MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
fltsim.x-nél az x-et át kell írni a megfelelõ számra

http://goo.gl/gd6Zi5

Framsen
miért nem megy a texture ? valamit kihegyok ?
texture.airberlin beillesztése a Boeing 737-800 hoz
flitsim.x
.
.
.
beillesztése az aircraft.cfg ben.
FS elindítésa.......gép sehol

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Tibetan
Szerintem automatikusan nem osztja szét (saját tapasztalat), de a feladatkezelõben megadható az affinitás. (én win7 64 bitrõl beszélek)

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Tibetan
Igen, a külön magra szétosztást én is meg szoktam néha csinálni, úgy ahogy te is írtad és azért, ami miatt te is. Csak ezért még 8 eurót sem adnék ki, ezt viszonylag kényelmesen meg tudom tenni a win7 feladatkezelõjében. Ha viszont tényleg elkezdené használni az FS9 menetközben a többi procimagot is ezzel a programmal, na annak már volna értelme, s megérne még 8 eurónál is többet. De ebben én sem hiszek, mivel ehhez talán már eleve többmagosra kellett volna megírni az FS-t. De nem értek hozzá, tehát csak találgatok, illetve várom, hátha valaki ki tudja próbálni...

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Falconer
A windows is szétosztja a dolgokat automatikusan, semmi értelme az egésznek. (FSaz egyiken, többi a másikon) Én is próbáltam már hasonlót, és totál semmi javulás.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Framsen
oké , sikerült , köszi ( milyen ügyi vok ) 😛

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Papirzacsi
A felugrik 70% fölé sajna nem jelent semmit, mert azt ennélkül a program nélkül is megcsinálja, amint vmi más is fut a háttérben, frissítés, egyéb kiegészítõ programok, stb. Magyarul a nagyobb proci terhelést szerintem nem az fs maitt van. Szerintem ahhoz, hogy ez mûködjön, az fsen kéne változtatni.
A stabilitás probléma ebben az esetben nem ezt jelenti, hogy 5 percenként kifagy. Nálam annyit jelentett, hogy bizony jóval többször fordultak elõ kevés memória és egyéb üzenetek, mint nélküle, viszont gyorsabb nem lett az fs.
Egy óriási elõnye volt annak a proginak, amit használtam, hogy külön magra lehetett küldeni az fs mellett futó alkalmazásokat, mint pl. active sky, ami az idõjárás generálásnál bizony le tudja lassítani rendensen az fst.

Tibetan: A fizetsõre én is kíváncsi lennék, de vhogy úgyérzem ugyanezt a szart kapjuk, csak pénzért.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Tibetan
Igen, pont ezért kérdeztem. Talán épp itt ezen a fórumon is volt errõl már szó. Szóval, ha ez is csak ugyanennyit tud, akkor teljesen felesleges sakkozni a magokkal, ha viszont mondjuk szétosztva nem 50-50 százalék lenne a terhelés, hanem összességében több, mint 100, s még stabil is maradna a rendszer, akkor sokat lehetne vele nyerni...
Nem azt a 8 eurót sajnálom a kipróbálására, hanem azzal van bajom, hogy már annyiszor el akarták nekünk adni a kakit, hogy az embernek kezdenek kialakulni az elveknek nevezett védelmi reakciói...

Kipróbáltam, nem teljesen stimmel ez.
Fõmenü betöltésénél kihasználja mindkét magot, akár 100 %-ban is. A játék töltésénél alig használ az fs cpu idõt, inkább a winyót pörgeti. Játék közben viszont az összterhelés valóban 50 % fölött mozog egy picivel legtöbbször, de van amikor itt is felugrik 70 % fölé. Viszont nálam nem történt semmi az fs stabilitásával a program használata alatt.
Papirzacsi
Régebben használtam egy másik hasonló programot, ami pont azt csinálta, mint ez. A terhelést elosztotta a magokra, de összességében a proci terhelése nem lett nagyobb, ergo csak egy pofon volt a szarnak, emellett az a program instabillá is tette az egészet.
Nagyon jól látszik a képeken, hogy pl. a kétmagos rendszernél, nélküle 100%-on megy az egyik proci (ez hajta az fs-t), a másik képen, mikor használják a progit, pedig mindkettõ ~50%-on, ergo egyik procit se használja ki rendesen. Oldalt a teljes terhelés ábrán látszik is, hogy gyakorlatilag nem változott semmi a teljes proci terhelésen. Magyarul szart sem ér.

