MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
"FSQuality Austrian Airports 2005"

Ez túl régi, én hanyagolnám.

Aerosoft Austria Prof
Aerosoft Approaching Innsbruck
Flytampa LOWW

A többi reptérre pedig az AES által is támogatott ingyenes reptereket használom.

http://goo.gl/gd6Zi5

Hypo
Jaja Au Prof nagyon jo vfr re es ne felejtsuk Germany VFR plusz Landmarks

Falconer
VFR-re azért érdemes, fõleg ha jártál is már párszor Ausztirában:
Aerosoft Austria Professional 2004
FSQuality Austrian Airports 2005

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hypo
😊) igen en is, de azert neha muszaj kenyeztetni a jo izlesemet is😊))))))))))

Bocsi, nem pontosan fogalmaztam. Egyetértek, hogy a környezõ országok sajnos több, és szebb scenery-vel rendelkeznek, viszont ennek ellenére szívesebben repkedek Mo. felett. :-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hypo
BANDI: Nekem is kozelebb all, ez termeszetes, de itt nem ez volt a kerdes😊)

Nagygepes repulesnel esetek tobbsegeben LHBP a cel vagy indulo repter esetleg sarmellek vagy pecs.

Csak annyit monstam, hogy a kornyezo orszagok jobban vannak eleresztve es sokkal szebbek sajnos

FSX-re van egy jópofa LHTL Paul Strogen által, csak sajnos az FS9-ben nem mûködik. :-(

Ízlések és pofonok. Nekem Magyarország akkor is közelebb áll szívemhez, ha nincsenek is olyan jó FS scenery-k, mint más országokhoz. Én azt sajnálom, hogy viszonylag kevés reptér van meg jól kidolgozva. Kivétel ez alól LHSM, LHDK és LHPP. Az Aerosoft Budapest is szép, de pl. LHTL-nél kicsit zavaró, hogy a reptér terültén itt ott autogen lakóházak jelennek meg. :-/

Egyébként Ausztriához tényleg nagyon szép kiegészítõk vannak!

jaszy76
Sejtettem, hogy nyugatabbra haladva részletesebb kiegészítõket lehet kapni, de mégis inkább Magyarország felett gyakorolnék. 😊
Láttam itt a fórumon egy videót, MIG-21 es repülés Taszár környékén. Csorgott a nyálam a scenery láttán.
MAS?

Hypo
Hat ha vfr es navigacio akkor ( most sokan megharagszanak ram) de en hagynam MO-t es inkabb Austria es mondjuk Nemetorszagra koncentralnek mindkettohoz kivallo VFR scenery kaphato landmark kiegeszitokkel egyutt ott aztan igazan jol es erolkodes nelkul be lehet gyakorolni. Na nem mintha itthon nem lehetne de azert valljuk be joval szerenyebb keretek kozott.

jaszy76
Sziasztok,
nagyon köszönöm a gyors és részletes válaszokat!
Az az igazság, hogy mint minden tudatlan kezdõ a nagygépes repüléseket erõltettem, de a kisgépes VFR már jobban érdekel. A tájékozódást szeretném gyakorolni + navigáció alapfok.
Elsõsorban Magyarországi repüléseket tervezek + Ausztria.
Gondolom, hogy ehhez a MAS elengedhetetlen. A telepítõs változatot használnám. A telepítés elõtt készítettem mentést, majd lefuttattam a telepítõt. Ha jól értem, akkor ez felülírja a szükséges fájlokat, nekem csak annyi a dolgom, hogy a Budapest City mappából kitörlöm/átnevezem a problémás fájlokat. Jól tudom?
Magyarországi repterek letölthetõek? Korábban olvastam fejlesztésekrõl.

Papirzacsi
1. Elég jó választás
2. igen, elüt.
3. Akkor mégsem nem a leírtak szerint próbáltad telepíteni. Van egy texture backup mappa, amit visszamásolva visszakapod az eredeti fs textúrákat. De ha a MAS telepítés után futtatod a GE PRO-t, az is felülírja a MAS textúrákat.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
Hello,

Hat ha mar telepitetted az fs9 et win7 ala akkor mar nem biztos hogy hasznos de leirom, a lenyeg ne a default folderbe mensd hanem inkabb x:\Flight Simulator 9\
UAC-ot meg kapcsold ki rogton.

GEO Pro nem rossz foleg usa canadahoz, rex meg inkabba felhozetre jo meg az egre es vizekre igy az nem tajegyseg fuggo.

BP azert kulonul el, mert hat fs defaultja eleg szegenyes arra fele, es eleg nehez lett volna egy szep blending a ket resz kozott.

