45215
  • Hont
    Ez az UKHH tényleg nem rossz!
    Az látszik, hogy baromi sok munka van benne, de miért nem egy fotó alapra rakják akkor már rá...:(
  • berczy #43851
    Ezt illeszd be az fs9.cfg-be és jó lesz az FSSound.

[OLDMODULES}
    FSSound.dll=1
  • berczy #43850
    Még annyit akartam kérdezni, hogy Katovics Balázsék hazatalálása, az az, amit lehetett olvasni valahol (már meg nem mondom, talán iho), hogy bár hazataláltak, de leszállni sajnos már nem tudtak? Mig-27-el voltak és asszem Szu-22-vel ütköztek, de a 22-es pilótája katapultálni tudott?
  • berczy #43849
    Nya még egy UKHH videó a Nagyvassal:

• berczy #43848
    @Nyiri: Nálam van. Bugos, még az FSNAV is. Van mikor meg sem jelenik, újra kell nyitni, van, hogy villog. De megszoktam, mert nem tudtam rájönni mi okozza. Ill. mindig döccen egyet a játék, elmegy a kép meg vissza, egy tized másodpercre, mikor nyitok FSNav-ot. Nem vészes, csak fura.

@Clidey: Hát... ööö... Igen, újszülöttnek minden vicc új, meg jobb később, mint soha típusú bölcseletek jutnak eszembe. :))) Egyébként a replay szar nagyon. akadozik, szaggat, nincs ai. Már más is javallotta a recordert, rászánom az időt, ha már ennyit videózok. Egyébként nálam is feltűnt, hogy replay-nél fura volt a landing, de amúgy teljesen normálisan jöttem le.

@Hont: Pontosan így, 22FPS állandóan mindenhol, minden körülmények között. Ez elég is. :)

@Győző: Ismét nagyon köszönöm az ismét rendkívül kimerítő magyarázatot. Nagyon hasznos és érdekesek. Asszem kicsit elmélyedek ez ügyben, mert, látva ezeket a remek kiegészítőket, úgy érzem, maradok egyelőre a keleti régióban, ill. felfedezem magamnak a vadkelet szépségeit. Úgy is mindig azt tartottam, hogy nem vagyunk mi itten europér népek, sokkal inkább keleti mentalitású, gondolkodású emberek, a szó jó, semmiképpen sem pejoratív értelmében. Vagy egyszerűbben fogalmazva, nem vagyunk olyan szellemi birkák. (bocs nyugatiak!) :)))

Megkérdezhetem, hogy Te milyen minőségben vettél részt a repülés világában? Mert, mi tagadás, nagyon átjön a hozzászólásaidból, ill. hozzáértésedből, hogy van hozzá közöd, nem is kevés. Lehet, hogy már elmondatott néhányszor már, de lemaradhattam róla. :)

Egyébként itt vannak a Kharkiv képek. Sok, de megéri. :)

Kharkiv
  • Hont
    Én nem vettem észre ilyet...
  • Nyiri
    Olyan bajotok nincs a FS9 el hog Full Screen-nél bugos a main menu. Mármint hogy repülés közben az ALT gombra feljövő menu. Az FS Navigator, Kneeboard.

