MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
Szerintem taj fuggo. Nepalba turboprop a magassag miatt.

Egyebkent meg szerintem barmelyik kisgep jo vfr re izlesek es pofonok, olyat valassz amivel mar repulgettel es ismered, es amibol jo a kilatas😊))

jaszy76
Tapasztaltam. Zlin-nel vágtam neki otthon, szegényke szenvedett. 😊
Egyébként van vmi ajánlott típus VFR-re? Gondolok itt a kezelhetõségre, használhatóságra.

Hypo
Jaja jojjon mindenki aki tud tenyleg fun, es nincs semmi amitol felni kene tok kotetlen a dolog, sot volt nem egy megszakitott felszallas mert nem mentke a repcsik olyan magassagokban szoval nem kell parazni senkit nem nevettek ki vagy ilyesmi.

Hypo
<#eplus2><#eplus2><#eplus2>

jaszy76
Falconer, hozzuk már össze a jövõ szerdát!
Legalább nem éreznem magam egyedül újoncként. 😊
Én is megnéztem magamnak a környéket. Frankó lehetett ott közösen repülni!

g0a
igen Szerdai VFR altalaban iranyitatlan legterben zajlik ezert is mondtam hogy minden kezdo johet!

g0a
igen ez en voltam 😊) Beech helyett pc-6 de a tobbi stimmel 😄

Hypo
<#eljen><#eljen><#eplus2>

Mondjuk a tajbol nem art am elotte felkeszulni😊)) en mentem elotte egy 3 kort meg sasoltam a leirasokat terkepeket😊)

FALCONER: remeljuk megoldodik a gond, ne csuggedj, elofordul neha. Mondjuk itt mindenkinek csak javasolni tudom, hogy jojjon szerdan, meg aki fel is a radiozastol mivel itt mint olyan nem volt, ellenben rengeteg erdekes hozzaszolas, sok poen, es lehetoseg kerdesek megvitatasara is. Plusz jo kis kozos repules😊

A kedvencem az volt nem tudom mar ki mondta kinek de valahogy igy hangzott: "
...-Megyunk alakzatba?
- Persze!
- Te mennyivel mesz?
- Beechbaron
- az ok de mi a sebid?
- Jaa, azt nem mondom meg!

😊))))))))

L Viper
Az elmosott távolabbi részletek élesebbé tételére szolgálnak a szûrõk.
Az FS2004 alapból csak a a bilineáris és trilineáris szûrést támogatja, az anizotrópikus szûrést még nem.
Természetesen a trilineárist használd.
g0a
hm ... tenyleg most talaltam meg kulfoldi forumon ezt a problemat..
nemgaz jovohet szerdan johetsz kozosre... vagy egyenileg ig repulhetsz 😊

g0a
NEPAL kepek

jo volt ismet 😊

jaszy76
Urak! Eddig a texture filtering bilinearra volt állítva az fs-ben. Tegnap este átnyomtam trilinearra. (akkor vettem észre 😊 )
Beképzelem, vagy tényleg sokat számít ez a grafikában? Mintha "kisimult" volna a táj.

Clidey
Remélem nem sértõdsz meg ha most azt mondom hogy: óhogyb@zmeg! 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo

Falconer
Hmm, írtam az ivaos staffnak, gyorsan válaszoltak is, nem fogjátok kitalálni mi volt a gubanc...

Van két oldal, ami szakasztott ugyanúgy néz ki, beleértve az almenüket és a reg rendszert is.
a) IVAO.org
b) IVAO.aero
a két oldalnak állítólag semmi köze egymáshoz, és az utóbbira kell reggelni <#wow3><#wilting>

Azt hiszem mára nekem ennyi elég volt, ugyhogy be is fejezem a spammelést <#zavart2>

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hypo
Szupi kis Repülés volt, kanyargós😊) 8000ezren meglepett, hogy c172 vel probalkoztak😊

Falconer
Na végül jobb is, hogy nem mentem online...

Lerepültem a tervezett útvonalat, akármit csináltam 12-14 fps-t kaptama szokásos 40-50 helyett. Rájöttem, hogy a BIOSban állitottam el valamit, és ezért 1x módban volt a PCIexpress <#idiota><#idiota>

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Látom született pár hozzászólás a témával kapcsolatban. Kösz a tanácsokat mindenkinek, remélem jövõ héten már tudok jönni szerdán, most egyre keményebbnek tûnik a vizsgaidõszak, de talán lesz idõm.

