MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszike, a vidit megnézem otthon melóba nem megy a tecsõ
Ti honnan értesültök a különbözõ repnapokról? mindig lemaradok róluk😞 pedig elmennék 1-2 helyre
L Viper
<#eljen> Gyönyörû!
exTrem
<#eljen><#taps>

Clidey

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

[HUN]FaTaL
VFRhez felesleges, pont IFRhez jó. Nem fordít be eléd AIt pl. 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
De a 10.5 igen.

Hypo
mondtam azt szedd le

exTrem
197.45 WHQL-t használok, megnézem mi a helyzet az USA-ban aztán jelentek.

Tibetan
Repülj másfelé, mondjuk Amerikában, nézd meg ott, mit csinál a VGA-d. Írtad már, melyik drivert használod?

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Falconer
Ha nem Mo-on repülsz akkor mi a helyzet? Ha másütt is uaz akkor tuti nem ez a gond.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Framsen
jó lesz ez így

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

exTrem
Na most kicsit tesztelgettem a dolgokat szimen belül is, sikerült megcsinálni az AA-t, de ugyanolyan fps minusz van mint volt, de ! Az fps zuhanás akkor van amikor mondjuk levegõben vagyok már és körbe nézek a tájon na ekkor olyan 6-7fps ... de amint lenézek teljesen a földre vagy az égre azonnal 60-70fps ... Felhõket kiszedtem, weather: clear skies és így is eléggé akadt amikor körbenéztem de jobb volt picit kb 15-16 fps ... Nem tudom elképzelni mi baja lehet, de vmi a tájjal vagy a felhõzettel van pedig semmit nem tettem fel az utóbbi idõben más programot se semmit ... leszámítva a hun base sceneryt. Esetleg ha valakinek meg van backupba az összes file amit a hun bae felülírt az eltudná nekem küldeni azokat ? 😊

Falconer
A start menü programoknál megnézed az addon géped kiadóját/gyártóját, és vszeg ott lesz egy config utility amin belül lesznek megfelelõ opciók.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Nyelvvizsga nem kell hozzá, csak nyelvtudás 😛

Ha el tudnád olvasni a manualját akkor mondana, vagy ha rágoogliznál akkor is mondana, csak az a para hogy az is angolul van mint az egész FS, az összes kieg, az irányítás, a manualok, az opciók, minden...

Innentõl kezdve nyelvtudás nélkül kín szenvedés lesz az egész. Szóval ha ezzel akarsz foglalkozni szabadidõdben akkor itt az ideje.

Ez megint csak az active sky beállitásoknál valahol egy opció, írja is, hogy elõfordulhatnak ilyesmik ha engedélyezed. Amugy kezdd azzal hogy 3D clouds percentage az FSben 100%, mip mapping quality szintén nagyra, Active Skyban meg no. of cloud layers minimum 5.

sziasztok.....az az elrettentõ problémám adódott h valahol az a baj h nemtudom hol állítottam a pilótafülke frame rate-n(nem a játékén) és az fmc-t is mikor programozom na meg mindennek fáziskésése van -.-" szóval lejjebb kellene venni de a francért se találom hogy hol állítottam át..O.o" valaki segítsen mert fülkenézetben laggol de úgy hogy az embertelen >>" 😞
Framsen
õõõ, asszem sikerült ez a FSUIPC dolog, bár egy kicsit fura hogy Hamburgban egy szakad az esõ miközben egy felhõ sincs az égen
(mármint ez van az FS2004-ben esõ+tiszta ég)

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Tibetan
Szerintem meg pont IFR-hez jó.
de hát te tudod... 😊

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Framsen
aha, megmondtad , de sajna még meg kell nõnöm hozzá, hogy értsem ezeket, és az nekem semmit nem mond, hogy :
FSUIPC

a manual meg angol, nem ?- de. nincs nyelvvizsgám, majd ha eljön az ideje .....

