MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
Nem lehet, hagyni kell "keresztbe repülni".
Pl. a hmû leállásból adódó aszimmetrikus erõk, nyomatékok kiegyenlítésére használhatják, hogy ne kelljen huzamosabb ideig erõsen taposni az oldalkormányt.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

[HUN]FaTaL
Ha jól tudom az utasszállítókon nem kell használni az oldalkormányt, mert a döntéssel együtt fordul az is, de majd kijavítanak ha tévedek. Kisgépes repülésnél pedig azt hiszem hogy használni kell. :-)

http://goo.gl/gd6Zi5

Gegi86
Lenne egy kérdésem, amikor a repülõk utazási magasságon vagy emelkedés és süllyedés közben nagyon erõs oldal szél van és a repülõ orra 10-15 fokkal valamelyik irányba kitér ilyen kor lehet használni a rud trim-et, vagy ilyen kor hagyni kell a repülõgépet így keresztbe repülni, és pontosan mire használják még a rud trim-et?
Választ elõre is köszönöm.
Hypo
hat akkor nem sok minden marad benne maximum a magasrol SZU RAGTA folyosokra emlekezteto utak😊)))

Hidd el en evekig eltem vele, de miota nelkule vagyok csodas az eletem😊)))

Willenbrock
Az RMD vagy DRM mûszer az nem azonos a VOR mûszerrel?Mert kinézetre pont olyan. F-104-esben beállítottam egy VOR frekvenciát a NAV 1 rádióba,aztán figyeltem ezt a RMD mûszert,de a vékonyabb tû aminek a VOR irányt kell mutatni masszívan beállt 90 fokra,bármerre fordultam ottmaradt.A szélesebb duplacsíkos mutató forgott de az sem a beállított VOR állomás felé irányított.Ez a RMD mégsem = a VOR mûszerrel?

Falconer
Szerintem qrvajó az egész, még nem volt problémám vele. Egy két kiegnél van olyan, hogy az utak nem csatlakoznak, de nem feltûnõ, a legtöbbhöz meg ugyis van compatibility patch. A problémás 3D lighting meg ilyesmi az ugyis ki van benne kapcsolva.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

CptSAB
uteur esetén, sajna már nem emlékszem a fájlszerkezetre, hogy az is területileg blokkos felépítésû-e.. mert ha igen, akkor lehet kisérletezni a fájlok kikapcsolgatásával (átnevezés)
[HUN]FaTaL
Szerintem szabadulj meg az UTtól, egy csomó kiegészítõvel nem kompatibilis, én is megszabadultam tõle.

Falconer
Az UT Eur-t muszáj kilõni? Európa többi részére jó lenne ha nem kéne kapcsolgatni.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

L Viper
Köszönöm. Azóta néztem, nálam a Poroszló - Tiszafüred híd sincs a Tisza-tavon. Remélem bekerülnek majd.

CptSAB
Ultimate Terrain és UT Eur az kikapcsolandó. Egyfelõl a pontossága messze van a M.A.S.-tól. Másfelõl a GE vagy GE Pro-t használóknak annyi a dolga, hogy csak a nadxx.bmp textúrákat kell bemásolni. FS Global 2008-al semmi extra nincs, nálam is az van.

Hidakra.. emlékszem rá, hogy Laci bácsinak volt egy hidas terve, de ez most nem tudom hogy áll, belekerültek-e a scenerybe.
Falconer
Még egy kérdés ezzel kapcsolatban:

Valaki össze tudná foglalni értelmesen, világosan, hogy mit kell annak tennie, aki Ultimate Terraint-t használ East-EU kieggel, GE prót, valamint FS Global 2008at?