Arról nem is beszélve hogy folyton úgy indul az FS9 hogy nem tudja elindítani az FSSound.dll-t
  • Hont
    Osztom a véleményed!
    Nálam ugyan ez a helyzet!
    Én is inkább repülni szeretek, mint baszogatni a cfg-t!
    Az FS9 megy maxon 22FPS-l és ez boldoggá tesz! Minden maxon, jöhet bármilyen felhő, bármilyen forgalom, 20 felett maradok!
    FSX kínlódás a P3D meg még nem állt össze!
  • Dokitudor
    Sziasztok!
    Végre nagyon jó és szép lett az Fs2400-em. Hihetetlen, hogy mennyire felismerhető hazánkban a terület. Élvezet, hogy a fő utat vagy az autópályát végig követve szinte minden ott van ahol kell. most már csak egy gondom lenne ha van rá segítség. Van-e arra lehetőség hogy a cfg-ben vagy máshol változtatni azon, hogy több épület látszódjon. A beállításnál természetesen a csúszka maxon és az EU UT is fent van. a települések fotó képeik nagyon jók csak kevés épület jelenik meg nekem. Lehet hogy ez a max de hátha tudtok valamit ajánlani. Előre is köszönöm.
  • Clidey
    Alakul ez, szépen, bár nekem kicsit furin hat ez a leszállás...de lehet csak a gyári tökbuta action replay miatt... Nem is értem miért ragaszkodsz még mindig hozzá, mikor ott az FS Recorder ezerszer jobb replay funkciója ami jegyez mindent, kormányok, gázállás, ajtók, stb. stb...
  • Clidey
    Hát mit is lehet ehhez hozzáfűzni...jó reggelt kivánok! :D
  • Nyiri
    Teljesen megértelek. Amúgy szvsz az fs9-ben sokkal jobb gépek is vannak.
  • Haladjunk55
    Köszönöm! Megtaláltam, működik! Minden jót! Jó leszállást! :)
  • gfarkas
    Az orosz navigációról: nos ugye Ők nem VOR-t használtak, ott az RSZBN volt a divat. (most, hogy nyugati masinákat is repülnek gondolom modernizálják a navigációt is, jelesen GPS-el ill FMC-el) Az fs-ben volt amelyik gépet módosítottak az fs navigációjához "igazítottak"(nav1-2 rádiók) és vannak olyanok amelyekhez modellezték az RSZBN-t. Persze ennek használatát meg kell tanulni és nagyrészt orosz nyelvű irodalom akad hozzá. Több száz km a hatótávolsága egy RSZBN adónak (ez kb. megfelel egy VOR adónak)(innen Pápáról a toronyból berepülés alkalmából még Debrecenen túli gépeket is láttuk, tud ferdetávolságot stb.) és természetesen van leszálló (ILS) üzemmódja is, sőt előre hangolt útvonalat is tudott (Katovics Balázsékat talán ez hozta haza Pápára az ütközés után). Az orosz AVSIM-ról régebben letölthető volt egy RSZBN "adatbázis" (tulajképpen egy scenery => addon sceneryben a szokásos módon berakva)ami a VOR-oknak megfelelő jelöléssel rakott fel ilyen adókat. A hangolása egy táblázat segítségével és a kezelődobozon lévő kapcsolók a frekvenciának megfelelő beállításával történik nem a frekvencia közvetlen beírásával. Ha utána csapsz a dolognak ismét elfoglalhatod magad mire belejössz az újabb navigációs "nyalánkságba".
  • berczy #43838
    Este még teszek fel vagy szát képet, azok nagyon adják a Kharkiv scenery szépségét. Ha össze kéne vetnem, akkor Gyöngyössel tudnám, mert szerintem az szenzációsan szép, de 10x akkora terület és szerintem még sokkal részletesebben, szebben kidolgozva, város, belváros, külváros, szántók, mezők, erdők, fasorok, pályaudvar, és még a kocsik is mennek az utakon, (Kamazok, Ikarus... komolyan), de nem csak úgy a reptér körül, hanem jó sok helyen. Nagyon megdöbbentő ez a Kharkiv scenery.

Na bocs a sok flood-ért, meg a bőléért!
  • berczy #43837
    Ja és nem utolsó sorban: Az FS9-en minden fullon, időjárás is, és minden körülmények között is akadás mentesen fut, legyen akármilyen bazi nagy cumullus, vihar, brutál LHBP, vagy UKHH(Kharkiv) scenery, 100% ai forgalommal. Ezt az X sosem fogja produkálni, vagy majd ha 10 éves lesz, mint ez. Meguntam az FPS vadászatot a 9-nél, inkább repülök. És szerintem szép még ez, akárki akármit mond.

De persze országomat egy FS9-es AndrasField scenery-ért! :DDD
  • berczy #43836
    @Nyiri: Annak idején (~6 éve) ezt a gépet FSX-re vettem (~250 000 volt). Nem sokkal később konstatáltam szomorúan (na jó, dühöngve), hogy kevés, és nem is kicsit kevés. Alapon faszán elmegy akadás nélkül. De nem azért már, de fele annyira sem néz ki, mint a 9-es. Ha meg hasonló lett a graf. akadt, mint a poros lemezjátszó. És még durva addonok sem voltak fent, mint egy NGX+LHBP. Nem sokkal később jött a megváltó, tweak-es oldal, multicore, miegyéb. Örültem, mint majom a farkjának, hogy én majd most jól FSX-ezek, de amint kicsit erősebb add-on került fel, ismét szaggatás, idegi is. Elkeseredés. Ja, és mindezt úgy, hogy időjárás generálás nem is volt benne. Na akkor lett volna csak dia.
    Most megint szó van róla, hogy megpróbálom, mert face-en meggyőztek, ahogy Te is írtad, hogy jó ez a gép. Futok majd még egy kört, de már kevés bizodalommal. Gyenge. Húzni kéne, de még hűtőt is kéne venni hozzá. A vidikártya pedig tutter, hogy szűk keresztmetszet.

