MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CptSAB
gyünne mán ki a madár..!!!!
g0a
tenylegesen az osszes processt is at tettem mas magra 1 teljes mag van adva fs9 nek 😊
ambar a kis programok nem eszen olyan sok procit...

nálam 2 mag van és xp, a többi program esetében mire gondolsz? az fs mellett futatatott dolgokra: active sky, stb...., vagy ténylegesen az összes windowsos processekre is?
ty
Clidey
Két friss kép:

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

alert
Ez a rámentem csinál is valamit de mégse jó nem mondható elegendõ információnak ahhoz, hogy segíteni tudjunk. Két dolgot tennék a helyedben. Mellékelnek a progihoz egy leírást valószínûleg PDF-ben is, ami leírja, hogy hogyan használd. Ezt olvasd el és megoldódik minden problémád. Ha már ehhez lusta vagy, akkor nézd meg a program kezelõfelületét, hátha ki tudsz találni valamit, ami legenerálja a forgalmat. Megjegyzem elég primitív... De ha még ehhez is lusta vagy, akkor minimum értelmesen megfogalmazva kellene leírni a fórumba, hogy mit ír ki, mit próbáltál meg és mi történt nem? Megnyomtam ezt vagy azt a gombot, ezt és ezt írta ki, ez és ez történt, de nincs forgalom... De a csinál is valamit meg a rámentemmel kitörölhetjük... és te is.

A textúra összefolyás így látatlanban két dologtól lehet. Az Extended Terrain Textures nincs bekapcsolva a Settings-ben. Ha ez nem oldja meg, akkor a videókártya driver-ben erõszakolj rá egy Anisotrop Filteringet a játékra. ATI (Amd) kártyával ez viszonylag egyszerû, nVidia-val meg küzdeni kell, mert nem mindig veszi be. Ha nVidiad- van és nem megy, akkor olvasgasd a fórumot, rengetegszer beszéltünk róla.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

g0a
<#eljen>

Hypo
sorry rosszul fogalmaztam, en az altalam belinkeltre ertettem<#worship>

g0a
ja es az auto set et (kek repulo) be kell kapcsolni es mikor indul a progi akkor a fovorit szerint allitja be cpu affinitast

g0a
en ugy csinalom hogy fs 1-2 mag a tobbi progi meg 3-4 mag
2 magosnal meg 1 mag fs nek a tobbit meg masik magra... utana csinalni kell favorit ot belole es belehet allitani hogy induljon el win-nel es kesz tobbet nem kell allitgatni affinitast.

mmint arra gondolsz h az ikonján keresztül?<#wow1> mert én rámentem sõt csinált is vmit, de akkor sincs semmi benne....anno mikor felraktam meg csak felmentem röppenni és jó is volt....<#zavart2> másik meg hogy miért van az h ha levegõbe vagyok akkor a távolba folyik a textúra??? <#gonosz3> egy bizonyos távolságig stabil meg minden szép meg fajin aztán meg mintha vízfesték szerûen a szinek összefolynak....<#szomoru1><#rinya>
ennél a proginál érdemes minden process-t ( virusirtó, explorer, svchostok, stb..) átállítani 1 magra, majd az fs-t másikra?
vagy elég csak az fs-et egy magra és az active sky, stb... simhez tartozó progikat másikra?
CptSAB
ut telepítés után még generálni is kell ai trafficot..
újabb kérdés amire remélem megint nem kapok választ...-.-" felraktam az ultimate trafficot amibe ugye van malév forgalom is meg stb stb.... na de elindítom a játékot és egy db AI gép se száguldozik sehol...>> fel van tolva a traffic 100%-ra de akkor se semmi...<#szomoru1>
g0a
nem "Support 8 CPU" 😊 nalam fentvan 4 magot szepen kezeli, amit te linkeltel az is affinitast kezel csak...ottvan a leirasban 😊 mondjuk nemtom mi mast kezelne 1 program. sajnos magat az fs9 et es az fsx et kellene megirni multicore-ra

Hypo
egyebek?😊)

