MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
MASsal próbált már valaki a térképen gépet mozgatni? Elõször eltûnt a gellért hegyem mert rosszul volt fent az FSGlobal, aztán gondoltam nem repkedek, odarakom. Azonnali CTD az eredménye. Megnézné más, hogy neki is így van e?

http://goo.gl/gd6Zi5

L Viper
Különleges hely.
[HUN]FaTaL
Na most fogok eljutni odáig, hogy feltegyem a MAS-t.

Mit kell akkor pontosan letölteni, törölni (LHBP, LHPP, LHSM), feltenni stb.?😊

CptSAB
Nagyon szép környezetben van a Gyöngyös Pipishegyi repülõtér. Vitorlázók számára egyenesen csodálatos lehet..
L Viper
Akkor félre értettelek Gyöngyössel kapcsolatban. Tehát csak arra kell a Satelit.
Nekem bõven jó ahogy megcsinálod. Le lehessen tenni oda a madarat :-)
<#vigyor3>
CptSAB
Nem.. <#confused>
az AFCAD mindössze egy alap repülõtér szerkezet, tehát mint az FS beépített repülõterei, csak egy kicsit bõvebb változatban. A szatelitek alapján rajzolom meg az AFCAD-ot. Gondolkoztam egy a Hungary 2004-hez hasonló szerkezeten, de igazából ilyesmire nincs idõm. A szatelitek ráadásúl elég változatosak, némelyik nagyon gyenge. A retusálás hosszadalmas lenne. Fene sem tudja mi lesz még. Egy sima 1-2 plane-os gp még kivitelezhetõ lenne, de sok a repülõtér, ez meg most egy mellék projekt, mert a rossz idõ miatt nem tudok kimenni Újlakra, az utolsó fotózásra, ez egy teljesen új szemszögû fényképezés lenne, a sok-sok aprósághoz, tehát ez már nem az épületekhez köthetõ..
L Viper
Gondolom a mûholdkép csak arra a kis területre lesz ráhúzva, hogy ne legyen nagyoln "elütõ".
GE van nálam fent, most ilyen a környék színvilága:

L Viper
<#worship> Remek!
CptSAB
Okés.. megvan a szatelit Pipis-hegyhez is. Akkor majd azt is csapom a csomaghoz.. picit necces volt összehozni. Sajna van pár repülõtér amely kimaradt a szatelitek hiánya miatt. Idõvel biztos helyet kapnak.
L Viper
Nagyon jó lesz, ha ez mind helyre kerül. Persze, azt vágom, hogy GFX nem lesz benne, de már ez is nagy, hogy ezt megcsinálod!
Remélem nemsoká elérhetõvé teszed 😊 <#eljen>

Egy repteret nagyon szeretnék még látni a listán, mert a Fantázia repterek csomagban megvan ugyan, de nagyon illúzióromboló. Nevezetesen ez lenne az: LHGY :-) Nem is kéne túl nagy melót belefektetni egy hozzáértõnek.
L Viper
Ez a Papics féle cucc.
Hypo
De ezzel (meg a Bear Studios MiG-ekkel) most el leszek egy darabig. :-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hú, ezt nem tudom, mert én FS9-en használom.

Willenbrock
Jól olvasom akkor fsx-re még nincs kész? Van egy fsx update viszont ami már letölthetõ,akkor ha telepítem a fs9-hez valót és updatelem ezzel úgy mûködik?

Katonai gépek kedvelõinek, ha valaki még nem ismerné:

Section8 F-86 Sabre

Iszonyatosan ott van ez a madárka! :-)

CptSAB
Kála helyesen Káka (lekoptak a feliratok a bilcsirõl..)
CptSAB
Hogy a kép teljes legyen:

Baja, Békéscsaba, Balatonkeresztúr, Börgönd, Eger, Esztergom, Gyúró, Hajduszoboszló, Nagybajom, Jakabszállás, Kála, Kiskunfélegyháza, Kecskéd, Matkópuszta, Miskolc, Nyíregyháza, Papkutapuszta, Pusztacsalád, Sárospatak, Szombathely, Szeged, Szentes, Tokorcs és Úrhida van elõkészítve.
Miután itt AFCAD fájlokról van szó, ezeknél semmilyen GFX dolog nincs. Annyi hogy helyükre kerülnek a magyarországi repülõterek. A munka egyébként az FS idevágó APxxx bgl-nek módosításával is jár.
ez mennyire különbözik a Papics Péter mesh-étõl?
van tapasztalatod?
jaszy76
Nagyon köszönöm!

L Viper
A GE az nem domborzat, "csak" egy remek textúrakészlet.
A Hungary MESH-t bemásolod az Addon Scenery mappába és kitallózod, hozzáadod, "ráteszed" a pipát, majd kilépsz az FS-ból és újraindítás után aktív a domborzatod.
jaszy76
Jól sejtem, hogy az addon scenery-be kell tenni? Aztán a library-ban hozzáadni?

jaszy76
Ha van GE pro telepítve, akkor is kell ez? Ha igen, akkor már csak azt szeretném tudni, hogy hogyan lehet ezt az fs-be "beépíteni"? Láma vagyok, na! 😊