Igazi recept szerintem nincs, foleg nem magyarorszagra minden tiszteletem a magyar scenery keszitoknek de eleg sivar a kinalat sajnos. A kerdes milyen tipusu repuleseket vegzel a leggyakrabban??

Ha foleg kisgep es vfr es 2000-9000 lab kozott repulgetsz akkor inkabb olyan tajegysegre koncentralj ami jol le van fedve kisebb kiegekkel. A globalis kiegeszitok annyira azert nem jok szerintem.

Persze akadnak kivetelek, fsgenesis nek az alap cucci jok es szebbe teszik tenyleg fst.

Szoval ha kisgep akkor pl canada biritish columbia alaska eleg jol lefedett, vagy Canary Island es korneyek, ausztralia, hollandia, franiaorszag nemetorszag szepen megvan kisgepes repuleshez ( es meg hosszu a lista)

Ha nagygepes repules erdekel akkor en nem a tajra koncentralnek hanem foleg a minel tobb fontosabb repterre.( Aerosoft mega airport sorozat, flytampa, jo valasztasok)

Clidey
2. igen

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

jaszy76
Sziasztok!

Gépcsere miatt egy jó ideig nem tudtam sajnos repkedni. Nehezen tanulok, de amit tudtam, azt is gyorsan elfelejtettem. Most win7 alá kellene felpakolnom a szimulátort, ezzel kapcsolatban kérdeznék:
1. GE PRO + REX megfelelõ választás Európai utakhoz?
2. Ha telepítve van az Aerosoft Budapest, akkor az normális dolog, ha BP egy nagy négyzet alapú város lesz? Zavaró, hogy teljesen elválik a környezettõl.
3. Próbáltam telepíteni a leírtak alapján a MAS-t, de nálam szinte tiszta sárga/ virító zöld a felszín. Mintha mindenhol repcét ültettek volna. Mit ronthatok el? A belinkelt képek alapján gyönyörû tájat kellene kapnom, de nálam nem ez a helyzet.

Tudom, hogy nagyon sok kiegészítõ kapható ill. található, de van valamilyen bevált recept, amit ajánlani lehet a környezet széppé tételéhez?

Köszönöm elõre is a segítségeteket!

Lt.Balu
Budapest - Larnaca út után, gondoltam benézek a fórumba is egy esti kép erejéig😊

Jó éjt mindenkinek!

-- AMD FX-8350 -- ASUS GTX760 -- Samsung SyncMaster P2450 24 --

L Viper
Nagyon jó oldal <#eljen>
Egy linket szabadna esetleg? :-) Köszönöm.

CptSAB
Küldök egy linket, akiket esetleg érdekel mi repül a magyar égbolton..

Groszvald Attila fotói
CptSAB
dehogy is.. semmi fizetõs. Kazunori Itó gépe egy kicsit hegesztgetve..
Ha már a Szuhojt említetted, ez fizetõs gép? :-)

CptSAB
Igen, sajna nálam is ez a helyzet. Sármellék, Andráshida környéke szó szerint ragyog.. tettem egy nagy felderítõ utat a Szuhojjal, végigrobogtam a Taszár - Balatonkeresztúr - Sármellék - Andráshida - Lenti - Fertõszentmiklós - Gyõr - Csákvár - Székesfehérvár - Siófok - Tihany - Pápa útvonalat. A hiba már a Balatonnál jelentkezett elõszõr, és onnan végig kísérte egészen Csákvárig. Ott eltünt, és az új körnél már nem jelent meg a Déli parton. Valahol Keszthely- Sármellék - Zalaegerszeg környékén van a hibát generáló pont.
[HUN]FaTaL
Odaírtam, hogy M5 és pénteken láttam.

leonforce
szeva Fatal..!
melyik uzletben es mikor..?
(nem akarom vegig jarni az osszes boltjukat..)
koszi..! csako

Seven-Four-Seven--Heavy

L Viper
Elsõ körben köszönöm Laci Bácsi és a Te fáradozásaidat!

Nos nálam Debrecen környékén és a Keleti-fõcsatorna melletti erdõsávos részeken is megoldódott a probléma. Eltûntek a "virító" erdõk:

Teszteltem LHSM környékét, ott még mindig megvan ez a bug:

Viszont LHPP térsége hibátlan:

Egyelõre ennyi idõm volt tesztelni, majd este még nézelõdök.

CptSAB
Még annyit hozzá, hogy mind a három szektort meg kellene nézni.. én csak Zalában néztem eddig.
CptSAB
Az ékszakai textúrák javítására Laci bácsi készített egy patch-et. Nála megoldódott a hiba, nálam nem. Mindenesetre mindenki próbálja ki, majd kiderül.