Falconer
De a member listnál meg már rajta vagyok basszus a nevemmel meg rangommal és IDmel együtt, ott vagyok a magyar részben... Nonszensz komolyan.

g0a
nem fog menni mert ID sincs 😞

Hypo
Egy kis kedvcsináló😊

Take off from JOMSOM

JOMSON to POKHARA

Hypo
akkor ivap se fog menni

Falconer
Kis átfutási idõ, omg... Még mindig nem jó. VATSIMen bezzeg minden ment 10 percen belül.

Btw valaki tudna dobni egy ivapot? Az IVAN pass lehet h már müxik.

jaszy76
Tegnap este én is beregisztráltam IVAO-ra. Nekem minden okés volt.
Ma este menni szerettem volna VFR-re. Erre most el kell mennem itthonról. Ááááá!
Na, akkor majd jövõ szerda...

Nektek jó repülést! 😊

g0a
member ID a nev es website pass gondolom ezeket probaltad...

Hypo
kell egy kis atfutasi ido a rendszernek😊

Falconer
Asszem nem érted a problémát. Website jelszót irtam be neki, de ennél még mindig furább, hogy a password reminder szerint még a Membership IDm sem létezik...

Assszem 2 jelszo van! Egyik webre masik gameba!! vagymi ....
Falconer
Hmm, reggeltem IVAOra...

Kaptam egy emailben linket, amivel lehetett aktiválni a regemet. Aktiváltam, fasza, kaptam jelszót meg Member ID-t, melette egy linkkel ahol megnézehetem a membership statust meg detailst.
Account status: Active User
Id... Country... Division..., Pilot Yes, ATC no, eddig minden fain.

Be akarok jelentkezni az IVAO oldalán, hogy letöltsem az Ivapot, erre hibás név/jelszó.
Password reminder: "Sorry, the Member with identification '365815' does not exist." <#falbav>

Valaki tudja, h mi a fene van ezzel?

exTrem
én is jókat kuncogok rajta 😊

Clidey
Kicsit fáziskésésben van a Simflight.com, mint mindíg...ezek között nincs új infó. 😊
De indíthatnák már az ofisül honlapjukat hogy végre értelmes nyelven lehessen információhoz jutni... a gugli néha elég vicceseket fordít ebbõl a fórumból... 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

g0a
ha reggeltel ivaora akkor majd ts en connectaljal be:
server: cc.ts.ivao.aero
login/pass: ivao-s
szoba: HU_Members

ha hazaerek idoben akkor fentleszek 20:00 korul es ott tudok segiteni de ha en nem akkor lesz ott mas 😊

exTrem
Falconer
Na most reggelek IVAOra, ha minden igaz akkor este 7 után ráérek beállítani meg megcsinálni a dolgokat.

Valaki ráér akkor tájt majd msn-en? Setuphoz lehet h majd kell egy kis help.
Köszi

g0a
😊
hat igen az van ott hogy kb 70nm 😊 kis gepekkel ugyis kerulgetni kell a hegyeket 😊 valaki felmegy turboproppal 9000feet fole akkormeg meg kevesebb dct be, de ennek semmi ertelme 😊

Falconer
Nagyon untam magam, Plan-Gbe bevittem az utvonalat, a lehetõ legjobban becakkoztam, és 65nm, de tuti 66nm alatt.
(a linkelt fórumon ajánlotta valaki, hogy ki lehet számolni, 70nm volt az estimated) <#vigyor1>

g0a
a vegen azt hittem bedaralja a helikopter 😄

polluxware
ez semmi... majd ha két motoros repzivel csinálják meg ezt úgy, hogy a nyelve hegyével megérinti a másikgöbbzi propellerének a hegyét.. de csak a tollak égét!

Hypo
szerda nepál😊) na remélem addigra haza jutok valahogy, de belehallgatok majd milyen a hegyek kozott😊)))

