MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tibetan
Nos, úgy tûnik eddig messze a te javaslatod hozta a legjobb megoldást. A hibák legtöbbje megszûnt, igaz, Budapestne a Duna partján most végig egy mély árok fut nekem (de ez kevésbé zavaró), viszont a Dunakanyar hibái megmaradtak... Igaz ahhoz már nem sok köze van a Budapest 2007-nek...

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

CptSAB
nálam nem fagy ki az FS Tököltõl délre.. 😊
CptSAB
lol.. mindenki erre hasalt rá..
Papirzacsi
Merem feltételezni, LHTL felettrõl nézve nem látszik semmi, viszont közelebb nem tudok menni hozzá, mert nálam elszáll a rákba az fs a Hungary Base Sceneryvel azon a részen.

Másnál is elhalálozik az fs Tököltõl délre, a scenery határa felé repülve, ha be van kapcsolva a hungary Base Scenery?

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

CptSAB
Oké.. megvizsgáltam a dolgot, tehát Aerosoft 1.3 Bp scenery aktívvá lett téve.
Nálam nem szakad le Visegráddal szemben a part, nincsenek vízlépcsõk, dombok stb..

Elmondom miért. Ennyi nyafi után arra gondoltam.. ha a Duna okozza a gondot, akkor minden a Dunához kapcsolódó bgl magában rejtheti ezeket. Így aztán én a dna end, excl, és flat állományokat is kiebrugdaltam a bpmesh mellett, meghagyva csak az FSG08-at. Eredmény tökéletes. Úgyhogy én részemrõl kipipáltam a chklisten ezt a feladatot.
Akkor vélhetõen a Tököltõl délre esõ vízlépcsõ is megszûnik? :-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Tibetan
Na ezt kipróbálom... 😊

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Tibetan
Nos, mindenféle kombinációt végigpróbáltam a HungaryBaseSceneryvel, a Hungary_2004 sceneryvel, az FS Global 2010-zel, a Hungary & Carpathians mesh-sel, és természetesen a Budapest 2007 sceneryvel a bpmesh.bgl-ek cserélgetésével, illetve letiltásával, valamint a dna_end.bgl letiltásával. Egyik esetben sem történt semmilyen változás, olyan, mintha az FS tudomást sem vett volna arról, hogy bármibe is beavatkoztam volna. Nekem ez felettébb gyanús, azon gondolkozom, hogy itt valami más gubanc lesz.
Az érintett sceneryk így követik nálam egymást (Laci bácsiék ajánlása szerint):
Budapest 2007
Hungary_2004 scenery
HungaryBaseScenery
Hungarymesh
FS Global 2010

Papirzacsi
Azt hiszem sikerült megtalálni a megoldást a mesh problémára.A Budapest scenery 1.3-as, valamint 1.5-ös verziójában a Budapest_City/scenery mappa a következõ fileokat tartalmazza alapból(akinél nem ezek vannak, annál valami kutyulás van):

AF2_LHBS.bgl
AF2_LHDK.bgl
AF2_LHFH.bgl
AF2_LHGD.bgl
AF2_LHHH.bgl
AF2_LHTL.bgl
bp2006.bgl
bp2006_excl.bgl
bplib2003-1.bgl
bplib2003-2.blgl
bplib2003-3.bgl
bpmesh.bgl XXXXXX
budapest2006.bgl
budfalib.bgl
dna_end.bgl
dna_excl.Bgl
dna_flat.bgl XXXXXX
genericb.bgl
hazacskak.bgl
lhbplib01.bgl
lhbpwayp.bgl

Ezek közül a fileok közül el kell távolítani a bpmesh.bgl-t és a dna_flat.bgl-t (XXXXX-ekkel jelöltem a listán is). Ezzel megoldódik a dunakanyar problémája, a Szentendrei-sziget déli csücskénél lévõ vízlépcsõ, valamint a városligeti tavak és a duna szintproblémája az Erzsébet híd és a Lágymányosi híd környékén.