A VTPP-AC.bgl állományt törölni kell és helyette kell bemásolni a VTPP A (Dunántúl North), B (Dunántúl South) és C (Duna-Tisza köze és Tiszántúl) állományokat.

Hibajavítás 100515
Hypo
igen parking editor is letezik AES nal nem tudom szerintem ott az adott repter sceneryjebol kene vennie a dolgokat akkor ott nem stimmelhet valami.

AFCAD editor

Azzal lehet valamit kezdeni, hogy az AI gépek a parkolóhelyeken ne álljanak meg jópár méterre a jelzéstõl? Illetve még ha nem kapunál állok meg, akkor az AES marshallerje is jóval elõbb jelzi a megállást. nem értek a scenerykhez, de gondolom talán az AFCAD-ban kell valamit turkálni... ha nem, akkor hozzáértõk kijavítanak.😊

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

L Viper
Annyira nem vagyok hozáértõ, hogy nagyon belemerüljek. Ezt-azt ki tudok kalapálni, de ezt meghagyom a profiknak. Remélem én is, hogy megoldódik.
Így elsõ blikkre (próbálgatás nélkül) az a gyanúm, hogy a problémát az okozza, hogy a Laci bácsi-féle sceneryben vannak erdõpoligonok. Úgy tûnik, hogy nappal takarnak, éjszaka viszont nem. És ilyenkor elõjön a default textúra. Szerintem a poligonok helyett jobb lett volna landclassal megoldani az erdõket, de ha már így van, erre kell megoldást keresni. Biztos lesz valami.
L Viper
A tokaji problémám megoldódott, valamit addig próbálgattam, hogy régi FS9 .agn fájlok voltak a Laci bácsié helyett. <#zavart1>
Biztos amikor ezzel az éjszakai textúrás dologgal "gyakoroltam", akkor keverhettem el valamit.
Egyébként ha a nappali részét nézem, roppant kellemes a repkedés <#eljen>
CptSAB
Érdekes ez az út lm dolog.. Ausztriában van, a Dunántúlon nincs, Kelet-Magyarországon van. Azt a cirkadalmas keserves mindenit az FS lelkivilágának.. Érthetetlen számomra, hogy mit csinál a program. Mindegy, majd kiderítjük. Laci bácsinak minden észrevételt megírok majd. Sbuilder az az õ asztala. Nem konyítok ehhez..
L Viper
Örülök, hogy próbálsz megoldást találni :-)

Ha megnézed a #26410-ben, nálam az utaknak van éjszakai textúrája. Elég túlzó néhol, de ez a legkisebb problémám.
CptSAB
Annyit sikerült kihámoznom a világító éjszakai fényözönbõl, hogy azt valamelyik városi lightmap textúra teszi. Kipróbáltam úgy, hogy az összes számozott textúra lm fájlját kiiktattam. 0,4,5,6,7,8,10,29,30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,43,44,45,46,47,48,49,52,68,69. El is tünt rögtön ez a világító rémálom. Majd visszakapcsoltam a 0-10-ig, így is jó volt. Most még keresem azt a randa narancssárga pilácsos fájlt, amivel összecsattan a scenery, sajna sok van.

Viszont kérdésem lenne.. az utaknak másoknál sincs grafikailag látható éjszakai textúrája? Mert a lightmap állományok is megvannak az utakhoz, vasút és egyebek, de sehol az utak éjszakai fénye.
[HUN]FaTaL
Aki joyt akar venni: 1500 ért láttam Saitek Cyborgot a Media Marktban 😊) (M5)

Tibetan
Igen, nekem is ez a problémám, hogy nem 737-ezek... Md-11-re, de akár 747-hez, 747F-hez nagyon örülnék egy ilyen megoldának. Lehet, hogy ha lesz egy pici idõm, s megértem, hogy mi micsoda ebben az egészben (azóta a neten már a kész csomagot is megtaláltam, tehát nem kell bajlódni az átírásokkal), akkor megpróbálom átírni MD-11-re...

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

vzsolo
Ezt 737-tel már tavaly megcsináltam. Mûködik, de mivel nem igazán 737-ezek egyebet nem nagyon tudok róla elmondani. Még talán annyit, hogy MD-11-hez én is szívesen fogadnék ilyet; anno mikor kerestem sajnos nem találtam hozzá.