Falconer
Active Sky megmondja neki, csak FSUIPC kell hozzá, de ezt már megmondtam privátban.
Egyébként meg olvasd el a manualját, de ezt is megmondtam privátban.
<#nezze>

Falconer
Magyarul ilyen esetben kb ugyanaz mint az alap ATC <#zavart2>
Egy két IFR flighthoz próbálkoztam vele nagy reptereknél, de semmivel nem ért többet. Volt hogy approachnál ugyanugy elvektorált a francba, szóval töröltem is le. VFR-hez biztos jó.

Framsen
nem tudom , hogy hogyan kell az FS2004-nek azt mondani, hogy az activesky-t használja 😞

Tibetan
Van értelme a Radar Contact-nak, mert sokkal jobb ATC, mint a gyári, default. De ez sem ismeri a SID-STAR-okat. Ugyanakkor trükközve jobban el lehet vele lenni, a repülés 95 százalékában meg kifejezetten élvezetes lesz az irányításával repülni. Megközelítéskor pedig ha kérsz egy visual approach-ot, akkor nyugodtan le tudod repülni a STAR-t. Ha pedig SID-et is akarsz repülni, akkor annak sincs akadélya, legfeljebb egy darabi belepofázik, hogy nem a helyes irányba repülsz. Ha rövid a SID, akkor ez nem tart sokáig... 😊

Tibetan
Nem kell az összes játékra vonatkozó profilt törölni (ennyit ne melózz), elég ha az FS9-re vonatkozó összes profilt törlöd. Egyébként szerintem a screnshotodon nem látszik, de szerintem ott kell lennie még egy FS2004 bejegyzésû profilnak is, na én azt is törölném.
De elõtte mindent szedjél le, drivert, nHancert. Aztán reinstall minden. Utána csinálj manuálisan egy profilt (ha automatikusan csinál megint egy FS9 vagy FS2004 nevût és azt törölném, vagy ha ezt közvetlenül nem engedi, akkor a hozzá tartozó .exe-t, vagyis az FS.exe-t).

Hypo
Active Sky valos idojaras generator REX hozza sem erhet😊 REX inkabb felho, viz, fenyek es egyeb texturakra van.
A ketto siman mukodik egyutt, ha igazi valos idojarast akarsz erdemes active skyt hasznalni

köszi! és akkor ennek a radar contact-nak van értelme? 😄 illetve active sky ahogy nézem nyomába sem ér a rexnek. jól sejtem?

exTrem
Egy pár hete volt nyitva utoljára és akkor pucoltam ki az egészet 😊, meg tönkre ment az egyik memóriám is amit aztán pótoltam, de túlmelegedésre nem tippelnék. Este törlöm az összes profilt az összes játékra vonatkozólag és megcsinálom az utasítások szerint. Remélem jó lesz 😊

Hypo
Az FS ATC je nem tudja a SID STAR dolgokat csak vektoral a kozeli be es kilepo pontokhoz.

Felszallas utan amikor atiranyit a torony akkor ne lepj kapcsolatba addig amig le nem repulted a sid et aztan onnan majd ugy is iranyba rak.

Hypo
hmm, hat mindenesetre en az nhancerbol torolnem a profilokat, illetve mikor nyitottad ki a gepedet? lehet kene egy kis takaritas is mert ha hirtelen jott a gond akkor lehet valami hardware melegszik

Falconer
1) Alap ATC szar. STARt képtelen voltam belõni a Radar Contacton is, szóval marad a figyelmen kívül hagyás, vagy online network.
2) Idõjárást generál, letölt, stb.
3) Nem. Gyanítom low altitude airways-t állítottál be neki. FMC-ben tudod megnézni az optimális magasságot.

sziasztok! ismét lenne 1-2 kérdésem 😄

1) útitervet routerfinderen csinálok, fsbuild-be beteszem majd exportálom. pmdg-ben szépen megnyitom beállítom fmc-t. fs flight planner-be is importálom az elkészített tervet, az atc mégse az fmc irányt mondja nekem, hanem elfordít mindenfelé közben, sidet totál kihagyja stb. miért mond hülyeségeket? esetleg a Radar Contact nevû progi javítja ezt? illetve milyen plusz dolgok vannak benne? ha ez normális ATC-t csinál lehet beruháznék rá. Ajánlott a kiegészítõ vagy hanyagolható? 😊

2) Az ActiveSky pontosan mire is jó? Egyelõre idõjárásra a REX2004-et használom 😊 Ja és majd szeretném belõni EZT. Vajon ez is azt mutatja majd amit a REX generál?