jaszy76
Asszem ezt én is kipróbálom.

Tibetan
Sziasztok!

Ismeri valaki Ezt a progit? Elvileg ugye szétosztja a feladatokat a procimagok között... Van ennek értelme FS9-nél? Próbálta már valaki? Kicsit fenntartásaim vannak...

Üdv.<#worship>

Papirzacsi
Illetve mégsem menti el, de megjegyzi egy életre az fs... de vajon akkor hol tárolja... :-O

Papirzacsi
Vagy van az Aircraft mappában egy airlines.cfg szöveges file, amit ha megnyit és egy új sorba beírja a légitársaság nevét, ezesetben mondjuk Lufthansa, akkor utánna a menüben ki tudja választani a repülõgépéhez a lufthansat mint légitársaságot, így nem kell az aircraft.cfg-ben kotorni. Ezt a beállítást leokézás után el is menti az aircraft.cfg-ben a megfelelõ festéshez.

Hypo
Huha varjal.... winrarban??? az tomorito progi.

Na akkor elorol szoval fs9 aircraft mappaban megkeresed a felrakot gep folderet bele mesz es ott lesz egy aircraft.cfg file notepadal tudod editalni erdemes elotte egy bakcupot csinalni ha esetleg valamit elrontanal.

De itt egy progi amiben jo latod a szerkesztheto dolgokat benne
erre

Framsen
szöveges dokumentumban kell megnyitni vagy winrar -ban ?

Hypo
az adott gep aircraft.cfg jet kell megynyitni es ott lehet beirni a tarsasag nevet hivojelet atc kodot stb

Framsen
Sziasztok 2 kérdésem lenne:

1. amikor kiválasztok egy gépet (amit letöltöttem) akkor sok esetben a légitársaságnál nem ír ki semmit, hogyan lehet, hogyha én lufthansával repülök, akkor annak lufthansa legyen a neve ?

2. nem tudtok egy jó airbus A320-as panelt ?

(FS2004)

Hypo
Apro megjegyzes es nem a MAS ra utalva mert messze nem akarom hogy fikazasnak tunjon. DE azert felhivnam a figyelmet arra hogy azert mert valami reszletes meg nem jelenti azt hogy egyben elofordulhatnak vele ilyen dolgok, van nekem mas reszletes scenerym ahol ugyan ez a hiba van es van olyan is boven ami legalabb ilyen hanem jobban reszletes es nincs gond..............

A struktúra ismerete nélkül is látható, amit írtál. Pont azért jó ez a kiegészítõ, mert részletes és pont ezért fáj az, amikor ilyeneket csinál - ráadásul kifejezetten combos konfignál is. Amikor szembesültem a dologgal, kifejezetten reménykedtem, hogy kimaradt a a két város ezen része, nem pedig az FS cincálja az idegeimet... Azt azért szögezzük le, hogy Laci bácsi érdemeibõl ez semmit nem von le: a Microsoftéból már inkább.
L Viper
Az a baj, hogy amikor ez a hiba elõjön, az sem segít, ha kilépsz az adott repülésbõl és újrakreálod. Csak az FS restart után javul meg.
Azért majd kipróbálom 😊
[HUN]FaTaL
Érdemes bebindelni ctrl+shift+r-re a scenery reloadot, sokszor segít ilyen helyzetekben. Sokszor persze nem, de megpróbálni mindenképp megéri. 😊

