MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jaszy76
Hát ja, kapkodtam a fejem. Egyébként 737-800.
A FAQ segédletek alatt található FMC leírás alapján próbálom programozni, de van pár homályos pont.
Pár kört még futnom kell, mire okés lesz a dolog. Csak lenne több idõm...

Falconer
Hát az azért nem jó mert nagyon rövid, ugyhogy ott akkor nyomkodhatod a pause-t rendesen 😊
Milyen gép am?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

jaszy76
Hozzáteszem, hogy természetesen a kritikus résznél csengetnek, zavarnak, jönnek-mennek. Legközelebb magamra zárom a szobát.

jaszy76
Tegnap este egy rövidke LHBP-LOWW úton gyakoroltam az FMC programozását.
Érdekes üzeneteket kaptam a magasságra vonatkozóan megközelítésnél. A vnav folyamatosan leoldott.
Asszem mai is nekifutok, nagyon nem megy még az IFR. 😊

Falconer
Omg, az eléggé amatõr dolog <#nyes> Am van egy beépített automata speaker a cockpitban, nem az beszél? Meg a GPWS nem jelzett?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Nah, fasza.. Nairobi-Johannesburg útvonalat repültem, már finalen voltam és akkor fagyott ki az FS. Hibaüzenettel kilép. <#falbav> Ilyet még nem csinált soha... Pont jókor. :S Legalább akkor csinálta volna amikor iskolakörözgetek valahol.
Pedig ez lett volna az utolsó szakasz a Budapest-Dél afrika túrámban. Gondoltam lenézek a foci-vbre. <#vigyor2>
Mondjuk már a Nairobi approach is necces volt, csak azt meg én rontottam el. Éjszaka értem oda, és a város kb 5000 lábbal van tenger szint felett, én meg azt hittem, hogy a magasságmérõ a felszíntõl számol szóval én még ereszkedtem volna lejjebb 7000rõl, csak szerencsére a "másodpilóta" elkezdett számolni visszafelé, úgyhogy még épp volt idõm elkerülni h a talajba vezessem a citationt. <#vigyor5> De megint tanultam valamit.

[HUN]FaTaL
Ez szép? Szerintem totál irreális. 😊

Ezért is nem használom az enbseriest.

http://goo.gl/gd6Zi5

nekem meg pont hogy éjszaka kell kikapcsolni 😄 a naplemente nagyon szép vele 😊

Papirzacsi
Nálam eléggé másképp konfigolt a cucc. Nem lesz ilyen homályos a kép, és az éjszaka nem sötét, hanem rohadt világos, így kénytelen vagyok naplemente után kikapcsolni.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
szep, bar en 4 sör után szoktam igy látni😊

hát nekem semmilyen fps csökkenést nem okozott. pedig nem egy erõmû a gépem 😊

polluxware
szép csak nagyon megeszi a gépet...

használja valaki a light bloom effektet? konkrétan ezt:

csak mert nekem éjszaka valami iszonyat sötét az egész fs. kéne valami normálisan konfigolt enbseries.ini 😊

Hypo
lol😊

jaszy76
Lehet, hogy futó nélküli leszállásra fizettek be. 😊

Falconer
Vagy nem az elsõ eset volt <#idiota>

Clidey
Szerintem azért nem tûntek meglepettnek, mert totál abban a hiszemben voltak hogy kinn a lába. De persze ez csak az én teóriám... 😊)))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Bocs nem belekötni akartam csak hirtelen nem tudtam hogy vajon egyrõl beszélünk-e még? 😊
Ha belekötni akarnék akkor azt mondanám hogy a repcsikben üres és hátramenet sincs...szóval a sebváltó mint megnevezés sehogysem állja meg a helyét... 😄DDD
Így van, sem a Lyco-n sem a Contin nincs áttétel, de még a M-137/337 tipuscsaládon sincs. Viszont csillagmotorokon annál sûrûbben elõfordul, legközelebbi példa erre a Wilga AI-14-RA tipusú motorja. Azon - ha lól emlékszem - valami 0,5-ös körüli áttétel van. Vagy említhetném még a Rotax UL/sárkányrepcsi motorokat (503-582) is melyen szintén van reduktor.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
nem is volt benne eleve futo otthonhagytak😊))))

polluxware
sztem ez a jelzõ kicsit erõs.. rossz napja volt

a képeken egyébként senki sem tünt meglepettnek.... egyébkét én nem olvastam semmit a balesetrõl, de nem az volt véletlen hogy a futók nem jöttek ki?

magyarán technikai hiba volt

bocsi a hülye kérdésért csak nem láttam cikket/szöveges infót, csak képet

polluxware
fúúú gondoltam utólag hogy belekötöl😊

hajlamos vagyok sebváltónak nevezni egy olyan egyszerû áttételi rendszert is amiben elõre/üres/hátra menet vagyon😊

sérülés mértékét pedig csak oly módon merem elképzelni hogy láttam már direkt hajtású rendszerben hogy kihajtás blokkolása esetén általában mi és hol törik el vagy megy át eszterga mûvekbe... mind1😊

lycoming-on nincs áttétel? hm.. én azt hittem hogy ezeknél általában szokott lenni egy fõtengely végére rakott 2,5-2:1 arányú fogaskerékpár

iszonyat drágák ezek a szervizelések... áhhhh hálisten tériszonyom van
<#vigyor>

Falconer
Pedig pont az ilyen barmok miatt találták ki, hogy ne felejtsék el, lol. Legalább mondta volna el elõtte mint a versikét... Most végülis mind1, csak a pénze bánja.