3) Amit az FSBUILD felajánl repülési magasságot (Pl LHBP-LOWW útvonalon FL120-at) megfelelnek a valóságban használt értékeknek?

köszi elõre is mindenki! 😊

exTrem
este megpróbálom 😊

exTrem
Semmit nem tettem fel, rutin repülésre indultam volna de csak 1-2 fps várt a szimben .. 😞

jaszy76
Köszönöm Urak!

Az LHSM -bõl kiveszem a megfelelõ fájlokat (próbáltam, tényleg Sármellék akad össze a MAS-sal).
A régi drivert is ki fogom próbálni. Köszi!

Tibetan
Hmm, vagy a 4870-es kártyához használd a régi, de még jó, s mindenben mûködõ 9,8-as drivert. na azzal mindent tudsz még hasznélni. Az új driverek már nem támogatják megfelelõen a DX9-et és DX8-at...

Tibetan
Én a helyedben az összes nHancer profilodat törölném. legalábbis amik a képeiden látszanak, azokat biztosan. Nem tudom, mit bír a kártyád, de ezek a beállítások biztosan nem jók. Ha mindent törltél, majd felraktál egy új és jó VGA drivert (talán az sem ártana, ha egy nHancer teljes uninstall-reinstallt is csinálnál), indítsd el újra az nHancert, s csinálj egy rendes Fs2004 profilt a már régen megadott módon.
Pl. így
Igaz, hogy ez FSX-hez van, de FS9-hez is így lõdd be.

Papirzacsi
A következõ file-okat hatástalanítottam az LHSM sceneryben, mert összeakadt a MAS-sal:
balaton_3.bgl
balaton_5.bgl
balaton_9.bgl
balatondetailed_3.bgl
balatondetailed_5.bgl
balatondetailed_9.bgl
kisbalaton_3.bgl
kisbalaton_5.bgl
kisbalaton_9.bgl
kisbalaton-ex.bgl

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
es tettel fel valami uj dolgot?

Hát most nálam sincs AA, pedig aktiválva van a profil az nHancer-ben, gõzöm nincs, hogy miért. :-(

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Falconer
Ugyanúgy mint bármi mással, printscreen gomb...

Framsen
hogyan kell fényképezni ?

jaszy76
Köszi, próbálom!

jaszy76
Jaja, azokat eltávolítottam. Viszont van Sármellék scenery telepítve.
Papirzacsi szerint törölni kell pár fájlt. Melyiket?

exTrem
Az a gond, hogy nincs semmiféle élsimításom fs-ben, eddig nhancerrel megoldottam. Azonban nem tudom mitõl de pár napja iszonyatos fps zavarok vannak az fs-ben ... 1-2 fps kb a teljesítmény, de rájöttem, hogy ha nem kapcsolom be az nhancert és hagyom "recésen" a tájat akkor nincs fps zuhanás, minden olyan mint szokott lenni leszámítva a randa tájat ... Nem értem mi a gond 😞

Hypo
akkor most mi a gond pontossan???

L Viper
Letörölted az FS9 eredeti fáljait, ahogy a MAS readme fájljában is le van írva?

Az "FS9/Scenery/Eure/scenery" mappából töröld a HP953140.bgl, HP953150.bgl file-okat, vagy nevezd át a kiterjesztésüket.

Az "FS9/Scenery/Eurw/scenery" mappából töröld a HP952140.bgl, HP952150.bgl file-okat, vagy nevezd át a kiterjesztésüket.
exTrem
meg volt :/

Hypo
de sok az fs9 profilod azokat kene torolni

[HUN]FaTaL
10.5ös drivert használd, javítottak mostmár mindent (AA, AF), játékban a mipmap qualityt húzd le 4-5 körülire, adaptive AA pedig off mert sok helyen nem jó.

Papirzacsi
Az LHSM scenerybõl ki kell törölni pár file-t, azok okoznak problémákat azon a környéken.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

exTrem
Azon volt kiválasztva, és a driver meg a dx se segített 😞