L Viper
Volt olyan hibám, ami akkor generálódott, amikor Sármellékrõl a térképen áthúztam a gépet Debrecenbe. Város hiányos, utak nincsenek, vízrajz oké.
Kreáltam egy új repülést LHDC-bõl, a helyzet ugyanaz. FS - újraindítás után lett csak rendben megint a helyén az úthálózat és Debrecen városa.
Gyanítom, hogy az ilyen jellegû hibákkal az FS9 nem fog tudni mit kezdeni.
L Viper
Ha ismered a MAS struktúráját, akkor megérted, hogy szektorokra van osztva, iszonyatos adatmennyiséggel és sajnos ezek okozzák a problémákat. Ha nem így lenne, nem is lehetne ilyen részletes, mint ahogy Laci bácsi megcsinálta. Sajnos az FS korlátaival õ sem tud mit kezdeni.
Szolnokról szálltam fel, amikor nem jelent meg a vasút - és akkor is, amikor meg de. <#wilting>
Szvsz. Magyarország egyik végébõl átrepülni a másikba kis távolság...
Falconer
<#worship>Kösz szépen. <#eljen>

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

L Viper
Minden teljesen rendben van, ha az adott hely közelében szállsz fel, amit meg akarsz nézni.
Én jobbára VFR repkedésre használom a MAS-t, kisgépekkel, kisebb távokon. Erre remek.
:-)
Ezek után én már nem merem feszegetni az autópályák kérdését... <#eplus2> Bár szvsz. az M3 teljesen jó, az M1 szintén, az M7-rõl - a történtek fényében - nem merek nyilatkozni, az M5-öt meg nem néztem még meg soha... <#wow1>
Az a fura egyébként, hogy most Szolnokot is megnéztem és rendben volt, van vasút a városnál. Az FS csodái...
L Viper
Sajnos nálam is volt hasonló, régebben szóba is került itt a fórumon, hogy nagyobb távolságú repüléseknél sokszor az FS nem tud megbírkózni a rengeteg adattal, amit a MAS tartalmaz.
Nálam utak és városrészek hiányoztak.
polluxware
Szeged!!! és a medencés kikötõ!! nem akarod az ott horgonyzó tisza úszóházat is betenni? <#zavart1>

[HUN]FaTaL
Emiatt a szar VB miatt nem csodálom...

alert
Át lehet vágni a JeppView-t. A '..\Jeppesen\Common\TerminalCharts' mappában a charts.ini fájlt meg tudod nyitni a jegyzettömbbel. Ebben tárolja a program, hogy pontosan melyik ciklusú térképeid vannak. A dátum azért fúrcsa, mert julián naptár szerinti. A jeppi ciklusok 14 naponként követik egymást megadott idõponttól, így kiszámítható, hogy melyik ciklus milyen dátummal kezdõdik és végzõdik. A progi csak érvényes ciklus dátumokat fogad el. A jelenlegi a 1012-es cycle. Ha a fájl tartalmát átírod az alábbira, akkor azt fogja hinni a progi, hogy a térképek érvényesek. A lejárat után x ideig még megnézheted õket, de egy idõ után letiltja. Ekkor megint ki kell kalulálni az aktuális ciklus dátumát julián naptár szerint.

Database_Begin_Date=2455359.5
Database_End_Date=2455372.5
Data_Spec_Version=2.3.1

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Köszönöm! Papírzacsi tapasztalata alapján újra elrepültem Szegedre (mert derengett, hogy korábban mintha láttam volna Szolnokon a pályák vonalát és az állomást is - ezért is kérdeztem rá a dologra) és most láttam a vasutat és minden mást is (bár utóbbiakkal eddig sem volt gond).
Ez így mindenesetre fura és biztosan nem róható fel a PC-nek - ha mégis, bele sem merek gondolni az ideális konfigba. <#eplus2> Ahogy Zacsi írta, voltak ráutaló jelek Debrecennél (a város egy része nem töltött be azonnal, de késõbb megjelent a hiányzó rész is), de erre azért nem számítottam. <#szomoru1>
CptSAB
CptSAB

g0a
nem csokkent az le sehovase....19 loc utan kezdodik az elete pl ebben a pillanatban majdnem egesz europa lefedett...