+ Aerosoft Budapest 2007 1.3, az erre vonatkozó hozzászólást már megtaláltam, de jó lenne ha össze lenne foglalva az egész valami readme félében.

thx elõre is 😊

L Viper
Kérdés a "Lacibácsi" sceneryvel kapcsolatban:
Tokajnál a Tisza híd nálatok sem jelenik meg, vagy még nem is kell megjelennie? ( Nálam lenne rossz valami ? )

Debrecen környékét tesztelgettem még, nagyon szépen meg lehet találni a kis tavakat, településeket, erdõket itt mifelénk. VFR repkedés magasabb dimenióba lépett a környékünkön. <#eljen>
Hypo
Jaja😊) csak megjegyeztem, hogy nem árt csekkolni😊 Igen a sullyedésnél is nem árt azért figyelni ( sokszor a TOD elott már elkezdek süllyedni)

Ebben tévedsz. Lásd a választ lentebb.

Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

Valóban. Az alaphelyzet azonban az, hogy az FMC ismeri az adott eljáráshoz tartozó magasságokat és sebességértékeket is. Kétségtelen, hogy az AIRAC adatbázis sokszor pontatlan, ezért is írtam gyakori finomításról. De nem csak ezért, hanem a süllyedési profil sem mindíg ideális. De a lényegi kérdéshez ez már túl sok, szerintem,

Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

[HUN]FaTaL
Persze, hogy kiszámolja csak a térképen lévõ magasságértékeket nem veszi figyelembe, sem a sebességet (kivéve a 10000 alatti 250es korlátot).

Hypo
Kiegészítésként amikor az érkezési eljárást beviszi az ember az FMC be, akkor az egyes pontokhoz tartozó magasság/sebesség adatokat is ugye érdemes egyeztetni a Charton lévõ adatokkal és javítani ahol esetleg az FMC adatai eltérnek, de tény hogy az FMS is megad alapból ilyet és számolja is.

Az FMC nem számolja magától a sebesség és magasság értékeket, neked kell beállítani.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Már hogyne számolná?
Amennyiben az érkezõ pálya és a star is beprogramozásra kerül, sebességet és magasságot is számol egészen a pályaküszöbig. Az más kérdés, hogy ezen érdemes legtöbbször manuálisan finomítani, de normális esetben kizárt, hogy egy leszálló fázisban nõ a sebesség. 6000 lábra eleve nem ad 250 feletti sebességet, mivel a 10000 láb alatti sebességkorlátozást mindíg figyelembe veszi. Tehát elképzelhetõ, hogy egy hibás PMDG verzióról van szó, ha elfogadjuk azt, hogy a FAQ elolvasása alapján valaki máris hibátlan FMC programozásra képes.

[HUN]FaTaL
<#idiota>

<#idiota>

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

[HUN]FaTaL
1., nem tudom
2., Csinálj IFR Flight Plant. Bár sokszor hülyeséget mond az ATC.
3., Vagy az ATC szerint süllyedsz, vagy térkép alapján. Az FMC nem számolja magától a sebesség és magasság értékeket, neked kell beállítani.

3)-as kérdésemhez: pmdg 737-esrõl van szó 😊

sziasztok! ismét több kérdéssel jelentkezek 😄

1) egy szép z-142-est honnan tudnék letölteni? 😊

2) nem teljesen világos, hogy megy fs-ben a légi irányítás. szóval mondjuk repülök egy bp-bécset jön a csóka bejelentkezik de nem igazán mondja meg hova szálljak stb. 😄 nah ezt most elég fapadosan mondtam el de értitek...

3) az oké h beprogramozom az fmc-t. de miután elkezdem a STAR-t repülni hogyan kell süllyedni? mert az fmc-ben a legs menüben nekem hibás sebességeket + magasságokat ír. pl egy waypointnál azt írja, hogy 240/12000 következõ waypoint meg 280/6000. szóval azt hogy kell rendesen beállítani? 😊 (faq-t elolvastam 😄)

Falconer
Magyarország Alap Scenery esetében ha fel van Rakva az UT EU + kelet Eur akkor mit kell csinálni, hogy hibátlan legyen a dolog?