L Viper
Ha nincs valami fizetõs Európát lefedõ csomagod, akkor itt egy nagyon jó: ingyenes Hungary MESH.
L Viper
Nagyon pontos munka a Laci bácsié, nem is nagyon repkedek azóta, csak Magyarországon :-)
Én az Update-elt Hungary 2004 csomagot raktam fel, abban található egy jópár reptér, meg TV torony, ipari létesítmény stilizálva, stb, majd ebbõl a csomagból kigyomláltam azokat az állományokat, amik külön megvannak jó kidolgozással, pl. LHSM, LHPP, stb.
Ezeken kívül a számomra fontos és esetlegesen hiányzó reptereket a Magyar fantázia repterek csomagból pótoltam jobb híján, de tényleg csak ami nagyon kellett.
Örömmel hallom, hogy min dolgozol.
A régebbi fejlesztésû repterek közül soknál látszik, hogy az utak csatlakozásai a régi FS9 sémához illeszkednek, de ez van...egyelõre 😊
CptSAB
Annyit hozzá, hogy készítek egy AFCAD csomagot, amelyben a hazai kisrepülõterek vannak. Eddig Bõny, Andráshida, Nagykanizsa, Zalakaros, Öcsény, Dunaújváros készült el. És vagy még 20-30 repülõtér kerül bele. Egyfelõl adva vannak a Hungary Airports koordinátái, másfelöl a repülõterek saját honlapjai, a mûholdképek így amikor a kész AFCAD állományokat ellenõrzöm, mind a repülõterek térképei, mind pedig a M.A.S mellett, jól esõ dolog, hogy az út oda esik a telekhatárra, ahol a valóságban is van. Vannak itt ott eltérések ami inkább az erdõket érinti, vidszont az utak fantasztikusan helyükön vannak, de ez a scenery 1:50 000-es szelvények felhasználásával lett megvalósítva ezzel kell kalkulálni. A digitális feldolgozásnál szerencsére a nagyítások miatt könnyebb kiközepelni a vonalakat. Laci bácsi nem csapta össze, szépen akkurátusan készítette el, az eredmény pedig nem egy 50 méteres hibahatáros, hanem egy kisebb max. 20-25 méteres lett.
jaszy76
Üdv Urak!

Tegnap este (a tanácsaitoknak megfelelõen) feltettem újra az fs-t win7 alá.
Elsõ körben Magyarország szépítésébe fogtam bele, feltettem az elérhetõ sceneryket: LHSM, LHDK és LHPP. Kaposújlak VFR és LHKV letölthetõ vhonnan?
Ha valós Magyarországi domborzatot szeretnék, akkor mit kell tennem? Mesh lesz a megoldás?

Bocsánat a sok kérdésért!

Üdv, Jaszy

L Viper
Na megnéztem egy teljesen friss FS9-el is ezt a dolgot. A Sármellék környék úgy is "világítós" éjjel.

Ahogy egyre többet repkedtem mindenfelé, úgy vagyok egyre jobban kiakadva Laci Bácsi mekkora munkát végzett.
Hihetetlen, milyen piciny települések is pontosan ott vannak, ahol a valóságban és az utak is, meg minden. Nagyon sok része az országnak térkép szinten a fejemben van ( na most ez jó szerényen hangzott ), de ezzel is csak a Hungary Base Scenery-t akartam magasztalni, hogy mekkora és milyen tökéletes az egybeesés. A hegyi szerpentinektõl az Alföld csatorna hálózatáig, kis tavacskákig , stb-stb.
<#eljen>
Igen tudom, az sp1-hez semmilyen serial nem kell, az sp2-höz nincs serialom.

Hypo
ahhoz nem jo az sp1 hez levo serial ahhoz uj kell

SP2-höz kér egy olyan kódot amit sehol nem találok. <#nemtudom> <#vigyor>
Nálam SP1 van fent, ahhoz nem kér semmit. Ha esetleg valakinek akad egy használható SP2 azt megköszönném.

Üdv.

Falconer
Na akkor ATP2004 dolog failed ugy tünik :/

Más:

Realair Marchetti SF260 v2005 valakinek esetleg? Kéne belõle az airfile <#vigyor0>

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

[HUN]FaTaL
Nincs, csak a textúra updatet raktam fel.

g0a
jeee tenyleg kosz 😊

Falconer
Ok, thx, ment pü....

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hypo
szerintem nekem az van hozza, de majd megsasolom

Falconer
SP2-d van hozzá? Vagy bárkinek SP2je Austria Prohoz?

Hypo
g0a
ossze kellene mar vonni a ket topicot mert mar annyira osszefolyik minden 😊

g0a
fs2004 ala nincs austria prof... vagy tevedek?

[HUN]FaTaL
160 mega és nagyon jó, fõleg Bécs 😊

Hypo
siman igaz mintha ksiebb terulet lenne😊 Illetve GB es Tongasshoz ugye van a sok cabin es mas nyalanksag

polluxware
fs9re az Austri Pró mennyi helyet foglal? van olyan jó mint a Glacier bay v2, vagy Tongass?

polluxware
azta lizander-t (bn-valami) -> az a nagyon randa gép....

szóval azt már láttam <#whatever>valahol letölthetõ állapotban

Hypo
Ja es LOWW bol van v2 nem reg jott ki

Hypo
ugye ugye😊) es szepen felismerheto minden😊
a germany landmarks ban is az tetszett hogy a hozza adott manual es ismertetovel be lehet barangolni nemetorszagot is

jaszy76
Korábban már használtam az Austria Prof és a Flytampa LOWW kieget is. Hát, igen!
VFR-t repültem anno Bécs és környékén valamint ellátogattam a hegyekkel tarkított részekre is. Aztán Wiener Neustadt füvesen meg landoltam. Órákat el lehet vele tölteni szerintem.

Hypo
Nalam a landmarsk semmi gondott nem okozott.

Termeszetesen nem a Photogermany utalom a photosceneryket😊)

[HUN]FaTaL
German landmarks nekem rohadtul tönkretette az egészet, 8 fps-em volt Kölnben 😄

Germany VFR az mit takar?😊 Aerosoft féle Real és Scenery Germanyt, vagy Visual PhotoGermanyt?

Hypo
jaja nalam is ez van😊) illetve germany vfr plus germany airports plusz german landmarks