MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na, a végén picit megismerem, hogy az FS-ben mi, miért van. 😊
Mert sok orszagnak az ivaos oldalan meg lehet tudni mi az amit altalaban hasznalnak azokon a reptereken, illetve meg lehet tudakolni a sceneryket is.
Nalam sokkal jartasabbak biztos tudnak valaszolni, de emlekeim szerint vatsimen anno volt ilyen atc info hogy milyen scenery a preferalt.
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Most jöttem rá, hogy mi volt a gond: a labancok eltüntették.
Ha az Austria Prof magasabb prioritást kap, mint a MAS, akkor eltûnik a városom. He? 😊
LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations
Mi a hivatalos policy, ha több féle scenery létezik egy reptérre? Csak mert LEIB (Ibiza) approachnál adódott egy kis gond:
FS szerint (Aerosoft Ibiza 2005) csak rwy24re van ILS. Jeppesen chart (2009) szeirnt van ILS a rwy06ra is, még pedig 111.1Mhz-en. Persze a nagy kavarodás közben csak a chartot néztem meg amit az irányítás mondott.
- Megkaptam a vektort 06 ILSre, persze valami teljesen mást mutatott. Szépen mentem tovább, aztán szólt a srác, hogy ez igy nem jó, úgyhogy 'we'll make an other try'
-Mondom neki confirm Localizer freq 111.1 rwy06, azt mondja annyi, na mondom zsír, vektorált tovább...
-Kb egy perc múlva megszólal, hogy az nem jó mégsem, mert az a Rwy24 ILSe. Megadta, hogy Rwy06 109.5 <#idiota>#idiota> Jeppesen chart szerint az pont a Rwy24 <#idiota>#idiota>
-Szóval végülis segítség volt az a betekert frekvencia is, csak glide slope nem volt... Na mind1, letettem szépen, aztán a parking már tiszta sor volt.
Konklúzió: volt 3 féle reptér ugyanott, egyik nálam az FSben, másik az irányításnál, a harmadik meg a Jeppesen chartokon. Szóval hasonló szituáció elkerülése érdekében legközelebb mi a teendõ?
Volt még egy poén rész, amit a wilco E190 autupilot játszott el:
IAS kb 180 csomó, 2000feet, szól az ATC, beállítom 3000re, FLCH gomb megnyom:
-> kb 25deg pitch up, 4500fpm emelkedés 4200ig, majd vissza 3000re, közben kellett nyomni neki egy padlógázt, mert majdnem átesett <#idiota>#idiota> LEIB app megszólal: 'you got a problem sir?' <#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor>
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
GE fent legújabb gyári peccsel.
Laci Bácsi Scenery nem FS-be installálva, hanem külön mappába téve
Manuálisan bepakolászom az FS-be, amit szeretnék
a textúra fájlokat nem teszem be, csak a Laci bácsi agn fájljait
A vasút, út és nád textúrákat viszont használom a Laci bácsi féléket
A "sima" texture mappába sem teszem be a fákat, az alap FS-é maradt
A "bekavaró" eredeti FS és BP scenery .bgl fájlokat törlöm a leírás szerint.
A plusz reptereket kiegek prioritását beállítom a MAS fölé.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Kellett nekem egy digitális hõfokszabályzóhoz egy hõmérséklet érzékelõ, nevezetesen "J" típusú.
Magyar cég árajánlat: 12e HUF + 4-5 hét száll. határidõ.
USA: 4000 HUF (elsõbbségiként) + 2 hét száll. határidõ.
Na honnan rendeltem? Röhej b'meg, hogy utaztatva tizenezer kilómétert olcsóbb, gyorsabb.
ON
áhhhhhhh
szót sem érdemel
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
El is mentettem az FS eredeti Textra mappáit ,a biztonság kedvéért.
Teszteltem a Laci bács saját textúráival, a Kalcsó Gyuláival, GE-vel és természetesen az eredeti FS textúra készlettel is, a Laci bácsi agn fájljait természetesen használva.
Azért is kérdeztem a videón a GE-t, mert láthatóan maradt benn jócskán GE textúra is. :-) Nem, mintha baj lenne. Ez egyébként a "mezõ" részeknél lévõ fasorokból is jól látható, a rendszere jellegzetes, csak a GE-re jellemzõ. Jelzem ,szerintem nagyon jó, csak ugye mint beszéltük, nekünk picit "angolos" a túl sok tanya miatt. :-)
Hihetetlen, hogy mennyi melót beleöltök azért, hogy mások is minél valósághûbb környezetben tudjanak Magyarország felett repülni.
Én teljesen hülye vagyok az FS struktúrájához, sokszor tiszta homály, hogy mirõl megy a dumcsi. De azt tudom, hogy a végeredmény (ami a folyamatos munkátoknak köszönhetõen mindig jobb és jobb lesz) teljesen lenyûgöz, legyen az a Laci bácsi féle MAS, vagy a különbözõ VFR sceneryk.