Vannak fizetõs meg ingyenes gépek. A flightsim.com, és az avsim.com file library-ben csomó ingyenes cucc van. Van amelyik telepítõvel jön, azt egyszerûen telepíteni kell, de a többinél is le van írva a reame-ben, hogy hogyan kell telepíteni.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Azt szeretném kérdezni hogy lehet-e a játékba új repülõgépeket tenni? És ha igen honnan és hogyan lehet???

Ingyenes. :-)

ST Design

A honlap tulajdonosának utólagos engedelmével. :-)

CptSAB
Frissítve lett a readme, és az eddigi zip fájlt egy installer váltja fel a design az majd Laci bácsi döntése szerint alakul, én készítettem egy változatot, ha az okés, akkor a hétvégén már a javított változat elérhetõ lesz. Megkaptam a Papírzacsi által jelzett hiba javítását is. Szóval.. startra kész a csomag.

FSX alatt nem tudom mi a helyzet, ez a scenery FS2004 alá lett elkészítve. Max akik használnak FSX-et, kipróbálhatják. Okosabbak leszünk.. <#hehe>
Willenbrock
Ez a Magyarország scenery fizetõs cucc? Az FSX-hez is jó? Linket kérhetek hozzá?

Hát igazán ugy 4.03 tól ....
Tudom hogy nem új de hátha valaki még nem látta:

Sztem nagyon szép scenery
Az LHSM és LHPP scenery-kel milyen a kompatibilitás? LHSM-bõl továbbra is törölni kell azokat a fájlokat, amiket korábban?

Tibetan
Laci bácsi, Zacsi, CptSAB! Mindannyiotoknak köszi a segítséget, úgy tûnik, minden problémám megoldódott már ami Budapestet, és Magyarországot illeti. Mindenkinek elolvastam a kommentejeit, segítségeit, javaslatait, összegeztem, s végül most úgy néz ki, tökéletes lett a végeredmény!
Köszi még egyszer!

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Tibetan
Igen, nálam is ilyen, Laci bácsi, köszönjük a javítást! <#worship>

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Sajnos a kép nincs meg nagyobb méretben. <#szomoru1>

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Hypo
<#worship><#worship><#worship>

Köszönjük! Most nétztem, és nálam is ilyen.

Papirzacsi
Köszönjük!

Köszönöm az észrevételt! A HP953150-2.bgl hibája, ami a Scenery\ Eure mappában található. A 424-122 area LWM-je hibás. A javítást már készítem, este átküldöm Tomi-nak.
Mégegyszer köszönöm, üdvözlet: Varjú László
A lórévi kompkikötõ bõvítése. :-D

Papirzacsi
Találtam egy ilyen hibát a Csepel-sziget déli végénél. Másnál is van?

Papirzacsi
Na pont jókor, mert éppen most akartam tékelni, hogy mit is csinál, mert hosszas próbálgatás után rájöttem. 😄D Viszont akkor mindjárt frissítem a readme-t, mert eze a file felesleges azoknak, akik nem használnak Budapest sceneryt.

CptSAB
ugye ugye? 😄
Viszont elõszedtem a 2009-es sceneryt a dna_comp-ra ez volt az utasítás, csak én emlékeztem rosszul:

"A DNA COMP.BGL fájl a Budapest 2007 scenery és a Hungary 2009 találkozásánál a Duna csatlakozását biztosítja. Az \Addon Scenery\Hungary 2009\Scenery mappába helyezendõ." 090904 verzió
CptSAB
Jó ez. 😊 Na lejavítottam a szöveget a bejegyzésben, most már érthetõ, tegnap ahogy elnéztem itt ott elég félmondatok voltak, mit is kell tenni a bgl állományokkal.
A readme-t behegesztem ma valamikor az állományba.
Papirzacsi
Nem baj, lényeg, hogy lassan kitisztul, hogy pontosan mi mire van hatással, és mit kell cserélni, törölni, akármi, hogy tökéletes eredményt kapjunk. :-)

Tibetan
Zacsi: köszi!

Tibetan
Akkor most pontosan most mit is csináljunk? 😊 😊 (Mondjuk úgy összegezve az eddigieket?) 😊