MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem olyan bonyás ez, amikor felrakod külön, rögtön látod az FS9 mappaszerkezetét, látszik, mi hová megy.
Ha belenézel a mappákba, látod a bmp fájlokat. Azokat nem kell bemásolni GE-re, viszont az agn-eket igen.
Néhány eredeti FS9 fájlt is törölni kell a leírásban is megtalálod:
1. Az "FS9/Scenery/Eure/scenery" mappából töröld a HP953140.bgl, HP953150.bgl file-okat, vagy nevezd át a kiterjesztésüket.
2. Az "FS9/Scenery/Eurw/scenery" mappából töröld a HP952140.bgl, HP952150.bgl file-okat, vagy nevezd át a kiterjesztésüket.
Ha belenézel a mappákba, látod a bmp fájlokat. Azokat nem kell bemásolni GE-re, viszont az agn-eket igen.
Néhány eredeti FS9 fájlt is törölni kell a leírásban is megtalálod:
1. Az "FS9/Scenery/Eure/scenery" mappából töröld a HP953140.bgl, HP953150.bgl file-okat, vagy nevezd át a kiterjesztésüket.
2. Az "FS9/Scenery/Eurw/scenery" mappából töröld a HP952140.bgl, HP952150.bgl file-okat, vagy nevezd át a kiterjesztésüket.
Ez jó ötlet, csak az a baj, hogy az ilyen egyenként bemásolós telepítéshez nem árt ismerni a fájlszerkezetet. Gondolok itt arra, hogy melyik fájl kell és melyik nem. Ez pl. nekem nem menne.
Én csak sok *.bgl-t látok, de lila gõzöm sincs, hogy melyik, mi. 😊
Én csak sok *.bgl-t látok, de lila gõzöm sincs, hogy melyik, mi. 😊
Úgy látom a képeid alapján, hogy nem használsz semmilyen domborzatot, ( Mesht ) hazánk területére.
Elég lapos a táj.
Elég lapos a táj.
Fú, hát ez nagyon nem jó.
Ha van fent GE, akkor javaslom külön egy mappába tedd a MAS-t és kézzel másolj mindent a megfelelõ helyekre, a Laci Bácsi textúráit én GE-re nem rakom rá, mert különbözõ nagyon a színviláguk.
Ha esetleg mégis rátetted, akkor a GE textúrák felülíródtak vele.
Ha van fent GE, akkor javaslom külön egy mappába tedd a MAS-t és kézzel másolj mindent a megfelelõ helyekre, a Laci Bácsi textúráit én GE-re nem rakom rá, mert különbözõ nagyon a színviláguk.
Ha esetleg mégis rátetted, akkor a GE textúrák felülíródtak vele.
A telepítõ a következõ szerkezetet követi:
Alapértelmezésben:
C:/Program Files/Microsoft Games/Flight Simulator 9
- Addon Scenery/HungaryBaseScenery/ Ebben van egy Scenery mappa
ezt a scenery mappát kell hozzáadni fs-ben.
A Scenery/Eure és Eurw mappák a fõ fs scenery mappába kerülnek, azokat az fs alapértelmezésnek veszi, azt nem kell beállítani, ez egyébbként a magyarországi vízrajz állományokat takarja.
A telepítõ felülírja az eredeti fs textúrákat, vagy pl. GE Pro stb. textúrákat. A texture backup az eredeti fs9 textúrákat tartalmazza. GE, GE Pro, FScene ilyesmiket nem.
Alapértelmezésben:
C:/Program Files/Microsoft Games/Flight Simulator 9
- Addon Scenery/HungaryBaseScenery/ Ebben van egy Scenery mappa
ezt a scenery mappát kell hozzáadni fs-ben.
A Scenery/Eure és Eurw mappák a fõ fs scenery mappába kerülnek, azokat az fs alapértelmezésnek veszi, azt nem kell beállítani, ez egyébbként a magyarországi vízrajz állományokat takarja.
A telepítõ felülírja az eredeti fs textúrákat, vagy pl. GE Pro stb. textúrákat. A texture backup az eredeti fs9 textúrákat tartalmazza. GE, GE Pro, FScene ilyesmiket nem.