Papirzacsi
Nekem az általad belinkelt program leírásából is (amit már amúgy pár napja Tibetan linkelt itt) az jön le, hogy az is csak affinitást kezel, és a beállításokat elmentheted. Semmi feladatmegosztás, meg egyebek.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
jaja, de az 2 coret tamogat csak es affinityt allit csak

g0a
vzsolo
Úgy, úgy!<#vigyor>

MD-11, Fokker segédletek: http://vzsolo.uw.hu/fs/ OMSI segédlet: http://vzsolo.uw.hu/omsi/

jaszy76
Nézzem a pozitív oldalát, mi? 😄

Hypo
vzsolo
Hogy ne kétszer kelljen a boltba menni.<#idiota>

MD-11, Fokker segédletek: http://vzsolo.uw.hu/fs/ OMSI segédlet: http://vzsolo.uw.hu/omsi/

jaszy76
OFF
Miért akkor sz*rik be az ember billentyûzete, amikor joy-t akar venni? <#conf>
ON

Framsen
akkor kitörlöm, és remélem lesz parkolóhelyem

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Papirzacsi
Az alapgépek is AI. <#idiota>
Töröld az Fs9/scenery/world/scenery mappából a traffic030528.bgl-t és akkor a default gépek nem vesznek részt a forgalomba.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Framsen
értem, és az megoldható, hogy az alapgépek ne repüljenek, csak a letöltött AI ?

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Hypo
Ha az ai trafficra gondolsz igen ha lejebb veszed a csuszkat akkor kevesebb gep lesz a reptereken es a levegoben.

Illetve vannak static repulok is bizonyos sceneryken en azokat alapbol nem engedelyezem ha az installnal van ilyen opcio.

Framsen
Ha a computer által irányított repülõk számát lejjebb veszem, akkor a letöltött AI gépek is kevesebben lesznek ?
Nem töltöttem le sok AI gépet, de már ott tartok, hogy nem tudok leparkolni . Várni kellett míg elmegy az egyik gép 😄 ( tesco parkoló)

Hypo
VC en amiota wide displayt hasznalok 2d panelt eleg ritkan hasznalok,

Tibetan
PMDG fórumán nézelõdtem az imént... Hát azt látom, hogy mások is érdeklõdtek, de a PMDG-s csávók szerint nem nagyon lesz ilyen panel, mert ez elég bonyi meló... Szóval nem hiszem, hogy ezek után barkácsol valaki otthon egyet (elég régóta kijött már a 747-400, ha azóta nem csináltak, talán nem véletlen). S a PMDG sem fog update formájában csinálni... Azt hiszem, most szomorú vagyok...<#vomit><#rinya>

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

[HUN]FaTaL
Na így ebben a formában egyetértek 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

CptSAB
Ha szerencsénk lesz akkor majd FS2012 ezen a téren már partiban lesz, elvégre FSX is inkább amolyan szépségtapasz volt (bár néha nehéz eldönteni, hogy mi is), minimális tartalmi töblettel a nagy elõdhöz képest.
alert
Nem tudok, de ha van némi kedved hozzá, akkor az FS Panel Studio-val nagyon egyszerû készíteni ilyen paneleket bármilyen gép számára. Annyi a lényeg, hogy valamilyen képszerkesztõvel (photoshop vagy bármi más) átrajzolod szélesvásznúra az alap bitmapet tetszés szerint, akár használhatsz eredeti fotókat is, majd az FS Panel Studio-val a PMDG mûszereit beilleszted a bitmap-re. Ez minden.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Hypo
Na meg egy utolso a temaban😊 Szoval nem allitottam, hogy nincs program ami kihasznalja ( igaz esetunkben FS9 nem, FSX meg hat probalok jol fogalmazni, nem kello keppen hasznalja ki a 4 magot)

Ami xp-t illeti igen amikor kijott nem volt tobb magos proci , bar NT -s szerverekben mar leteztek tobb procis megoldasok. W7 mar jobb ebbol a szempontbol, de nagyon program fuggo am.
Azert mert mind a negy procin terhelest latsz az meg nem azt jelentio, hogy jol is gazdalkodik a processzor eroforrasokkal max annyit hogy hasznalja.

Raadasul grafikai programoknal is kulopnbseget kell tenni mert van olyan ami a szamitasok nagy reszet a gpura mig mas renderinget a cpu ra nyom, mikozben probalja az epp aktualis OST ravenni hogy azert meg memoriat is szabaditson fel az epp aktualis folyamathoz.

Azert azt el kell fogadni hogy a tobbmagos rendszerek kezdetekor inkabb volt parasztvakitas mintsem tenyleges haszon ezekben a rendszerekben. Mondom ugy hogy mar a legelejen valtottam ilyen rendszerre.

