MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

L Viper
Várom
szejaztok...azért jöttem ide hogy panaszkodjak arról,hogy a scenerym egy bizonyos látótávolságon teljesen "folyik" vagyis összemosódik menet közben,amikor repülök olyan mintha közben festék folyna a távolba különbõzõ színekben...-.-" én már össze-vissza állítgattam mindent de nem értem el vele semmit =/<#szomoru1><#zavart2> mi a rákot kellene itt állítani vagy miért van ezzzz??<#duma><#fejvakaras>
Falconer
Okok, thx, a sorrend része az világos. Csak belegondoltam aztán baromi furcsának tünt egy CTRt a clearencen kívül mindenéle GND ügyekkel meghivni amikor tartozik alá több tucat reptér.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

m814
Fentrõl lefelé az összes irányító átveszi (hangsúlyozom) kizárólag az alatta lévõ pozíciókat.Fölötte lévõ pozíciót viszont nem tölthet be.
Egy példa. APP ellátja az alatta lévõ összes feladatot, DEL,GND,TWR. Viszont a közelkörzetbõl kilépõ gépet UNICOM-ra küldi.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

CptSAB
A videó megvan, most este feltöltöm.. kb 142 mega.
L Viper
Ahogy nézem a GE színvilágával is harmonizálni fog ez a grafikai megvalósítás. Szerintem jól néz ki.
Falconer
Még valami ami nem teljesen tiszta:

Ha egy adott reptéren csak CTR van, akkor az veszi át az APP, TWR, stb feladatait, ez eddig ok. De milyen mértékben? Úgy értem a hajtómû indításra, gurulásra, mindenre engedélyt kell tõle kérni, ugyanugy mintha lenne GND, TWR, stb is?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Ok, np.

Strami11
Nem oltás volt az csak "figyelem felhivás".

Ha azt akarod, hogy az álmaid valóra váljanak, ne aludj túl sokat!

Falconer
Elolvastam az összes szoftver kézikönyvét, ugyanugy csinaltam mint ahogy minden le van irva, ez volt benne a dühitö. Ennyi erövel megsporolhattam volna az egészet, és ugyanitt tartok, és akkor még az oltás is jogos lenne <#falbav>

Pl az MTL gond abból volt, hogy nem csatlakozott automatikusan az Ivap a multiplayer sessionhöz, pedig az utmutato ugyebár azt irta hogy automatikusan csatlakozik. Utána néztem az ivap configot, és külön be kellett csekkolni a 'multiplayer auto join (fs2004 only)' részt, ez a manualban nincs benne.

A Teamspeakre máig nem jöttem rá, hogy mi volt vele a gond, szvsz minden jol volt beállitva, ugyanugy mint a pénteki IFRen, ahol tökéletesen müködött minden, és semmit nem állitottam rajta azóta. (igen, ennek is elolvastam a manualját) Repülés közben spontán egyszer csak ignorálta az activation gombot. Na erre mondjál valamit, hogy mitõl lehet...

Am ez a gebasz csak engem érintett lényegében. A misplaced bugos default airportl viszont mindenkit, szóval nem értem mi a para azzal, hogy felhivtam rá a figyelmet. <#wilting>

[HUN]FaTaL
😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Clidey

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Strami11
Meg mielott IVAO-n repulunk elovlassuk a szoftverek kézikonyvét és akkor talán MTL meg hang problema se lenne valamint mielott valamelyik forumra irnank olvassuk el mit irnak ezekhez a rendezvényekhez, ugyebár várja az Attila sok szeretettel az ajánlásokat meg a konstruktiv kritikáid.

Udv!
IVAO-Tobbség..

Ha azt akarod, hogy az álmaid valóra váljanak, ne aludj túl sokat!

[HUN]FaTaL
😞

Clidey
A semminél is semmibb.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

köszi szépen, megnézem!

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Papirzacsi
A mostani problémádra hirtelen nem tudok mit mondani, de a korábbi problémádat én is tapasztaltam még évekkel ezelõtt. Azt a hibát nálam a PMDG 737-hez tartozó pmdgoptions.dll okozta, legtöbbször akkor, ha ablakos módban futtattam az fs-t és vele egy idõben futott az ICQ is. Akkor ideiglenes megoldásként nálam jól bevált a pmdgoptions.dll törlése, ami miatt persze nem lehetett állítani menübõl a pmdg tulajdonságait, de leszartam. 😊 De sztem ma már egy pmdg 747 vagy md11 telepítés a 737 mellé ezt a hibát megoldja, mert felülírja a 737 régi dll-jét.