Azt hiszem nem jól telepítettem a hun base sceneryt mert ilyen:

Valamit nem jól csinálhatok,úgy akartam ahogy az utasításban van:Az addon scenery és scenery mappát a gyökérbe kell másolni és felülíratni.Installálás után csinált egy hun base mappát az addon scenery mappába amiben egy scenery mappa van meg egy scenery DAT fájl.
Az addon scenery mappát tehát a gyökérbe kell másolni aztán a benne levõ scenery mappát is?Ezután a scenery libraryben nem látszott a hun base,csak kitallózva láttam a mappát úgy adtam hozzá.Aztán leraktam 2. helyre de gyanítom félreértek valamit vagy valahogy az egészet rosszul csináltam. (GE Pro is fenn van) Aki tud kérem segítsen.

Valamit nem jól csinálhatok,úgy akartam ahogy az utasításban van:Az addon scenery és scenery mappát a gyökérbe kell másolni és felülíratni.Installálás után csinált egy hun base mappát az addon scenery mappába amiben egy scenery mappa van meg egy scenery DAT fájl.
Az addon scenery mappát tehát a gyökérbe kell másolni aztán a benne levõ scenery mappát is?Ezután a scenery libraryben nem látszott a hun base,csak kitallózva láttam a mappát úgy adtam hozzá.Aztán leraktam 2. helyre de gyanítom félreértek valamit vagy valahogy az egészet rosszul csináltam. (GE Pro is fenn van) Aki tud kérem segítsen.
Köszi, ki is próbáltam, tökéletesen mûködik. Ez ám a gyors munka. Köszönöm Laci bácsinak is.
Persze, errõl már volt is szó, hogy az FS egyszerûen nem bír mit kezdeni egy óriási adatmennyiséggel.
A mi dolgunk, most repülni minél többet és többet és vizsgálódni.
A mi dolgunk, most repülni minél többet és többet és vizsgálódni.
nem hinném.. az sbuilder nem szól neki, hogy heló az a hülye fs majd nem tudja értelmezni ezt a polygont, mert a program nyelve egyszerüen képtelen áthidalni bizonyos dolgokat. Szintaktikailag a polygon jó. A probléma az fs-ben generálódik. A világító éjszaka, a Csepel-sziget-i partvonal hiba stb. ezek mind ezekbõl adódnak. Nagy segítség minden észrevétel, mert azért ezt a 93 ezer négyzetkilómétert átlátni, berepülni nem egyszerû, és ha megnézzük a bgl állományokat pl. a tmfviewerrel, akkor látható, hogy nincs semmi gond, a polygon jó úgy ahogy van, addig amíg be nem töltõdik fs-ben.
A veszprémi kiterjedt hibás várostextúra hibajavítása:
2-es szektor átnyúló poligon hiba javítása
A régi állományt kell felülírni.
Laci bácsinak Köszönet itt a fórumon is a gyors hiba elhárításért.
2-es szektor átnyúló poligon hiba javítása
A régi állományt kell felülírni.
Laci bácsinak Köszönet itt a fórumon is a gyors hiba elhárításért.
Nagyon köszönöm !!
<#worship>#worship><#worship>#worship>
<#worship>#worship><#worship>#worship>
Na Laci bácsinak megint csak köszönet a gyors javításokért.
Remélem nem kíván még a pokol mélyére bennünket a vájt szemünk miatt <#zavart1>#zavart1>
Remélem nem kíván még a pokol mélyére bennünket a vájt szemünk miatt <#zavart1>#zavart1>
Dehogynem figyeltem, ittam szavaidat :-) S szintén böngésztem a Google térképet is és utána is olvastam a neten.
Pécsi Hõerõmû Vállalat - Zagy-tó javítása
A régi bgl állományt kell felülírni. Ahogy tegnap este írtam, csak nem figyelt rá senki.. tervben volt Pécsett a Hõerõmû sûrûzagy tavának átalakítása, mélyítése városi csónakázó, turisztikai tó komplexummá. Az ipari tó azóta kiszáradt, a mûhold képek szerint egy susnyás terület lett, a délnyugati sarkában a Tüskeréti-tóval.
A régi bgl állományt kell felülírni. Ahogy tegnap este írtam, csak nem figyelt rá senki.. tervben volt Pécsett a Hõerõmû sûrûzagy tavának átalakítása, mélyítése városi csónakázó, turisztikai tó komplexummá. Az ipari tó azóta kiszáradt, a mûhold képek szerint egy susnyás terület lett, a délnyugati sarkában a Tüskeréti-tóval.
