MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
Tudok, ott van egy a bannerban.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

traktorista
Nézd meg ezt, Maule M7 260: http://www.youtube.com/watch?v=ddHNVrtTm0k
Flightsim.com-ról le tudod tölteni.

a traktorista pálinkával müködik

sziasztok tudtok nekem repcsiket mutatni aflight simulator 204 es játékhoz
traktorista
Ha már szó volt itt az oldalszélrõl, van valami trükkje oldalszélben a játékban található piper cub-bal a leszállásnak? Én rendszerint összetöröm. A kerekekkel még földet tudok érni, de aztán felborít a szél fékezésnél.

L Viper
Ezt a gyönyörûséget ismered é 😊

Bellanca Super Viking

VC:

Hypo
Ha mar meguntad a nemeteket Hollandiara es norvegokra vannak szep dolgok, de ha GA javaslom hagyd el az oreg kontinenst és irany ALASZKA British Columbia es Canada scenery free es fizetos is van dogivel a freek jobbak😊)
kis cabin tura float plane-el stb

berczy
Köszönöm, kedves vagy! 😊
Sokat repkedek, továbbra is Némat GA túra, jobbnál jobb gépekkel, mint Carenado B58, Caravan, King Air, Lionheart gépek, Kodiak (ez nagyon bejön), meg mindenféle GA gépekkel. Marhára tetszik még mindig az egész német ország, de már kacsintgatok Svájc felé, hasonló túrában gondolkodva.
Azért nem csinálok annyi képet, mert úgy éreztem, hogy arra megy el a sok figyelem és a reppenést magát, már nem is annyira élvezem, figyelem. Úgyhogy most csak kevés kép, néha, jobb helyeken videó. 😊

Meg is ragadnám az alkalmat, hogy felkérjelek Titeket ajánlásra, olyan gépekre gondolok, amik nincsenek annyira a mainstream-ben, mlgis érdemes jobban foglalkozni velük! 😄

Addig is, Maestróóóó!!!! Végre egy szép, három kerekes leszállás! 😄DD

Meg egy jó kis oldalszeles leszállás egy jópofa, érdekes géppel:

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Hypo
😊) hát de mit csinaljak hazudjak hát tenyleg tok szuperek.

Esetleg tud valaki a Multi Crew Experiencerõl? Csak voice ként lehet használni? Esetleg gombokkal is használható?
Köszönöm a segítséget.
Hont
<#eljen><#taps>
Már hiányoltalak...
berczy
Ha már Stuttgartban jár az ember... 😊

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Hont
Ja! Inkább Te mint én...!<#vigyor>
Clidey
😄 Ó, ne hozz zavarba Zolibá'! Köszi! 😄
Most offoljam szerte a topikot? 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
Te Maestro, légy már rendes a fórum tagokkal,osszál már meg pár képet, amiket a FB re pakolsz a modellekrõl...beszarás mind, most is azokat nézem. Te ügyes vagy azt kell hogy mondjam<#taps><#taps><#worship><#worship><#worship><#worship><#szeret><#violent>

Köszi a választ!
Az FSbuild Export to..menüben a ki vannak pipálva a következõ opciók:
FS2004/FSX, FSX8hml), PMDG737/747 (MSFS). Repülõgép kiválasztva.Amikor az AUTO GENERATE gombra kattintok, megjelenik egy ablak, melyben leírja, hogy a generált útvonalat hová töltötte be.Például:
Created PMDG 737NG file C😛rogramfiles(x86)Microsoft GamesMicrosoft Flight szimulátor XPMDGFlightplansLHBPLOWW.rte. az én elérési útvonalam pont ez, annyiban nem stommel, hogy az FSX-ben csak a PMDG747-400 van telepítve, a PMDG737NG nem. Namármost, sajnos az útvonal file nem jelenik meg a megjelölt könyvtárban, sem az FS2004 hasonló elérésû könyvtárában, illetve ott .pln kiterjesztéssel, amit az FMC sem itt, sem ott nem fogad el.
Ha van valami tipp, megköszönném
Üdv!
Ha valakinek van esetleg eladó Thrustmaster MFD Cougar Pck-ja, akkor már talált is rá vevõt, személyemben.
Írjatok, ha akad valakinél egy elfekvõ db.