MD-11, Fokker segédletek: http://vzsolo.uw.hu/fs/ OMSI segédlet: http://vzsolo.uw.hu/omsi/

polluxware
használtan ne vegyél... logi3d nem rossz... ha finoman kezeled fs alatt (nem lonci, il2) akkor sokáig pontos és jó marad

Tibetan
Ez jó hír, ráadásul én már nagyon régen megvettem a WX500 weather radart, amit amúgy minden géphez lehet használni, de ebben a fomrában még frankóbb. Persze már most azon töröm a fejem, hogy ugyanezt meg lehet-e vele csinálni a PMDG MD-11-hez is... Ugyanis ott is meg vannak a WX radarhoz a kezelõszervek, csak ugye alapállapotban ott sem élnek... Amúgy ha valakinek a témában vannak tapasztalatai (akár a PMDG B737-tel megcsinálta a leírtak alapján a módosításokat), kérem ossza meg velünk! Köszi!<#worship>

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Sziasztok! Szeretném, a véleményeteket kikérni valamiben! Még nincs joystickem, de lenne rá lehetõségem, hogy egy ismerõsömtõl vegyek használtan és olcsón joystickot. Az egyik egy
Logitech Extreme Digital 3D Twist Handle Joystick lenne, vagy egy Saitek Cyborg 3d Rumble Force Joystick. Anyagi szempontból, amennyiért árulja, most többet nem is akarok erre a projectre áldozni! Szerintetek melyiket lenne érdemes megvenni? Segítséget köszönöm!
Shortstop
<#worship>

Hypo
Hypo
FSPassengers: Abban hogy a fizetosben nem csak az alaprepterol tudsz felszallni.

PMDG-t ugy tudod beallitani, hogy az oldalukrol letoltod a pmdg es a repcsi tipusahoz tartozo load filet.
majd beulsz a gepbe es fspas menujeben megvasarolod azt a gepet es onnantol muxik.

WOAI: izlesek es pofonok, nekem mondjuk a 90% megvan

RW/APP CRS ERROR - igen azt jelenti hogy az ILS CRS nem egyezik az fmc adatbazisaban levovel.
lehet a default repter vagy addon repteren valamiert mas.

[HUN]FaTaL
Abban, hogy az összes reptéren mûködik.

PMDG üzemanyagszámolás nem rég volt leírva 😊

WOAIból én mindet felraktam, a Malév csomag pedig azért nincs fent, mert régi.

Igen rosszul van beállítva a COURSE 😊

sziasztok!

FsPassengers fizetõs verziója miben különbözik a letölthetõtõl? És hogy kell belõni pmdg 737-esre, mert nem nagyon ment 😞

Továbbá ti hogy számoljátok a szükséges üzemanyagot? PMDG Load manager kiírja a súlyt, de hova tovább 😄

+ world of ai-ból ti mindegyik légitársaságot leszedtétek? vagy elég mondjuk csak az európaiakat? jah és malév miért nincs az oldalukon?

nah és ígérem utolsó kérdésem, FMC-ben a RW/APP CRS ERROR azt jelenti hogy a COURSE rosszul van beállítva? 😊 lehet nagyon hülyeséget kérdeztem, de erre tippelek. mert a mapon 294-es headinget írt, fmc-ben meg 293-at.

köszi mindenki elõre és bocs a sok kérdésért! 😊

L Viper
Ezt szomorúan hallom. Egyébként a Keleti-fõcsatorna melletti erdõsávok is ugyanígy virítanak, gondolom egy tõrõl fakad ez a probléma is.
Remélem azért valamit kiokoskodik Laci bácsi.
CptSAB
Ami az éjszakai textúrákat illeti, ott bizony az FS engine hibája leledzik, Laci bácsi már korábbról ismeri a problémát, a kül fejlesztõi fóromokon egyenlõre még semmi infó, vagyis mondhatni az LWM-VTP scenery készítõk magukra vannak utalva.
Sajnos elég sok hiba van az FS-ben. Éppen tegnap este szedtem ki a gyári fájlból Zalaegerszeget, mert a repülõtér elég rosz helyen volt FS-ben. Keletebbre mint kellett volna. Ez még így hagyján, (a manõverre azért volt szükség, mert az új Andráshida AFCAD ugyan megjelent, csak éppen a repülõtérnél továbbra is a default szerepelt), de amikor újra akartam fordítani az xml kódot bgl-re akkor bizony hibát talált (és ez még a módosítás elõtti sima teszt fordítás). Slovenj Gradec így kényszerbõl egyenlõre eltünt.. ma rakom este vissza az FS-be, mert hát hibás volt a kód.. És rengeteg már eredetileg is hibás bgl van az fs-ben. Nem is értem hogy fordították le..
L Viper
Akkor jó, majd kibogozom nálam mi a bibi.
Köszi.
CptSAB
Nálam megvan minden: Tokaj, Tarcal, Tímár, Rakamaz, Tiszanagyfalu, Bodrogkeresztúr és Bodrogkisfalud is.