A dolgot leteszteltem a Hungary Mesh-sel,de sajnos a Hungary mesh sem valami pontos, ezért a Gellérthegy pl. meglehetõsen rosszul mutat, valamint Farkashegy és LHBP is egy kisebb fennsíkra került. Ezekkel együtt kell élni, vagy más mesht keresni, bár sztem az se moldja meg ezt.

[HUN]FaTaL
Húb*zmeg 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Tibetan
Ja igen, a Hungary c Carpathians mesh-t használva is jelentkeztek ugyanazok a hibák... Itt valami nagyon el van cseszve, s a gyanúm egyre inkább az, hogy valahol másol kell kutakodni...

Tibetan
Én sem... Nagyon nem... Lényegében lassan a létezõ összes logikus variációt kimerítettem, de ugyanazok a hibajelenségek... 😞 😞

Ezek után viszont azt nem értem, hogy Laci bácsinál pl. miért nincsenek ezek a hibák.

Tibetan
Na, ezt, tök jó, hogy mindezt leírtad, így egy kicsit nálam is tisztába raktad a fejembe a dolgokat,s rájöttem, hogy nekem is hasonló dolgok rémlenek... 😊

Amúgy most próbáltam ki a Budapest 2007 1.5-öt az eredeti, LAGO kisméretû, tehát Laci bácsi által javasolt bpmesh.bgl-jével plusz FS Global 2008-cal, hát ugyanúgy meg vannak az ismert hibák. Tehát az eredmény negatív. Most még megnézem a Hungary & Carpatians mesh-sel (mivel nem tudok egyelõre jobbat...)....

Papirzacsi
Nos átfogalmazom, a szituációt nem érted, és ezért bemásoltál olyat, ami ha már angolnál tartunk egy bullshit. De mindjárt elmondom miért. ;-)

Amit bemásoltál, az azóta van kint az aerosoft honlapján amióta megjelent az elsõ fsx-es verziójú Budapest scenery, ami ha jól tudom azóta fut Megascenery Budapest néven. Korábban Budapest 2007 volt, és csak fs2004-es verzió. Amit írnak az igaz volt az elsõ fsxes verzióra, ugyanis az elsõ magyar kiadású Budapest 2003 óta, majd késõbb a lago féle Budapest 2004 (ami szinte tök ua. mint a 2003) benne vannak a budapest környéki kisrepterek, ma már eléggé gagyi minõségben. Ez tartalmazza LHDK-t is. Ezek a repterek és a városban található létesítények nem voltak benne az elsõ fsxes kiadásban. Késõbb bekerültek talán az 1.4-es pecsnél, ami csak fsx-re lett kiadva, ergo fs2004-hez csak 1.3 illetve 1.5-ös verziók léteznek(már itt hibádzik amirõl cptsab írt). De az 1.4-es verzióban nem a 2003 óta jelenlévõ gagyibb LHDK került be, hanem az LHDK2008 fsxes verziója. Tehát ennek a kiadásakor megdõlt az az állítás amit az Aerosoft a mai napig ír a honlapján. Tetû lusta banda...
A 2004-es verzióban, ami 1.3-as majd 1.5-ös verziószámmal bír, maradtak a régi repterek, és az LHDK2008-at külön adtuk ki. A cptsab által felsorolt bglekben ennek a különálló scenerynek a filejai is benne vannak, ami egyértelmûen külön dolog, más mappában kellene lenniük.
Bonyolult a Budapest scenery története, nehéz követni, én kb erre emlékszem.

Oké, ezért írtam, hogy többedjére elolvasva Zacsi hozzászólását, már értem, hogy más LHDK-ról beszélt. Befogtam a szám. :-)

Tibetan
"Ha a Budapest scenery valamelyik olyan változata van a gépünkön, ami a bpmesh.bgl 835k változatát tartalmazza, akkor a Dunakanyar hibásan jelenik meg, és még egyéb problémák is jelentkeznek. Ez csak úgy küszöbölhetõ ki, ha a bpmesh-t hatástalanítjuk, és egy tiszteséges Magyarországot is tartalmazó mesh-t telepítünk."