Hypo
fsbuild options ben jol van megadva az eleresi utvonal ???

Clidey
Ahogy parancsolod!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hont
Miért? Volt téma?<#merges2>
Lehet igazad van...<#zavart2>
Tibi Bácsi! Legyél kedves törölni, mert már lekéstem róla!<#fogmosas>
Papirzacsi
Abszolút témába vágó... Szerintem erre megvannak a megfelelõ fórumok.

Sziasztok!
Köszöntök minden fórumozót, frissen regisztráltam...
Azonnal kérdéssel kezdeném. Ismeri valamelyikõtök az FSBuild útvonaltervezõ segédprogramot? Ugyanis én letöltöttem, az utasítások szerint használtam, minden jól mûködik, kivéve azt, hogy az útvonal fájl nem jelenik meg a FLIGHTPLANS könyvtárban....-(((
Mi lehet a gond?
Köszi ha valakinek van valami tippje!
traktorista
Köszönöm. A másik kérdésem az lenne, hogy a carburetor heat funkció csak a hangulat kedvéért van a játékban? Mert a jegesedést a játék nem szimulálja. A fûtés bekapcsolásakor érezhetõen csökken a motor fordulatszáma és kevesebbet is fogyaszt, de akkor gondolom sok értelme nincs.

m814
A "szívótér" nyomást.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

traktorista
Kezdõ flight simulatorosként érdeklõdnék, hogy a manifold pressure mûszer mit mér?

Hont
Ezt is érdemes megnézni!
Rendesen terelgetik a 800-ast!
Szinte hihetetlen milyen kicsi hely elég neki egy fordulóhoz...
berczy
Azért nem semmi infók, én is köszönöm! Marha érdekes volt, sosem gondoltam volna, hogy így mûködik.

Hont
A Malévnál alkalmazott gépekrõl tudok bármilyen infót!
Szívesen megkérdezek bár mit a barátaimtól ha van kérdés.
jaszy76
Köszi,minden mûszaki infó érdekel. 😉

Hont
Érdekesség kép még annyit fûznék hozzá, hogy az Antiscid tudomásom szerint egyébként légitársaság függõ és az igazán szép leérkezéshez nem is ildomos használni real körülmények között, mert a fõfutó kapcsolja és ahogy azok leérnek egybõl aktivizálódik és az orrfutó sokkal nagyobb sebességgel ér földet mint ha nem lenne bekapcsolva az Autobrake.
Valamint a MAX állást se illik használni, mivel vannak ilyen "olvadóbetétek" a kerekeknél, amik ilyen extra terhelésnél, mint amit max-on kapnak szépen kiolvadnak és az abroncsokban lévõ nitrogént eleresztik amik biztonságos hõmérsékletre vissza hûtik a fútómûveket...
jaszy76
Hu, akkor ez bonyolultabb mint gondoltam. Köszi az infót! 😊

Hont
Nem, nincs tévedés szerintem...
Az AirGrand rendszer osztja ezeket a "feladatokat"...
Az, hogy a berugózáskor az áramlásrontók aktiválódnak-e vagy sem, még sokkal több dolognak kell együtt állnia, nem csak az ARM!
De itt már meg kell különböztetni a Clasikot és az Ng, mert van egy csomó eltérés!Mint ahogy az Antiscidnél is!
Ami meg a fékerõ elosztást illeti, az elvileg csak egy "sablon" amit vagy használnak, vagy nem!
A sor végén a pilóta lába van! Nyomja, ahogy nyomja...
jaszy76
Itt vmi tévedés lesz. 😊
Az áramlásrontó lapokat a speedbrake arm állása aktiválja a fõfutó berugózásakor és nem az autobrake kapcsoló.
Tudomásom szerint az autobrake a kerekekre ható fékerõt állítja be úgy, hogy az adott állásnak (1,2,3 max) megfelelõ ft/sec2 lassulást eredményezzen.