Termeszetesen az nem vitathato hogy egy I7 es rendszeren jol optimalizalt os mellett kello rammal FSX megtaltosodik. Igaz lehetnek kellemetlen mellekhatasok is ( lasd w7 alatti fekete kepernyok, kilepesek, oom hibak) de ha szerencses az ember akkor sikerul ezt is kikuszobolni)

Tibetan
Én sem tudom...
Amikor még a PMDG Jumbojával repkedtem, nem volt wide monitorom. Nem érdekelt a téma. Most viszont szeretnék vele újra repkedni (az MD-11 nagyon jó, de annyira "sofõr-barát", hogy már vágyom egy kis melóra a nagy vas kategóriában), viszont 1650x1080-as widescreen-en nagyon csúnya a széthúzott 2D-s panel...
Szóval, ha valaki tud róla, s van nekije, akkor megköszönném!

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

[HUN]FaTaL
Érdekes, hogy más programok tökéletesen kihasználják akár a 4 magot is. 😄

Hypo
nem tudom letezik e hozza fs9 ben

Tibetan
Nem tudtok PMDG 747-hez és 747F-hez widescreen panelt? Ha igen, adnátok linket, vagy elküldenétek emailben? Köszi!<#worship>

Hypo
addig inkabb valami temaba vago😊)
NYAMIIII😊)

Hypo
azert javaslom te is nezz utana 😊 hidd el eleg regen vagyok egy bizonyos szakmaban NT tol xpn at OSx, tobb szallas rendereles.....

Hypo
ok inkabb hagyjuk

[HUN]FaTaL
Ez az adobe sara nem az OSé. XP idejében nem is volt kétmagos processzor...

Hypo
Hidd el tapasztalatbol mondom, bar az is teny hogy en windows alatt xp-t ertettem, bar w7 el se jobb sokkal de ott azert latszik az improvement.

De mint altalaban jellemzo a win memoria pazarlasara is ugyan ez a helyzet ay eroforrasok kiosztásával is fõleg ugy hogy az adott program egyáltalán támogatja a több szállon futo dolgokat.

Tudopk napi gyakorlatbol hozni rá példákat ha érdekel különben. Pl win xp es Win 7 alatt futo After Effects rendering és ugyan ez MAC alatt, szemmel látható a két platform közötti különbség, ami persze nem azt jelenti hogy osx vs win vitaba mennek bele mert szamomra mind kettonek van letjogosultsaga.

[HUN]FaTaL
"a win es a tobbmagos processek azert nem nagyon vannak koszonoviszonyban.

ha meg epp igen akor is eleg ramatyul oldjak meg ezt."

Azért tájékozódj mielõtt ilyeneket írsz. 😄

Ez inkább az FSre jellemzõ csak.

Hypo
<#eljen>

Tibetan
"FS9 nel szerintem a legjobb ha tobb procid van az egyiket dedikalni csak fs9 re es a tobbi cucc rendszer bigyok meg menjennek a masikon, es pl AS flightkeeper stb meg a harmadikon a 4. et meg lehet szabadra rakni "

Hát ezt mondom én is, kollégga!!! <#vigyor2><#nyes>

Tibetan
Sajnálom, nem akarok vitázni, de ez nagyon nem így van... A programok leginkább összevissza kezdik el használni a magokat (ha meg i7 esetében HT is van, akkor még kuszább a dolog). Ha azt akarod, hogy egy bizonyos program csak egy (vagy több magot használjon) kizárólagosan, akkor azt neked kell beállítani. Különben szinte randomszerû, hogy melyiket kezdi el használni.

g0a
dejo lenne ha igy lenne 😊 de nem igy van... a programoktol fugg hogy hany magot hasznal nem a wintol.
bekell allitani az affinitast fs9 nel. kulonben minden csak az elso magot hasznalja

Hypo
a win es a tobbmagos processek azert nem nagyon vannak koszonoviszonyban.

ha meg epp igen akor is eleg ramatyul oldjak meg ezt.

FS9 nel szerintem a legjobb ha tobb procid van az egyiket dedikalni csak fs9 re es a tobbi cucc rendszer bigyok meg menjennek a masikon, es pl AS flightkeeper stb meg a harmadikon a 4. et meg lehet szabadra rakni

Falconer
Hogyne osztaná szét, ha nem osztaná szét akkor alapból semmi értelme nem lenne a több magos procinak, csak ha az affinitásokkal szórakozna az ember. Afinitást ha beállítod akkor egyszûren beadod neki specifikusan manuálisan. A nélkül is fut az FS 100%on az egyik magon, aztán ha a háttérben van másik program, akkor megugrasztja a másik magot. Nem kell ezzel szórakozni szvsz.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)