Ennek az állításnak sajnos a második része már most megdõlt. Vagyis ha a nagyméretû bpmesh.bgl-t hatástalanítjuk, s nem pótoljuk a legelsõ LAGO féle kisméretû verzióval, ámde tisztességes hungarymesh-t rakunk alá, a hibák bizony akkor is jelentkeznek. Errõl - azt hiszem - több kolléga is beszámolt. Mindezt azért jegyzem meg újra, mert a hsz-ed végén az "addig is tesztelni, tesztelni és tapasztalatokat megosztani!" felszólítás szerepelt! 😊 Íme! 😊

Tibetan
Itt most tényleg nem errõl van szó... 😊

Tibetan
Akkor amellett, hogy minden tiszteletem Laci bácsié, érdeklõdnék, hogy a többi .bgl hogy került oda, van-e valami szerepük, s hogy miért felelnek? S hogy nem lehet-e, hogy ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy nekünk továbbra is televan hibával Budapest és környéke.
Amúgy közben kipróbáltam a dna_end.bgl-t inaktívûlva, de semmi változás...
Most megnézem a régi, kisméretû LAGO bpmesh.bgl-t visszarakva...

Azt igen, maximum téged nem értettelek tisztán. Az Aerosoft leírás szeint (többek között) LHDK benne van a 2004-es verzióban, míg az FSX-esbe ezt mind nem lehet beletenni. Lentebb pedig azt írtad, hogy LHDK nem rész a 2004-esnek, csak az FSX-esnek.

Papirzacsi
Érted is amit bemásolsz?

Papirzacsi
Igen, csak ezek vannak benne, plusz az a kettõ amit kivettél (a bpmesh.bgl, dna_end.bgl)

"FS2004 edition only! The city is fully covered with detailed buildings and monuments. All the additional airports around Budapest (LHBS, LHDK, LHFH, LHGD, LHHH and LHTL) are included as well in great detail. It is NOT possible to add all of this to the FSX version due to framerate limitations."

Tibetan
Ja igen, a bpmesht-t és az ominózus dna_end.bgl-t töröltem, azok azért nincsenek benne...

Tibetan
Hát, hogy az 1.5-nek része-e, azt nem tudom, de ebben sok olyan bgl van, ami a Budapest City/scenery mappámban biztosan nincs.
Az enyém így néz ki:
AF2_LHBS.bgl
AF2_LHDK.bgl
AF2_LHFH.bgl
AF2_LHGD.bgl
AF2_LHHH.bgl
AF2_LHTL.bgl
bp2006.bgl
bp2006_excl.bgl
bplib2003-1.bgl
bplib2003-2.bgl
bplib2003-3.bgl
budapest2006.bgl
budfalib.bgl
dna_excl.Bgl
dna_flat.bgl
genericb.bgl
hazacskak.bgl
lhbplib01.bgl
lhbpwayp.bgl

Szóval nekem jóval kevesebb bgl-em van a Budapest City/scenery mappámban. Nektek?

Hypo
kinai barataink biztos gyorsak😊 ha masolasrol van szooo😊))

Papirzacsi
Itt valami gáz van, mert ez egy kutyulmány. Ebben LHDK bgl-jei is benne vannak, ami nem rész a Budapest scenery fs2004-es verziójának, csak az FSX-es verziónak.