Az fs9 mûködése leállt üzinél megmondja, hogy melyik exe, vagy dll okozta a problémát. Persze ez sokszor nem mond semmit, de hátha.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

sziasztok, mostmár abszolút teljesen tanácstalan vagyok egy problémával kapcsolatban...
Újratettem az egész rendszert, teljesen friss Windows 7-es, tehát frissen telepített FS9. Gondoltam mostmár biztos nagyon tuti lesz, hogy nem száll el, mert az XP-n általában minden repülésnél eltûnt felülrõl a menü, alul egy elmosódott csík jelent meg, és ha megpróbáltam kilépni, csak egy windows-os hiba-hangüzenetet kaptam, tehát elszállt az egész. Full Screen módban mûködött normálisan, de az utóbbi idõben már nem is tudtam áttenni full screenbe. Újratettem tehát a Windowst, FSt, most meg azt csinálja, hogy megy egy darabig az FS(még a földön áll a gép a helyén) , aztán egyszercsak kapok egy ablakot hogy a Flight Simulator 9 mûködése leállt. Aztán már csak a hibákat keresi és próbálja küldeni a Microsoftnak meg ilyesmi. A feltelepített kiegészítõk sora, márha okozhatják ezt kiegek:
9.1 update
Budapest 2007
Kos 2005
AES
Skai Traffic
PMDG 737
Fatal-féle Airbus merge😄
REX
Ultimate Night Environment
MAS
egy Greece Mesh
Ground Environment
FsPassengers
DBS Walk & Follow
Active Sky Evolution

eddig tehát ez minden ami rá lett telepítve, nem tudom mi lehet a gond... Nagyon elkeserítõ, hogy nem tudok emiatt egyetlen utat is normálisan lerepülni:S <#szomoru1><#szomoru1> Esetleg ha valakinek bármilyen ötlete lenne, feltétlenül írja le, kipróbálok mostmár bármit...

[HUN]FaTaL
Clidey: Van valami hír az Airsimmer A320 basic 2. updatejérõl?

CptSAB
Teljesen szûz fs-en semmi textúra mókolás mellett, hát.. olyan kis csunya a cucc. Szóval ha eljön a pre release verzsön, akkor lesz egy recomended upgrade javallat. Tudom, ez nem hangzik jól így már az elején, de ha az én gépemen lévõ Kalcsó Gyula szett+HDE 2.0+Water upgr. + új 128-as és taxi grass+rwy csomag esetében ég és föld a különbség. És azért nem mindegy, hogy mi tárul a szemünk elé. Az is lehet, hogy áttextúrázom a cuccot, vagyis külön rendelem a textúrákat hozzá, nem a landclassból (scenery\world) hanem saját textúra könyvtárból, ilyen volt régen az akkor még Hungary 2009 néven ismert Alap Scenery is, csak belezavarodtam mindig, hogy most akkor mi hol, amikor csereberéltem.. 😄
Felteszek majd egy videjót, azon meg lehet nézni a még objektumok és fák nélküli sceneryket, oszt lehet röhögni, fujjolni ki mit akar, ki-ki hogyan értékeli a cuccot.
jaszy76
@Clidey
Akkor biz' késõn kezdtem süllyedni, mert húzni kellett tövig 😊
Máltáról jöttem haza, minden okés volt, de az approach nem tetszett. Viszont elmaradt az impact. 😄

@L_Viper
Repcsivel nincs messze. De most csak ejtõernyõvel megközelíthetõ. 😊

Clidey
Ha idõben kezdesz süllyedni megfelelõ távolságra, akkor nem kell a speedbrake. De természetesen ez nem szentírás, elõfordulhatnak olyan esetek - csakúgy mint a valóságban is - amikor kell használni.

L Viper
jaszy76
LHSY-t (is) nagyon várom!
Nem tudok otthon leszállni. 😊
Kérdés: szabályos megközelitésnél mennyire megszokott a speedbreak használata? T/D -tõl süllyedve erõteljesen használnom kellett. Vagy vmit elrontottam...

L Viper
Köszönöm.
Ez a híd dolog szerintem nagyon feldobná a MAS-t. <#eljen>
Sziasztok

Lenne egy olyan nem kis problémám hogy eltünt a 4.cd-je a játéknak ilyenkor mi a teendõ töltsem le valahonnan?Természetesen eredeti nem másoltról van szó.<#falbav>
CptSAB
Hálisten, Laci bácsit is 2 hét után sikerült elérnem. Igen, dolgozik folyamatosan a Magyarország Alap Sceneryn, de másfajta irányban halad. A hidakról megkérdezem, mert tavaly hidakat modellezett, nem tudom mi lett azzal a tervvel.
Annyiban azért javítom magamat, ha már Börgöndnél az egyetlent említettem, hogy Lénárth Jánosnak van egy Magyar Repülõterek csomagja. Ez még anno a Nova szerkesztõvel készült, azonban sok tekintetben a scenery elavult. A szerkesztõprogramok túlléptek a Nova program adta lehetõségeken. A scenery legnagyobb hibája, hogy segéd AFCAD állományok nélkül a repülõterek nem választhatóak ki, én használtam még anno kb. 2007-ben a sceneryt, akkor fogant az ötlet, hogy kellene egy új kiadás.
L Viper
Jól hangzik.