Na a helyzet a következõ. A délkelet Dunántúlt tartalmazó 5-ös szektor bal felsõ sarkában generálódott a hiba. Ez valahol Veszprém környékén van. Laci bácsi e-mailban leírta, hogy az átnyúló polygonok be tudnak kavarni. Itt is ez a helyzet sajna, amikor több részre lett osztva a scenery akkor úgy fest új elvarratlan szál is keletkezett.. Mail ment, a javítás majd érkezik.
Addig is tehát úgy fest, hogy Veszprémtõl átellenben Lajoskomáromig egy nagy négyzet van.
Addig is tehát úgy fest, hogy Veszprémtõl átellenben Lajoskomáromig egy nagy négyzet van.
Nekem a skai V2.3 ban van malév, igaz nem dash hanem még fokker, 767, crj tipusokkal.
Köszi
jó rájöttem h skai-ban nincs malév. és ha leszedek egy ilyet még mellé? link ezt hogy kell installálni? 😄
köszi és pl ebben a skai-ban vannak malév gépek is? vagy hol lehet megnézni h milyen légitársaságokat tartalmaz? 😊
Veszprém közelében elég furcsán átalakult az új verzióban a gép háta mögötti terület.
Házak mindenfelé pl:
A régebbi verzióban még jó volt.
Házak mindenfelé pl:
A régebbi verzióban még jó volt.
Skai is jó, esetleg Ultimate Traffic de az elég régi flight plant használ és rondák a modellek.
http://goo.gl/gd6Zi5
sziasztok! ai traffic-bõl nincs valami értelmes? tudom world of ai... de botrány, hogy 30millió fájlt egyesével kell hozzá letölteni + eléggé fájó pont h malév pack nincs benne, mivel általában ferihegyrõl indulok. keresgettem alternatívákat, találtam ilyen skai, aimello traffic meg hasonlóak, de nem tudom ezek milyen minõségûek. tudtok esetleg ajánlani valami jót?
Köszönöm, ezt sem tudtam.
De hozzá kell adni, tegnap én is ezzel szívtam, amúgy telepítés közben van egy readme, abban benne van minden infó magyarul.
Én ezt használom perpillanat. Ez sem tökéletes, de nagyságrendekkel jobb mint az a default fos.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
A Hun base scenery a fõkönyvtárba települ,aktiválódik és nem kell a scenery libraryban hozzádni jól látom-e?
Sziasztok,
Van egy kis problémám, és kérem hogy ha valaki tud segitsen!
Feltelepitettem a Boeing -PMDG 737-600/700/800/900
Gondjaim vannak a kommunikációval, a gép és a légiforgalmi irányitással.
Hiába állitom be a LHBP Tower frekvenciáját, nem tudom hogy milyen módon tudok kommunikálni velük, pl.gurulási engedélyt kérni.
Az ATIS müködik!
Hiába keresem a mellékelt dokumentációban ez a témát ! A fórumon kivül az [email protected] vagyok elérhetõ
Nagyon köszönöm a segitségeteket
További kellemes napot
András
<#integet2>#integet2><#conf>#conf>
Van egy kis problémám, és kérem hogy ha valaki tud segitsen!
Feltelepitettem a Boeing -PMDG 737-600/700/800/900
Gondjaim vannak a kommunikációval, a gép és a légiforgalmi irányitással.
Hiába állitom be a LHBP Tower frekvenciáját, nem tudom hogy milyen módon tudok kommunikálni velük, pl.gurulási engedélyt kérni.
Az ATIS müködik!
Hiába keresem a mellékelt dokumentációban ez a témát ! A fórumon kivül az [email protected] vagyok elérhetõ
Nagyon köszönöm a segitségeteket
További kellemes napot
András
<#integet2>#integet2><#conf>#conf>
Köszönöm. Fenn is volt, de letöröltem, mert féltem, hogy belebeszél a Laci bácsi scenerybe. Természetesen törlöm a fölös részeket.
A Hungary 2004 csomag kell és az ahhoz tartozó Update.
Ez tartalmaz jópár repterünket, de nem olyan részletességgel, mint az újabb kiegek. TV tornyokat és ipari létesítményeket is stilizálva.
Ha felrakod, a már meglévõ egyéb kiegek miatt pár állományt ki ugyan ebbõl is törölni, de ajánlom a használatát, többek közt a tornyok miatt is.