CptSAB
Köke a fotókat.. ez jó hír. Meglátjuk a kínai skacok mit hoznak ki. Ha ez is freeware lesz, akkor szerintem pmdg labdába sem rúghat, igaz én eddig is az SSG Kittyhawk modelleket favoroztam, de ennek oka ott keresendõ, hogy én repülni szeretek, nem programozni, és lényegében csak 5 percig kezelni a vasat.. Egy kisgépnél a minimum az hogy extra detail legyen a cucc, de hát ezért is vagyok FonákTom. 😄
Na akkor itt a baj! a dna_end.bgl nálam aktív, este kikapcsolom, és jelentek. :-)

CptSAB
A dna_end-et is hatástalanítani kell, Laci bácsi az FSG2005-öt használja, de a Papics féle SRTM és és más tisztességes mesh-el is jól mûködik, ezek azonban akárcsak nálam az Addon Scenery\Scenery mappában vannak tehát nem külön scenery bejegyzés.
CptSAB
a dna_end-et is hatástalanítani kell, Laci bácsi az FSG2005-öt használja, de a Papics féle SRTM és és más tisztességes mesh-el is jól mûködik, ezek azonban akárcsak nálam az Addon Scenery\Scenery mappában vannak tehát nem külön scenery bejegyzés
köszi, ezt a képet láttam, valami hihetetlen jól néz ki szerintem, ez az összehasonlítás is megdöbbentõ:

http://www.ai-china.net/attachment.aspx?attachmentid=10897
http://www.ai-china.net/attachment.aspx?attachmentid=10898

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Clidey
Még fejlesztési stádiumban van.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Itt és itt. De tetû lassú oldalak, azért is tettem fel más tárhelyre az érdekesebb képeket.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Nekem az 1.5 van, és a 835k-s mesh, ha ezt hatástalanítom, és felrakom az FSG2008-at, vagy a Hung&Carp. mesht, akkor is vannak hibák. Akkor ezek szerint ez egyetlen megoldás a 243k-s verzió beszerezése.

Ez kész van már vagy készül? mert néztem még képeket róla és a jelenlegi pmdg-nél 10klasszissal jobban néz ki.... ha még készül, mikorra várható?

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Clidey
Lévén a képek közt szerepel egy "hibageneráló" alkalmazás képe is, így én bizakodó vagyok hogy egy PMDG-nél is jobb repcsit fogunk kapni...

Clidey
Ezt fogjuk az idén nyáron megoldani... <#hawaii>

CptSAB
Merre lehet elérni a projektet nem tudod? Faszás ez így a képek alapján. 😊
Hypo
Ja mar neztem en is az visoznt nem derult ki hogy a rendszerek milyen melysegben lesznek szimulalva, de teny hogy a vc eleg meggyozo foleg hogy ahogy nezem minden kapcsolo mukodhet

CptSAB
Megjött a válasz Uraim!

Mellékelem Laci bácsi levelét, egy kicsit átalakítva.. (elvégre az e-mail nekem jött)

A Bp. problémához a következõket tudom hozzáfûzni. A Budapest 2004-ben elõször a bpmesh.bgl 243 436 méretû változata volt, ami nem tartalmazta a teljes mesh-t. Rövidesen megjelent egy hivatalos patch, ebben már a teljes bpmesh.bgl szerepelt, 835 582 hosszal, ez azóta nem változott.

A 243k változattal valóban nincs probléma, abban az esetben, ha mellette telepítve van egy tetszõleges magyarország-mesh. Ha nincs mellette más mesh, akkor a default Magyarország domborzata látszik, számtalan durva hibájával.

Ha a Budapest scenery valamelyik olyan változata van a gépünkön, ami a bpmesh.bgl 835k változatát tartalmazza, akkor a Dunakanyar hibásan jelenik meg, és még egyéb problémák is jelentkeznek. Ez csak úgy küszöbölhetõ ki, ha a bpmesh-t hatástalanítjuk, és egy tiszteséges Magyarországot is tartalmazó mesh-t telepítünk.

