhat újra. Ha FSX -> FS9 konverzióról van szó akkor az animok is mennek a levesbe.
Azt a kis nüansznyi problémát már meg sem emlitem, hogy az FS9 alá ugye Gmaxal illik dolgozni FSX alá meg 3DSMaxal, ami ismétcsak felvet bizonyos problémákat...nem is kicsiket.
Szóval én megértem azokat akik egy FSX release után nem akarnak szarozni egy FS9 verzióval is.
Hja, és akkor még a gaugesek újraírásáról/átírásáról még nem is beszéltem...az csak a hab a tortán.

Az hogy a Oroszlánszív bácsi (és még páran...lásd Kárenádó pölö) nem volt lusta és csinál még FS9 verziót, azt csak a személyes jóindulatának köszönheted. Van vele szopás rendesen, hidd e, nem hiszem hogy a nagyobb bevétel miatt csinálja.

Sziasztok!Feltettem a Flytampa Dubai-t de a játékban sehol se találom.Azt szeretném megkérdezni hogy mit tegyek hogy tudjak játszani vele?
Bocsi, nem jól fogalmaztam, igazad van. ;-)