Már régebben is akartam kérdezni, hogy Laci bácsi milyen szinten dolgozik még a Magyarország Sceneryn?
Valami infód nincs errõl, esetleg arról, hogy tervezi -e pl. a nagyobb folyóinkra a jelentõsebb hidakat berakosgatni?

CptSAB
Hamarosan, hamarosan.. A dunántúli repülõterek közül már csak Úrhida van vissza VTPP szinten, illetve meg kell nézni, hogy Rucz Gábor Börgönd sceneryje mennyire pontos, használható. Megjegyzem, a mai napig Gábor sceneryje az egyetlen!!! Ezt követi az objektumok, fák, elhelyezése. Ez kb. maximum 2 hét. A Duna-Tisza köze és a Tiszántúl csomagok egyenként kisebbek lesznek. Igaz, amíg a dunántúli repülõterek a sûrûbben és közelebb elhelyezkedõ erdõsávok miatt látványosabbak, addig az alföldi társaik sajnos a részletezés ellenére is inkább összemosódnak a táj textúráival. Habár kaptam visszajelzést, hogy a default landclass-al nagyon babán néz ki, ez a teszt nekem is visszavan még.
L Viper
Valami letölthetõ béta nem lesz ? Kis elõzetes?
<#vigyor5>
Falconer
Kösz az infot.
Valahogy ezt a részt mindegyik guideban elfelejtették érthetõen leírni, max olyanokat irtak, hogy ha DXTben akarod, akkor... damn PSben tuti nincs valami megfelelõ color profile vagy ilyesmi?

CptSAB
bocsi.. ugyanazt írtam le, belassúltam..
CptSAB
ha 24 bites bitmappba mented le, akkor az eredmény fagyás.. PS-ben, vagy Corel stb.. mentsd le a saját, rétegezhetõ formátumba, illetve 32 bites bmp-be, ha ezzel megvagy, elõ az imagetool és mehet dxt1, vagy dxt3-ba, attól függõen, hogy az eredeti paintok hogyan vannak.
Papirzacsi
Használd az imagetool-t, vagy a dxtbmp-t a végeredmény 32 bitesre, vagy dxtre konvertálására.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Falconer
Az a Boeing festés szerintem mintha odahányták volna. Az Embraer livery meg avsimról van, baromi jó lenne ha ilyeneket tudnék magamtól csinálni 😊
Jelenleg ott tartok, hogy valamiért az egész FS elszáll ha megpróbálja az én repaintjeimet betölteni. És fogalmam sincs miért. Akárhogy belenyúlok egy bmp fáljba, legyen az sima bmp vagy dxt, elmentem photoshoppal, betöltöm, CTD....

CptSAB
Szombathely: Magyarország Alap Scenery + Magyar VFR Repülõterek Dunántúl LHSY (VTPP scenery)

g0a
lehet hogy serult a file meg az a disk error se hangzik jol. 1-2 winchester ellenorzo progit en lefuttatnek

Sziasztok, lenne egy furcsa problémám. FS reinstall van, és ezt írja ki: "Microsoft Flight Simulator 2004 encountered a disk error while writing to the file: M:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Sound\lglbylnd.wav. Make sure your hard disk is not full, and that file is not in use." Namost az M meghajtón 430giga hely van, a file pedig elvileg nincs használatban... eddig sosem írt ki ilyet. ötlet?

g0a
igen eleg szep kepek es a festes is eleg jol sikerult 😊

g0a
ez van 😊 MTL mondjuk csunyabb kicsit de ahogy szoktam mondani en sosem nezem kivulrol a gepet 😊
de amugy tenyleg nem a legszebb festes de en mar megszoktam 😊

CptSAB
Nem akarom az EEPés srácokat megbántani, de baromi ronda a festés még mindig.. igazán valami új dizájnt (dir.fon.) dobhatnának. 2-3 éve sem volt egy szívmelengetõ látvány.. Jó, persze izlések és pofonok.
Falconer
Malé International (VRMM) /Hulhulé Island, Maldives/ Valami ingyenes scenery, de szépen össze van rakva az egész.

Ha eddig nem tudtuk volna, most megtudtuk. Ha ezt, az a híres Demagógpenész megérhette volna.,,,,

Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

[HUN]FaTaL
Ez melyik reptér?

polluxware
<#eljen>

Falconer
Néhány kép a mai eventrõl, néha egész jól tud kinézni az FS...

Screenshot 1
Screenshot2
Screenshot 3

jaszy76
Ez kell nekem! Vhol anno belefutottam, most meg nem találtam.
Azt hittem, rosszul emlékszem. Nagyon köszönöm!

jaszy76
Esélyes, hogy marhaságot kérdezek, de lehet frissíteni az FS navigációs adatbázisát?

Clidey
No igen, de azt azért tegyük hozzá, hogy nem Malévesek voltak hanem Szkájjuróposok, és a röpcsi is totál üres volt bábuilag. 😊
Btw pár évvel késõbb ugyanezen kapitány srác húzott által Szentkirályon a repnapon - de akkor már NG-vel. 😊