Clidey
Sebváltórendszer? Ugye még repülõkrõl beszélünk? 😊))
Ha van is, akkor ezt reduktornak hívják az aviatikában. De jelen esetben errõl nincs szó, lévén a Lycomingokon/Continentalokon nincs reduktor, tehát ha sérül akkor a fõtengely sérül meg a hajtókarok esetleg. Ezért kell az ilyesmi esetek után kötelezõen megröngenezni -> blokk szét-össze -> nem olcsó mulatság. Nálunk a Pawnee-nál asszem olyan 4000 EUR körül volt hogy átláttak a blokkon...és hiába nem találtak hibát, at átlátást meg kellett fizetni ugye.

Hypo
az fdc egy sound enviroment es persze van benne copilot is, de komplexebb gepekkel nem ugy banik, fs2 crew kb ugyan ez de specializalt verziok bonyolultabb rendszerekhez.

polluxware
általában mindig a leggyengébb láncszem törik el... én inkább a kihajtást (sebváltó redszer) amit sajnálok😊

magának a blokknak sztem kutyabaja

a lényeg hogy lesz mit perkálni persze... istenem megesik

Clidey
Persze, ezért mondtam hogy fejbe kell lenni annak a cseklisztnek vagy ahogy egy haver hívja "Nemdöglünkmeg csekliszt" 😄

Clidey
<#crazya>

hali! az fdc live cockpit és az fs2crew között mi a különbség? + pontosan mire is jók? annyi az egész h mikrofonba mondogatod a dolgokat és csinálja?

Hypo
😊)))) azert sose art legalabb fejben vegig menni foleg ilyen gepnel, mert egy c152 nel lnem olyan sok dolgot tudsz teveszteni😊

khmmm<#papakacsint>
errõl az oldaladról már ismerlek<#worship>
Clidey
Csekklisztet nem igazán szokás alkalmazni ilyesfajta kisgépeken. Én se szoktam sose. Fejbe kell lenni mindennek és nem elfelejteni. 😊 Na jó, biztos vannak kivételek amik erõsítik a szabályt, de én még olyan pilótát nem láttam, pedig már megéltem ezt-azt... 😊

Clidey
Errõl van több kép is talán még jobban elkapottak is itt, itt és itt.

De azért ez nem olyan egyszerû. Ilyenkor kap egy kokit a fõtengely, hajtókarok stb is, ergo motor ki -> gyárba elvisz -> sokmilliót kifizet a bevizsgálásért -> motor visszaépít -> pármilláért vesz új légcsavart, rátesz -> külsõ törzs/motorburkolat sérüléseket kijavít és/vagy újat vesz -> mindent összerak, berepültet -> örül hogy kiadott sokmilliót és ugyanott tart mint annak elõtte. 😊

Nomeg itt megy majd az egymásra mutogatás hogy ki állja a cehhet, mert az egy dolog hogy a pilóta elbaszta, de a torony se szólt neki amikor "három zöldre" kért leszállást... És akkor még a biztosítóval való szkanderozást még meg sem említettem...

Logitech x3D-m van. Már több éve húzza és teljesen jó joy, nem csak FShez de LOMAChoz meg il-2re is használtam és mindenre jó.. Az x52-vel nem találkoztam arról nem tudok mit mondani..

Falconer
Ez komoly? Idióták, checklist mire van... <#zavart2> Am nem visít a cucc amikor flaps down van gear down nélkül?

polluxware
Mooney-ban van valmi csipogó ami jelez hogy alacsonyan van kis sebességen és nincs kint a futó... vagy csak beech-nél van ilyen?

mind1.. kell egy új propeller, egy kis festés alulra

elõferdül..

Hypo
sokan voltak utasok aztan ment a dumcsi leszallaskor geardown ra meg senki nem figye;t

exTrem
Ezt most találtam <#wow2> friss magyar hasalás ....

exTrem
X52-ben nem fogsz csalódni

Hypo
nekem a legnagyobb fajdalmam ez, hogy akkor nem tudtam kozel kerulni a repuleshez pedig csalad is elegge fertozott volt.....aztan 30 evesen azt mondtam NA EBBOL ELEG es meglett a ppl, most meg orulok ha tudok orat gyujteni siralmas😞((((( 30 e ft korul van most hihetetlen

jaszy76
Sziasztok!

Nem úszom meg a joy cserét, elég vacak darab. Tapasztalatok alapján milyet érdemes venni? Én konkrétan az X52-t nézegetem. Csak FS-hez lenne, mással nem "játszok".
Nem kell, hogy drága legyen! <#beka2>

Clidey
Így van ahogy mondod, de ez most a '90-es évek eleje, ott már nem volt átok. Jobbanmondva más átok volt... 😊))))))
Tuggyafene, akkor valahogy jobban bírta a zsebünk, nameg sokkal többet lehetett sétarepültetni is...amibõl gyûlt a repidõ elég szépen.

Hypo
ja hat kerem az atkosban nem feltetlenul penz kerdese volt a repules, inkabb nyelv es segge😊)))))

Clidey
Én inkább azt mondanám: aranykor... 😊)) Akkor lehetett gyûjteni a repidõt rendesen...tudnék mesélni... 😄 manapság már nagyságrendekkel nehézkesebb a dolog - sokkal mélyebbre kell nyúlni a zsebben.
Az alanti képek közül a felsõ különösen kedves számomra, mert azzal a géppel repültem az elsõ egyedülimet. 😊))

polluxware
sötét idõk jártak akkor.. <#ravasz1>

köszi
Hypo
az😊

Clidey
Hû de jó képek! 😊)) El is teszem az archívumba!
Ezek voltak a régi szép idõk...nem számított semmi se, csak repültünk orrba-szájba... 😊))

CptSAB
Még egy kérdés bocsika, tudja valaki a kaposújlak vfr sceneryt honnan lehetne letölteni?
Az elözõ kérdésem persze a start procedura miatt kellene!!