Papirzacsi
Az a tapasztalatom a sceneryvel, hogy bizony eszi a gépet és emiatt nem mindig töltõdik be minden részlete.Jobbik esetben csak késve, rosszabb esetben soha. Repültem múltkor egy LHSM-LHDC utat Mig-21-gyel és az az elkeserítõ tapasztalatom lett, hogy bizony Debrecen környékén már csak a vizeket töltötte be, semmi mást. Se utakat, se vasutat, se településeket, se erdõket. Szóval lehet hogy ott van az vasútvonal, csak ugyanaz a probléma van mint nálam is volt.

CptSAB
Szolnok és Szeged okés.. mesasolom én is..
A "MAS"-nál létezik az, hogy nem találom a vasútállomásokat Szolnoknál és Szegednél? De olyannyira nem, hogy a környéken még a vasúti sínek sem látszanak - máshol (pl. Debrecen és Miskolc) viszont nincs ilyen gond.
Falconer
Ja amugy még azt vettem észre, hogy a valahol alant belinkelt free FS nav database update felforgat mindent, a SID/STAR adatokat több helyen egyszerûen összekuszálja, beleértve a wilco FMCt és az FSCommandert is, pedig mindkettõ saját adatbázissal (is) dolgozik.

Hypo
az meg idoben volt😊))

Falconer
VB miatt én is lecsökkenek az IVAOn az nem gáz, du. szoktam vadászni, hogy éppen hol van ATC, csak néha az a gond, hogy mire odaérek lelépnek <#vigyor> Az Ibizás srác is kb 30nm-re voltam amikor elõkerült megint, szerintem észrevette h van inbound traffic.

Hypo
hat mivel o is ember benezhette😊)) javaslom probalkozz akkor mas reptereken, bar mondjuk mostanaban a vb es a jo ido miatt szerintem elegge lecsokkent az ivao, vatsimet is neztem ott mintha kicsit tobben lennenek

[HUN]FaTaL
"Alternatív" módra gondoltam. 😄

Falconer
Thx, ismerem, ez a Flight Ops Dept. nav database, chartjuk attól még nincs 😊
Approach Maps:No maps available yet
Recommended Sceneries: No sceneries available yet <#szomoru1> - de AS Ibiza X eléggé szép lett, úgyhogy vágül marad az 😊))

Ezek szerint az ATC is benézte a dolgot, nem csak én, mert a 109.5 akármelyik LEIB scenery esetében a Rwy24-hez tartozik, a frissebbeken pedig a Rwy06 kiegészült a 111.1-gyel.

#27378 Hát hogyne, szinte ingyen van <#nyes>

Hypo
[HUN]FaTaL
Hacsaknem változtak a frekik vagy egyebek az elmúlt években, bár LEIB nem egy nagy reptér, viszont annál szebb. 😊

#27377: Frissítsd le 😄

Falconer
Jeppesen Jeppview-ból néztem, mert az IVAO Flight Operations Departmentnél ahol a chartok vannak, egész egyszerûen hiányzik Spanyolország. Ráadásul az ivao.es oldalon sincsenek chartok, vagy legalábbis nagyon el vannak dugva mert vagy fél órát keresgéltem és sehol semmi.

Btw nem tudja valaki, be lehet állítani valahogyan a Jeppview-t, hogy annak ellenére, hogy lejárt a database mutassa a chartokat, és ne kelljen az órát visszaállítani mindíg, hogy mûködjön?

Hypo
na persze de azert akkora kulonbseg nincs az fs9 es fsx verzio kozott foleg ha ugyan attol van. max a csicsa tobb fsx ben. De a palyairanyok ils stb azok azert megegyeznek altalaban.