De amíg a 9-es így néz ki, és ezzel a géppel X alatt ez meg sem tudom közelíteni, feleslegesnek érzem a próbálkozást. Különben is, ha jól tudom, Tu-134 nincs is FSX-re, innentől kuka. :)))
  • Hont
  • berczy #43834
    Ja és Maestro: Itt is majdnem megvolt a háromkerekes touchdown. :)))
    Egyébként ez az AN-2 csodás, egyik kedvenc VFR masinám: :) (persze ruszki.) :)))
  • Nyiri
    Az aláírásod alapján elég combos géped van. Akkor hogyhogy nem fut annyira jól az FSX?
  • berczy #43832
    No, itt van az egyik videó, leszállás a kharkivi Osnova reptéren. (asszonnyal gyorsan feltöltettem. :))) )

• eyecandy
    Itt
  • berczy #43830
    Ugye... Néha még én is megkérdezem magamtól, minek váltani. Minap olvastam face csoportban, hogy egy srác írta, utazón van 18,4 FPS-es PMDG-van X-en. Földközelbe örülnének 16-18 FPS-nek is. Írtam is, hogy ez nagyon hajaz az évekkel ezelőtti FPS vadászatra FS9-en. Végigjártam én is, asszem egyszer elég volt. Majd ha olyan lesz, hogy kompromisszumok nélkül tud futni az X, akkor majd jöhet. Addig nem szenvedek, de ilyen sosem lesz. Bár amíg ilyen szépen ki tuják dolgozni a 9-et is, mint mondjuk Simferopol is, nem is érzem feltétlen szükségét. Persze így az új cuccok jó részére keresztet vethetek, de inkább élvezem a játékot. Jó, néha megszakad a szívem, amikor benézek a X topic-ba.

Ezt csak még jobban alátámasztja majd a Kharkiv és környéke. (este rakok képeket, videót) Én már Warsaw2013-on is ámultam, de ez... Bizton állíthatom, hogy eszméletlenül minőségi, szuper kiegészítő, olyan szinten és bődületes területi méretben kidolgozva, hogy döbbenetes. Csak ajánlani tudom. 500 Mega, + 60 Mega a reptér, de megéri, ilyet nem lát minden nap az egyszeri reppenő, még a csodás Aerosoft kiegekkel sem. Közlekednek az autók, paneldzsungel kidolgozva, mozgó reptéri járművek és persze az elmaradhatatlan orosz hangulat. Este teszek fel képeket, tényleg döbbenetes.

Egyébként orosz (tudom, Ukrajna nem az, de na...Olyan) régióban repült már valaki? Kicsit azé' nem olyan egyszerű. Kezdjük ott, hogy VOR nem nagyon van. Ami van, az is max kriksz-kraksz nevű, 238nm hatótávú, de nem fogja be a NAV1 rádió. Van itt trükk, hogy másképp kell ezeket a ruszki VOR-okat kezelni? Leginkább ADF-ekkel tudok navigálni, bár azok sokszor 113nm hatótávúak, de DME ugye nincsen benne (ha mákom van, van mellette egy DME), nehéz, tudni merre van az arra. Szóval kihívás, de tetszik. Amolyan oroszos, küzdős. Szóval ajánlom Ukrajnát, szenzációsan kidolgozott repterek vannak (van Scenery Germany-hoz hasonló, rengeteg kis repteret tartalmazó addon. 6 db, egyenként vagy 20 kis reptérrel), és nem utolsó sorban a hangulat. Persze jó volt Németországban is, a high-tech nyugati repterekkel, kidolgozottsággal, de ez annyira más, hogy érdemes rászánni az időt.