A Budapest City 1.40 változatát használva. A scenery mappa tartalma a következõ:

AF2_LHBS.bgl
AF2_LHDK.bgl
AF2_LHFH.bgl
AF2_LHGD.bgl
AF2_LHHH.bgl
AF2_LHTL.bgl
betonyok.bgl
bp2006.bgl
bp2006_excl.bgl
bplib2003-1.bgl
bplib2003-2.bgl
bplib2003-3.bgl
bpmesh.bgxx kikapcsolva
budapest2006.bgl
budfalib.bgl
dna_end.bgxx kikapcsolva
dna_excl.Bgl
dna_flat.bgl
dna_flat2.bgl
exclude.BGL
gen_obj.bgl
genericb.bgl
hazacskak.bgl
lhbplib01.bgl
lhbpwayp.bgl
lhdk.BGL
lhdk_alap.bgl
lhdk_fak.bgl
lhdk_lib.BGL
LHDKlib.bgl
newlib-2008.BGL
newmaxobj.bgl
szegely.bgl
szeles.bgl

Így remélem mindenkinek okés lesz végre.. ezt az infót fel is teszem az oldalamra, ha a bt nem jut extra sorsára, akkor ott elérhetõ lesz, illetve ez az infó majd valamilyen formában a hivatalos avsim-es verzióba is bekerül. Addig is tesztelni és tesztelni minbdenkinek, had gyüljön az információ.
Hypo
ne is mond lattam mar sokszor kivul belul de sajna repenes meg nem volt

L Viper
Hûbassz*meg
Clidey
Azt hiszem már nagyon itt az ideje, hogy Z142-vel menjünk egy kört...! <#papakacsint>

Clidey
Aki esetleg nem látta volna még...FS9/FSX IFLY 737NG...avagy lóf@sz a PMDG s.ggébe! <#bee1>

Hypo
Nalam is ez volt az utasitas szorol szora😊))))))

Hu hat kozel volt a tesco teny😊))) es lo...t se emelkedett, bezzeg a dogosebb erosebb 152 es ment mint a nyil felfele en meg csak kullogtam😊

Clidey
Nem dobbantottál egyet a Teszkó tetején? Vagy annyira nem vágysz arra hogy este bemondjon a Erõs Toncsika? 😄

Én a falpsot amint lehet behúzom, akkor érezhetõen meglódul a bringa, lassan elindul a varió is, aztán amikor elérem a 100-150 métert akkor kicsit lejjebbveszem a gázt is. Mikor csináltam rá az átképzést, azt mondta az oktatóm hogy "annyira vedd vissza hogy a gázkar gombja és a mûszerfal közé beférjen a kisújjad, az úgy akkor jó" 😄

Hypo
😊))) ne is mond tavaly 35 fokban orultem hogy emelkedtem😊))))))

bar igaz flaps utan en mar visszaveszek egy piciket

Tibetan
Hmm, vagy egy hete én is kérdeztem, hogy a bpmesh.bgl az ugyanaz-e a két sceneryben, vagy sem? Ezeke szerint még sem? Meg hogy akkor, most mi a jó, ha töröljük, vagy sem? (a törlés önmagában egészen biztosan nem kielégítõ megoldás) Igen, bennem is felmerült, hogy az Aerosft 1.3 alá esetleg próbából berakni a LAGO féle mesh-t... vagy ha ezt közben valaki megtette/megteszi, esetleg megoszthatná a tapasztalait velünk...
Laci bácsinak erõt és egészséget!

Clidey
Vannak olyan motorok aminél a gyártó engedélyezi a folyamatos üzemet maximális fordulatszám mellett. Például a Lycoming vagy a Continental legtöbb motortípusa is ilyen, de vannak olyan típusok is ahol a gyártó kiköti hogy hány percig lehet maximális fordulaton tartani a motort. Például a Zlinnél ez 5 perc.
Bár én a Cessnánál is azért mindíg visszábbveszem a gázt ha lehet - csak ha meleg nyár van és négyen ülünk benne akkor hagyom rajta a tûzfalon a gázt amíg biztonságos magasságba nem érek mert amúgy nagyon nehezen emelkedne.

Való igaz, kár az összehasonlítás, hisz a repülõgépmotorok általában kisfordulatúak (< 3000) bár azért akadnak kivételek, ilyen például a Rotax 912 (< 6000) és hasonló UL-be is építhetõ motorok, de ezeken van reduktor is persze.