Én csak most ismerkedek a repülés világával, de nem kis részetek van abban, hogy egyre jobban érdekel.
Nagy köszönet ezért! <#worship>#worship>
AFCAD - szimpla repülõtér diagram, kifutón kívûl minden textúra förmedvény, vagy ezért, vagy azért
Landclass LOD13 - ez az fs standard, mosott plecsni a táj, egy egy település csak egy ilyen-olyan alaktalan semmi, hiányos cucc
Landclass polygon - SBuilder és Ground2K4 sceneryk, ugyanazok a ronda landclass négyzetek, de a polygonoknak hála felismerni a tájat, a településeket. Cseheknél alakalmazzák, szloválolnál, Laci bácsi révén most már nálunk is, de pl. German Airports is ugyanezt használja. UT átmenet a LOD13 és a polygon között.
Ground Polygon - csak repülõtereknél használható, mert egy sík felületet hoz létre, nagyon szép sceneryk alapja, de terület lefedésre alkalmatlan FS2004 alatt
Photoreal - szatelitképek - elõnye, ha be van agenizálva 😄, a vízfelületeknek megvan az alfája, akkor nagyon szép tud lenni. hátrányai fs2004 alatt 4,7 méter/pixel felbontás, a szatelitkép minõsége, szinezete, mikor készült a felvétel nagyon be tudja határolni, ráadás oltári nagy négyzet, vagy téglalap, ami a határokon élesen válik el. Meg lehet mókolni, de mondjuk ami megy egy 16-25 cellás scenery esetében, mert csak a szélsõ képeket kell bemontírozni, az egy többszáz cellás esetében már idõigényes. Más kérdés mit montírozunk a szatelit alá... default, GE, FScene stb..? Utóbbiakért publikálva ejnye-bejnye jár!
Ebbõl is látható, ahol ennyi féle cucc keveredik, ott megtalálni a középutat nem egyszerû. Adja a teremtõ, hogy FS2012 esetében valami ésszerû, minden megoldást ötvözõ dolgot találnak ki. Laci bácsit az õrületbe kergettem vagy fél éven keresztûl a textúra variációkkal, kérésekkel, akkoriban sbuilder nálam nem ment, többet reméltem a progitól titokban, de tényleg nehéz, én is tapasztalom már. Azért is rossz élmény számomra, mert anno földmérési cégnél dolgoztam régen, nem tanult szakmám, szóval félreértés ne essék, nem vagyok sem földmérõ mérnök, sem földmérõ mûszaki munkatárs. Én mértemterepen mérõállomással, feldolgoztam, térképeket digitalizáltam, dolgoztam gps úthálózaton, belterületi térképeket dolgoztam fel. Nagyon szép szakma a földmérés, bánom, hogy ma nem ezt a munkát végzem.. Borzalom, hogy nem látom az elképzeléseimet, mert nincs rá megoldás. Vagy van.. megvárom 2015-öt, addigra hátha nálunk is sikerül egységes szateliteket találni az országra, egy jó feldolgozó progi, amely mint a recognita a karaktereket, felismeri az erdõket, településeket stb..
Remelem nem ertettel felre😊 En is nyomom mar egy ideje a szimet es nem rettentem vissza sose a buheralastol😊 Csak szeljegyzetkent emlitettem meg hogy jo lenne ha mint mondjuk egy aerosftos cuccnal a simple user felrakja es elvezi dolgot, tudom nem egyszeru sot, mivel nem mindenki ugyan abbol az alapbol epitkezik.
OLR... a warezolt böjing, érbusz és a flytampa, éroszoft stb.. az sohasem volt ott probléma, az nem cseszi szét az fs-t, tisztelet a kivételnek.
Ha A ott van ahol A-nak lennie kell, akkor B nem fogja ütni a másikat, maximum egyszerüen kicserélhetõ A egy másik A-ra, ami szebb. Ennyi a koordináció. De ha A eleve nem oda került ahol lennie kellett volna, akkor a gond ott kezdõdik. Mert vagy A pontos és szép és A' nagyon szép de hibásan pozícionált, vagy A idejétmúlt pontos, A' pontos és szép. Értelemszerû, hogy elõzõ esetben át kell pakolni a cuccot, ami nagyon szép. Én is így tettem.. A másik esetben pedig csak fogom és azt mondom, amit csináltak, az szebb, jobb akkor old verzió nyugdíjba megy.
Az egy a zászló, egy a tábor féle mentalitás nálam nem jön be, akárcsak a versenyszellem, hogy kié jobb. Teszem, amihez kedvem van, ha az enyémnél jobbat hoztak össze, örülök neki és alkalmazom. Számomra minden lefektetett poligon egy tanulási folyamat része. Nem érzek attól keserûséget, hogy potyába ment az idõ. Bárki akit érdekel a berhelés, azt tanácsolom, igenis le kell tölteni a szoftvereket, AFCAD, SBuilder, Gmax, rwy12 stb.. kell venni a fáradtságot, kitartást és nekiesni a dolgoknak. Mindig vannak buktatók, nem kell feladni. Olvasni szeretni kell, googli fordító is ott van, valamit mégis ki lehet hámozni az angol, orosz, francia, német textekbõl.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Mert jelen pillanatban ahany ember annyi fele. Talan osszedolgozva az lhsim csapattal, mert en azt latom hogy tok jo dolgok keszulnek itthon csak valahogy nincsenek osszefogva a projectek, es ezert mindig valami uti a masikat.