Én nagyon meglepődtem, amikor szembesültem azzal, hogy mennyi ingyenes scenery van pl. Ukrajnához, és nem utolsó sorban free mind. Én nem foglalkoztam kelettel sokáig, mert mindig csak a nyugati eye candy (jó, nem csak...) sceneryk ragadtak el, de Drzevieczki Design féle (jó, ez nem free) Lengyel cuccok győztek meg, s ezek még hol voltak pl. a mostani Kharkiv scenerytől... Utána rápillantottam az avsimrus-on, hogy mégis milyen scenery-ket tolnak keleti reptesóink, és hát áll leesett. ASszem maradnom kell még keleten, ha véget is ér a Békét Ukrajnának túrám.

Nem utolsó sorban, csináltam ez jó kis AI forgalmat is Ukrajnába, vagy 20 légitársasággal, Antonovokkal, Ilyushin-okkal, Tupcsikkal? Yak-okkal.
    Azért van annak valami kicsiny bája, amikor egy Ukrán Il-62 készül előttem felszállni, vagy épp, amíg készülődök, mellém száll apron-ra egy Mi-2-es, 8-as. Mint alant is.

• Haladjunk55
    Sziasztok! Új vagyok még az FS-ben. Van egy 2004-es szoftverem. A youtube-on találtam egy videót, amiben a Stemme S10VT szerepel. Hol tudom megszerezni ezt a típust a szoftverhez? http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=l_NmVt3V-XA#t=17
  • L Viper #43828
    Gyönyörű képek
    Szinte nem is hinné az ember, hogy kis ráfordítással milyen szép az FS2004 még mindig. No és villámgyors. A normális víz hiányzik csak kicsit belőle. Igaz, hogy azt is szépen fel lehet javítani, de nem egy FSX szint no. Bár ez legyen a legkisebb gond :)
  • berczy #43827
    Egy kis kievi VFR, benne a Zhuliany repülőmúzeummal, majd a válság gócpontját, Simferopolt látogattam meg. Mit mondjak, ezeknek a poszt-szovjet reptereknek van egy sajátos hangulata.

UKBB-UKKK-UKFF

• berczy #43826
    Érkezés a Borispili reptérre. (UKBB)

• berczy #43825
    Hajnali indulás Ukrajnába. :)

• Hypo #43824
    http://www.arukereso.hu/projektor-c88/1920-x-1080/
  • berczy #43823
    Erre nagyon kíváncsi vagyok, drukkolok! :)
  • Hont
    Szeva Peti! ;)
    Köszi a megerősítést!
  • alert
    Full HD projectorral egyáltalán nem rossz a dolog.
  • Hont
    Naná...!!!
  • Hypo #43819
    akkor ha kész azért egy free flyt csak kapok:)))))
  • Hont
    Ez nagyon szuper kis oldal!
    Most akkor megint nem fogok nyugodtan aludni, amíg össze nem hozom...
  • Hypo #43817
    Projektor nem rossz a méret kárpótol

HASZNOS LINK
  • Hont
    Na pont ilyenre gondoltam...;)
    Ami kicsit vissza tart, az a felbontás! Még soha nem volt projektorom és nincs viszonyítási alapom, de amit már tudok, hogy ezek a 32" LCD-k, amik most vannak nem az igazi!
    Vagy szétszedem Öket, és kidobom a keretüket, vagy ami nekem nagyon szimpatikus beszerzek 3 Plazma kijelzőt és azt fogom dobozolni!
  • Hypo #43815
    Hát sok megoldás van az olcsótól a drágáig:))

Ez egy attetsző lapot használ 180 fokos 2 projecktoros setup, a leírásban ott a link a lapok forgalmazójához elég olcsó. ITT A LINK

A következő picit drágább, de az ötletet meg lehet otthon is csinálni
    ITT

és egy kis okosság avsimről ERRE

Van sima monitorhoz is megoldás egy nagyító lencsét tesznek a monitor elé ami CURVED fokozva a hatást de az csak nagy kijelzővel az igazi

• berczy #43814
    Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy reálisabb touchdown effekt van esetleg? De nem a füstre gondolok, hanem amennyire "ráz" földetéréskor. Látok jó pár videót, ahol eléggé remeg mikor földetérés van, de FSX. FS9 alá nem lehet megoldani, hogy jobban rázzon, mert így max hullámzásnak lehetne nevezni?
  • Hont
    Engem egyre inkább mozgat ez a Projektor kérdés...
    Szerintetek mennyire lenne torz a kép, ha a mostani cuccom elé meghajtanék egy fehér butorlapot kb 2m x 1m...?
    (tudom, ez már csak egy hajszálra van a homecocpit elhatározási pontjától.)