Ez tartalmaz jópár repterünket, de nem olyan részletességgel, mint az újabb kiegek. TV tornyokat és ipari létesítményeket is stilizálva.
Ha felrakod, a már meglévõ egyéb kiegek miatt pár állományt ki ugyan ebbõl is törölni, de ajánlom a használatát, többek közt a tornyok miatt is.
Szia!
Minden mûködik nálam is, de nekem nincs adótorony a hegyen. Nem tudom, hogy mit tettem fel rosszul, vagy mit nem tettem fel egyáltalán?
Minden mûködik nálam is, de nekem nincs adótorony a hegyen. Nem tudom, hogy mit tettem fel rosszul, vagy mit nem tettem fel egyáltalán?
Nem tudom próbálkozott-e már valaki ilyesmivel, engem nagyon zavar, hogy a pmdg 737 taxi és landing fényei a reálisnál jóval messzebbre világítanak, és V formában. Ha esetleg valaki próbálta ezt a jelenséget orvosolni sikerrel árulja el légyszi hogy csinálta. A pmdg fx_landingot próbáltam állítgatni ott nem lehet ezt állítani. Aircraft.cfg esetleg de ott még nem jöttem rá hol? A lényeg ha a V formát nem is lehet állítani, legalább kicsit közelebbre szeretném hozni.
Nincs mit, de ez még mindig csak egy alap, a többi nem kevésbé fontos kiegészítõket nem említettem, de gondolom most inkább a grafika érdekelt.
Köszönöm szépen.
Patch 9.1
Ground Environment Pro
REX-et nem szeretem, vannak jó ingyenesek, pl: HDE ( 1 és 2 )
Igazából az égre, felhõkre, vízre, kifutókra-gurulókra saját összeszedett cuccaimat használom.
Ha nincs GE akkor nagyon jó a Kalcsó Gyula szett is.
Ground Environment Pro
REX-et nem szeretem, vannak jó ingyenesek, pl: HDE ( 1 és 2 )
Igazából az égre, felhõkre, vízre, kifutókra-gurulókra saját összeszedett cuccaimat használom.
Ha nincs GE akkor nagyon jó a Kalcsó Gyula szett is.
Hogy érdemes modolni az FS9-et? Megvan a Kalcsó Gyula textúra ,a Magyarország scenery és a REX. Ezeken kívül érdemes még telepíteni valamit?
Semmi új infó nincs. Nagyot csalódtam az AirSimmerben. A fórumjuk eléggé pang, igazából egyetlen egy emberke válaszolgat a felmerülõ kérdésekre - az is csak hébe-hóba. Ha a peccsrõl kérdezik, csak annyi a válasz "when it's done". Voltaképp nagyívben szarnak a vásárlókra, úgyfest. Persze sokan reménykednek hogy hamarosan jön a mindent orvosló új peccs, de szerintem sok víz le fog még folyni addig a dunán...
Igazából nem értem õket; miafaszér' nem képesek kiadni apró javításokat amelyek max. 1-2 dolgot javítanak, ahelyett hogy egyben adnak ki egy nagy peccset ki tudja mikor? A sok kis javítás kiadásával legalább érezné a vásárló hogy folyik a munka a háttérben és törõdnek a júzerrel... így viszont csak a hõbörgés megy minden topikban - és teljesen jogosan.
Pedig grafikailag és kidolgozásilag iszonyat fílinges a cucc, tényleg öröm (lenne) vele repülni...
Igazából nem értem õket; miafaszér' nem képesek kiadni apró javításokat amelyek max. 1-2 dolgot javítanak, ahelyett hogy egyben adnak ki egy nagy peccset ki tudja mikor? A sok kis javítás kiadásával legalább érezné a vásárló hogy folyik a munka a háttérben és törõdnek a júzerrel... így viszont csak a hõbörgés megy minden topikban - és teljesen jogosan.
Pedig grafikailag és kidolgozásilag iszonyat fílinges a cucc, tényleg öröm (lenne) vele repülni...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
A valóságban úgy van, hogy ezek nem tavak, hanem ahogy írtad, ilyen mocsaras valamik, igazából google earthel sem lehet megállapítani, hogy mik ezek. Annyira nem zavar. Egy biztos, az eredetinél ezerszer jobb. Nagyon profi munka. <#eljen>#eljen>