Hont
Nem old le!
Az autobrake az a lényege, hogy az áramlásrontó lapokat aktiválja, mikor a fõfutóra terhelés megy! Lényege az, hogy a személyzetnek ne keljen még pluszba azzal is foglalkozni!
Ami a hidraulikus féket illeti, nagy sebinél nem sok értelme van!
Arra ott a sugárfék!Nyilván van olyan szitu mikor kicsit hosszúra veszik a dolgokat, akkor lehet vele zsonglõrködni, de mint mondtam,az én tudomásom szerint nagy sebinél max vasalni lehet...
jaszy76
Köszi! Csak azért kérdezem, mert különbözõ dolgokat is olvastam, nem volt egységes vélemény.
Az OK, hogy az autobreak érték függ pár dologtól, én is úgy tudom, hogy a szokásos érték 1 ill. 2.
A reverse 80-60 -ig van használatban a leírások szerint.
De pl. azt nem tudom, hogy az autobreak rögtön bekapcsol, vagy bizonyos sebi alatt csak. Aztán mi az a sebesség, aminél a pedállal fékeznek tovább. Ha lenyomom a pedált, akkor az autobreak leold, vagy nem?
Ezekkel nem vagyok tisztában, és olvastam ilyet is, és olyat is.
Kétségek gyötörnek. 😊

Hont
Attól függ ki hogy vezet...Van aki "sportosan", van aki "nyugerként"...!
😄
Viccet félre téve!
Nagyon meghatározó az aktuális pálya! (burkolat, tapadás, hossz, sõt a megközelítés és a landtömeg)
1,2, érték a standard.
A 3 ill a max, nem nagyon használják, csak baromi rövid pályákon.
Úgy képzeld el, mint a flaps40-t. Normál körülmények között azt se használjuk!
A revers mint majdnem minden gépen 60-ig.Aztán jöhet a hidró...
Az autobrake-t legurulásnál lõjük ki!Egyébként ahogy nekem elmutogatták elég összetett rendszer.A tolóerõ szabályzótól elkezdve a tûzoltó rendszerig minden össze van kötve mindennel!
Lassú temponál bele állsz a pedálba és elharapod a kormányt!😊
jaszy76
Srácok, leírná nekem vki, hogy B737-en leszálláskor mi a fékezés szabályos menete?
Autobreak érték beállítva, fõfutó berugózik,féklapok fel...
Mi a fékezés mechanizmusa? Mikortól és meddig van autobreak? Reverse meddig kell? Manuális fékezés mikortól? Stb.
Köszönöm!

Papirzacsi
Lehet fényszóór nélkül többet láttál volna. 😄

gfarkas
<#eljen>

A galériámba tettem fel a valóban minõsíthetetlen fényekrõl képeket. Ráadásul esti megközelítéskor már kétszer hibával elszállt az iFly-om LHBP-n. Most nyomozom, mitõl lehet.

Hont
Ezt el is felejtettem, hogy volt nekem ilyen kis látótávolságú kísérletem, csak annyira "kis" volt, hogy nem találtam be az apronra...<#vigyor>
berczy
Azért a jó öreg FS9 is tud még szép lenni, ha akar. <#vigyor2>

Itt már néztem, csak a 2009 van fent:-(
Azért köszi szépen!
üdv
biost frissítettem a legfrissebbre úgy 2 hete, másfél évig volt használva ebbõl 3/4 évet volt használva, Framsen tudja igazolni 😄
Semmi baja, gari papperokat keresem