m814
Néhány egyszerû tanács és szabály ami nagyban megkönnyíti a kezdeteket.
Regisztráció után pilótaként szükség lesz az IVAP megfelelõ verziójára (FS9/FSX) illetve az ehez tartozó AI pakkra (MTL) valamint a Team Speak 2-re.Ezek az IVAO oldaláról letölthetõk.
Telepítésük után már kész is vagy az online repülésre.
A TS használata.
Ne használd voice activation módban.Minden be fog hallatszani, gerjedni fog, stb. garantáltan megõrül tõle mindenki.Push to talk a nyerõ.
A repüléshez.
Ha nem vagy tutira biztos magadban, itthon (Magyar légtér)repülj. Itthon ha nem megy fónia nyugodtan kommunikálhatsz, kérdezhetsz magyarul.Ne feledd hogy az angol nyelvtudás sem garancia semmire,mivel egyáltalán nem biztos hogy a német, francia, stb kolléga tudja, vagy akarja beszélni.
Soha ne kezd a repülést a pályáról!
Még azokon a reptereken sem ahol az FS-ben nincs állóhely .Gurulj le a pálya mellé és csak utána nyomj a connectre.
A NAV1 rádiót a 122.800 ra UNICOM tekerd be.Ha pedig hívnak egy frekire menj át.Ha semmilyen módon nem kommunikálsz ( lehet írásban is) illetve nem tartod be azt amit az ATC kér, ki fognak dobni.
A flightplant minden esetben ki kell tölteni! Ha nincs, a rendszer egy bizonyos idõ után automatikusan kidob.Ennek mikéntjének el sajátítására , mit hogyan, pl. remek lehetõség a szerdai VFR.
Tilos a pause, az idõgyorsítás, és a slew mód mivel az irányítás itt valós idõben zajlik. ezekkel meg ugye garantáltan az õrületbe kergetnéd szegényt.
Továbbá a saját idegeid megkímélése érdekében kapcsold ki a (collision crash-t) ez az FSpassengersben is lehetséges az ini fájl szerkesztésével.
Nincs semmi garancia arra hogy valaki a becsatlakozáskor nem ugyan azt az állóhelyet választja amin már bent vagy, vagy fordítva. Valamint az eltérõ sceneryk is okozhatnak gondot.Az gondolom mondanom sem kell hogy egy 20 perces készülõdés végén nem túl kellemes ezért bele állni a földbe.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Hypo
m814
Ha egy picit is komolyan gondolod a virtuális repülést nincs semmi okod rá.
Annak idején a szerdai VFR-t pont azzal a szándékkal hoztuk létre hogy a kezdõknek legyen lehetõsége belerázódni a dolgok menetébe.A repülések zöme, (néhány igen ritka kivételtõl eltekintve) irányítatlan légtérben zajlik, pont azért hogy elsõ neki futásra ne keljen még az ATC-re is koncentrálni.Illetve hogy a TS csatornán nyugodtan lehessen beszélgetni, kérdezni,válaszolni.Ha ott a többiek felé jelzed hogy új vagy és segítségre van szükséged 100%-ban segíteni fognak.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

jaszy76
Asszem ez engem is érdekelne, de parázok tõle. 😊

g0a
nem kell profinak lenned. siman johetsz kezdokent is nem fog senki megenni. VFR-t meg jettel nem repulunk 😊 kb ugyanazt kepzeld el ami a valos eletben van ott se repulnek VFR-t jettel.

IVAO-n van VFR eleg rendesen turak is vannak szervezve vagy world tour is es hungary tour is. ezen kivul szokott lenni szerda esti VFR amikor kozosen repulunk 1 megadott utvonalat kotetlenul ide pl barmilyen kezdo is johet tud kerdezni, biztos vagyok benne hogy mindenki szivesen segit.
holnap PL NEPAL-ba megyunk

de termeszetesen van egyeb VFR is.

ivao oldalat javaslom atbongeszni. minden info megvan amire szukseged lehet.

Sziasztok!
Azon gondolkodtam, hogy kis magán jetekkel mennyire szokás VFR-t repülni, nem is nagyon találtam semmit a témában, nem tudtok valamit errõl? . A másik kérdésem IVAO-ra vonatkozik, hogy mennyire 'illik' ott VFR-t repülni meg iskolakörözni? És még valami, szeretnék lassan IVAOn repülni de nem tudom, hogy mi az a tudás-szint amitõl már élvezhetõ? Ti mennyire voltatok profik amikor elõször repültetek online?

g0a
szerintem csak viccelt a fiu... 😊

[HUN]FaTaL
Mi a probléma?

http://goo.gl/gd6Zi5

jaszy76
???
Ezzel mi volt a gond? Arra utaltam, hogy nagyon amatõr vagyok én az IVAO-hoz.

Az ilyen irányú véleményedet tartsd meg magadnak.
jaszy76
Köszönöm a tippeket és a lelkesítést. Igyekszem megtanulni a szükséges dolgokat.
IVAO-ra gondolni sem merek. Hogyne! 😊