Amit clidey irt en is tapasztaltam sot en mindenutt fakat latok😊 aztan kiderult hogy egy fa textura cucc kavart be.
Mondjuk az is meglepo hogy ivaon is egy csomo emberke nem is hallott ezekrol, illetve fel feltenni nem akarja hogy szetcseszodjon az fs-e, nekem ez erdekes volt. Szoval no kritika es minden tiszteletem a kesitoknek MAS, VFR repterek, Laci bacsi Lh csapat szoval mindenkinek, csak orulnek ha ez igy folytatodna es esetleg meg profeszionalisan.
Esetleg holnap délután mutathatok képeket milyen nálam, de mostmár inkább húzok alunnyi 😊
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Átnevezgeted õket, amikor másikkal nézed a megjelenést?
Nekem Ground Environmenttel most ilyen:
Még több kép itt.
- eredeti FS
- Laci bácsi verzió
- Ground Environment
- Kalcsó Gyula szett + foltozások
Ezt az utsót használom.
Megesküdtem volna, hogy GE textúrák pedig.
Akkor ez alap FS, és Kalcsó Gyula textúrái a hozzájuk tartozó agn fájlokkal, vagy még megspékelted valamivel?
Korszakváltó lépés volt a Magyarország Alap Scenery. Az is igaz, alá kell pakolni a grafikát, mert ahogy írtam, amikor megláttam az én cuccaimat is a default világgal, hát.. szinte el sem hittem, hogy amit látok az tényleg az-e... Default fs-el, tehát sem a Laci bácsi féle textura upgr. a M.A.S. is rémesen fest. Ezt a békát sajnos le kell nyelni, ez a grafikai engine hibája. Én személy szerint lehet (BIZTOS) elhagytam volna az fs-bõl ezt a négyzetes lod13 landclass szisztémát. Borzalom, hogy nem tudom visszaadni az eredeti földrészlet szekciót.. elviekben össze tudnám poligonokból hozni a földrészleteket, de nem tudom beforgatni a textúrákat. Az AFCAD is pont emiatt katasztrófa és FSX-ben is, hogy minden textúra 0/180 fokos tájolású. Mindegy milyen irányban húzom a taxit, a poligont, lehetõség sincs elforgatni egy aszfalt, beton textúrát stb.. banális megoldások tömkelege az fs. Ha valakinek egyszer a kezébe kerül egy 1:25000-es topo térkép, vagy egy EOV 1:10000-es áttekintõ, vagy egy 1:4000-es szelvény, az megérti miért fáj a szívem. Vannak olyan megoldások, ahol a kevesebb csili vilivel is hangulatosabb megoldásokat lehet alkotni.
Ami a VFR repülést illeti, a M.A.S. többet rejt magában, mint amit mutat. Ez egy alapmû, de tengernyi fejlesztést, lehetõséget rejt. Bárki hozzá tud adni, ha egy kis elszántságot is érez.
Ez nem GE.. 😄😄😄 bármennyire is meglepõ
Erdõ és fasor menû az visszavan, Bõnynél látható, hogy ott a szép két fasor.. remélem mind ilyen lesz. Ahogy írtam, a landclass rusnyaságával, az idegen túlbúrjánzott fákkal, mini tanyákkal nem tudok mit kezdeni. Laci bácsi próbálta a grass 128-as textúrával elfedni ezeket, de a hatás kevésbé érvényesül. Van ahol a repülõtér belecsúszik ezekbe a sávokba, összefolyik, vagy éppen a nem létezõ tanya villan elõ, lásd Andráshida.. brrrrrr ha körbekerítem a repülõtereket fákkal, akkor elvész az eredeti állapot, mert fasort tenni oda ahol nincs, az öreg hiba..
A free Cessna 150L remegése az alap, kezdeni vele nem tudok, igaz engem nem zavar, nálam pont ellenkezõ a dolog, engem az zavar, hogy minden olyan plasztikus a többi gépben. Semmi rezonancia, minden olyan mû..
Ez remek munka. Hihetetlenül feldobja majd a VFR repkedést, amit eddig is szerettem, fõleg mióta van a MAS.
Pontosan így a jó ahogy van, most mégjobban várom :-)
Látom, te is használod a GE-t.
Ennek a HA-SVE-nek a remegését egyébként nem lehet valahogyan picit tompítani? Biztos így reális, de már megszoktam, hogy a többi fs gépben ez nincs ilyen szinten lemodellezve.