Intel Core i7-4790K 4GHZ Kingston HyperX 16GB Red (2x8GB) R9 280X Z97 - Pro Gamer Samsung SSD Evo 850 250GB

sziasztok
valakit érdekel-e egy i5 3570k és mellé egy Asus P8B75-V alaplap? ez a kettõ 50 ezer forintért de lehet alkudni, akit érdekel az írjon privátot(külön külön is meglehet venni CPU 40-30 E Alaplap=10E)

Intel Core i7-4790K 4GHZ Kingston HyperX 16GB Red (2x8GB) R9 280X Z97 - Pro Gamer Samsung SSD Evo 850 250GB

Clidey
Ráadásul a textúra mappolása is elég érdekes ennek a háromszögnek: az élei mentén szarrá torzítva látni rajta a textúrát. Erre akkor jöttem rá mikor pár éve én is kísérleteztem egyedi fénycsóva létrehozásával, és csináltam egy skála-textúrát hogy lássam hogyan van ez a háromszög felmappolva. Akkor vettem észre hogy az élein is ott a skála, csak iszonyatosan eltorzítva. Béna az egész effekt úgy ahogy van. Nem csoda hogy a magára valamit is adó fejlesztõk egyedi landinglájc effekteket csinálnak modelljeikhez, pláne mostanság FSX-ben lett nagy divat ez.
Az is elég hülyén néz ki, hogy a spotlight.bmp elenyészõ részét használja csak az effekt, kb. 10%-át, elég csak megnézni az iFly speckó textúráját.

L Viper
Ez az egyenes szélû háromszög alakú fény akkor is elég feltûnõ (nálam), ha az AI gépek gurulóznak, fordulnak "odalent", amikor épp közelítem meg az adott repteret. Elég ronda, de mindig ilyen volt valóban 😊
Hont
Aha!
Érdekes, de eddig nem vettem észre...
Az pl miért van, hogy vannak olyan mentések (lehet nem is pont ez a festés) ,hogy sokkal élesebbek ezek a vonalak!
Lehet ott más idõjárás miatt jön ez jobban ki?
Este keresek errõl is képet!
Hypo
<#taps>

Clidey
Az amit látsz egy három vertexbõl álló poligon, a hegyesebbik sarka a fényforrás közvetlen közelében van. Erre van rárakva a spotlight.bmp textúra -> így keletkezik a leszállófény. Ezt a poligont "fehéríti ki" ködben az FS graf endzsinje.
Hogy ez csak véletlenül sikerült-e így (unfixed bug), vagy valami oknál fogva az Aces Studios programozói direkt ilyennek képzelték el ezt az effektet erre gyanítom már sosem fog fény derülni.
Szóval ne a drivered okold miatta, ez mindig is ilyen volt legfeljebb nem tulajdonítottál neki jelentõséget, nem vetted észre.

Hont
Na én is meg akartam csinálni a tesztet...(Gondoltam elámultatlak benneteket)
Erre én lepõdtem meg de rendesen!
Amióta ez a beta driver van fent, azóta nem repültem éjszaka és megdöbbenve láttam, hogy egész más mint utoljára volt! Van a szélen két kontrasztos vonal...
Állhatok neki megint mókolni...😞

Clidey
Na akkor kezdem én.

1. kép - Tél, reggel 7 óra 10 perc, átlagod idõjárás

2. kép - Ugyanezen körülmények, "TOWER" nézetbõl; innen már most látható a bug

3. kép - Még mindig ugyanez, de "SPOT" view; a bug nem látható

4. kép - Idõ elrontva nulla látásra, felhõalap zéró, overcost

5. kép - Ugyanezen szituáció a kabinból nézve

Jól észrevehetõ, hogy a két utolsó képen ott van az eredeti fényszóró textúra, ám a köd miatt az FS grafikai endzsinje izomból elcseszte a naaagy háromszöggel.
Szerintem másnál se lesz különb a szitu, de azért kiváncsian várom a többiek képeit. 😊